Nuuvem - temat ogólny

Okazyjne ceny gier na PC z dystrybucji elektronicznej. Klucze Steam, GOG, Origin, Uplay itd
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 0
Podziękowania: 4 razy
Kontakt:

ochodzkiryszard pisze:
kolo pisze: ...
Czyli inne tytuły można zakupić bez większych problemów?
Dawno już u nich nic nie kupowałem a interesuje mnie właśnie DMC4 SE ^^
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 0

Jesteś w błędzie kolego, mam zweryfikowane konto PP na południową amerykę. Wiem co mogę kupić a co nie. Nie można kupić części gier SEGI np Shogun 2 collection, Fall of smaurai collection a np już medieval 2 total war collection, empire total war collection, napoleon total war collection można kupić bez problemu.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

Grzebiąc po necie znalazłem fajna stronkę która pozwala stwierdzić czy gra ma region lock na aktywacje

http://vps179849.ovh.net/#purchType

Może komuś się przyda :)
Ci użytkownicy podziękowali Yurine za ten post (w sumie 2):
noj89skalsonPL
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 10 razy
Podziękowania: 16 razy
Kontakt:

kolo pisze: Jesteś w błędzie kolego, mam zweryfikowane konto PP na południową amerykę. Wiem co mogę kupić a co nie. Nie można kupić części gier SEGI np Shogun 2 collection, Fall of smaurai collection a np już medieval 2 total war collection, empire total war collection, napoleon total war collection można kupić bez problemu.
Nie chce śmieci w temacie ale albo ostro trollujesz albo nie masz pojecia o czym mowisz.
Wczoraj dokonalem takiej samej 'weryfikacji' jaka masz Ty, i moge kupic to samo doladnie o czym piszesz (pomijajac fakt ze gry maja locka na Sud Am... wiec nie ma to sensu). A fakt ze czegos jednak kupić nie mozesz swiadczy wlasnie o tym ze masz g.... a nie zweryfikowanego pp na Am. PŁD .

Gdybyś dokonał prawdziwej weryfikacji z podpięciem karty BR lub przlewem z konta BR to wtedy mógłbyś kupić wszystko.. To aż tak cięzkie do zrozumienia?
Ci użytkownicy podziękowali ochodzkiryszard za ten post:
Wasser
Awatar użytkownika
Łowca

Mam podpięta kartę i mogę kupić wszystko (ale tylko jedna gra na jedno konto paypal), nie mogę kupować gier wymienionych z polskiego paypala. Gry nie mają locka.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

kolo pisze: Mam podpięta kartę i mogę kupić wszystko (ale tylko jedna gra na jedno konto paypal), nie mogę kupować gier wymienionych z polskiego paypala. Gry nie mają locka.
Hahahahahaha :lol:

idę, muszę osiodłać swojego jednorożca a potem zapolować na trolle. W końcu jak bajki to bajki :)
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 3 razy
Kontakt:

Yurine pisze: Grzebiąc po necie znalazłem fajna stronkę która pozwala stwierdzić czy gra ma region lock na aktywacje

http://vps179849.ovh.net/#purchType

Może komuś się przyda :)

Super :piwo: Czegoś takiego potrzebowałem właśnie na zakupy w nuuvem i amazon us.

Dałbym Ci plusa czy tam punkt za ten post... gdybym wiedział jak ;)

Ale wielkie dzięki ode mnie :)
Przyznam, że sam nigdy takiej strony nie szukałem, bo jakoś nie myślałem, że istnieje. Opierałem się na wpisach Łowców i info ze stron sklepów. Teraz często sobie ułatwię albo będę miał szybciej informacje.
Awatar użytkownika
Zbanowany
Podziękował: 211 razy
Podziękowania: 364 razy

Dziwne, ja teraz kupilem normalnie bez problemu gre na nuuvem...
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

redber pisze: ...
Sam szukałem info czy bez problemu aktywuje DMC 4 SE na steam i gdzieś w którymś wątku z nuuvem ktoś podał taki fajny link teraz mogę sam sprawdzać co chce :)
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 3 razy
Kontakt:

pelikulas pisze: Dziwne, ja teraz kupilem normalnie bez problemu gre na nuuvem...
Bo można normalnie kupować. Tylko zależy które gry.

Obecnie sytuacja wygląda tak:

1) Gry dostępne normalnie do kupienia na całym świecie

2) Gry do kupienia tylko przez holę. Bez niej niewidoczne w sklepie (status "niedostępne")

3) Gry, które mimo uwidocznienia ich w sklepie po użyciu holi dodają się do koszyka i można rozpocząć płatność przez PP, ale niestety przy autoryzacji wyskoczy komunikat, że środek płatniczy musi być zweryfikowany w kraju zakupu czyli w Brazylii skoro przez holę udajemy, że z niej kupujemy. Czytaj: tych gier żadną sztuczką i metodą nie kupimy, np. wszystkie tytuły od 2K
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

redber pisze:
pelikulas pisze: Dziwne, ja teraz kupilem normalnie bez problemu gre na nuuvem...
Bo można normalnie kupować. Tylko zależy które gry.

Obecnie sytuacja wygląda tak:

1) Gry dostępne normalnie do kupienia na całym świecie

2) Gry do kupienia tylko przez holę. Bez niej niewidoczne w sklepie (status "niedostępne")

3) Gry, które mimo uwidocznienia ich w sklepie po użyciu holi dodają się do koszyka i można rozpocząć płatność przez PP, ale niestety przy autoryzacji wyskoczy komunikat, że środek płatniczy musi być zweryfikowany w kraju zakupu czyli w Brazylii skoro przez holę udajemy, że z niej kupujemy. Czytaj: tych gier żadną sztuczką i metodą nie kupimy, np. wszystkie tytuły od 2K
No, wreszcie ktoś kumaty i ogarnia temat! :tak:
Miałem tą samą rozpiskę zrobić :)
Można jeszcze dodać gry dostępne przez holę ale posiadające region locka więc w sumie bezużyteczne ;)
Awatar użytkownika
Zbanowany
Podziękował: 211 razy
Podziękowania: 364 razy

Ja jeszc ze takiego przypadku nie miałem zeby mi cofnelo paypala, pewnie temu ze nie kupuje tych gier ktore cofają bo mam w bibliotece i nie zauwazylem takiego faktu :E
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 1 raz
Kontakt:

a wiecie może czy Devil May Cry 4 special edition można spokojnie kupić?
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 2 razy

Yurine pisze: Dawno już u nich nic nie kupowałem a interesuje mnie właśnie DMC4 SE ^^
qqmor3 pisze: a wiecie może czy Devil May Cry 4 special edition można spokojnie kupić?
Kurczę, już nie mogłem wytrzymać tych pytań. Specjalnie dla was kupiłem na Nuuvem i sprawdziłem ;) Kupno z holą, aktywacja na Steamie bez problemu. Jak załączony obrazek poświadcza:
Obrazek

Jak ktoś jeszcze nie grał, polecam, bo nawet bez SE to była cudna gra.
Awatar użytkownika
Łowca

Udało się komuś kupić Borderlands? Wiem, że jest na Humble Bundle, ale intereseuje mnie Season Pass do "dwójki" za 14,99R$. Próbowałem z Holą ustawioną na Brazylię, ale podczas płatności PayPalem wyskakuję błąd, że nie ten region.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 8 razy
Kontakt:

5 postów wyżej masz odpowiedź na swoje pytanie.
Awatar użytkownika
Łowca

mw609 pisze: 5 postów wyżej masz odpowiedź na swoje pytanie.
Dzięki wielkie, umknęło mi to :)
Awatar użytkownika
Łowca

Siema!
Wczoraj kupiłem AC IV: Black Flag Gold Edition. Zakup normalnie autoryzowany i już kilka sekund później miałem klucz dostępny na poczcie.
Niestety - przy próbie aktywacji na Uplay wyskoczył mi komunikat, że produkt został już aktywowany na innym koncie.
Samo DLC dostępne było jako drugi kod i można było aktywować.
Stworzyłem ticket i czekam na odp... Ktoś ma jakieś doświadczenia z reklamacjami w tym sklepie? Ile się czeka? Czy starająsię pomóc, czy mowią, że to mój problem?
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 102 razy
Podziękowania: 24 razy
Kontakt:

Support Nuuvem jest bardzo szybki i pisze po angielsku. Nigdy mi się nie zdarzyło by czegoś nie załatwił pozytywnie.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękowania: 1 raz
Kontakt:

R$14,99 Spintires
R$19,99 Risen 3 - Titan Lords

nie wiem czy mają locki. Prawdopodobnie spintires ma, a risen to już nie mam pojęcia

Sponsorem tego postu jest Hola!
ODPOWIEDZ