Cdkeys.com - temat ogólny

Okazyjne ceny gier na PC z dystrybucji elektronicznej. Klucze Steam, GOG, Origin, Uplay itd
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 0
Podziękowania: 2 razy
Kontakt:

wzięte ;)
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękowania: 11 razy

Killing Floor 2 też wypada taniej niż na Steam. Tzn. nawet o eurocenta taniej, niż sześciopak.
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 175 razy
Podziękowania: 58 razy
Kontakt:

Próbuję się zalogować na cdkeys ale jak tylko kliknę Account albo Login to przekierowuje mnie w ułamek sekundy do wyniku wyszukiwania w sklepie frazy "for honor" -> to trochę agresywna forma marketingu :D .
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 41 razy
Podziękowania: 21 razy
Kontakt:

Ale zakupy bez logowania dzialaja
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 37 razy
Podziękowania: 49 razy
Kontakt:

ja dzisiaj kupowalem coda AW w cdkeys i bez problemu sie zalogowalem i kupilem
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 0

A ja mam problem i nie za bardzo wiem, jak go rozwikłać. Może któryś z kolegów wie coś na ten temat i podpowie co robić.
Chciałem zakupić sobie fm2017 w promocji na cdkeys. Mam kartę w funtach w alior kantor. I za cholerę na 3 rożnych przeglądarkach, na dwóch rożnych urządzeniach (tel i laptop) nie mogę dokonać zakupu. Dzwoniłem do banku i oni nawet tej transakcji nie widzą. Jest uwalana wcześniej. Pierwszą walidację karta przechodzi, ale później info ze strony to check your credit card and try again, czy coś w tym stylu. Pisałem do supportu cdkeys. Powiedzieli, że sprawę zbadają i czy nie mogę paypalem płacić, ale w zbadanie sprawy średnio wierzę, a paypala dla 1 gry zakładał nie będę. Ktoś coś ?
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 61 razy
Podziękowania: 74 razy
Kontakt:

Może Ci po weekendzie odpiszą, support mają dość porządny - a tak na marginesie, założenie PP to kilka chwil i mimo wszystko troszkę to bezpieczniejsza metoda, niż karta ;-) nie wspominając o tym, że zanim rozwiążą Twój problem (albo ich) to promka może się skończyć na interesującą Cię grę :)
Awatar użytkownika
Łowca

Ale mogę założyć na pp konto na $ funty i euro i tam wplacac bez przewalutowań?
Boję się, że dodam ta funtową kartę do pp, a tam podstawowe konto, na którym nie mam nić to pln. I teraz dodam kartę w funtach i on mi te funty zabierze i nie będzie nic przewalutowywał, czy zabierze funty z karty, przewalutuje na pln-y a pozniej znow na funty ? Gra w funtach jest najtaniej, mam kartę w złotówkach, ale się nie opłaca. Po bandyckich przewalutowaniachfunt, złoty funt, też raczej się nie będzie opłacało. Ost jak kupowałem coś za 1$, to alior policzył kurs po 4,5 :)
Ostatnio zmieniony 4 mar 2017, o 18:12 przez chmurowski, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 2 razy
Podziękowania: 139 razy
Kontakt:

chmurowski pisze: Ale mogę założyć na pp konto na $ funty i euro i tam wplacac bez przewalutowań?
W kazdym momencie , mozesz ustawić głowną walute konta paypal i wtedy bez przewalutowań bedziesz wpłacać
Awatar użytkownika
Wiedźmin

Monek22 pisze:
chmurowski pisze: Ale mogę założyć na pp konto na $ funty i euro i tam wplacac bez przewalutowań?
W kazdym momencie , mozesz ustawić głowną walute konta paypal i wtedy bez przewalutowań bedziesz wpłacać
o ile ja się orientuję, to Paypal rozlicza polskie adresy w złotówkach. A Alior też swoją prowizję dorzuci.
Awatar użytkownika
Łowca

Walutę główną w PP wybrałem funciaka, a przy próbie opłaty z karty podłączonej do PP (też funt) pokazuje mi 93,84 zł i że coś tam będzie przeliczał. A powinno być poniżej 90zł i przede wszystkim powinno być w funtach. Może to przeliczenie to tylko takie poglądowe i wcale przeliczał nie będzie. Dodam, że nie przelewałem z karty na PP, tylko na PP mam 0 i chciałem, żeby od razu pociągnął z karty. Jest jakaś prowizja za opłaty PayPalem? Sorka, że tak zamulam, ale to b. ważne dla mnie. Nazakładałem tych kart, żeby kupować w necie bez prowizji, a tu widzę miliony pośredników, cwaniaczków, prowizji, przewalutowań ;/. Z góry dzięki za pomoc.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 31 razy
Podziękowania: 61 razy
Kontakt:

chmurowski pisze: Walutę główną w PP wybrałem funciaka, a przy próbie opłaty z karty podłączonej do PP (też funt) pokazuje mi 93,84 zł i że coś tam będzie przeliczał. A powinno być poniżej 90zł i przede wszystkim powinno być w funtach. Może to przeliczenie to tylko takie poglądowe i wcale przeliczał nie będzie. Dodam, że nie przelewałem z karty na PP, tylko na PP mam 0 i chciałem, żeby od razu pociągnął z karty. Jest jakaś prowizja za opłaty PayPalem? Sorka, że tak zamulam, ale to b. ważne dla mnie. Nazakładałem tych kart, żeby kupować w necie bez prowizji, a tu widzę miliony pośredników, cwaniaczków, prowizji, przewalutowań ;/. Z góry dzięki za pomoc.
Opłata za płatnosć kartą, opłata za przewalutowanie bo dla pl banków walutą rozliczeniową jest euro ? + przewalutowanie na $ przez PP i na funty z $ ( nie jestem pewien)

Najlepiej przelać zblizoną kwotę na pp i samemu przewalutować np na funty. Powinno być sporo taniej.
Awatar użytkownika
Łowca

Tylko, że moja karta debetowa/kredytowa jest w funtach brytyjskich, pp ustawilem w funtach brytyjskich, to co on kur$# mi chce przeliczac :)?
Awatar użytkownika
Wiedźmin

warhameron pisze: Najlepiej przelać zblizoną kwotę na pp i samemu przewalutować np na funty
oczywiście w złotówkach. Tzn. w walucie kraju, do jakiego przyznajemy się przy rejestracji PP.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 2 razy
Podziękowania: 139 razy
Kontakt:

buck pisze:
Monek22 pisze:
o ile ja się orientuję, to Paypal rozlicza polskie adresy w złotówkach. A Alior też swoją prowizję dorzuci.
Ja kiedys niedogadalem sie z supportem paypala i mi zmienili walute rozliczeniową na dolary i napisali mi ze jezeli mam konto walutowe to powiniennem do nich szybciej napisac zeby uniknac kosztów przewalutowania .
Awatar użytkownika
Wiedźmin

Podejrzewam, że wszystko jest wyjaśnione na stronie paypal.
Awatar użytkownika
Łowca

buck pisze: Podejrzewam, że wszystko jest wyjaśnione na stronie paypal.
Cóż za błyskotliwa porada. Wyobraź sobie, że zanim zacząłem truć tu nt paypal, przejrzałem stronę PP. Założyłem konto i poczytałem. Piszą, że nie pobierają opłaty za zakupy w internecie, a wygląda jakby pobierali. Piszą, że: "Po dodaniu nowej waluty wszelkie przyszłe płatności odbierane w tej walucie będą automatycznie dodawane do nowego salda. Waluta podstawowa pozostanie domyślną walutą, w której realizowane będą operacje wysyłania płatności i żądania zapłaty. " a również tak nie jest. Także jeśli masz jeszcze równie ciekawe porady, to daruj mistrzu. Bez urazy, nie gniewaj się, ale liczyłem na to, że skoro kupujecie tu gierki przez tego pp, to darujesz mi "ej weź koleś nie pierdziel, tylko idź na stronkę i sobie przeczytaj". Zanim wlazłem tu, dzwoniłem do swojego banku, zasypałem support cdkeys i przeczytałem info na stornie PP.
Awatar użytkownika
Wiedźmin

@up: a może wystarczyło zadzwonić/napisać do PP?
jest dokładnie tak, jak napisali. Tyle, że wszystko dotyczy pieniędzy, którymi obraca PP.
p.s. no to na koniec jeszcze jedna porada: nie próbuj czytać między wierszami. Regulamin PP jest tak skrojony, żeby to PP miał dobrze. A PP chce zarabiać na przewalutowaniu.
Awatar użytkownika
Łowca

buck pisze: @up: a może wystarczyło zadzwonić/napisać do PP?
jest dokładnie tak, jak napisali. Tyle, że wszystko dotyczy pieniędzy, którymi obraca PP.
p.s. no to na koniec jeszcze jedna porada: nie próbuj czytać między wierszami. Regulamin PP jest tak skrojony, żeby to PP miał dobrze. A PP chce zarabiać na przewalutowaniu.
Dzwonienie nie wchodzi dziś w grę, bo mają do 17 od pon do ptk.... pisanie też, bo i tak odpowiedzą najwcześniej w pon. Kit z tym. Muszę posprawdzać te karty na innej stronce. Bo możliwe, że tylko cdkeys daje ciała, a możliwe, że po prostu alior kantor nie sprostał wyzwaniu i ich karty walutowe nie "banglają". Zaraz spróbuję coś zakupić na PlayAsia i dam znać, czy to wina Aliora, czy cdkeysow.
Awatar użytkownika
Wiedźmin

chmurowski pisze: Zaraz spróbuję coś zakupić na PlayAsia i dam znać, czy to wina Aliora, czy cdkeysow.
tego nie rozstrzygniesz. Płaciłem na cdkeys kartą Aliora i było ok. Co nie znaczy, że tak jest nadal.
ODPOWIEDZ