Gry aktywujące się na Uplay

Okazyjne ceny gier na PC z dystrybucji elektronicznej. Klucze Steam, GOG, Origin, Uplay itd
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 7 razy
Podziękowania: 416 razy
Kontakt:

BTW. Wie ktoś może czy jak mam ruską wersję AC IV to muszę kupić ruski Seasson Pass czy mogę kupić ROW?
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 0

serafek5 pisze: :O Wreszcie wygląda to to przyzwoicie :D. Przed chwilą kupiłem ruskiego AC IV (8 zł z podatkiem :E), aktywował się bez problemów, teraz tylko trzeba będzie kombinować z językiem :D.
Udało ci się zainstalować jakieś spolszczenie? Bo zastanawiam się właśnie nad kupnem ruskiego AC IV.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 7 razy
Podziękowania: 416 razy
Kontakt:

Trzeba wejść w multiplayer, alt+tab do pulpitu, skopiować plik localization.lang (czyli spolszczenie) do głównego folderu gry, wrócić do gry i tabem przełączyć się na singla, po czym wystarczy zmienić język w opcjach. Napisy będą po polsku, tylko musisz jeszcze skądś skombinować plik sounds_eng.pck żeby były angielskie dialogi. Zrobiłem tak, mam już piątą sekwencję i wszystko działa.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękowania: 3 razy
Kontakt:

Witam,
mam pytanie do osób które kupiły Heroes 7 preorder w czasie błędu cenowego za ok. 60 zł. Czy te klucze które się dostało na maila w dniu premiery nowych Herosów są na Steam (wyglądają jakby były na Steam), mam już H3 HD i H7 na uPlay, więc jeśli są to kody na steam to w tedy raczej bym sprzedał a nie chcę sprawdzać na swoim koncie i ewentualnie stracić sprawnych kluczy.

Z góry dziękuje za odpowiedz
Zone
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 4 razy
Podziękowania: 41 razy
Kontakt:

Na Uplay gry od Ubi mają DRM od Ubi. Tak samo jak na Origin nie kupisz Mass Effect na Steam.
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

MSKOTOR pisze: Na Uplay gry od Ubi mają DRM od Ubi. Tak samo jak na Origin nie kupisz Mass Effect na Steam.
Ale te Herosy są także na Steam, a klucze które otrzymałem dzisiaj wyglądają jak klucze do aktywacji na Steam.
Heroes 3HD
xxxxx-xxxxx-xxxxx
Heroes 7
xxxx-xxxx-xxxx-xxxx - jednak H7 nie wygląda jak klucz do Steam, ale H3 HD juz tak). Proszę o odpowiedz osoby które dostałe takie klucze na maila i aktywowały je lub próbowały na Steam
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 2 razy
Podziękowania: 18 razy
Kontakt:

Choć kupowałem podczas price-buga i żadnego kodu nie dostałem. Po prostu pojawił się preorder na Uplay, a dziś dodatkowo pojawili się Herosi 3HD.
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

Kraczykruk pisze: Choć kupowałem podczas price-buga i żadnego kodu nie dostałem. Po prostu pojawił się preorder na Uplay, a dziś dodatkowo pojawili się Herosi 3HD.
Ja dostałem jakieś klucze dzisiaj na maila - tytuł: Ubisoft - Produkt jest już dostępny
Awatar użytkownika
Predator
Podziękowania: 7 razy
Kontakt:

Uplay nie działa, czy to tylko u mnie?
Awatar użytkownika
Predator
Podziękowania: 11 razy
Kontakt:

xenonisbad pisze: Uplay nie działa, czy to tylko u mnie?
Nie działa tymczasowo.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 23 razy
Podziękowania: 6 razy
Kontakt:

Już działa.
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

Tak. Przez chwilę po wznowieniu działania zniknęły wszystkie moje punkty uplay, ale całe szczęście po kilku minutach powróciły.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 489 razy
Podziękowania: 111 razy
Kontakt:

Oby to był dobry temat do tego...
Powiedzcie mi, który support jest bardziej ugodowy. Ten nasz Polski, czy Amerykański Ubisoft?
Bo słyszałem, ze można aktywować FC2, ale mi się nie udało a piszę do Polskiego supportu(i w sprawie innych gier też), czy z supportem zagranicznym łatwiej się da porozumieć?
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

Ja dzisiaj kupiłem silent hunter 5 za grosze właściwie. Pobrałem, zainstalowałem ale... "Pobieranie danych Uplay nie powiodło się" - taki komunikat pojawia się przy naciśnięciu przycisku "Graj", tym samym uniemożliwia mi uruchomienie gry. Firewall wyłączyłem, antywirusa również... wyłaczyłem nawet procesy w tle, które nie są w żaden sposób powiązane (bezpośrednio i pośrednio) z uplay itd.
Szukałem pomocy w necie, ale niczego konkretnego nie widziałem... support mi odpowie najszybciej w poniedziałek, czyli w dzień roboczy.

Ma ktoś jakiś pomysł?
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

Sprawdź ile masz wolnego miejsca na dysku, na którym jest zainstalowany uplay (albo na tym, na który domyślnie pobierasz). Mi wywalał kiedyś podobny błąd, gdy miałem pobrać patcha, który ważył kilkanaście GB.
Ci użytkownicy podziękowali xenonisbad za ten post:
GhostHound
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

hmm... Zaraz sprawdzę... na C mam grę zainstalowaną i mam ponad 30 GB wolnego.

Edit
Faktycznie... Jak to się mówi, najpierw zrywam podłogę aby coś znaleźć a później okazuje się że miałem to w kieszeni...

Zrobiłem wszystko co się da, ale dysk D (gdzie się pobierają pliki) był zawalony. Usunąłem instalkę SH5 i uruchomiło mi się, mimo że nic nie pobierało się. Chociaż przysiągłbym, że było parę GB wolnego na tym dysku.

Jakbym miał możliwość to bym dał Ci łapkę w górę. Dzieki za zwrócenie uwagi i pomoc.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękowania: 11 razy

Wiecie może, czy da się zwrócić grę kupioną na Ubishopie? To nie gra Uplay, chociaż ma ikonkę na Uplay...
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

Na uplay trwa dość dziwna promocja. Kup jedną z wybranych gier, inną dostaniesz za darmo. Niestety, gra którą trzeba kupić to wydatek ~200 zł, podczas gdy darmowe gry to same tanioszki:

Child of light
Valiant Hearts
Heroes® of Might & Magic® III - HD Edition
Far Cry 3 - Blood Dragon
Far Cry 3 - The Lost Expeditions
Assassin’s Creed® III - Special Edition
Tom Clancy’s Splinter Cell Blacklist™ - Upper Echelon Edition
Assassin's Creed® Liberation HD

Promocja dostępna tutaj. Wybór darmowej gry następuje po dodaniu tej płatnej do koszyka.
Awatar użytkownika
Redaktor
Podziękował: 102 razy
Podziękowania: 371 razy
Kontakt:

Ciekawy czy znowu da się zbugować koszyk jak to miało miejsce dawno temu przy podobnej promocji :)
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 15 razy
Podziękowania: 27 razy
Kontakt:

Nesus pisze: Ciekawy czy znowu da się zbugować koszyk jak to miało miejsce dawno temu przy podobnej promocji :)
Tylko wtedy wystarczyło kupić grę za 10 zł lub coś koło tego.
ODPOWIEDZ