Sugestie i pomysły (Bazar)

Dyskusja o wszystkim co dotyczy Łowcowego Bazaru
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 61 razy
Podziękowania: 74 razy
Kontakt:

Dobry pomysł, jak na rynku sztim! :) Mam nadzieje, że zostanie to wzięte pod uwagę w przyszłości, to by dużo ułatwiło! ;-) I kupującym i sprzedającym ;]
Awatar użytkownika
Administrator
Discord: remike#9022
Podziękował: 576 razy
Podziękowania: 261 razy
Kontakt:

warhameron pisze: A jest szansa w niedalekiej przyszłości na zlecenie kupna/rezerwacji z automatu za określoną kwotę (np gry z wish listy)? Np zlecam zakup/rezerwację na Age of Wonders IV za 25 zł ?
Szansa jest. Tasków programiści mają narobionych na kilka miesięcy do przodu, ale kto wie co będzie potem ;)
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 235 razy
Podziękowania: 219 razy
Kontakt:

kravda pisze: 'To, że podbijać będzie mogła tylko jedna osoba oferująca daną grę (tj. ta, która ją oferuje po najniższej cenie)?
Dokładnie tak. Osoba sprzedająca najtaniej będzie mogła dodatkowo bumpnąć swoją ofertę.
I słusznie że tylko ta.
Awatar użytkownika
Administrator
Kontakt:

MerlinPL pisze:
kravda pisze: 'To, że podbijać będzie mogła tylko jedna osoba oferująca daną grę (tj. ta, która ją oferuje po najniższej cenie)?
Dokładnie tak. Osoba sprzedająca najtaniej będzie mogła dodatkowo bumpnąć swoją ofertę.
I słusznie że tylko ta.
Podbijać może każdy. W każdej chwili możesz przecież zmienić cenę oferty. Jeżeli ustawisz tak, że będziesz najtańszy w danym momencie + minie x czasu* od ostatniego bumpa, to możesz podbić.

* Jeszcze nie wiem co ile bump. Przydałyby się sugestie. 24h? 48h? Tydzień? Chciałbym to jakoś wyważyć, żeby jednocześnie zadowoleni byli handlarze, jak i osoby przeglądające stronę.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 402 razy
Podziękowania: 838 razy

Mysle, ze 72h/3 dni powinno byc ok - 2 razy w tygodniu brzmi sensownie, bo 24h doprowadzi do tego, ze nowych ofert nie bedzie widac i przy natloku niektore oferty moga zostac pominiete.

Ewentualnie, chociaz nie wiem, czy tak sie da, 1-2 bumpy po 3 dniach, a kazdy kolejny tydzien.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 93 razy
Podziękowania: 96 razy
Kontakt:

Jest szansa na dodawanie oferty przy pomocy app id? Byłoby pomocne przy tytułach, których nie ma w bazie lub mają np. 2 literowe tytuły.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 235 razy
Podziękowania: 219 razy
Kontakt:

remike pisze: Podbijać może każdy. W każdej chwili możesz przecież zmienić cenę oferty. Jeżeli ustawisz tak, że będziesz najtańszy w danym momencie + minie x czasu* od ostatniego bumpa, to możesz podbić.

* Jeszcze nie wiem co ile bump. Przydałyby się sugestie. 24h? 48h? Tydzień? Chciałbym to jakoś wyważyć, żeby jednocześnie zadowoleni byli handlarze, jak i osoby przeglądające stronę.
Chodziło mi o podbicie bez marnowania czasu na usuwanie i wystawienie nowej oferty. Jeden klik i już.

Problemu i tak w sumie nie ma dzięki temu że po wejściu w dana ofertę pokazują się wszystkie pozostałe z tą samą grą.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 2 razy
Podziękowania: 4 razy
Kontakt:

Bump może być oszukany o ile nie będzie zabezpieczenia, że po bumpie nie może zmienić ceny na wyższą.
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 47 razy
Podziękowania: 67 razy
Kontakt:

remike pisze:
MerlinPL pisze:
I słusznie że tylko ta.
Podbijać może każdy. W każdej chwili możesz przecież zmienić cenę oferty. Jeżeli ustawisz tak, że będziesz najtańszy w danym momencie + minie x czasu* od ostatniego bumpa, to możesz podbić.

Moim zdaniem wystarczy raz na tydzień. Jeśli ktoś chce naprawdę coś kupić, a nie tylko przegląda Bazar w nadziei że trafi na coś przypadkiem ciekawego to i tak znajdzie upragniony tytuł. Jednak jak napisał Baranica powinna być jakaś blokada na podwyższenie ceny. Proponuję 12h.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 1 raz
Kontakt:

Prosze o wprowadzenie mozlwosci zawieszenie (ukrycia) wystawionych ofert, bedzie to przydatne gdy ktos kupi gre gdy sprzedawca bedzie przebywal kilka dni po za domem bez dostepu do plikow.
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

wooshaq pisze: Prosze o wprowadzenie mozlwosci zawieszenie (ukrycia) wystawionych ofert, bedzie to przydatne gdy ktos kupi gre gdy sprzedawca bedzie przebywal kilka dni po za domem bez dostepu do plikow.
Jest już taka możliwość, ustawiasz jako oferta nieaktywna
Awatar użytkownika
Predator
Podziękowania: 9 razy
Kontakt:

Przydałoby się sortowanie gier u danego sprzedawcy - póki co nie ma żadnej opcji i jest według najnowszych
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 1 raz
Podziękowania: 12 razy
Kontakt:

Wykorzystuję bazar niezgodnie z przeznaczeniem tj. lista gierek które mam w duplikacie. Zakładam ofertę robię nieaktywna i jest. Problem pojawia się gdy chciałbym się definitywnie pozbyć oferty nieaktywnej bo klucz oddałem etc.... Czyli proszę o dodatkowe okienko skasuj ofertę.
Awatar użytkownika
Administrator
Kontakt:

krzykr pisze: Wykorzystuję bazar niezgodnie z przeznaczeniem tj. lista gierek które mam w duplikacie. Zakładam ofertę robię nieaktywna i jest. Problem pojawia się gdy chciałbym się definitywnie pozbyć oferty nieaktywnej bo klucz oddałem etc.... Czyli proszę o dodatkowe okienko skasuj ofertę.
Sorry, ale nie będziemy dorabiać funkcjonalności dla osób, które wykorzystują Bazar niezgodnie z przeznaczeniem :D

A tak serio - nie dajemy możliwości usuwania ofert, bo to umożliwiłoby niekontrolowane podbijanie ofert.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 30 razy
Podziękowania: 107 razy
Kontakt:

Nie wiem czy było to poruszane w tym temacie.
Chodzi o wymianę gier na bazarze. Jeśli odpowiada mi jakaś gra która ma zaznaczoną opcję "wymiana" przesyłam gościowi propozycję. Jednak wysyłanie konkretnego jednego tytułu wiąże się z dużym prawdopodobieństwem że ten tytuł z jakiegoś powodu będzie tej osobie nie odpowiadał. Dlatego osobiście mam listę tytułów które wysyłam z propozycją dla wybierającego. Oszczędza to czas i nie generuje zbędnego ruchu gdybym po jednym tytule wysyłał po każdej odmowie. Problem z długością listy. Może mieć do 500 znaków - to niestety nie za wiele. Gdyby można było albo zwiększyć ilość znaków, albo gdyby była możliwość wpisania przy swoim koncie pewnych informacji widocznych dla osób które wchodzą na mój profil (może to być lista gier do wymiany, czy preferencje danej osoby co do płatności, bądź rodzaj gier jakie preferuje, a może zwykłe powitanie tych którzy zaglądają na mój profil).
Chyba że jest inna możliwość, której nie znam, a dałaby się przystosować do umieszczenia listy.
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Mała rzecz, ale upierdliwa:
Jaki by nie był ustawiony rodzaj sortowania, zmiana "Liczby ofert na stronie" powoduje przejście do sortowania "Od najnowszych".
Dużo wygodniej byłoby, gdyby zmiana "Liczby ofert na stronie" nie zmieniała wybranego wcześniej rodzaju sortowania.
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

eusystem1 pisze: Nie wiem czy było to poruszane w tym temacie.
Chodzi o wymianę gier na bazarze. Jeśli odpowiada mi jakaś gra która ma zaznaczoną opcję "wymiana" przesyłam gościowi propozycję. Jednak wysyłanie konkretnego jednego tytułu wiąże się z dużym prawdopodobieństwem że ten tytuł z jakiegoś powodu będzie tej osobie nie odpowiadał. Dlatego osobiście mam listę tytułów które wysyłam z propozycją dla wybierającego. Oszczędza to czas i nie generuje zbędnego ruchu gdybym po jednym tytule wysyłał po każdej odmowie. Problem z długością listy. Może mieć do 500 znaków - to niestety nie za wiele. Gdyby można było albo zwiększyć ilość znaków, albo gdyby była możliwość wpisania przy swoim koncie pewnych informacji widocznych dla osób które wchodzą na mój profil (może to być lista gier do wymiany, czy preferencje danej osoby co do płatności, bądź rodzaj gier jakie preferuje, a może zwykłe powitanie tych którzy zaglądają na mój profil).
Chyba że jest inna możliwość, której nie znam, a dałaby się przystosować do umieszczenia listy.
Możesz taką listę zrobić np w Google Docs i wysłać mu linka.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

Dodanie wersji pudełkowej (dowolny DRM?), co prawda dochodziłyby koszty listu poleconego i koperty. Mam pełno starych płyt z CD Action których nigdy nawet nie wkładałem do CD Romu a wiele z nich nigdy się nie aktywowało kluczami oraz kilka pudełkowych...
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 0

Czy planujecie zmniejszyć lub znieść limit gier na Steam przy rejestracji? Dla mnie liczba 50 jest zaporowa, a bardzo chętnie kupiłbym kila gier... :)
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 0
Kontakt:

Matkoboskokochano! Zróbcie jaką adnotację do tego pierońskiego paypala, bo już któryś raz muszę prosić kogoś o dopłatę do gry, bo wysyłają tak, że pobiera prowizję. Wielkimi czerwonymi literami.
ODPOWIEDZ