Bazar - Q&A

Dyskusja o wszystkim co dotyczy Łowcowego Bazaru
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 0

Witam czy istnieją jakieś jeszcze inne strony typu bazar na łowcach gier jakieś polskie/zagraniczne obojętnie . Gdzie mogę kupić grę za okazyjną cene od innego użytkownika ?
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 2 razy
Podziękowania: 18 razy
Kontakt:

Hej.
Ile zwyczajowo przyjęło się czekać na odpowiedź od kogoś kto zarezerwował grę? I kiedy można bezpiecznie anulować transakcję nie bojąc się o negatywa?
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 1293 razy
Podziękowania: 391 razy
Kontakt:

Imho, jak ktoś zarezerwował a nie zamierza od razu płacić, to powinien od razu o tym napisać np. Heja, zapłacę za x dni.
Mniemam, że piszesz i pytasz w oknie transakcji osobę co z rezerwacją. Ja po 3 dniach od rezerwacji i braku odezwu zgłosiłbym to do moderatorów, wszak Ty nadal masz ochotę przeprowadzić transakcję i niby czemu miałbyś ją anulować. Pozdrawiam i powodzenia!
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 45 razy
Podziękowania: 134 razy
Kontakt:

Kraczykruk pisze: nie bojąc się o negatywa?
Nie ma tak. Zawsze będzie zwrotny negatyw i potem trzeba z supportem pisać :D
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 2 razy
Podziękowania: 18 razy
Kontakt:

Quoyque pisze: Imho, jak ktoś zarezerwował a nie zamierza od razu płacić, to powinien od razu o tym napisać np. Heja, zapłacę za x dni.
Mniemam, że piszesz i pytasz w oknie transakcji osobę co z rezerwacją. Ja po 3 dniach od rezerwacji i braku odezwu zgłosiłbym to do moderatorów, wszak Ty nadal masz ochotę przeprowadzić transakcję i niby czemu miałbyś ją anulować. Pozdrawiam i powodzenia!

Człowiek 3 dni temu zarezerwował grę i od tego czasu zero kontaktu pomimo wysłania kilku wiadomości. Oczywiście wiedziałem, że może być z nim problem bo konto bez rep i komentarzy, ale z drugiej strony to nie pierwszy raz kiedy sprzedaję komuś o zerowej reputacji.
Rezerwacje powinny być czasowe np. 48 godzin. Po tym czasie jeśli transakcja nie dojdzie do skutku, automatycznie następuje jej anulowanie.EDIT: widzę, że wiele osób to zgłasza do poprawki. Może coś z tego będzie.
Awatar użytkownika
Łowca

Są jakieś limity w ilości wystawionych tytułów? Chciałbym wystawić trochę kodów z humbli, a nie wiem czy mogę wszystko od razu czy po kilka.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 28 razy
Podziękowania: 62 razy
Kontakt:

Emashi pisze: Są jakieś limity w ilości wystawionych tytułów? Chciałbym wystawić trochę kodów z humbli, a nie wiem czy mogę wszystko od razu czy po kilka.
https://bazar.lowcygier.pl/reputation
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 45 razy
Podziękowania: 134 razy
Kontakt:

Emashi pisze: Są jakieś limity w ilości wystawionych tytułów? Chciałbym wystawić trochę kodów z humbli, a nie wiem czy mogę wszystko od razu czy po kilka.
No i pamiętaj też o tym, że tylko 2 sztuki konkretnego tytułu. Trzeciej nie sprzedasz już nigdy (o ile nie zmienią się zasady panujące na Bazarze).
Awatar użytkownika
Łowca

Witam,
Nie mam możliwości powiązania konta łowcygier ze steam. Pojawia się informacja, że nie mam na steamie 5 gier, chociaż to nieprawda. Proszę o dodania konta. Moje konto steam https://steamcommunity.com/profiles/765 ... 46035/home
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

tancredi9 pisze: Witam,
Nie mam możliwości powiązania konta łowcygier ze steam. Pojawia się informacja, że nie mam na steamie 5 gier, chociaż to nieprawda. Proszę o dodania konta. Moje konto steam https://steamcommunity.com/profiles/765 ... 46035/home
Winą może być "Ten użytkownik jeszcze nie uzupełnił swojego profilu społeczności Steam." albo nie doładowałeś / wydałeś 5$ na steamie i jest to jeszcze konto z ograniczeniami.
Awatar użytkownika
Łowca

Witam. Jestem nowy na forum, to jest mój w sumie pierwszy post. Mam pytanie co do Bazaru. Rozumiem, że aby wystawić jakąkolwiek ofertę sprzedaży gry, muszę posiadać 50 lub więcej gier w bazie STEAM?
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 6 razy
Kontakt:

R1iT pisze: Witam. Jestem nowy na forum, to jest mój w sumie pierwszy post. Mam pytanie co do Bazaru. Rozumiem, że aby wystawić jakąkolwiek ofertę sprzedaży gry, muszę posiadać 50 lub więcej gier w bazie STEAM?
Tak. Oczywiście muszą to być gry dodające +1 do licznika na profilu, więc gry f2p i usunięte ze steam nie bedą się liczyć.
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Nie mogę podbić oferty chociaż cenę zmieniłem na najniższą i jest konkurencja. Muszę poczekać te 72 godziny żeby móc podbić pierwszy raz?
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 1377 razy
Podziękowania: 1315 razy
Kontakt:

rudy102 pisze: Nie mogę podbić oferty chociaż cenę zmieniłem na najniższą i jest konkurencja. Muszę poczekać te 72 godziny żeby móc podbić pierwszy raz?
tak
Awatar użytkownika
Łowca

tancredi9 pisze: Witam,
Hej. Też tak miałam. Trzeba zmienić wszystkie opcje steama z prywatnych na publiczne.

W kliencie steam klikasz na nazwę użytkownika, wybierasz Profil, potem Edytuj Profil -> Ustawienia Prywatności i tam zmieniasz :)
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Armin pisze:
rudy102 pisze: Nie mogę podbić oferty chociaż cenę zmieniłem na najniższą i jest konkurencja. Muszę poczekać te 72 godziny żeby móc podbić pierwszy raz?
tak
Nie ma to sensu i jak dobrze pamiętam w innych przypadkach nie musiałem czekać. Ale poczekałem, ponad 72h minęły i dalej nie mogę podbić. Gra to Rivals of Aether o ile to jakaś różnica.
Awatar użytkownika
Łowca

Nawiązując jeszcze do mojego poprzedniego postu odnośnie limitu tych 50 gier, aby móc wystawiać oferty. Z czego wynika ten wyznacznik. Przecież można mieć na koncie te 50,100, 150 gier a grać tak naprawdę tylko w 5, 6 gier. Sam mając na koncie ponad 20 gier gram tak naprawdę w 3,4.
Awatar użytkownika
Hitman
Kontakt:

Zabezpieczenie przed oszustami :] Ktoś, kto ma mało gier jest mniej wiarogodny niż ktoś kto ma ich ponad 50 - takie było założenie, ale przy dzisiejszych cenach za bundle z 30 pozycjami, to nie wiem.
Awatar użytkownika
Łowca

Takie założenie nijak się ma do ochrony kupującego. Przecież można kupić mnóstwo popierdółek, a swoje robić. Wg. mnie powinno to być rozwiązane w inny sposób.
Awatar użytkownika
Hitman
Kontakt:

Dlatego są jeszcze punkty reputacji - im mniej masz, tym za niższe kwoty możesz grę wystawić. Z dwojga złego lepiej jak ktoś Cię oszuka na 5,10 zł i dostanie bana, niż na 50 zł, prawda?
ODPOWIEDZ