Karty Steam - wątek ogólny

Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 72 razy
Podziękowania: 129 razy
Kontakt:

Około 1-2 w nocy sprzedała się część kart (3 konkretne rodzaje) po 0,31 brutto (0,28) netto i folie po 1 PLN brutto. Reszta kisiła się do teraz. Z godzinę temu wystawiłem ponownie po 0,27 brutto i nadal czekam, bo przed 19.00 kurs jak zwykle podskoczy. Nie chciałem ryzykować o 1 grosz więcej, bo kolejki są w progu 0,27 i 0,28 już teraz po parę tys kart (gdy wystawiałęm w nocy w progu 0,31 było w nim po 50-400 kart, a ruscy i hindusi cały czas dodają do pieca. Tak źle jeszcze nie było.

Aaa, doczytałem że pytałęś też o mysterius z craftowania odznak - wystawione po 0,28 brutto sprzedało się 1/3 i parę folii po 1,01 -1,05, pozostałe 2/3 wróciły do ekwipunku .
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 0
Podziękowania: 2 razy
Kontakt:

Skapiradlo pisze: Tak źle jeszcze nie było.
Cebulaki cebulakom zgotowali ten los :trollface:
Żeby chociaż na Grim Dawna się uzbierało :(
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 1 raz
Podziękowania: 12 razy
Kontakt:

Czy mi się zdaje czy kart na rynku tej zimy jest jakieś 10k mniej niż latem ?
Awatar użytkownika
Hitman
Discord: Ejdrien.#8595
Podziękował: 2423 razy
Podziękowania: 330 razy
Kontakt:

W jaki sposób farmicie te karty?
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 61 razy
Podziękowania: 74 razy
Kontakt:

krzykr pisze: Czy mi się zdaje czy kart na rynku tej zimy jest jakieś 10k mniej niż latem ?
A to możliwe, parę miesięcy temu Gejb wprowadził obostrzenia, jeśli chodzi o dodawanie kart do nowych gier - co widać w spadającej kondycji karcianej bandli - więc ludzie wyrobili zapewne mniej badży, niż to miało miejsce latem i stąd taki wynik, o ile faktycznie kart jest mniej ;-)
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 17 razy
Podziękowania: 64 razy
Kontakt:

Działa wam forum wymiany? , też jeśli klikam na wymiane u znajomego to pokazuje się plansza z napisem "O nieeeee!
Przepraszamy, wystąpił błąd:"

Ostatnio resetowałem telefon i musiałem ustawić na nowo Token. Przez to mam zablokowany rynek do końca roku, co mnie złości niezmiernie. Ma to jakiś związek.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 5 razy
Podziękowania: 26 razy
Kontakt:

Ejdrien. pisze: W jaki sposób farmicie te karty?
są do tego stosowne aplikacje i wątek na tym forum :)
ogólnie, polecam ASF, które "niestety" wymaga odrobinę chęci przy konfiguracji, ale zwraca to z nawiązką ... tylko nie pisz proszę potem, jak co-poniektórzy "czarodzieje", że czegoś się z tą aplikacją nie da zrobić - Wiki dotycząca aplikacji zawiera bardzo bogate tłumaczenie, tyle, że po angielsku, sama aplikacja od jakiegoś czasu komunikuje się po polsku, ale nie ma póki co GUI (autor coś wspomniał, że zacznie nad nim pracę ... w sumie, nie jest do szczęścia potrzebne)
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 0
Kontakt:

Soul Reaver pisze:
Ejdrien. pisze: W jaki sposób farmicie te karty?
są do tego stosowne aplikacje i wątek na tym forum :)
ogólnie, polecam ASF, które "niestety" wymaga odrobinę chęci przy konfiguracji, ale zwraca to z nawiązką ... tylko nie pisz proszę potem, jak co-poniektórzy "czarodzieje", że czegoś się z tą aplikacją nie da zrobić - Wiki dotycząca aplikacji zawiera bardzo bogate tłumaczenie, tyle, że po angielsku, sama aplikacja od jakiegoś czasu komunikuje się po polsku, ale nie ma póki co GUI (autor coś wspomniał, że zacznie nad nim pracę ... w sumie, nie jest do szczęścia potrzebne)
Na czym polega wyższość ASF nad IdleMaster?
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 1 raz
Kontakt:

Nieograniczoną ilością farmiących kont, mnogość opcji, automatyzacja wielu różnych rzeczy poza farmieniem kart samym w sobie. ASF sam mi odkrywa kolejkę odkryć, sam akceptuje korzystne dla mnie oferty wymiany, aktywuje mi gry itd. Dla przykładu zrobiłem sobie skrypt do Greasemonkey który jednym kliknięciem ściąga mi do schowka klucze z bundla IG, wklejam to do ASF który automatycznie aktywuje mi gry na głównym koncie a wszystkie powtórki od razu wrzuca na alty. Kombajn.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

brecho obszernie odpowiedział to, co sam bym pewnie też napisał
do odkrywania kolejek dorzuć w najnowszym ASF również auto-głosowanie na grę ... to trochę wypaczy wyniki :P które swoją drogą i tak są G warte jak dla mnie
poza idlowaniem dodał bym jeszcze automatyczne przerzucanie kart z alta na główne (lub wybrane? chyba się da za pomocą tradelinka), połączone z obsługą 2FA
IM z tego co wiem bryluje funkcją skipa czy jak to tam się zwało - ASF też to ma, jeśli tylko zrozumieć jak działa i pomyśleć ... sam z tej możliwości nie korzystam (ale próbowałem, działa), nie ma natomiast rasowego GUI (o ile jest Ci potrzebne do życia)
był swego czasu dość "obleśny" ASFui do wersji drugiej (obecnie ASF awansował oczko wyżej), ale zaprzestano rozwoju, choć chyba znowu coś tam się dzieje, nie obserwuję bo stracił bym przez to GUI sporo kluczy, gdybym się nie pilnował (program przesyłając klucze do ASF po prostu je gubił)
czekam, aż Archi sam stworzy GUI (coś o tym wspominał, a swego czasu sam też chciałem takie GUI napisać, ale jakoś nie mogę się zabrać :P natomiast przymierzam się do webowego interfejsu)
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 18 razy
Podziękowania: 18 razy

Archi gui robic nie bedzie, na razie jest webGUI i jeden koles grzebie przy nowym GUI (ostatnio Archi na jego prosbe dodal jakastam funkcje backendowa dla niego) :P
edit: a, nie webgui a web config generator :P
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

mori pisze: Archi gui robic nie bedzie, na razie jest webGUI i jeden koles grzebie przy nowym GUI (ostatnio Archi na jego prosbe dodal jakastam funkcje backendowa dla niego) :P
edit: a, nie webgui a web config generator :P
Gui robić nie chciał, ale jestem praktycznie pewien, że widziałem gdzieś ma githubie lub stimowej grupie info o przymierzaniu się do tego kroku.
GUi do ASF może zrobić każdy, wymaga tylko trochę czasu i chęci (o umiejętnościach programistycznych nie ma co wspominać, to jest oczywiste ;) ), trochę dziwne, że taki mały ruch w tym temacie. Z drugiej strony, ja się dobrze czuję bez GUI, stim czat wystarcza. WebGUI to ciekawy patent, bo klucze zazwyczaj masz w przeglądarce, więc ASF + Fox/Chrom/... = wszystko, czego potrzebujesz. Pomijasz stima i inne, dodatkowe programy. Ja na razie próbuję się rozeznać w WebExtension API, bo chyba wolę to od userscriptów, które w Foxie ostatnio mocno mnie ograniczały (np nie działało mi @require do ładowania np jQuery ... kilka dni temu zauważyłem, że już działa, nie wiem co się aktualizowało w międzyczasie :/ )
I tak, nie webgui a config generator napisany przez/przy współudziale osoby trzeciej.

P.S.
Proste web gui jest już dostępne, niemalże od premiery ASF v3
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 16 razy
Podziękowania: 44 razy
Kontakt:

Jak jest komenda do ASF do "przejścia" kolejki odkryć?

I czy na zagłosowanie na grę nagrodach steam w aktualnej wyprzedaży też jest jakaś komenda?
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 3 razy
Podziękowania: 7 razy

Możesz dodać "AutoDiscoveryQueue": true do pliku <nazwa bota>.json w folderze config, ale twórcy ASF nie dają gwarancji, że ta funkcja będzie działać.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

Noir pisze: Jak jest komenda do ASF do "przejścia" kolejki odkryć?

I czy na zagłosowanie na grę nagrodach steam w aktualnej wyprzedaży też jest jakaś komenda?
Shyver opisał kwestię kolejek - na razie działa.
Jak jest z głosowaniem nie wiem - nie mam dostępu do tej wersji. Zresztą nie mam nawet dostępu do kompa przez kilka dni.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 2 razy
Podziękowania: 139 razy
Kontakt:

czy jak wrzuce ta komende do starszej wersji asf gdzie mam jeszcze config generator apke to bedzie dzialac?
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 2 razy
Kontakt:

Monek22 pisze: czy jak wrzuce ta komende do starszej wersji asf gdzie mam jeszcze config generator apke to bedzie dzialac?
Mi nie działa na starej wersji więc musisz pobierz nową. Nowych cfg nie musisz robić wystarczy do starych dopisać.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 18 razy
Podziękowania: 18 razy

z v2 nie dziala, przeniesienie cofigow z v2 do v3 to nie tylko proste kopiowanie :) w sensie moze dzialac, ale nie wszystkie funkcje, na wiki jest artykul o migracji v2 >v3
Awatar użytkownika
Zbanowany
Podziękował: 211 razy
Podziękowania: 364 razy

Zlotowki zabily rynek steam... wystawiam karty taniej o 4 grosze niz najnizsza karta i sie nie sprzedają... chyba musze sprobowac wystawac o 5 groszy taniej a nie o 4 ;/
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 6 razy
Kontakt:

Czy w tym roku na wyprzedaży jest jakaś "darmowa" odznaka do wytworzenia? W sensie: coś takiego jak było na Czarny Piątek z nominowaniem gier do nagród i za akcję powiązane z tym było 100 PD do zgarnięcia?
ODPOWIEDZ