Gry aktywujące się na Uplay
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
- Podziękował: 15 razy
- Podziękowania: 27 razy
- Kontakt:
A co oni mają powiedzieć http://gry.interia.pl/newsy/news-ps4-w- ... Id,1046630 (tak wiem Sony problem załatwiło).
A mając średnią krajową http://biznes.newsweek.pl/srednia-krajo ... 172,1.html to jaki argument może mieć polski wydawca by walczyć o cenę.
Sam bym nie miał nic przeciwko przelicznikowi 1$ na 1zł na steamie i zamknięcie nas byśmy nie mogli handlować z zagranicą ale sorry tak się nie da. Jedyna szansa to bojkot steama a do tego nie dojdzie. Ktoś tam patrzy, że danego tytułu aktywowano tyle a tyle kopi (zapewne już nikt nie sprawdza czy zakupiony w Polsce czy w Chinach albo Rosji w postaci giftu), ale diagram pokazuje, sprzedaż jest duża czyli ludzi stać.
Ostatnio zmieniony 25 sty 2015, o 17:35 przez PiccoloPL, łącznie zmieniany 1 raz.
- Podziękował: 4 razy
- Podziękowania: 49 razy
- Kontakt:
@mariohyper, skoro tak gadasz, że za granicą 60 euro to 60zł to jedź. Przecież nikt Ci nie broni. Będziesz zarabiał hajs i kupował gry prosto od steam za 60 euros
ale dlaczego mam uciekać z kraju?nie rozumiem.A choćby nawet jeżeli wyjade za granice to dlaczego nie będe mógł grać w gry już aktywowane na steam ktore to gry nabyłem w Polsce?(np.SKYRIM)Kupione legalnie?
ale dlaczego mam uciekać z kraju?nie rozumiem.A choćby nawet jeżeli wyjade za granice to dlaczego nie będe mógł grać w gry już aktywowane na steam ktore to gry nabyłem w Polsce?(np.SKYRIM)Kupione legalnie?
- Podziękował: 0
- Podziękowania: 0
- Kontakt:
Nie wiem czy istnieją na Steamie gry z lockiem na uruchomienie na Polskę. Ale mogę się mylić (raczej nie).
Kto pisze o ucieczce? Wyjechać żeby mieć kasę i możliwość kupowania gier od oficjalnych dystrybutorów w normalnych cenach.
Kto pisze o ucieczce? Wyjechać żeby mieć kasę i możliwość kupowania gier od oficjalnych dystrybutorów w normalnych cenach.
- Podziękowania: 41 razy
- Kontakt:
Bo właśnie miałeś możliwość ich kupna taniej w dniu premiery niż te 60€ ze względu na umowy podpisywane przed polskich wydawców z wydawcami głównymi. Płacisz za grę 120 zł (nie 240 ~ 60€) i masz locka na PL.mariohyper pisze: @mariohyper, skoro tak gadasz, że za granicą 60 euro to 60zł to jedź. Przecież nikt Ci nie broni. Będziesz zarabiał hajs i kupował gry prosto od steam za 60 euros
No i nie wiem, czy takie locki obowiązują tylko na gry Bethesdy? Oni zawsze mają jakieś udziwnienia.
- Podziękowania: 49 razy
- Kontakt:
ehhhh...dobra uciekam ide pobawić się z dzieckiem,są w życiu rzeczy ważniejsze...pozdrawiam...
ps.pisać do suportu i tl;umaczyc się że chce zagrać w gre ,która kupiłem legalnie za wypracowaną kase.Porażka!
ps.pisać do suportu i tl;umaczyc się że chce zagrać w gre ,która kupiłem legalnie za wypracowaną kase.Porażka!
- Discord: Danteveli#6257
- Podziękował: 0
- Podziękowania: 9 razy
- Kontakt:
Pełno gier z dystrybucji Cenegi miało locki na aktywację i uruchomienie z Polski. Nie wiem czy dalej jest tak samo bo już od dwóch lat nie ryzykuje kupowania gier przez nich dystrybuowanych.
- Podziękował: 15 razy
- Podziękowania: 27 razy
- Kontakt:
Jak to nie ma "Niestety wszystko wskazuje na to, że sprawa tyczy się jedynie kluczy zakupionych przez pośredników, takich jak zewnętrzne serwisy z ogłoszeniami czy portale aukcyjne."
Mógł od razu napisać, że tyczy się jedynie kluczy spoza oficjalnej dystrybucji bo pośrednik jest dość szerokim pojęciem.
Bardziej notka prasowa niż artykuł, ale widocznie musiał jakiś limit znaków wyrobić.
- Podziękował: 102 razy
- Podziękowania: 24 razy
- Kontakt:
Nadal nie ma żadnych konkretów i dlatego ten wpis jest bezużyteczny.PiccoloPL pisze:Jak to nie ma "Niestety wszystko wskazuje na to, że sprawa tyczy się jedynie kluczy zakupionych przez pośredników, takich jak zewnętrzne serwisy z ogłoszeniami czy portale aukcyjne."
Mógł od razu napisać, że tyczy się jedynie kluczy spoza oficjalnej dystrybucji bo pośrednik jest dość szerokim pojęciem.
Bardziej notka prasowa niż artykuł, ale widocznie musiał jakiś limit znaków wyrobić.
- Podziękował: 50 razy
- Podziękowania: 78 razy
- Kontakt:
A skąd oni wiedzą kto aktywował dany klucz? Przecież pośrednik skądś musi te klucze mieć i pomijając wałki z kartami kredytowymi zapewne zostały zakupione legalnie. I skąd teraz Ubisoft wie, że ktoś kupił grę na Kinguinie, G2A czy allegro? Wg mnie tu musi chodzić o coś więcej niż zwykła sprzedaż przez pośredników.PiccoloPL pisze:Jak to nie ma "Niestety wszystko wskazuje na to, że sprawa tyczy się jedynie kluczy zakupionych przez pośredników, takich jak zewnętrzne serwisy z ogłoszeniami czy portale aukcyjne."