Podbijać może każdy. W każdej chwili możesz przecież zmienić cenę oferty. Jeżeli ustawisz tak, że będziesz najtańszy w danym momencie + minie x czasu* od ostatniego bumpa, to możesz podbić.
Chodziło mi o podbicie bez marnowania czasu na usuwanie i wystawienie nowej oferty. Jeden klik i już.remike pisze: Podbijać może każdy. W każdej chwili możesz przecież zmienić cenę oferty. Jeżeli ustawisz tak, że będziesz najtańszy w danym momencie + minie x czasu* od ostatniego bumpa, to możesz podbić.
* Jeszcze nie wiem co ile bump. Przydałyby się sugestie. 24h? 48h? Tydzień? Chciałbym to jakoś wyważyć, żeby jednocześnie zadowoleni byli handlarze, jak i osoby przeglądające stronę.
Moim zdaniem wystarczy raz na tydzień. Jeśli ktoś chce naprawdę coś kupić, a nie tylko przegląda Bazar w nadziei że trafi na coś przypadkiem ciekawego to i tak znajdzie upragniony tytuł. Jednak jak napisał Baranica powinna być jakaś blokada na podwyższenie ceny. Proponuję 12h.remike pisze:Podbijać może każdy. W każdej chwili możesz przecież zmienić cenę oferty. Jeżeli ustawisz tak, że będziesz najtańszy w danym momencie + minie x czasu* od ostatniego bumpa, to możesz podbić.
* Jeszcze nie wiem co ile bump. Przydałyby się sugestie. 24h? 48h? Tydzień? Chciałbym to jakoś wyważyć, żeby jednocześnie zadowoleni byli handlarze, jak i osoby przeglądające stronę.
Sorry, ale nie będziemy dorabiać funkcjonalności dla osób, które wykorzystują Bazar niezgodnie z przeznaczeniem
Możesz taką listę zrobić np w Google Docs i wysłać mu linka.eusystem1 pisze: Nie wiem czy było to poruszane w tym temacie.
Chodzi o wymianę gier na bazarze. Jeśli odpowiada mi jakaś gra która ma zaznaczoną opcję "wymiana" przesyłam gościowi propozycję. Jednak wysyłanie konkretnego jednego tytułu wiąże się z dużym prawdopodobieństwem że ten tytuł z jakiegoś powodu będzie tej osobie nie odpowiadał. Dlatego osobiście mam listę tytułów które wysyłam z propozycją dla wybierającego. Oszczędza to czas i nie generuje zbędnego ruchu gdybym po jednym tytule wysyłał po każdej odmowie. Problem z długością listy. Może mieć do 500 znaków - to niestety nie za wiele. Gdyby można było albo zwiększyć ilość znaków, albo gdyby była możliwość wpisania przy swoim koncie pewnych informacji widocznych dla osób które wchodzą na mój profil (może to być lista gier do wymiany, czy preferencje danej osoby co do płatności, bądź rodzaj gier jakie preferuje, a może zwykłe powitanie tych którzy zaglądają na mój profil).
Chyba że jest inna możliwość, której nie znam, a dałaby się przystosować do umieszczenia listy.