Usunięcie negatywa

Dyskusja o wszystkim co dotyczy Łowcowego Bazaru
Awatar użytkownika
Zbanowany
Podziękował: 211 razy
Podziękowania: 364 razy

wirtual82 pisze: 10 wrz 2021, o 16:54
pelikulas pisze: 10 wrz 2021, o 16:51
wirtual82 pisze: 10 wrz 2021, o 16:49
'
Blokujesz za nic. Tak jak Skywalker, tylko byłem na miejscu Art. I nie robiłem z tego takiej dramy.
Nie za nic, za niejasną sytuacje. Wole mieć święty spokój niż potem takie dramy z tobą jak ma art... A żaden póki co nic kompletnie nie pokazał...więc nabijamy sobie tutaj póki co posty.
Jestem tu od początku i żadnych problemów nie było. Każdy może wejść na forum i za plecami gadać totalne bzdury. Należało mnie o tym poinformować. A Tobie to wystarcza? Hmm...

Jak bym wszedł i tak samo gadał na skywalker, to też przyznałbyś mi rację?
No niestety masz drugą niejasną sytuacje z negatywami nieudokumentowaną w zaden sposob... ani ze skywolkerem ani teraz z art... zaden nic nie chce pokazac co ma w historii itd... nie mnie to rozstrzygać... wole unikać problemów na przyszłośc to blokada i spokój by przez przypadek nie było dramy...
Ogólnie ja tu nikomu z was racji nie przyznaje. Żaden nie przedstawił nic co by miało jakąkolwiek wartość dowodową. Tak samo ludzi którzy są o coś podejrzani wsadza się do aresztu tymczasowego na podstawie domniemań i poszlakowych dowodow i potem prowadzone jest śledztwo... Ja zwykle prewencyjnie zablokowałem by nie mieć problemów z nadzieją, że sytuacja się wyjaśni, a póki co coraz czarniej widzę... bo postów przybywa, a konkretów zero.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 7 razy
Podziękowania: 0

pelikulas pisze: 10 wrz 2021, o 17:09
pelikulas pisze: 10 wrz 2021, o 16:51

Nie za nic, za niejasną sytuacje. Wole mieć święty spokój niż potem takie dramy z tobą jak ma art... A żaden póki co nic kompletnie nie pokazał...więc nabijamy sobie tutaj póki co posty.
Jestem tu od początku i żadnych problemów nie było. Każdy może wejść na forum i za plecami gadać totalne bzdury. Należało mnie o tym poinformować. A Tobie to wystarcza? Hmm...

No niestety masz drugą niejasną sytuacje z negatywami nieudokumentowaną w zaden sposob...
Wszystko jest jasne, co niby jest niejasne? Co mam Ci pokazywać, bo nie wiem?
Awatar użytkownika
Zbanowany
Podziękował: 211 razy
Podziękowania: 364 razy

wirtual82 pisze: 10 wrz 2021, o 17:12

No niestety masz drugą niejasną sytuacje z negatywami nieudokumentowaną w zaden sposob...
Screny chodzby z bazaru, wiadomosci prywtne jak rozmawialiscie itd, zaden nic nie pokazal... wiec to troche smierdzi jakbyscie mieli cos do ukrycia... Bo coś tu jest kręcone ale nikt nie chce pokazac historii całego zajscia...
Awatar użytkownika
Łowca

pelikulas pisze: 10 wrz 2021, o 17:16
wirtual82 pisze: 10 wrz 2021, o 17:12
Screny chodzby z bazaru, wiadomosci prywtne jak rozmawialiscie itd, zaden nic nie pokazal... wiec to troche smierdzi jakbyscie mieli cos do ukrycia... Bo coś tu jest kręcone ale nikt nie chce pokazac historii całego zajscia...
Niestety, ale nie da się wykazać, że ktoś Cię zablokował. Bo ja chciałem napisać i wyjaśnić, ale 5 min i blokada. Chciałem dać mu to nazwisko. Nie wiem po co, ale nie robiłbym problemu tak jak on.

Dramę to on mi zrobił, i to za plecami. Jest zupełnie na odwrót.

Do czytających. Musicie podawać imię i nazwisko. E-mail nie wystarcza, numer konta też nie wystarcza. Telefon nie wystarcza. Bo inaczej tak jak ja zostaniecie obrzuceni błotem. A następnie zablokowani.

Później wejdzie tu na forum i będzie przekonywał Was za plecami do blokady. To jest po prostu nieetyczny atak za nic.

Nie śmieszne?
Ostatnio zmieniony 10 wrz 2021, o 18:14 przez wirtual82, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 3 razy
Podziękowania: 26 razy

Na początku to może było zabawne ale teraz to się robi jedno wielkie tl;dr ...
Ci użytkownicy podziękowali nerka99 za ten post:
Quoyque
Awatar użytkownika
Łowca

nerka99 pisze: 10 wrz 2021, o 18:03 Na początku to może było zabawne ale teraz to się robi jedno wielkie tl;dr ...
Zgadzam się. Absurd jakiś.

Jednak trzeba się bronić przed Bolkami. Janusz i Bolek. Sorry, ale padło tu wiele obraźliwych słów za plecami. Bardzo niesprawiedliwe. Gierka za 2 złote, i tyle problemu, hehe. Dobrego piwa za to nie kupisz, hehe.

Aż pójdę sobie obejrzeć Bolka i Lolka. Polski klasyk. Polecam. xD
Awatar użytkownika
Zbanowany
Podziękował: 44 razy
Podziękowania: 63 razy

Piszcie dalej proszę, fajne zwroty akcji są tu XD
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 231 razy
Podziękowania: 142 razy
Kontakt:

wirtual82 pisze: 10 wrz 2021, o 16:30
pelikulas pisze: 10 wrz 2021, o 15:02 ładnie mi zasmieciłes bartera... teraz zauwazylem
sfsfsf.jpg
Na Blika wystarczy telefon. Tyle bank potrzebuje. Z Tobą już nie gadam, dopóki nie przeprosisz, za te oszczerstwa — Janusz, oszust i co jeszcze? Skywalker to nie Janusz? Na Barter chciałem to wyjaśnić, dlaczego tak wyzywasz? Niby za co blokujesz? I co? To powód do dumy? Takie zachowanie?
No to może u Ciebie. Jestem w PKO i żeby puścić blika musze również wpisać imie i nazwisko. Co jak co, ale pelikulas ma racje. Lecicie tutaj oboje z dramą na 3 strony. Wrzuccie obaj screeny i niech admin to ogarnie. Osobiście uważam, że art ma racje. Owszem anulowanie zakupu z powodu, ze nie wrzuciłeś danych jak imie i nazwisko jest słabe, ale złamanie słowa i wrzucenie negatywa za nic skreśla Cię jako sprzedającego. A jeśli on chce te dane, bo nie zamierzam wpisywać twojego nicku to ma do tego pełne prawo.
Awatar użytkownika
Łowca

Hardkor pisze: 10 wrz 2021, o 19:06
wirtual82 pisze: 10 wrz 2021, o 16:30
pelikulas pisze: 10 wrz 2021, o 15:02 ładnie mi zasmieciłes bartera... teraz zauwazylem
sfsfsf.jpg
Na Blika wystarczy telefon. Tyle bank potrzebuje. Z Tobą już nie gadam, dopóki nie przeprosisz, za te oszczerstwa — Janusz, oszust i co jeszcze? Skywalker to nie Janusz? Na Barter chciałem to wyjaśnić, dlaczego tak wyzywasz? Niby za co blokujesz? I co? To powód do dumy? Takie zachowanie?
No to może u Ciebie. Jestem w PKO i żeby puścić blika musze również wpisać imie i nazwisko. Co jak co, ale pelikulas ma racje. Lecicie tutaj oboje z dramą na 3 strony. Wrzuccie obaj screeny i niech admin to ogarnie. Osobiście uważam, że art ma racje. Owszem anulowanie zakupu z powodu, ze nie wrzuciłeś danych jak imie i nazwisko jest słabe, ale złamanie słowa i wrzucenie negatywa za nic skreśla Cię jako sprzedającego. A jeśli on chce te dane, bo nie zamierzam wpisywać twojego nicku to ma do tego pełne prawo.
Bank czy Mbank jest podany w ofercie. Jest też info. że w razie czego proszę pytać? Co jeszcze?

Nie złamałem żadnego słowa. Niczego nie obiecałem. Wspominałem jedynie o następnym razie w dobrej wierze, a on potraktował to jak obietnicę i jednocześnie groźbę? Chore. Przeinacza każde słowo. Nie umie czytać ze zrozumieniem. Tak samo jak on bez uprzedzenia zablokował i nie dał szansy, aby nawet odpowiedzieć, podać to nazwisko. Jak tak traktuje innych, to niech się nie dziwi. Ja nic nie pisałem i skywalker wystawił mi taki komentarz. Nie tłumaczy się, moderator przyznaje mu rację. Jak próbuję wytłumaczyć, to co się dzieje?

Inni robią tak i nie ma problemu.

https://imgur.com/a/VaZ5yOT

Od czasu gdy zmieniłem formę płatności, co 2 lub 3 dzień mam tego typu sytuacje. Jednak zupełnie inne zachowanie. Podałem jeden przykład tylko.

Brak PP? Skywalker karze za to. I jest dobrze?
Ostatnio zmieniony 10 wrz 2021, o 20:13 przez wirtual82, łącznie zmieniany 4 razy.
Awatar użytkownika
Zbanowany

Nie no negatyw za brak PayPal to już jest nieśmieszny żart
Awatar użytkownika
Łowca

Catalyst pisze: 10 wrz 2021, o 19:32 Nie no negatyw za brak PayPal to już jest nieśmieszny żart
Oto screen:

https://imgur.com/a/T08zSqs
Art
Awatar użytkownika
Art
Łowca
Podziękowania: 2 razy
Kontakt:

pelikulas pisze: 10 wrz 2021, o 16:44 Nie ma screenow ani od jednego ani od drugiego... wiec komedii ciąg dalszy... będą screeny to bedzie wiadomo co i jak... a tak to takie gadanie o niczym sie robi.
Screenshota zamieściłem dawno temu w tym poście. Nie mam pomysłu co jeszcze mógłbym wrzucić, więc jeżeli sprecyzujesz oczekiwania to chętnie wrzucę. W tej sprawie nie mam nic do ukrycia.

I nie korzystam z Blika. Płacę na wiele różnych sposobów, ale akurat nie tym.
Awatar użytkownika
Zbanowany

"Nie zamierzam łamać zasad mojego banku" x D Wskaż w regulaminie banku, że musisz podać prawdziwe imię i nazwisko ;)
Awatar użytkownika
Łowca

Art pisze: 10 wrz 2021, o 19:46 I nie korzystam z Blika. Płacę na wiele różnych sposobów, ale akurat nie tym.
Trzeba było powiedzieć, a nie blokować.
Art
Awatar użytkownika
Art
Łowca
Kontakt:

wirtual82 pisze: 10 wrz 2021, o 19:49
Art pisze: 10 wrz 2021, o 19:46 I nie korzystam z Blika. Płacę na wiele różnych sposobów, ale akurat nie tym.
Gdybyś w opisie oferty napisał "płatność tylko Blikiem" to miałbyś rację, ale napisałeś "przelew bankowy lub Blik". Przy anulowaniu napisałem ci wyraźnie, że chciałem zrobić zwykły przelew bankowy. A zablokowałem cię dopiero 5 dni po anulowaniu z powodu tego co mi odpisałeś.
Awatar użytkownika
Łowca

Art pisze: 10 wrz 2021, o 19:57
wirtual82 pisze: 10 wrz 2021, o 19:49
Gdybyś w opisie oferty napisał "płatność tylko Blikiem" to miałbyś rację, ale napisałeś "przelew bankowy lub Blik". Przy anulowaniu napisałem ci wyraźnie, że chciałem zrobić zwykły przelew bankowy. A zablokowałem cię dopiero 5 dni po anulowaniu z powodu tego co mi odpisałeś.
Kwestia tego, że nikt nie robił z tego problemu. Tak jak Ty. Gdybyś kulturalnie napisał i po prostu zapytał, to nie byłoby żadnego problemu. PayPal też... nie robiłem problemu z niczego tak jak Ty. Mogłeś zrezygnować, i OK. Ale nie winić, że nie podałem nazwiska, które jest nie potrzebne, aby zrobić przelew. Do tego zablokowałeś mnie w 5 minut i dlatego ten negatyw.
Ostatnio zmieniony 10 wrz 2021, o 20:06 przez wirtual82, łącznie zmieniany 2 razy.
Art
Awatar użytkownika
Art
Łowca
Kontakt:

Catalyst pisze: 10 wrz 2021, o 19:49 "Nie zamierzam łamać zasad mojego banku" x D Wskaż w regulaminie banku, że musisz podać prawdziwe imię i nazwisko ;)
Oczywiście nie chce mi się, ale wymóg podawania prawdziwych i rzetelnych informacji to podstawa każdej umowy i nawet nie musi to być literalnie zapisane, ponieważ wynika z kodeksowych zasad współżycia społecznego. Jeżeli więc bank o coś pyta, to mogę spróbować odmówić odpowiedzi, ale nie mogę podać fikcyjnych danych.
Awatar użytkownika
Łowca

Art pisze: 10 wrz 2021, o 20:04
Catalyst pisze: 10 wrz 2021, o 19:49 "Nie zamierzam łamać zasad mojego banku" x D Wskaż w regulaminie banku, że musisz podać prawdziwe imię i nazwisko ;)
Oczywiście nie chce mi się, ale wymóg podawania prawdziwych i rzetelnych informacji to podstawa każdej umowy i nawet nie musi to być literalnie zapisane, ponieważ wynika z kodeksowych zasad współżycia społecznego. Jeżeli więc bank o coś pyta, to mogę spróbować odmówić odpowiedzi, ale nie mogę podać fikcyjnych danych.
PP i wystarczyłby e-mail? Tak czy nie? Już wtedy nie potrzebował być nazwiska do niczego, tak? Mogłeś zapytać, skoro jako jedyny potrzebujesz. Nikt nie potrzebuje, a Ty tak?
Art
Awatar użytkownika
Art
Łowca
Kontakt:

wirtual82 pisze: 10 wrz 2021, o 20:09 PP i wystarczył by e-mail? Tak czy nie? Już wtedy nie potrzebował być nazwiska do niczego, tak?
Warunki były jasno określone. Przelew bankowy lub Blik. Na dodatek napisałeś w wiadomości automatycznej, że z PayPala zrezygnowałeś, co podwójnie rozwiało wszelkie wątpliwości. Niech sobie każdy przeczyta i samemu oceni – zrzut ekranu jest dostępny tutaj.
Awatar użytkownika
Łowca

Art pisze: 10 wrz 2021, o 20:14
wirtual82 pisze: 10 wrz 2021, o 20:09 PP i wystarczył by e-mail? Tak czy nie? Już wtedy nie potrzebował być nazwiska do niczego, tak?
Warunki były jasno określone. Przelew bankowy lub Blik.
Tak, dokładnie, więc dlaczego zamówiłeś? Miałeś podane warunki i co? I teraz trujesz innym za to życie? Bo nie chciałeś zapytać o PP czy nazwisko? Wszystkim numer konta wystarcza, a Tobie już nie? To jakiś problem? To, czemu nie pytałeś? Po raz kolejny już sam sobie zaprzeczasz. To jest po prostu śmieszne. Myślisz, że dlaczego moderacja Cię ignoruje?

Ja nawet wyjątków nie traktuje źle. Wystarczy napisać i się dogadamy. Jestem ugodowym człowiekiem.

Zasłużony negatyw i tyle.
Ostatnio zmieniony 10 wrz 2021, o 20:42 przez wirtual82, łącznie zmieniany 1 raz.
Zablokowany