Sugestie i pomysły (Bazar)

Dyskusja o wszystkim co dotyczy Łowcowego Bazaru
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 0
Kontakt:

Armin pisze: nie, nie możesz

https://bazar.lowcygier.pl/rules
Dziękuję za merytoryczną odpowiedz, choć nadal uważam, że regulamin nie mówi jednoznacznie co po tym jak sprzedam te gry, jak by nie było licznik powinien wyzerować się i pozwolić na ponowne wystawienie nowego klucza tej samej gry.....
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 2 razy
Podziękowania: 12 razy
Kontakt:

Możesz sprzedać 2 te same gry i na tym koniec.Nie ma żadnego wyzerowania czy czegoś innego.
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Jest możliwa obniżka minimalnej kwoty za jaką wystawia się grę ? Znalazło by się u mnie gier, które sprzedałbym nawet za te 20 groszy.
Awatar użytkownika
Łowca

Naprawdę przyzwoicie by było, gdyby dało się ukryć oferty od niechcianych sprzedawców.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 1293 razy
Podziękowania: 391 razy
Kontakt:

A blacklista nie działa?
Awatar użytkownika
Łowca

Wyświetla na szaro pozycję, ale jednak wyświetla. Zarówno jak ktoś Ciebie na nią wrzucił, to wciąż widzisz jego oferty, tylko nie możesz ich nabyć (co w moim przypadku ma już miejsce :), jak i na odwrót. Mam paru takich delikwentów, którzy oferują gry z mojej wishlisty w cenach, których nie akceptuje, na dodatek wciąż pompują te pozycje i wiszą one tam już miesiącami. Chciałbym, po prostu wyrzucić ich oferty z własnego katalogu :-)
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Pewnie temat był, ale mam dwie propozycje:
1) dopóki kupujący nie wystawi komentarza w otwartej transakcji nie może korzystać z bazaru
2) po tygodniu (dwóch?) z automatu leci pozytywny komentarz (w obie strony), żeby nie było sytuacji, gdzie czekasz nie wiadomo ile na odpowiedź; czyt. ktoś weźmie klucz ale komentarza nie wystawi.
Awatar użytkownika
Łowca

ad 1) różnie bywa, kupię grę monthly dla friendsów (nieobecnych) i albo wystawię komentarz w ciemno, albo koniec zakupów?
ad 2) w 1 stronę jednocześnie, bo zakładam, że ty już wystawiłeś? Niech wpadają punkty, a komentarz niech czeka na człowieka.
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

No ja wystawiłem, druga strona nie. 1 może radykalna, ale jak to nie pomoże to czemu nie?
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 45 razy
Podziękowania: 134 razy
Kontakt:

Ten automatyczny komentarz po czasie to nawet niezły pomysł jest. Najgorsze rzeczy są jak kupi od ciebie handlarz. Najpierw zablokuje grę i czeka, aż znajdzie frajera na innym serwisie. Jak się ciągnie to kupi, ale komenta nie wystawi, bo jeszcze nie sprzedał i nie jest pewien czy klucz jest legitny. A czas leci, slot lub gra zajęte.

Z tym blokowaniem opcji kupna też nie najgorzej.
Markiem pisze:ad 1) różnie bywa, kupię grę monthly dla friendsów (nieobecnych) i albo wystawię komentarz w ciemno, albo koniec zakupów?
To nie kupuj dla friendsów. Dziś ponoć każdy ma internet w smartfonie, i to za darmo!
A tak na poważnie - zawsze możesz wziąć HB link i sam sobie kody wygenerować - i możesz wystawić komentarz. Albo chociaż napisać, że koment będzie za dzień/tydzień bo cośtam. Bo problemem nie jest to, że muszę poczekać na komentarz. Problem jest wtedy, kiedy czekam, ale nie wiem dlaczego i, co ważniejsze, jak długo. A niektórzy po prostu kupią i już się więcej nie logują, a transakcja wisi 4/5 bez końca...
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 1377 razy
Podziękowania: 1315 razy
Kontakt:

adamfpp pisze: 1) dopóki kupujący nie wystawi komentarza w otwartej transakcji nie może korzystać z bazaru
nic głupszego dawno tu nie widziałem
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 2 razy
Kontakt:

adamfpp pisze: po tygodniu (dwóch?) z automatu leci pozytywny komentarz (w obie strony), żeby nie było sytuacji, gdzie czekasz nie wiadomo ile na odpowiedź; czyt. ktoś weźmie klucz ale komentarza nie wystawi.
popieram ten pomysł (oczywiście czas liczony od wysłania klucza przez sprzedającego), irytujące jest jak ktoś kupi grę i od razu ją wystawia na bazarze z 5-krotną przebitką a transakcja wisi na etapie 4/5 bo komentarza nie wystawi póki gdzieś nie sprzeda....
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 1 raz
Kontakt:

Anomander Rake pisze:
adamfpp pisze: po tygodniu (dwóch?) z automatu leci pozytywny komentarz (w obie strony), żeby nie było sytuacji, gdzie czekasz nie wiadomo ile na odpowiedź; czyt. ktoś weźmie klucz ale komentarza nie wystawi.
popieram ten pomysł (oczywiście czas liczony od wysłania klucza przez sprzedającego), irytujące jest jak ktoś kupi grę i od razu ją wystawia na bazarze z 5-krotną przebitką a transakcja wisi na etapie 4/5 bo komentarza nie wystawi póki gdzieś nie sprzeda....
To nie lepiej byłoby czas liczony po wystawieniu przez jedną ze stron komentarza? Przeważnie to sprzedający czeka na komentarz więc sam nie powinien z komentarzem zwlekać jak kasę dostał.
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

krzykr pisze: To nie lepiej byłoby czas liczony po wystawieniu przez jedną ze stron komentarza? Przeważnie to sprzedający czeka na komentarz więc sam nie powinien z komentarzem zwlekać jak kasę dostał.

O to mi dokładnie chodzi, mogłem doprecyzować.
pst
Awatar użytkownika
pst
Robin Hood
Podziękował: 124 razy
Podziękowania: 40 razy
Kontakt:

remike pisze:
krzykr pisze: Wykorzystuję bazar niezgodnie z przeznaczeniem tj. lista gierek które mam w duplikacie. Zakładam ofertę robię nieaktywna i jest. Problem pojawia się gdy chciałbym się definitywnie pozbyć oferty nieaktywnej bo klucz oddałem etc.... Czyli proszę o dodatkowe okienko skasuj ofertę.
Sorry, ale nie będziemy dorabiać funkcjonalności dla osób, które wykorzystują Bazar niezgodnie z przeznaczeniem :D

A tak serio - nie dajemy możliwości usuwania ofert, bo to umożliwiłoby niekontrolowane podbijanie ofert.
A można tak zrobić, żeby była opcja usunięcia (albo żeby sama się usuwała) nieaktywnej oferty po powiedzmy tygodniu/miesiącu?
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

Up odpisał przecie, brak możliwości usuwania bo otwiera to furtkę do niekontrolowanego podbijania z czym ciężko się nie zgodzić.

Po tym poście chyba proponowałem by zamiast usuwania dać trzeci kolor dla niechcianych ofert by się odróżniały od tych które czekają na uwolnienie slotu po sprzedaży innej, na ten pomysł odpowiedziało echo.
Przydałoby się ta funkcjonalność bo po kilku miesiącach bezowocnego pułkownikowania na bazarze klucz oddałem na steamgifts - wymieniłem za inną gierkę na bazarze i nie chciałbym wracać do tego tytułu niestety darmowych gierek mam więcej niż wolnych slotów a i kilka bundli w międzyczasie kupiłem więc ciężko to ogarnąć gdy się wycofa daną gierkę z bazaru a chciało się to wcześniej sprzedać.
pst
Awatar użytkownika
pst
Robin Hood
Podziękował: 124 razy
Podziękowania: 40 razy
Kontakt:

Zgadzam się z tym, że jeżeli można byłoby usuwać od razu ofertę to byłby problem z niekontrolowanym podbijaniem. Ale jeżeli będzie przez miesiąc jako nieaktywna, to wtedy dopiero byłaby możliwość usunięcia. Tak zresztą napisałem i czekam na odpowiedź czy jest to możliwe, ponieważ, uważam że wtedy byłby większy porządek w ofertach (tak wiem, że można sortować ale mimo wszystko).
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

Da się nadpisać inne konto steam w bazarze stare wyschło z eurogobenów co prawda symulator kart pisze ze mam 40 euro ale nie chce mi się kart wystawiać na rynek. A w nowym jest ok 9 euro bez wystawiania do wydania a nie chcę robić multikonta zwłaszcza, ze jest to zabronione.
Lub inaczej zgubiłem kartę sim więc nie mam guarda a i dostęp do maila przypadkiem jest nieodstępny bo hasła nie pamiętam (pomysł podrzucił mi bratanek który ma ww problemy z aktywacją steam ^^). Czy mój lvl bazaru wypracowany na starym koncie steam może działać z nowym kontem steam?
Awatar użytkownika
Łowca

krzykr pisze: Da się nadpisać inne konto steam w bazarze stare wyschło z eurogobenów co prawda symulator kart pisze ze mam 40 euro ale nie chce mi się kart wystawiać na rynek. A w nowym jest ok 9 euro bez wystawiania do wydania a nie chcę robić multikonta zwłaszcza, ze jest to zabronione.
Nie chcesz robić multikonta na bazarze więc zrobisz multikonto na Steam? Tam nie jest zabronione?
krzykr pisze: Lub inaczej zgubiłem kartę sim więc nie mam guarda a i dostęp do maila przypadkiem jest nieodstępny bo hasła nie pamiętam (pomysł podrzucił mi bratanek który ma ww problemy z aktywacją steam ^^).
Wyrób kopię karty sim (wszystkie polskie karty sim obecnie mają przypisanego właściciela), skontaktuj się z supportem od skrzynki pocztowej (odzyskanie dostępu do konta) lub Steam (zmiana przypisanego emaila).
Oczywiście zakładając powyższe konta podałeś swoje prawdziwe dane więc udowodnienie że to Ty jesteś właścicielem konta nie będzie problemem.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 1377 razy
Podziękowania: 1315 razy
Kontakt:

delor pisze:
krzykr pisze: Da się nadpisać inne konto steam w bazarze stare wyschło z eurogobenów co prawda symulator kart pisze ze mam 40 euro ale nie chce mi się kart wystawiać na rynek. A w nowym jest ok 9 euro bez wystawiania do wydania a nie chcę robić multikonta zwłaszcza, ze jest to zabronione.
Nie chcesz robić multikonta na bazarze więc zrobisz multikonto na Steam? Tam nie jest zabronione?
możessz mieć nieskończenie wiele kont steam
ODPOWIEDZ