Okazyjne ceny gier na PC z dystrybucji elektronicznej. Klucze Steam, GOG, Origin, Uplay itd
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
PiCzerki pisze: Nie mógł zabrać, bo za przewalutowanie jest odpowiedzialny w tym przypadku PayPal - miałem kiedyś podobnie,że podczas płatności kod wygasł i pojawiała się cena bez zniżki. Druga sprawa nie od dziś wiadomo, że PayPal ma "lekko" zawyżony przelicznik mimo i tak sie to bardziej opłaca niż płatność Visa ( u mnie bank zjada za to 5,9% ) ...
No chyba że rok 2017 przyniósł również zmiany na PP
A czy przy platnosci karta za posrednictwem PP, za przewalutowanie nie odpowiada bank? Chyba ze PP sciaga z karty przewalutowana przez siebie jus odpowiednia ilosc zl. Ale nie wiem, bo nie place karta przez PP
W sumie juz wszystko jasne na 100%. Przyszlo mi na maila dokladne rozliczenie transakcji, PP nic nie pobral, ale maja bardzo wysokie przeliczniki walut ( wyszlo 5.27zl za 1 funt), gdzie aktualny kurs to 5.05 okolo. Po prostu ucielo mi bonus za polubienie( nie wiem dlaczego) z 3.32 na 3.49, a ze licza po wysokim kursie 1 funt=5.27zl to tak wyszlo. Z polubieniem na fb zaplacilbym 3.32x5.272=17.40pln, a bez tego 3.49x5.272=18,40pln. Kluczami handluje firma z Dubaju.
Jak to wyglada w praktyce jak kupuje cos od nich bez logowania sie na konto? Wybralem opcje platnosci paypalem, przyszlo info ze zaplacilem, a klucza narazie nie mam. Wczesniej bedac zalogowanym, klucz mialem po kilku sekundach od platnosci.
Czyli w sumie jak przebiega transakcja anonimowa, przeciez wtedy dokonuje sie tylko zaplaty, bez podawania maila czy telefonu?
Dołączam się do pytania powyżej.
Dwie godziny temu kupiłem Mortal Kombat Komplete Edition bez logowania się i płacąc przez Paypal.
Dostałem potwierdzenie zapłaty z Paypal'a, ale klucza czy jakiegokolwiek mail'a od CDKeys do tej pory nie otrzymałem.
dopiero co wziąłem u nich Batmana (oferta z głównej Łowców)
to już drugi raz jak coś tam kupuję, bez logowania, przeszło natychmiastowo wszystko
posprawdzajcie spam foldery może
Koledzy, dziś to przerabiałem też z Mortal Kombat Komplete Edition. Zapomniałem się zalogować na swoje konto i w praktyce kupiłem bez logowania, płatność PayPal. Na mail powiązany z PayPal przychodzi potwierdzenie płatności oraz (może trochę później) mail z linkiem do strony na której jest klucz.
Na dodatek miałem tą weryfikację sms. Potem kupiłem Batmana już z zalogowaniem i weryfikacji nie było (chyba tylko przy pierwszym zakupie jest).
Spam folder oczywiście również sprawdzony.
No nic, poczekam 24h.
Telefonu nie zamierzam podawać- niech się wypchają.
Cena jaka widniała to 0,99 GBP, a nie 0,99 GBP + numer telefonu.
Rozumiem zabezpieczenia w przypadku sprzedaży gier lub zakupu 100 kluczy.
Ale w przypadku zakupu jednej gry za funta?
To tak jakby w warzywniaku domagali się dodatkowych potwierdzeń przy zakupie 2kg cebuli.
Paw79 pisze: Spam folder oczywiście również sprawdzony.
No nic, poczekam 24h.
Telefonu nie zamierzam podawać- niech się wypchają.
Cena jaka widniała to 0,99 GBP, a nie 0,99 GBP + numer telefonu.
Rozumiem zabezpieczenia w przypadku sprzedaży gier lub zakupu 100 kluczy.
Ale w przypadku zakupu jednej gry za funta?
To tak jakby w warzywniaku domagali się dodatkowych potwierdzeń przy zakupie 2kg cebuli.
Z tym potwierdzaniem chodzi o to, że sklep zabezpiecza się przed botami przy pierwszym zamówieniu. Zdziwilibyście się jak boty wykupują klucze po promocyjnych cenach... Oczywiście jak ktoś się uprze to postawi bramkę VoIP, wtedy boty i tak kupią co trzeba.
Co ciekawe czasami CDkeys potrafi zwracać się do kupującego o zdjęcie z dowodem osobistym... I tu też trzeba podziękować burakom, którzy kupują na potęgę klucze, a potem żądają refunda tłumacząc, że to nie oni posłużyli się kartą płatniczą itp... W USA chargeback to codzienność.
Dla mnie osobiście żądanie dowodu to byłoby zbyt wiele. Jedni zamazują wrażliwe dane, inni piszą, że kategorycznie odmawiali wysłania zdjęcia dowodu i zamówienie przeszło... Trzeba zaznaczyć, że szukałem i nie mogłem znaleźć żadnych informacji o adresie firmy stojącej za CDkeys. Nawet numeru telefonu, a kontakt jedynie przez email. Dziwna sprawa.
Senkju, wczoraj złożyłem (przedwczoraj w sumie) zamówionko, ale kasiora wróciła, Batmany wyprzedane
3 gry i 10 dlc - w moim przypadku, bo dwa pierwsze Gacki miałem - za 30 zeta, to jak za darmo!
Za taką cenę to raczej nie ma co się zastanawiać, dobra bijatyka(nie wiem jak wersja pc, gdyż grałem na konsoli). Mimo że preferuję serię Street Fighter bardziej to przy tej części Mortala dość dobrze się bawiłem więc możesz śmiało brać.