Gry aktywujące się na Uplay
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
- Podziękował: 4 razy
- Podziękowania: 49 razy
- Kontakt:
Luksusowy?Chyba tylko w Polsce .Gdzie ty żyjesz,albo gdzie uważasz żeżyjesz?W kraju 3go świata?Jeżeli rozwywka jest luksusem,ehhhhhhh
Pracuje w tym kraju,płace podatki i dziekuje za taki luksus
Pracuje w tym kraju,płace podatki i dziekuje za taki luksus

- Podziękował: 0
- Podziękowania: 10 razy
- Kontakt:
Może jeszcze dać ci drugą jako prezent? Jak widzisz, że dana firma wydaje ostatnimi czasy buble, to po prostu nie składaj pre-orderów. Po co masz płacić 140 zł, skoro możesz zagrać te parę tygodni/miesięcy później, zapłacić mniej i mieć większą przyjemność, bo do tego czasu już część błędów załatają?
- Kontakt:
hmhmmm...nie będe więcej dyskutował bo każdy ma inne zdanie na ten temat.Co do UBI wszystkie far cry,Assassiny i Splinter Cell mam oryginały,Watch Dogs itp.AC Unity i Far cry 4 były moimi ostatnimi grami ze stajni UBI ,ktore kupiłem (żadna gra nie kupiona w keyshopie).Jedynie co kupilem nie z ofic.dystrybucji to przepustka sezonowa FC4.Teraz zaczne kupować ich produkty w zatoce.
ps.Kupując gre np.G2A nigdzie nie jest napisane że kupuje lewy klucz i nie mogę go przypisać do konta a jeżeli ten klucz jest wadliwy powinienem dostać odrazu informacje że klucz nie może byc aktywoany.
ps.Kupując gre np.G2A nigdzie nie jest napisane że kupuje lewy klucz i nie mogę go przypisać do konta a jeżeli ten klucz jest wadliwy powinienem dostać odrazu informacje że klucz nie może byc aktywoany.
Ostatnio zmieniony 25 sty 2015, o 16:42 przez mariohyper, łącznie zmieniany 1 raz.
- Podziękowania: 0
- Kontakt:
Ja także mam Assassiny orginały, a wydałem na nie około 40 zł za 3 części + DLC. Nie ma nigdzie przymusu kupowania miesiąc przed premierą.
A co do kupowania w zatoce, to powodzenia- została już jakiś czas temu zamknięta ;]
A co do kupowania w zatoce, to powodzenia- została już jakiś czas temu zamknięta ;]
- Podziękował: 235 razy
- Podziękowania: 219 razy
- Kontakt:
Z takim podejściem to bym nigdy nie kupił żadnej gry. Im dalej od premiery tym zainteresowanie grą spada.segrand pisze: Może jeszcze dać ci drugą jako prezent? Jak widzisz, że dana firma wydaje ostatnimi czasy buble, to po prostu nie składaj pre-orderów. Po co masz płacić 140 zł, skoro możesz zagrać te parę tygodni/miesięcy później, zapłacić mniej i mieć większą przyjemność, bo do tego czasu już część błędów załatają?
Ostatnio zmieniony 25 sty 2015, o 17:16 przez MerlinPL, łącznie zmieniany 1 raz.
- Podziękował: 7 razy
- Podziękowania: 16 razy
- Kontakt:
Zatoka chwilowo nieczynna, stara stocznia działa, ale nowe statki nie cumująmariohyper pisze: hmhmmm...nie będe więcej dyskutował bo każdy ma inne zdanie na ten temat.Co do UBI wszystkie far cry,Assassiny i Splinter Cell mam oryginały,Watch Dogs itp.AC Unity i Far cry 4 były moimi ostatnimi grami ze stajni UBI ,ktore kupiłem (żadna gra nie kupiona w keyshopie).Jedynie co kupilem nie z ofic.dystrybucji to przepustka sezonowa FC4.Teraz zaczne kupować ich produkty w zatoce.

Ostatnio zmieniony 25 sty 2015, o 16:43 przez tigritron, łącznie zmieniany 1 raz.
- Podziękował: 15 razy
- Podziękowania: 27 razy
- Kontakt:
I wtedy dopiero są obniżki na co czekamy. Ja tam do tej pory czekam, aż ACIV przecenią na jakieś 20 zł albo dadzą goty z jakieś 40 zł ja mam czas i mogę spokojnie poczekać. Tym bardziej, że to już nie tylko późniejsze dodawanie DLC, które kosztują więcej niż bazowe gry tylko nawet tworzenie remasterów po jakichś 2 latach od wydania gry. Z tego co pamiętam na tę chwilę to mamy takie gry jak Sleeping Dogs, Tomb Raider, SF IV, Deus Ex czy zaraz wyjdzie DMC, które nie tylko zawierają wydane DLC ale też podniesione tekstury, elementy które były niedopracowane na premierę i wycięte z gry, dodatkowe poziomy trudności itp. A ludzie którzy już to zakupili muszą albo obejść się smakiem albo kupić "nowy" egzemplarz za 100% ceny zamiast dostać darmowy update.
Ostatnio zmieniony 25 sty 2015, o 16:56 przez PiccoloPL, łącznie zmieniany 2 razy.
- Podziękowania: 0
- Kontakt:
O nie, to w takim razie po co tutaj jesteśmy, po co ta strona istnieje? Trzeba chyba zmienić nazwę na "Łowcy pricebugów max dzień po premierze" ^.^
Zainteresowanie wcale nie spada, kupiłem jakiś czas temu grę wydaną 5-6 lat temu i nadal bardzo dobrze się przy niej bawiłem ;]
Poza tym Ubi ma swoją politykę i pewnie jakby ktoś się wczytał w regulamin, to tam powinno coś być o kupowaniu z nieautoryzowanych źródeł

Poza tym wg definicji gry można klasyfikować jako dobra luksusowe (a w szczególności edycje kolekcjonerskie/ limitowane)

- Kontakt:
Gry mogą kosztować tyle co na zachodzie np.STEAM tylko żeby zarobki były takie same.Dlaczego my nie mamy jak rynek wschodni cen na steam uregulowanych dla naszego kraju?Czemu gra nie kosztuje zaraz po premierze 60zl?Napewno nikt by nie szukał kluczy w keyshopach.
- Podziękowania: 41 razy
- Kontakt:
Ba, teraz przecież trzeba iść do rodzimego lekarza, żeby w ogóle móc zapisać się na listę:D A jak lekarz zdecyduje, że nie potrzeba mi nowej gry AAA, to powie żeby grać w gry przeglądarkowe

A co do "od razu powinni mi dać zwrot, jak klucz nie działa od razu" - na tym to polega, że na początku działa, a potem już nie. Albo ktoś kupuje kartą i robi chargeback, albo kupuje kradzioną kartą - w obu przypadkach jest luka czasowa od kupienia klucza (który w momencie zakupu jest "legalny"), poprzez aktywację, granie i usunięciu gry z biblioteki (bo jednak klucz został pozyskany w sposób nielegalny / nieuczciwy).
Pytaj wydawców gier, nie nas. Oni sobie siedzą w USA itp i chcą zarobić więc ich mało obchodzi jaka jest realna siła nabywcza w danym kraju. Jak jest EU1 /EU2 to wszędzie dają 60€ i dla nich sprawa jest załatwiona. Jak ktoś ma pieniądze to kupi za pełną cenę, jak nie ma to kupi rok po premierze za cenę, która mu odpowiada.
Kupuj z normalnych sklepów i będziesz miał spokój. Przecież masz np. Nuuvem.
- Podziękował: 102 razy
- Podziękowania: 24 razy
- Kontakt:
No ale tak poważnie, jak masz chęć zagrać w grę tylko na fali popularności w okolicach jej premiery, a z czasem ta chęć maleje, aż w końcu zniknie, to tak właściwie można uznać, że nie chciałeś w nią zagrać. Dobre gry cały czas są dobre nawet nawet ba długo po jej premierze.
- Podziękowania: 41 razy
- Kontakt:
O dokładnie to.
Tylko czasami można przez przypadek jakiś spoiler przeczytać i może w trakcie grania przyjemność będzie trochę mniejsza.
"O jesteś moim nowym kompanem? Wiem, że zginiesz w 3 rozdziale, więc nie będę w Ciebie inwestować pkt umiejętności"

W pełni się zgadzam.
Ja dopiero teraz zagrałem w Wiedźmina 1. Pewnie się śmiejecie, ale serio, i gra super:)
chciałem pierw książki przeczytać.
- Podziękował: 15 razy
- Podziękowania: 27 razy
- Kontakt:
Ja tam na bieżąco oglądam trailery itp. bo za 2 lata jak kupię tytuł to i tak nie pamiętam tych spoilerów kolejny powód by czekać na obniżki.
Wydaj 100 mln na grę i drugie tyle na kampanię a później sprzedawaj towar za grosze dlaczego na to nie wpadłem. Tym bardziej jak ludzie zaczną się domagać obniżek -50% po pół roku od wydania.
Przecież tak masz ze wszystkim telefony, sprzęt komputerowy, filmy. Jak wydaje miliony na produkcję to oczekuje milionowych zysków a nie marnych groszy bo inaczej po co zabierać się do roboty. Sam wspominałeś, że po czasie szał na tytuł opada i wtedy nie ma innej możliwości by zarobić jak tylko kusić promocjami.
Ostatnio zmieniony 25 sty 2015, o 17:19 przez PiccoloPL, łącznie zmieniany 1 raz.