Steam - temat ogólny

Okazyjne ceny gier na PC z dystrybucji elektronicznej. Klucze Steam, GOG, Origin, Uplay itd
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 298 razy
Podziękowania: 261 razy
Kontakt:

yarizu pisze:
Chyba nie, przed chwilą aktywowałem grę, która miała locka tylko na aktywację i takowy komunikat mi się nie pojawił, więc po prostu to nadal chodzi o gry, które dodatkowo posiadały blokadę na grę.
Hmm... Znaczenie może mieć jeszcze data zakupu gry - np. Valve mogło wprowadzić blokadę na każdy nowo zakupiony gift : aktywowałeś grę, która swoje już przeleżała w eq czy mowa o całkowicie nowym zakupie?
Nowa gra, dopiero co kupiona na moim alcie i tam też aktywowana.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 0
Podziękowania: 0

RoyKeane pisze:
yarizu pisze:
Chyba nie, przed chwilą aktywowałem grę, która miała locka tylko na aktywację i takowy komunikat mi się nie pojawił, więc po prostu to nadal chodzi o gry, które dodatkowo posiadały blokadę na grę.
Hmm... Znaczenie może mieć jeszcze data zakupu gry - np. Valve mogło wprowadzić blokadę na każdy nowo zakupiony gift : aktywowałeś grę, która swoje już przeleżała w eq czy mowa o całkowicie nowym zakupie?
Nowa gra, dopiero co kupiona na moim alcie i tam też aktywowana.
Jackowaty , jakby jeszcze zdarzyło Ci się zajrzeć do topicku napisz czy wszystkie z gier, które sprzedajesz dostały locka na granie (stosowny dopisek, że poza wymogiem aktywacji w x kraju wymagane jest przebywanie w nim) czy tylko pojedyncze tytuły.

Edit: Coś jednak z tym lockiem musi być na rzeczy - część sprzedawców zakańcza aukcje i wycofuje gry ze sprzedaży (np. jeszcze niedawno trwająca aukcja mająca dużą popularność i to jeszcze podczas trwającego promo gdzie grę w każdej chwili można dokupić od tak została zakończona : http://allegro.pl/payday-2-goty-edition ... 74521.html Podobnie zresztą jak zdaje się inne aukcje użytkownika wymagające VPNa)

No i aukcje z mortalami X zniknęły z allegro ;)
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 15 razy
Podziękowania: 27 razy
Kontakt:

Równie dobrze to może być na wszelki wypadek by nie dostać negatywów. Najdalej jutro pewnie będzie jakaś lista które gifty będą problematyczne o ile takowe są.
Awatar użytkownika
Robin Hood

Orientuje się ktoś czy obecnie wszystkie 4packowe gifty z tanich rejonów dostały locka? Bodajże jeszcze wczoraj czy może przedwczoraj gifty Paydaya 2 z Malezji pozyskane z 4packa były giftami bez żadnych restrykcji / oznaczeń podczas gdy dziś już mieszkańcy tego wspaniałego zakątka muszą oglądać takie brzydkie napisy po zakupie 4packa na swoim koncie: "Extra items granted by purchases of XXXXX 4-Pack will be added to your Steam inventory and can be sent as gifts or traded with friends. Any copy sent as a gift or traded can only be activated by the recipient if their Steam account is in Indonesia, Malaysia, Philippines, Singapore or Thailand."
Toteż ciekawi mnie jak sprawa ma się z innymi grami / zakątkami świata.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

yarizu pisze: Orientuje się ktoś czy obecnie wszystkie 4packowe gifty z tanich rejonów dostały locka? Bodajże jeszcze wczoraj czy może przedwczoraj gifty Paydaya 2 z Malezji pozyskane z 4packa były giftami bez żadnych restrykcji / oznaczeń podczas gdy dziś już mieszkańcy tego wspaniałego zakątka muszą oglądać takie brzydkie napisy po zakupie 4packa na swoim koncie: "Extra items granted by purchases of XXXXX 4-Pack will be added to your Steam inventory and can be sent as gifts or traded with friends. Any copy sent as a gift or traded can only be activated by the recipient if their Steam account is in Indonesia, Malaysia, Philippines, Singapore or Thailand."
Najprościej będzie jeżeli sam zapytasz handlarzy z tanich regionów co u nich słychać w sprawie giftów.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 2 razy
Podziękowania: 12 razy
Kontakt:

Działa wam wymiana na steamie? Ile razy bym nie próbował to ciągle jest jakiś błąd.
Awatar użytkownika
Robin Hood

RoyKeane pisze:
yarizu pisze: Orientuje się ktoś czy obecnie wszystkie 4packowe gifty z tanich rejonów dostały locka? Bodajże jeszcze wczoraj czy może przedwczoraj gifty Paydaya 2 z Malezji pozyskane z 4packa były giftami bez żadnych restrykcji / oznaczeń podczas gdy dziś już mieszkańcy tego wspaniałego zakątka muszą oglądać takie brzydkie napisy po zakupie 4packa na swoim koncie: "Extra items granted by purchases of XXXXX 4-Pack will be added to your Steam inventory and can be sent as gifts or traded with friends. Any copy sent as a gift or traded can only be activated by the recipient if their Steam account is in Indonesia, Malaysia, Philippines, Singapore or Thailand."
Najprościej będzie jeżeli sam zapytasz handlarzy z tanich regionów co u nich słychać w sprawie giftów.
Sądzę, że pytanie randomowych osób raczej nie zda egzaminu bo nie każdy będzie skory do tego aby zabulić po to aby przekonać się czy ograniczenia są czy też ich nie ma. Liczyłem bardziej na info dot. jakiegoś oświadczenia Valve bądź może naprowadzenia na jakiś zbiorowy wątek gdzie traderzy już zdali swoje relacje ;)
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 2 razy

yarizu pisze:
RoyKeane pisze:
Sądzę, że pytanie randomowych osób raczej nie zda egzaminu bo nie każdy będzie skory do tego aby zabulić po to aby przekonać się czy ograniczenia są czy też ich nie ma. Liczyłem bardziej na info dot. jakiegoś oświadczenia Valve bądź może naprowadzenia na jakiś zbiorowy wątek gdzie traderzy już zdali swoje relacje ;)
Teraz od razu wywala komunikat po dodaniu do kosza 4 paka , sprawdzaj sam http://store.steampowered.com/?cc=ru
dodajesz do kosza i widzisz.
Awatar użytkownika
Robin Hood

No może w Rosji tak jest ale we wcześniej przytoczonej Malezji z tego co wiem 4packi wciąż kupować można z tym, że gifty trafiające do eq będą miały region restricta. Przy okazji zapytam : jest jakaś opcja (czyt. trik) aby kupić u nas w PL 4packa jakiejś gry w formie giftu?
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 23 razy
Podziękowania: 6 razy
Kontakt:

kurono pisze: Działa wam wymiana na steamie? Ile razy bym nie próbował to ciągle jest jakiś błąd.
Pewnie już wiesz, że siadały serwery. Kilkanaście minut temu dokonałem udanej wymiany.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

yarizu pisze: No może w Rosji tak jest ale we wcześniej przytoczonej Malezji z tego co wiem 4packi wciąż kupować można z tym, że gifty trafiające do eq będą miały region restricta. Przy okazji zapytam : jest jakaś opcja (czyt. trik) aby kupić u nas w PL 4packa jakiejś gry w formie giftu?
W RU nadal można kupować 4-paki, co prawda dostały locka, ale handlarze wciąż znają sposób.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 2 razy
Kontakt:

Emkas pisze:
kurono pisze: Działa wam wymiana na steamie? Ile razy bym nie próbował to ciągle jest jakiś błąd.
Pewnie już wiesz, że siadały serwery. Kilkanaście minut temu dokonałem udanej wymiany.
Ja właśnie do tej pory nie mogę wysłać żadnej oferty.Ciągle ten sam błąd
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 5 razy
Podziękowania: 45 razy
Kontakt:

Steam praktycznie leży. Trzeba poczekać aż wstanie bo nawet na stronę sklepu nie da rady wejść.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 15 razy
Kontakt:

Przez pare minut AC4 Black Flag był na steamie przeceniony o 90% i kosztował 1.99 a wersja deluxe 2,99 :E
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 38 razy
Podziękowania: 67 razy
Kontakt:

Omg. :/
Awatar użytkownika
Łowca

Cześć, to mój pierwszy post więc ładnie się witam ;)

Czy możecie mi poradzić w mojej sprawie? Przeprowadziłem się z Polski do Norwegii i oczywiście część gier nie działa, akurat obecnie zależy mi na Torchlight2. Kupiłem dziś na g2a paypal sale T2 global steam cd-key, który okazał się giftem. Prezent przyszedł, steam poinformwał mnie, że już mam tę grę w bibliotece i tyle. Nadal nie mogę grać przez komunikat o regionie, nie ma żadnej opcji na zmianę "wersji" T2 z PL na Global. Inna możliwość to wychodzi na to o czym piszecie, wyżej czyli gifty z innego regionu i jest zablokowany. Dobrze myślę?
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 1377 razy
Podziękowania: 1315 razy
Kontakt:

Greg pisze: Przez pare minut AC4 Black Flag był na steamie przeceniony o 90% i kosztował 1.99 a wersja deluxe 2,99 :E
too late :(
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 11 razy
Podziękowania: 16 razy
Kontakt:

@up, co do T2, poproś support steama o usunięcie T2 z biblioteki i aktywuj sobie tego globala. Tylko najpierw zapytaj supp czy to zadziała.
Awatar użytkownika
Łowca

Dziękuję za odpowiedź, na przyszłość będę pewnie musiał tak zrobić. Na razie jednak moim zdaniem reklamuje zakup bo teraz dopiero dogrzebałem się do licencji i subskrypcji na końcie i zobaczyłem "Torchlight II RU + CIS Punkt sprzedaży"
Czyli żaden global :/
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 143 razy
Podziękowania: 331 razy
Kontakt:

Ubi wyparło się swoich produkcji starszych niż 3 lata czy jak? Już druga spora wyprzedaż, gdzie całkowicie pominięto PoPy. A tym razem nawet pierwszych Asasynów nie przecenili.
ODPOWIEDZ