Deus Ex: Mankind Divided - temat ogólny

Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 0
Podziękowania: 1 raz

Gram sobie cały czas w tego Deusa (27h na liczniku) i albo ja jestem ślepy, albo Square Enix to takie żydy, że jest tylko JEDEN kupiec gdzie można kupić JEDNEGO (dwa? nie pamietam czy wczesniej nie kupiłem) Praxisa za moduły kredytowe. Mam cały czas 20-30k w kabzie i nie mam na co tego wydać, w HR kupowałem za to praxisy, tutaj oczywiście kupiłem jednego i więcej kupców z praxisami albo nie ma, albo ja nie widzę. Ja rozumiem że praxisy można kupić za $$$, no ale gotówka w grze też by mogła się na nie przydać :D Masakra :D
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 2 razy
Kontakt:

Tak jest, praxis z tego co zauważyłem można kupić tylko u sprzedawcy w bloku gdzie jest mieszkanie Jensena i to tylko jedno na raz tj. kupujesz jedyne dostępne, idziesz na misję poza Pragą, wracasz i gość powinien mieć kolejne.
Awatar użytkownika
Robin Hood

@UP: Otóż to, przesada IMO trochę, ten IS w grze single to jest w ogóle beka :D

Ale co do samej gry, fabularnie jest dobrze, największy ból to podobno zakończnie, ale jako że jeszcze nie skończyłem to nie oceniam. Fajne questy poboczne, które nawiązują nawet do human revolution (polecam porozmawiać z "plakatem" w metro, ten który mówi ONE ZERO ONE ONE ZERO ZERO ZERO), poruszenie tego "rozłamu" ludzkości. Zawsze Deus wydawał mi się taką wizją przyszłości i dalej tak sądzę. Może dlatego ta gra mnie tak w sobie trzyma i budzi takie emocje.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 235 razy
Podziękowania: 219 razy
Kontakt:

Miałem pytać co to za mikro transakcje ale już znalazłem:
goo.gl/Q4lO0O
To jakaś kpina aby w grze singiel player kosztującej standardową cenę AAA płacić za walutę w grze czy jak w przypadku DEMD zestawy praxis.
Szukając dalej można stwierdzić że wszystko zostało przemyślane bo faktycznie punktów praxis praktycznie nie ma gdzie kupić. Cytując jednego z graczy:
I had a total of 52 points after my first finished game. I got approximately 33 from xp (179.170, I didn't note when the xp for a point went up), 10 from Koller, 4 can be bought, and several can be found.
Zawsze można te z skorzystać z trainera na nielimitowaną ilość kredytów i praxis.

Z ciekawości sprawdziłem ile było w poprzedniej części do znalezienia/kupienia: 21 sztuk.
Awatar użytkownika
Robin Hood

Tak jak jestem przeciwnikiem cziterów, tak jeżeli ktoś użyje trainera do DE nie mam nic przeciwko. Sam tego nie zrobię, bo mam już tak wymaksowanego Adama jak chciałem, ale jeżeli ktoś chce odblokować sobie praxisy trainerem to niech to robi. Za takie coś twórcy powinni dostać kuksańca w łeb.
Awatar użytkownika
Robin Hood

Jestem okropnie zły. 23 sierpnia premiera Deus Exa, 23 września premiera DLC? http://www.pcgamer.com/deus-ex-mankind- ... 0&ns_fee=0

To jakiś żart, twórcy pokazują IMO że DLC było gotowe i jest po prostu chamsko wycięte, bo jakoś nie chce mi się wierzyć że w miesiąc uda im się zrobić DLC. Pewnie zaopatrzę się w SP, no ale to co odwala Square Enix to jest po prostu śmiech na sali. Brawa panowie ;)
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 12 razy
Podziękowania: 95 razy
Kontakt:

Tak jak sądziłem, cięcia były. Może dlatego fabuła wypada średnio w ocenach graczy/recenzentów.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 4 razy
Podziękowania: 41 razy
Kontakt:

Ciekawe, czy będzie tanieć jak Human Revolution lub TR2013, czy jednak nowe gry od SE nie będą tak szybko dodawane do płatków śniadaniowych : D
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 61 razy
Podziękowania: 74 razy
Kontakt:

No ostatnio już tak szybko nie tanieją gry od Square- paczaj nju Lara Croft, na razie trzyma cenę ładnie :)
Dla niepoznaki drugie dlc do DE wyjdzie dopiero po Nowym Roku, że niby nad nim pracują dopiero :D
Awatar użytkownika
Robin Hood

Ludzie praksisuf nie kupujo to trzeba szybko DLC wydać. Fajnie ze w DLC wróci Frank, postacią był raczej irytującą i zarozuniałą, ale dał się lubić.
Awatar użytkownika
Robin Hood

No i skończyłem Mankind Divided, później skrobnę jakieś wypociny do tematu "Polecam/odradzam". Sama gra, miód. Od czasu MGS'a V nie grało mi się tak dobrze w skradanke. Co tu dużo mówić, Human Revolution 2.0 względem gameplayu. Niby to samo, ale usprawnione, przez co jest tak miodne. Kwestia fabuły. Kompletnie nie wiem czemu mówi się, że Mankind Divided "nie ma zakończenia". Zależy jak patrzymy na grę. W zasadzie wszyscy znamy zarys fabularny MD- podział na augumentowanych i zwykłych ludzi, terroryzm, prześladowanie ulepszonych. Jeżeli patrzy się na Jensena jako na zbawiciela, który ma temu zapobiec, to myślę że warto jeszcze raz zastanowić się i powiedzieć czy "nie było zakończenia". Dla mnie całkiem fajnie się to skończyło, prócz
Spoiler:pokaż
. No chyba że ja przez całą grę źle rozumowałem zadanie Jensena, no ale widzę że gra ma NG+ to i tak przejdę po raz drugi, tym razem będę sobie zabijał :D

Na liczniku mam 36h, zwykłe ulepszenia Jensena miałem prawie wszystkie (brakowało mi tylko ulepszeń "serca" i tego co poprawia celowanie), eksperymentalne miałem tylko dwa rozwinięte na maksa. Także, dla mnie, drogie Squar Enix wasz IS jest niepotrzebny :trollface:
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 1 raz
Podziękowania: 19 razy

Jakiś czas temu wyszedł patch, który wprowadził DX12. Czy macie jakiś problem z jego włączeniem? bo ja nie mogę go odpalić aż do teraz ani z menu początkowego przed startem gry, bo opcja DirectX 12 jest "zamrożona" tak jak po premierze gdy jeszcze nie było to dostępne, ta sama sytuacja w menu w grze, a wymogi spełniam mam kartę obsługującą DX12 + najnowsze sterowniki graficzne i Windows 10 x64. Gdyby internet na to pozwolił to przeinstalowałbym grę, dlatego szukam sposobu na naprawę tego bez usuwania gry.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 0
Kontakt:

Spróbuj wejśc we właściwości gry na steamie i zakładka Beta, tam zmień na inną wersję i wtedy spróbuj
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 0
Kontakt:

Twórcy w dzisiejszej łatce poprawiali coś z DX12 i nie każdemu ten build musi się pokazywać. Z drugiej strony nie ma co szaleć, bo gracze zgłaszają jeszcze większą ilość błędów :3.
Awatar użytkownika
Robin Hood

Przyszło DLC, liczyłem na 8-10 godzin gry.. Dostalem.... 3-4. Samo DLC całkiem spoko, fajnie że wraca Frank, fajny motyw napadu, ciekawe rozwiązanie skradania w banku gdzie nie pomoże nam maskowanie. No, ale tak krótko? Całkiem ciekawy potencjał z tym skradaniem IMO niewykorzystany. Gdbyby to było normlanie w fabule, to by się nie odczuło tej "krótkości". No ale że to DLC warte 12 (!) euro, to taki 6/10 dla minie.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 15 razy
Podziękowania: 12 razy
Kontakt:

Co to za cuda? Nagle zaczęlo pobierać mi 2.5 gb aktualizacji, a w bibliotece pojawiły sie dlc: classic gear, enforcer gear, intruder gear, Jensen Story: Desperate Measures? Czyżby spóźniony świąteczny prezent od Square :E ?

edit.
Dobra z tego co widze to były dlc dodawane do preorderów :p
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

Kurdę, jak utknąłem w połowie - akurat wyszły inne nowości, a jakoś nowy DE mnie nie zachwycił ;-)
Poza tym, mimo nie najgorszego configu, w takiej np. Pradze, na mieście ciągle mi szarpało animację z 60 na 40parę klatek i w związku z tym, że były to spadki natychmiastowe, to szarpanko było, mimo wysokiego fps ;-)
W międzyczasie Sztim zassał sporo patchy, więc liczę, że optymalizacja się poprawiła, jak już wrócę do gry :D Pewnie w okolicach marca, jak ogram inne pozycje ;-)
Niemniej, nie porwał mnie tak, jak poprzednia odsłona ;]
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 402 razy
Podziękowania: 838 razy

Greg pisze: Co to za cuda? Nagle zaczęlo pobierać mi 2.5 gb aktualizacji, a w bibliotece pojawiły sie dlc: classic gear, enforcer gear, intruder gear, Jensen Story: Desperate Measures? Czyżby spóźniony świąteczny prezent od Square :E ?

edit.
Dobra z tego co widze to były dlc dodawane do preorderów :p
Żadna pomyłka ani nic, faktycznie suprajz
Hi everyone - this isn't a mistake. :)
We're making the Day One DLC (which contains the Desperate Measures mission, as well as some skins for Adam, weapons and various consumables) available to everyone.

We'll also share a link to other digital goodies (novella, mini comic and mini artbook) in a bit.
Tak przy okazji deusa tego, to kto ma the fall, invisible war i 1, ale nie ma season passa, to wybierając bandla ma zniżkę 30% na season pass
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

Ten SP - do ostatniego Deusa - to kompletna porażka :D

http://store.steampowered.com/app/470070/

ponad 80% negatywów ;-)
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 41 razy
Podziękowania: 21 razy