Gry aktywujące się na Uplay

Okazyjne ceny gier na PC z dystrybucji elektronicznej. Klucze Steam, GOG, Origin, Uplay itd
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 4 razy
Podziękowania: 49 razy
Kontakt:

60zl na Polskie realia tak jak na zachodzie 60euro
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 0
Podziękowania: 0
Kontakt:

60 zł na realia wydawcy to nie jest tak jak 60 euro.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 7 razy
Podziękowania: 16 razy
Kontakt:

Nie ma takiego czegoś jak polskie realia, realia płacowe dużych miast są znacząco różne od prowincji.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 15 razy
Podziękowania: 27 razy
Kontakt:

Arteas pisze: 60 zł na realia wydawcy to nie jest tak jak 60 euro.
A co oni mają powiedzieć http://gry.interia.pl/newsy/news-ps4-w- ... Id,1046630 (tak wiem Sony problem załatwiło).
A mając średnią krajową http://biznes.newsweek.pl/srednia-krajo ... 172,1.html to jaki argument może mieć polski wydawca by walczyć o cenę.

Sam bym nie miał nic przeciwko przelicznikowi 1$ na 1zł na steamie i zamknięcie nas byśmy nie mogli handlować z zagranicą ale sorry tak się nie da. Jedyna szansa to bojkot steama a do tego nie dojdzie. Ktoś tam patrzy, że danego tytułu aktywowano tyle a tyle kopi (zapewne już nikt nie sprawdza czy zakupiony w Polsce czy w Chinach albo Rosji w postaci giftu), ale diagram pokazuje, sprzedaż jest duża czyli ludzi stać.
Ostatnio zmieniony 25 sty 2015, o 17:35 przez PiccoloPL, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękowania: 1 raz

@mariohyper, skoro tak gadasz, że za granicą 60 euro to 60zł to jedź. Przecież nikt Ci nie broni. Będziesz zarabiał hajs i kupował gry prosto od steam za 60 eurosów.
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

60 zł na realia wydawcy to nie jest tak jak 60 euro.
A gry kopowane w rosji za ruble co maja do euro?Ukraina też ma swoja walute na STEAM
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

Gry kupowane w Rosiji mają region locka- i jak widać leci on coraz dalej. Poza tym rynek zbytu rosyjski i polski to troszkę inna bajka :D
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

mariohyper pisze: 60 zł na realia wydawcy to nie jest tak jak 60 euro.
A gry kopowane w rosji za ruble co maja do euro?Ukraina też ma swoja walute na STEAM
Poczekaj chwilę jak na Ukrainie będzie spokój to też im euro wprowadzą.
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

@mariohyper, skoro tak gadasz, że za granicą 60 euro to 60zł to jedź. Przecież nikt Ci nie broni. Będziesz zarabiał hajs i kupował gry prosto od steam za 60 euros

ale dlaczego mam uciekać z kraju?nie rozumiem.A choćby nawet jeżeli wyjade za granice to dlaczego nie będe mógł grać w gry już aktywowane na steam ktore to gry nabyłem w Polsce?(np.SKYRIM)Kupione legalnie?
Awatar użytkownika
Predator
Podziękowania: 1 raz

Podejrzewam, że jakbyś napisał do steam to bym ci odblokowali możliwość grania w gry poza Polską.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

Nie wiem czy istnieją na Steamie gry z lockiem na uruchomienie na Polskę. Ale mogę się mylić (raczej nie).

Kto pisze o ucieczce? Wyjechać żeby mieć kasę i możliwość kupowania gier od oficjalnych dystrybutorów w normalnych cenach.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękowania: 41 razy
Kontakt:

mariohyper pisze: @mariohyper, skoro tak gadasz, że za granicą 60 euro to 60zł to jedź. Przecież nikt Ci nie broni. Będziesz zarabiał hajs i kupował gry prosto od steam za 60 euros

ale dlaczego mam uciekać z kraju?nie rozumiem.A choćby nawet jeżeli wyjade za granice to dlaczego nie będe mógł grać w gry już aktywowane na steam ktore to gry nabyłem w Polsce?(np.SKYRIM)Kupione legalnie?
Bo właśnie miałeś możliwość ich kupna taniej w dniu premiery niż te 60€ ze względu na umowy podpisywane przed polskich wydawców z wydawcami głównymi. Płacisz za grę 120 zł (nie 240 ~ 60€) i masz locka na PL.

No i nie wiem, czy takie locki obowiązują tylko na gry Bethesdy? Oni zawsze mają jakieś udziwnienia.
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

ehhhh...dobra uciekam ide pobawić się z dzieckiem,są w życiu rzeczy ważniejsze...pozdrawiam...

ps.pisać do suportu i tl;umaczyc się że chce zagrać w gre ,która kupiłem legalnie za wypracowaną kase.Porażka!
rdy
Awatar użytkownika
rdy
Łowca
Kontakt:

Arteas pisze: Nie wiem czy istnieją na Steamie gry z lockiem na uruchomienie na Polskę. Ale mogę się mylić (raczej nie).
Jakaś gra z CD-Action(nie wiem czy tylko jedna) odpalała się tylko i wyłącznie na terenie Polski
Awatar użytkownika
Robin Hood
Discord: Danteveli#6257
Podziękowania: 9 razy
Kontakt:

rdy pisze:
Arteas pisze: Nie wiem czy istnieją na Steamie gry z lockiem na uruchomienie na Polskę. Ale mogę się mylić (raczej nie).
Jakaś gra z CD-Action(nie wiem czy tylko jedna) odpalała się tylko i wyłącznie na terenie Polski
Pełno gier z dystrybucji Cenegi miało locki na aktywację i uruchomienie z Polski. Nie wiem czy dalej jest tak samo bo już od dwóch lat nie ryzykuje kupowania gier przez nich dystrybuowanych.
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 102 razy
Podziękowania: 24 razy
Kontakt:

Nic z tego newsa nie wynika, bo nie są podane sklepy, w których dokonane były zakupy. :nie:
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

Jerry pisze: Nic z tego newsa nie wynika, bo nie są podane sklepy, w których dokonane były zakupy. :nie:
Jak to nie ma "Niestety wszystko wskazuje na to, że sprawa tyczy się jedynie kluczy zakupionych przez pośredników, takich jak zewnętrzne serwisy z ogłoszeniami czy portale aukcyjne."
Mógł od razu napisać, że tyczy się jedynie kluczy spoza oficjalnej dystrybucji bo pośrednik jest dość szerokim pojęciem.
Bardziej notka prasowa niż artykuł, ale widocznie musiał jakiś limit znaków wyrobić.
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 102 razy
Podziękowania: 24 razy
Kontakt:

PiccoloPL pisze:
Jerry pisze: Nic z tego newsa nie wynika, bo nie są podane sklepy, w których dokonane były zakupy. :nie:
Jak to nie ma "Niestety wszystko wskazuje na to, że sprawa tyczy się jedynie kluczy zakupionych przez pośredników, takich jak zewnętrzne serwisy z ogłoszeniami czy portale aukcyjne."
Mógł od razu napisać, że tyczy się jedynie kluczy spoza oficjalnej dystrybucji bo pośrednik jest dość szerokim pojęciem.
Bardziej notka prasowa niż artykuł, ale widocznie musiał jakiś limit znaków wyrobić.
Nadal nie ma żadnych konkretów i dlatego ten wpis jest bezużyteczny.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 50 razy
Podziękowania: 78 razy
Kontakt:

PiccoloPL pisze:
A skąd oni wiedzą kto aktywował dany klucz? Przecież pośrednik skądś musi te klucze mieć i pomijając wałki z kartami kredytowymi zapewne zostały zakupione legalnie. I skąd teraz Ubisoft wie, że ktoś kupił grę na Kinguinie, G2A czy allegro? Wg mnie tu musi chodzić o coś więcej niż zwykła sprzedaż przez pośredników.
ODPOWIEDZ