G2A.com - oficjalny temat

Okazyjne ceny gier na PC z dystrybucji elektronicznej. Klucze Steam, GOG, Origin, Uplay itd
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
MDA
Awatar użytkownika
MDA
Wiedźmin
Podziękował: 1021 razy
Podziękowania: 365 razy
Kontakt:

cort3x pisze: Dear G2A User,
Starting July 1st, 2017, we are introducing important changes to improve both selling and buying on G2A Marketplace.
Since you are an active seller on G2A.COM, we would like to inform you that starting July 1st we will be introducing a new verification procedure dedicated to registered businesses.
Until your account is verified under the new procedure, you will not be able to put any new items up for sale. However, your existing auctions will not be blocked.
In order to give you time to prepare for the verification, please find the list of documents you may need to present below. The list of documents is sorted according to the type of business you run.
Best,
G2A Team
W zasadzie to kończy indywidualny handel resztkami z bundli. Bazar Łowców pewnie zaleją oferty z zagranicy. ;)

https://www.reddit.com/r/g2a/comments/6 ... h=5e5cd6c7
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 41 razy
Podziękowania: 21 razy
Kontakt:

A wszystko dzięki pożytecznym idiotom co to jęczeli, że nieuczciwe g2a, nieuczciwy kinguin. To będziecie mieli mniej i drożej.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 402 razy
Podziękowania: 838 razy

Ale przecież będzie można sobie sprzedawać resztki z bandli - support twierdzi, że do 900 euro możesz sprzedawać bez pokazywania tych dokumentów czy działalności. Ciekawe, czemu 900 a nie 2500 jak paypal :trollface:

W sumie to właśnie może pojedynczych od bandli wypromować jeszcze bardziej, bo ci z działalnością będą mogli mieć problemy, sprzedając otwarcie gifty jako działalność :trollface:

@up sorry, ale G2A samo sobie ciężko zapracowało na taką, a nie inną opinie.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 65 razy
Podziękowania: 40 razy

keiran pisze: A wszystko dzięki pożytecznym idiotom co to jęczeli, że nieuczciwe g2a, nieuczciwy kinguin. To będziecie mieli mniej i drożej.
To tylko urojenia ludzi, g2a i pinguinek są krystalicznie czyste jak normalne sklepy :trollface:
MDA
Awatar użytkownika
MDA
Wiedźmin
Podziękował: 1021 razy
Podziękowania: 365 razy
Kontakt:

bolesna prawda pisze: Ale przecież będzie można sobie sprzedawać resztki z bandli - support twierdzi, że do 900 euro możesz sprzedawać bez pokazywania tych dokumentów czy działalności. Ciekawe, czemu 900 a nie 2500 jak paypal :trollface:

W sumie to właśnie może pojedynczych od bandli wypromować jeszcze bardziej, bo ci z działalnością będą mogli mieć problemy, sprzedając otwarcie gifty jako działalność :trollface:

To nie koniecznie. Sprzedałem tak w 2 lata resztówki na łącznie może z 200 e i już mi zablokowali żądając faktur VAT i całej tej papierologii. Nie zamierzam być handlarzem. Ja chcę tylko odsprzedawać duble i gry, których nie chcę z bundli. No ale tak to się żegnam z G2A. :dziadek:
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 0
Kontakt:

Nie wiem jak Kinguin, ale G2A znane jest z nieczystych praktyk, o których mówił nawet Total Biscuit przy okazji zamieszania z planowaną swego czasu premierą Bulletstorma na G2A.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 1 raz
Podziękowania: 15 razy
Kontakt:

MDA pisze:
bolesna prawda pisze: Ale przecież będzie można sobie sprzedawać resztki z bandli - support twierdzi, że do 900 euro możesz sprzedawać bez pokazywania tych dokumentów czy działalności. Ciekawe, czemu 900 a nie 2500 jak paypal :trollface:

To nie koniecznie. Sprzedałem tak w 2 lata resztówki na łącznie może z 200 e i już mi zablokowali żądając faktur VAT i całej tej papierologii. Nie zamierzam być handlarzem. Ja chcę tylko odsprzedawać duble i gry, których nie chcę z bundli. No ale tak to się żegnam z G2A. :dziadek:
Miałem podobnie :P
Aby sprzedać wszystkie gierki musiałem co jakiś czas tworzyć kolejne konta aby uzyskać możliwość dalszej sprzedaży ... chore.
Awatar użytkownika
Zbanowany

Ktoś zrobi nam, łowcom przysługę i powie, co w końcu się zmienia w G2A?
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

Marek09 pisze: Ktoś zrobi nam, łowcom przysługę i powie, co w końcu się zmienia w G2A?
Na stronie głównej Łowców ukazał się przecież news dot. nowości ;)
https://lowcygier.pl/keyshopy/zmiany-na ... eraja-vat/
Awatar użytkownika
Zbanowany

Nic z tego właśnie nie rozumiem. Co z tym VAT em w końcu? Bo to, że płacą sprzedawcy to tylko domysły.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

Marek09 pisze: Nic z tego właśnie nie rozumiem. Co z tym VAT em w końcu? Bo to, że płacą sprzedawcy to tylko domysły.
Z tego co rozumiem poprzez news to od teraz nie możesz wybrać regionu i w cenę będzie wliczony od razu VAT ,który obowiązuje w Polsce.
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 47 razy
Podziękowania: 67 razy
Kontakt:

RIP G2A
Awatar użytkownika
Administrator
Discord: remike#9022
Podziękował: 576 razy
Podziękowania: 261 razy
Kontakt:

Fatal1ty. pisze:
Marek09 pisze: Nic z tego właśnie nie rozumiem. Co z tym VAT em w końcu? Bo to, że płacą sprzedawcy to tylko domysły.
Z tego co rozumiem poprzez news to od teraz nie możesz wybrać regionu i w cenę będzie wliczony od razu VAT ,który obowiązuje w Polsce.
I opłaci go sprzedawca ze swojej marży.
Awatar użytkownika
Zbanowany

Czyli ceny nie rosną o 23 procent, ale są takie same, co najwyżej sprzedawca je podniesie, by miał z czego opłacić VAT, tak?
Awatar użytkownika
Łowca

Jeżeli sprzedawca będzie miał opłacać VAT, to podniesie ceny żeby wyjść na swoją marżę. Chyba, że klucze sprzedaje firma z raju podatkowego. W takim wypadku G2A mocno kopnęło jej konkurencję.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 118 razy
Podziękowania: 81 razy
Kontakt:

Szani pisze: Jeżeli sprzedawca będzie miał opłacać VAT, to podniesie ceny żeby wyjść na swoją marżę. Chyba, że klucze sprzedaje firma z raju podatkowego. W takim wypadku G2A mocno kopnęło jej konkurencję.
Vat determinowany jest przez kraj nabywcy, nie oferenta.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 32 razy
Podziękowania: 105 razy
Kontakt:

Ktoś wie jak to dokładnie wygląda po zakupie?
Niby GLOBAL KEY, ale jest informacja, że można aktywować tylko w ""xxx" krajach...
Przykładowo:
Obrazek
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 37 razy
Podziękowania: 49 razy
Kontakt:

warning ma priorytet wyzszy niz nazwa
Awatar użytkownika
Łowca

Witam,

Mam takie pytanie odnośnie sprzedaży na G2A, ostatnio sprawdzałem cennik i zauważyłem, że każdy produkt który sprzedam jest naliczana prowizja w wysokości 0,35 Euro. Czyli jeśli sprzedam jakiegoś skina do Cs-a za 2 PLN to około 1,4 PLN muszę zapłacić na rzecz G2A nie licząc już prowizji procentowej. Dobrze to rozumiem ?
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 2 razy
Kontakt:

Tak, sprzedałem 9 gier tam, za sprzedaż tych gier nic nie dostałem :)
Nie warto tam nic sprzedawać taniego.
ODPOWIEDZ