Usunięcie negatywa

Dyskusja o wszystkim co dotyczy Łowcowego Bazaru
Art
Awatar użytkownika
Art
Łowca
Podziękował: 7 razy
Podziękowania: 2 razy
Kontakt:

bolesna prawda pisze: 10 wrz 2021, o 01:38 Art się zapędził z prawem bankowym w odpowiedzi dla ciebie...
Jeżeli masz na myśli fragment, w którym piszę o tym, że przelewy bankowe nie są anonimowe, to chodziło mi o to, że przelewy bankowe nie zapewniają anonimowości. Stąd taka popularność Bitcoinów i innych kryptowalut u osób, które unikają Wielkiego Brata. Pomyślałem że może sprzedający tego nie wie i myśli, że wystarczy się nie przedstawić. Trochę niepotrzebnie tę kwestię poruszyłem.

"Niezgodność z obyczajami" to w pełni świadomy dobór słów. Nigdzie nie napisałem, że sprzedający łamie prawo lub oczekuje ode mnie złamania prawa, bo to nie byłaby prawda.

Jeżeli chodzi o prawo bankowe (szeroko rozumiane) to dość obszernie wypowiedziałem się na ten temat w tym poście, polecam przeczytać i czekam na ewentualne kontrargumenty. Myślę że to ciekawy temat do dyskusji.

Banki pytają o godność odbiorcy przelewu, bo chcą wiedzieć, czy ich klient wie do kogo wysyła swoją kasę. To się przydaje w różnych sytuacjach, np. gdy wirus komputerowy podmienia nr konta skopiowany do schowka albo gdy ktoś wyłudza od nas kasę pod fałszywą tożsamością. Wówczas jest to dowód na to, że wysłaliśmy pieniądze do kogoś innego niż myśleliśmy. Mnie na tym zabezpieczeniu nie zależało, ale szanuję to, że bankowi zależy.

Wracając do Bazaru. Anulowałem rezerwację, ale to sprzedający wystawił negatywa jako pierwszy, co w teorii oznacza, że uznał mój powód anulowania za nie do zaakceptowania. Czy rzeczywiście taki był? Niech każdy sam oceni. Natomiast nie mam wątpliwości, że treść tego negatywnego komentarza nie odzwierciedla prawdziwego powodu jego wystawienia. Dla porównania, negatywny komentarz, który ja wystawiłem sprzedającemu, zawierał prawdę odnośnie tego co mi się w sprzedającym nie spodobało.
Art
Awatar użytkownika
Art
Łowca
Kontakt:

wirtual82 pisze: 10 wrz 2021, o 01:46 Aha, chodzi o to, że nie podałem imienia i nazwiska. Ja jestem wyjątkiem i muszę podać. Bo Art tak powiedział. Hehe...
Nie musisz. Nigdzie nie napisałem, że cokolwiek musisz. Chodzi tylko o to czy ja mogłem anulować z tego powodu. No wiec uważam, że skoro ty nic nie musisz to ja mogę anulować rezerwację. Taka wizja bazaru by mi się podobała – bez "musisz" i bez "nie wolno anulować".
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 0

Art pisze: 10 wrz 2021, o 02:59
wirtual82 pisze: 10 wrz 2021, o 01:46 Aha, chodzi o to, że nie podałem imienia i nazwiska. Ja jestem wyjątkiem i muszę podać. Bo Art tak powiedział. Hehe...
Nie musisz. Nigdzie nie napisałem, że cokolwiek musisz. Chodzi tylko o to czy ja mogłem anulować z tego powodu. No wiec uważam, że skoro ty nic nie musisz to ja mogę anulować rezerwację. Taka wizja bazaru by mi się podobała – bez "musisz" i bez "nie wolno anulować".
Według regulaminu Bazaru nie mogłeś. Jak mówiłem wcześniej, lepiej się zapoznać.
Art pisze: treść tego negatywnego komentarza nie odzwierciedla prawdziwego powodu jego wystawienia.
Negatyw jak najbardziej w 100% zasłużony. Treść też jest prawdziwa, chociaż mógłbym dodać więcej gdyby nie limit słów. Dosłownie nikt nie robi takich problemów jak Ty. A sam klikasz... ja Ci nie kazałem...
Ostatnio zmieniony 10 wrz 2021, o 03:14 przez wirtual82, łącznie zmieniany 1 raz.
Art
Awatar użytkownika
Art
Łowca
Kontakt:

wirtual82 pisze: 10 wrz 2021, o 03:06 Według regulaminu Bazaru nie mogłeś. Jak mówiłem wcześniej, lepiej się zapoznać.
W takim razie kupujący nie powinien nigdy mieć możliwości anulowania. Nie wiem dlaczego wyposażono kupujących w taką techniczną możliwość, skoro nie mają regulaminowej możliwości.

Wszystkie te moje uwagi nie są po to, by gnębić jedną osobę, lecz po to, by wykazać błędy w projekcie Bazaru.
Awatar użytkownika
Łowca

Art pisze: 10 wrz 2021, o 03:14
W takim razie kupujący nie powinien nigdy mieć możliwości anulowania. Nie wiem dlaczego wyposażono kupujących w taką techniczną możliwość, skoro nie mają regulaminowej możliwości.
Do końca nie jest to prawdą. Może anulować, jak masz powód, np. numer konta się nie zgadza, albo klucz nie działa itp. Więc dlatego taka możliwość. A Ty dałeś ciała, i chcesz obwiniać sprzedającego? Hmm... jak widać, do tej pory niczego nie rozumiesz, więc moderator będzie dalej ignorował...
Art
Awatar użytkownika
Art
Łowca
Kontakt:

wirtual82 pisze: 10 wrz 2021, o 03:18 Do końca nie jest to prawdą. Może anulować, jak masz powód, np. numer konta się nie zgadza, albo klucz nie działa itp. Więc dlatego taka możliwość. A Ty dałeś ciała, i chcesz obwiniać sprzedającego? Hmm... jak widać, do tej pory niczego nie rozumiesz, więc moderator będzie dalej ignorował...
Jeżeli można anulować, bo numer konta się nie zgadza, to powinno dać się też anulować z powodu braku innych niezbędnych danych do przelewu, jak w moim przypadku.

To nie jest tak, że rozmyśliłem się z zakupu tej gry. Kupiłem tę samą grę od innego użytkownika Bazaru kilka minut po tym jak anulowałem rezerwację twojej oferty, co dowodzi, że nie rozmyśliłem się z zakupu. Do anulowania skłoniła mnie treść wiadomości automatycznej, której nie znałem przed rezerwacją.

Moderator już podjął decyzję zarówno w odniesieniu do negatywnych komentarzy, jak i w odniesieniu do tego czy na forum Bazaru wolno rozmawiać o Bazarze. Ignoruje nas jedynie w kwestiach edukacyjnych. Z tego powodu namawiam cię byś zamieściłeś tu screenshota z twoją rozmową z Seyonne.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 0
Podziękowania: 246 razy
Kontakt:

Ten temat to jakaś abstrakcja

Skoro nie umiecie się porozumieć poprzez dialog i żadna strona nie odpuści to w takim razie zostaje rozwiązane siłowe, proponuję 1 na 1 w cs go na aim mapie do 16.
MDA
Awatar użytkownika
MDA
Wiedźmin
Podziękował: 1021 razy
Podziękowania: 365 razy
Kontakt:

wirtual82 pisze: 10 wrz 2021, o 02:09 Dobrze, ja go rozumiem. A teraz wróćmy do skywalker. Dlaczego tak postąpił? Założył ten wątek i co? Ciepło mnie potraktował? Jeszcze gorzej. Tyle że nie oczerniał publicznie. Taka różnica.
Nikt Cię tu publicznie nie oczernił. Jest to zamknięte, prywatne forum, dostępne jedynie dla zarejestrowanych użytkowników serwisu. Zatem nie jest to miejsce publiczne. Nie wiem, dlaczego tak postąpili. Chyba wszyscy się nakręciliście. 30 transakcji do opłacenia, jak twierdzisz, to niestety już hurt i trzeba albo być dwa razy bardziej ostrożnym albo liczyć się z możliwością negatywa. Przy czym, przed negatywem, warto wcześniej prosić moderację o mediację w sprawie.
Ci użytkownicy podziękowali MDA za ten post:
bolesna prawda
MDA
Awatar użytkownika
MDA
Wiedźmin
Podziękował: 1021 razy
Podziękowania: 365 razy
Kontakt:

Art pisze: 10 wrz 2021, o 03:14 Wszystkie te moje uwagi nie są po to, by gnębić jedną osobę, lecz po to, by wykazać błędy w projekcie Bazaru.
Problem w tym, że Bazar ma ogromną liczbę błędów, ale nigdy nie zostanie naprawiony, bo twórca rozstał się z ŁG. Także wykazywanie błędów w projekcie nie ma sensu.
Ci użytkownicy podziękowali MDA za ten post (w sumie 2):
bolesna prawdaArt
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 4 razy
Podziękowania: 42 razy
Kontakt:

Bazar w Yii - nie ma kto podjąć prac, żeby to chociaż Laravel był....
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 3 razy
Podziękowania: 8 razy
Kontakt:

Migracje do Symfony się zrobi i bez utraty danych będzie na porządniejszym frameworku :D Bo teraz to faktycznie niektóre rozwiązania na tym bazarze to nie wiem jak pokrętnie zostały napisane, że działają tak jak działają
Awatar użytkownika
Łowca

exoixonar pisze:Ten temat to jakaś abstrakcja
Dokładnie, zgadza się. Teraz już wiesz, dlaczego Sennone woli się nie odzywać.
art pisze:też anulować z powodu braku innych niezbędnych danych do przelewu
Wszystkie niezbędne dane miałeś. Jak do czegoś imienia potrzebowałeś, to wystarczyło zapytać. Mam na imię Darek xD
MDA pisze:30 transakcji do opłacenia... Trzeba albo być dwa razy bardziej ostrożnym, albo liczyć się z możliwością negatywa.
Trzeba być. To samo tyczy się użytkownika Art, który zachowuje się po prostu dziwnie.
MDA pisze: wcześniej prosić moderację o mediację w sprawie.
Moderacja uznała, że skywalker ma do tego pełne prawo.
Awatar użytkownika
Zbanowany
Podziękował: 211 razy
Podziękowania: 364 razy

ładnie mi zasmieciłes bartera... teraz zauwazylem
sfsfsf.jpg
Do przelewu bankowego numer telefonu? No jakos srednio widze zeby w danych osoby do ktorej sie robi przelew wpisac jego numer telefomu... Ja jak nic niewpisuje tam gdzie imie i nazwisko lub wpisywałem nick lub byle co to bank potrafil odrzucic przelew, a jak wpisalem prawdziwe imie to przechodzilo... Tak jak mowi art, on robiąc przelew na konto mimowolnie udostepnia tobie całe swoje dane osobowe z adresem włacznie, a ty bałes sie mu podac imienia i nazwiska, zeby wpisal w miejscu do przelewu... Szkoda dalej zagłebiac sie w temat bo poki co zaden z was nie przedstawil screenow całej historii etc.
Awatar użytkownika
Łowca

pelikulas pisze: 10 wrz 2021, o 15:02 ładnie mi zasmieciłes bartera... teraz zauwazylem
sfsfsf.jpg
Na Blika wystarczy telefon. Tyle bank potrzebuje. Z Tobą już nie gadam, dopóki nie przeprosisz, za te oszczerstwa — Janusz, oszust i co jeszcze? Skywalker to nie Janusz? Na Barter chciałem to wyjaśnić, dlaczego tak wyzywasz? Niby za co blokujesz? I co? To powód do dumy? Takie zachowanie?
Ostatnio zmieniony 10 wrz 2021, o 16:39 przez wirtual82, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Zbanowany

wirtual82 pisze: 10 wrz 2021, o 16:30
pelikulas pisze: 10 wrz 2021, o 15:02 ładnie mi zasmieciłes bartera... teraz zauwazylem
sfsfsf.jpg
Na Blika wystarczy telefon. Tyle bank potrzebuje. Z Tobą już nie gadam dopóki nie przeprosisz, za te oszczerstwa.
Art pewnie chial zrobic zwykly tradycyjny przelew... moze nie uzywa i nie ma blika? Pomyśl troche... Sprawa jest nie jasna nie ma dokumentacji,... nikt nic nie pokazal... wiec jest to niewyjasnione... a co za problem dac screen... rezerwacja ta godzina... pierwsza wiadomosc u jednego ta godzina 1 sza wiadmosc drugiego tak godzina i wtedy widac co kto o ktorej pisal, prosta sprawa... A to ze cie zablokowalem, to tylko moja sprawa, bo masz niejasną sytuacje i wole zeby czasem cos od ciebie nie kupic lub bys ty ode mnie czegos przypadkiem nie kupil, to blok i spokój mam. Ja robie tylko i wylacznie przelewy bankowe i zawsze mi ludzie podają imie i nazwisko i zadnej afery nie ma... nie mam paypala ani blika a ty nie chciales podac imienia i nazwiska, wiec blokuje zeby nie miec potem problemow... proste i logiczne. Pokazecie cała korespodencje to bedzie wiadomo co kto i jak i dlaczego... poki co jedna wielka komedia sie tu toczy :)
Ci użytkownicy podziękowali pelikulas za ten post:
Hardkor
Awatar użytkownika
Łowca

pelikulas pisze: 10 wrz 2021, o 16:36
wirtual82 pisze: 10 wrz 2021, o 16:30
sfsfsf.jpg
Na Blika wystarczy telefon. Tyle bank potrzebuje. Z Tobą już nie gadam dopóki nie przeprosisz, za te oszczerstwa.
Art pewnie chial zrobic zwykly tradycyjny przelew... moze nie uzywa i nie ma blika? Pomyśl troche... Sprawa jest nie jasna nie ma dokumentacji,... nikt nic nie pokazal... wiec jest to niewyjasnione... a co za problem dac screen... rezerwacja ta godzina... pierwsza wiadomosc u jednego ta godzina 1 sza wiadmosc drugiego tak godzina i wtedy widac co kto o ktorej pisal, prosta sprawa... A to ze cie zablokowalem, to tylko moja sprawa, bo masz niejasną sytuacje i wole zeby czasem cos od ciebie nie kupic lub bys ty ode mnie czegos przypadkiem nie kupil, to blok i spokój mam. Ja robie tylko i wylacznie przelewy bankowe i zawsze mi ludzie podają imie i nazwisko i zadnej afery nie ma... nie mam paypala ani blika a ty nie chciales podac imienia i nazwiska, wiec blokuje zeby nie miec potem problemow... proste i logiczne. Pokazecie cała korespodencje to bedzie wiadomo co kto i jak i dlaczego... poki co jedna wielka komedia sie tu toczy :)
Nie bałem się. Mógł zapytać. Też nie umiesz czytać ze zrozumieniem? Nikomu to nie potrzebne, nawet bankom.

Nie ma żadnej korespondencji. Jest jedno zdanie. Resztę sam wyprodukował.

Jakby powiedział, że potrzebuje nazwiska, to by je dostał.

I nie wiem, po co to wklejasz, skoro tam jest jedno i to samo. Wszystko zostało już powiedziane.
Ostatnio zmieniony 10 wrz 2021, o 16:45 przez wirtual82, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Zbanowany

Nie ma screenow ani od jednego ani od drugiego... wiec komedii ciąg dalszy... będą screeny to bedzie wiadomo co i jak... a tak to takie gadanie o niczym sie robi.
Ci użytkownicy podziękowali pelikulas za ten post:
xarlo12
Awatar użytkownika
Łowca

pelikulas pisze: 10 wrz 2021, o 16:44 Nie ma screenow ani od jednego ani od drugiego... wiec komedii ciąg dalszy... będą screeny to bedzie wiadomo co i jak... a tak to takie gadanie o niczym sie robi.
Blokujesz za nic. Tak jak Skywalker, tylko byłem na miejscu Art. I nie robiłem z tego takiej dramy.
Ostatnio zmieniony 10 wrz 2021, o 16:52 przez wirtual82, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Zbanowany

wirtual82 pisze: 10 wrz 2021, o 16:49
pelikulas pisze: 10 wrz 2021, o 16:44 Nie ma screenow ani od jednego ani od drugiego... wiec komedii ciąg dalszy... będą screeny to bedzie wiadomo co i jak... a tak to takie gadanie o niczym sie robi.
'
Blokujesz za nic. Tak jak Skywalker, tylko byłem na miejscu Art. I nie robiłem z tego takiej dramy.
Nie za nic, za niejasną sytuacje. Wole mieć święty spokój niż potem takie dramy z tobą jak ma art... A żaden póki co nic kompletnie nie pokazał...więc nabijamy sobie tutaj póki co posty.
Awatar użytkownika
Łowca

pelikulas pisze: 10 wrz 2021, o 16:51
wirtual82 pisze: 10 wrz 2021, o 16:49
'
Nie za nic, za niejasną sytuacje. Wole mieć święty spokój niż potem takie dramy z tobą jak ma art... A żaden póki co nic kompletnie nie pokazał...więc nabijamy sobie tutaj póki co posty.
Jestem tu od początku i żadnych problemów nie było. Każdy może wejść na forum i za plecami gadać totalne bzdury. Należało mnie o tym poinformować. A Tobie to wystarcza? Hmm...

Jak bym wszedł i tak samo gadał na skywalker, to też przyznałbyś mi rację i go blokował?
Zablokowany