Nowa gra, dopiero co kupiona na moim alcie i tam też aktywowana.yarizu pisze:Hmm... Znaczenie może mieć jeszcze data zakupu gry - np. Valve mogło wprowadzić blokadę na każdy nowo zakupiony gift : aktywowałeś grę, która swoje już przeleżała w eq czy mowa o całkowicie nowym zakupie?Chyba nie, przed chwilą aktywowałem grę, która miała locka tylko na aktywację i takowy komunikat mi się nie pojawił, więc po prostu to nadal chodzi o gry, które dodatkowo posiadały blokadę na grę.
Steam - temat ogólny
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
- Podziękował: 298 razy
- Podziękowania: 261 razy
- Kontakt:
Jackowaty , jakby jeszcze zdarzyło Ci się zajrzeć do topicku napisz czy wszystkie z gier, które sprzedajesz dostały locka na granie (stosowny dopisek, że poza wymogiem aktywacji w x kraju wymagane jest przebywanie w nim) czy tylko pojedyncze tytuły.RoyKeane pisze:Nowa gra, dopiero co kupiona na moim alcie i tam też aktywowana.yarizu pisze:Hmm... Znaczenie może mieć jeszcze data zakupu gry - np. Valve mogło wprowadzić blokadę na każdy nowo zakupiony gift : aktywowałeś grę, która swoje już przeleżała w eq czy mowa o całkowicie nowym zakupie?Chyba nie, przed chwilą aktywowałem grę, która miała locka tylko na aktywację i takowy komunikat mi się nie pojawił, więc po prostu to nadal chodzi o gry, które dodatkowo posiadały blokadę na grę.
Edit: Coś jednak z tym lockiem musi być na rzeczy - część sprzedawców zakańcza aukcje i wycofuje gry ze sprzedaży (np. jeszcze niedawno trwająca aukcja mająca dużą popularność i to jeszcze podczas trwającego promo gdzie grę w każdej chwili można dokupić od tak została zakończona : http://allegro.pl/payday-2-goty-edition ... 74521.html Podobnie zresztą jak zdaje się inne aukcje użytkownika wymagające VPNa)
No i aukcje z mortalami X zniknęły z allegro

Orientuje się ktoś czy obecnie wszystkie 4packowe gifty z tanich rejonów dostały locka? Bodajże jeszcze wczoraj czy może przedwczoraj gifty Paydaya 2 z Malezji pozyskane z 4packa były giftami bez żadnych restrykcji / oznaczeń podczas gdy dziś już mieszkańcy tego wspaniałego zakątka muszą oglądać takie brzydkie napisy po zakupie 4packa na swoim koncie: "Extra items granted by purchases of XXXXX 4-Pack will be added to your Steam inventory and can be sent as gifts or traded with friends. Any copy sent as a gift or traded can only be activated by the recipient if their Steam account is in Indonesia, Malaysia, Philippines, Singapore or Thailand."
Toteż ciekawi mnie jak sprawa ma się z innymi grami / zakątkami świata.
- Podziękował: 298 razy
- Podziękowania: 261 razy
- Kontakt:
Najprościej będzie jeżeli sam zapytasz handlarzy z tanich regionów co u nich słychać w sprawie giftów.yarizu pisze: Orientuje się ktoś czy obecnie wszystkie 4packowe gifty z tanich rejonów dostały locka? Bodajże jeszcze wczoraj czy może przedwczoraj gifty Paydaya 2 z Malezji pozyskane z 4packa były giftami bez żadnych restrykcji / oznaczeń podczas gdy dziś już mieszkańcy tego wspaniałego zakątka muszą oglądać takie brzydkie napisy po zakupie 4packa na swoim koncie: "Extra items granted by purchases of XXXXX 4-Pack will be added to your Steam inventory and can be sent as gifts or traded with friends. Any copy sent as a gift or traded can only be activated by the recipient if their Steam account is in Indonesia, Malaysia, Philippines, Singapore or Thailand."
Sądzę, że pytanie randomowych osób raczej nie zda egzaminu bo nie każdy będzie skory do tego aby zabulić po to aby przekonać się czy ograniczenia są czy też ich nie ma. Liczyłem bardziej na info dot. jakiegoś oświadczenia Valve bądź może naprowadzenia na jakiś zbiorowy wątek gdzie traderzy już zdali swoje relacjeRoyKeane pisze:Najprościej będzie jeżeli sam zapytasz handlarzy z tanich regionów co u nich słychać w sprawie giftów.yarizu pisze: Orientuje się ktoś czy obecnie wszystkie 4packowe gifty z tanich rejonów dostały locka? Bodajże jeszcze wczoraj czy może przedwczoraj gifty Paydaya 2 z Malezji pozyskane z 4packa były giftami bez żadnych restrykcji / oznaczeń podczas gdy dziś już mieszkańcy tego wspaniałego zakątka muszą oglądać takie brzydkie napisy po zakupie 4packa na swoim koncie: "Extra items granted by purchases of XXXXX 4-Pack will be added to your Steam inventory and can be sent as gifts or traded with friends. Any copy sent as a gift or traded can only be activated by the recipient if their Steam account is in Indonesia, Malaysia, Philippines, Singapore or Thailand."

Teraz od razu wywala komunikat po dodaniu do kosza 4 paka , sprawdzaj sam http://store.steampowered.com/?cc=ruyarizu pisze:Sądzę, że pytanie randomowych osób raczej nie zda egzaminu bo nie każdy będzie skory do tego aby zabulić po to aby przekonać się czy ograniczenia są czy też ich nie ma. Liczyłem bardziej na info dot. jakiegoś oświadczenia Valve bądź może naprowadzenia na jakiś zbiorowy wątek gdzie traderzy już zdali swoje relacjeRoyKeane pisze:Najprościej będzie jeżeli sam zapytasz handlarzy z tanich regionów co u nich słychać w sprawie giftów.yarizu pisze: Orientuje się ktoś czy obecnie wszystkie 4packowe gifty z tanich rejonów dostały locka? Bodajże jeszcze wczoraj czy może przedwczoraj gifty Paydaya 2 z Malezji pozyskane z 4packa były giftami bez żadnych restrykcji / oznaczeń podczas gdy dziś już mieszkańcy tego wspaniałego zakątka muszą oglądać takie brzydkie napisy po zakupie 4packa na swoim koncie: "Extra items granted by purchases of XXXXX 4-Pack will be added to your Steam inventory and can be sent as gifts or traded with friends. Any copy sent as a gift or traded can only be activated by the recipient if their Steam account is in Indonesia, Malaysia, Philippines, Singapore or Thailand."
dodajesz do kosza i widzisz.
No może w Rosji tak jest ale we wcześniej przytoczonej Malezji z tego co wiem 4packi wciąż kupować można z tym, że gifty trafiające do eq będą miały region restricta. Przy okazji zapytam : jest jakaś opcja (czyt. trik) aby kupić u nas w PL 4packa jakiejś gry w formie giftu?
Cześć, to mój pierwszy post więc ładnie się witam 
Czy możecie mi poradzić w mojej sprawie? Przeprowadziłem się z Polski do Norwegii i oczywiście część gier nie działa, akurat obecnie zależy mi na Torchlight2. Kupiłem dziś na g2a paypal sale T2 global steam cd-key, który okazał się giftem. Prezent przyszedł, steam poinformwał mnie, że już mam tę grę w bibliotece i tyle. Nadal nie mogę grać przez komunikat o regionie, nie ma żadnej opcji na zmianę "wersji" T2 z PL na Global. Inna możliwość to wychodzi na to o czym piszecie, wyżej czyli gifty z innego regionu i jest zablokowany. Dobrze myślę?

Czy możecie mi poradzić w mojej sprawie? Przeprowadziłem się z Polski do Norwegii i oczywiście część gier nie działa, akurat obecnie zależy mi na Torchlight2. Kupiłem dziś na g2a paypal sale T2 global steam cd-key, który okazał się giftem. Prezent przyszedł, steam poinformwał mnie, że już mam tę grę w bibliotece i tyle. Nadal nie mogę grać przez komunikat o regionie, nie ma żadnej opcji na zmianę "wersji" T2 z PL na Global. Inna możliwość to wychodzi na to o czym piszecie, wyżej czyli gifty z innego regionu i jest zablokowany. Dobrze myślę?
Dziękuję za odpowiedź, na przyszłość będę pewnie musiał tak zrobić. Na razie jednak moim zdaniem reklamuje zakup bo teraz dopiero dogrzebałem się do licencji i subskrypcji na końcie i zobaczyłem "Torchlight II RU + CIS Punkt sprzedaży"
Czyli żaden global :/
Czyli żaden global :/