Far Cry 5

Wszystko co dotyczy gier komputerowych
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 0

Nie chciałem się bawić w zagraniczne sklepy, wczoraj zamówiłem z Empiku, jutro mam mieć to do odbioru w salonie. W tym co podajecie w ogóle jest polska wersja?
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 1 raz
Kontakt:

Jest po polsku. Jakim cudem masz jutro do odbioru tak wcześnie?!
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 61 razy
Podziękowania: 74 razy
Kontakt:

Ktoś coś czytał gdzieś, o datach wydawania poszczególnych dlc z SP do FC5?
Bo zastanawiam się czy brać podstawkę samą, czy od razu Golda ;-)
Z jednej strony sam SP będzie pewnie droższy, jak go będę ew. dokupywał, z drugiej strony czekanie np. pół roku, aż pojawią się dodatki, to też niezbyt mnie cieszy - w międzyczasie mam co kupować za cebulaki z Portfela - z trzeciej strony .... dlc zapowiadają się naprawdę zacnie :D
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 402 razy
Podziękowania: 838 razy

Na razie nic poza 2018 nie wiadomo - i tym, że season pass ma zawierać Far Cry 3 :trollface: Nazwali to "classic edition".
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

Yep, akurat FC3 mam, szkoda, że nie dostanę go w formie giftu do Ekwipunku ;-)
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 154 razy
Podziękowania: 82 razy
Kontakt:

bolesna prawda pisze: Na razie nic poza 2018 nie wiadomo - i tym, że season pass ma zawierać Far Cry 3 :trollface: Nazwali to "classic edition".
No i wiadomo jeszcze, że w DLCkach będą zombiaki, Wietnam i Mars.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

GhostHound pisze:
bolesna prawda pisze: Na razie nic poza 2018 nie wiadomo - i tym, że season pass ma zawierać Far Cry 3 :trollface: Nazwali to "classic edition".
No i wiadomo jeszcze, że w DLCkach będą zombiaki, Wietnam i Mars.
No właśnie, teraz - w Goldzie - SP wychodzi chyba 110 zł; potem osobno będzie na pewno droższe i to do czasu, aż nie wydadzą ostatniego dlc ;-) trochę się jednak boję, że finalnie będą to trzy dodatki po 2h każdy i nawet za 110 zł; to będzie za drogo :D
Tymczasem za niecałe 2 dni wychodzi Ni No Kuni 2 i weź tu teraz się zdecyduj, a Wallet z gumy nie jest, szczególnie ten gejbowy ;-)
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 402 razy
Podziękowania: 838 razy

A do Ni No Kuni 2 też czasem season passa nie zapowiedzieli?
Ja z FC5 czekam na złotą edycję jak spadnie do tych 5-6 dych - pewnie za rok po tyle będzie latać w ubiszrot exclusive czy cuś. Chyba że dodatki okażą się totalnym gruzem jak te do Wolfa 2, to wtedy vanilla :trollface:
Ostatnio zmieniony 21 mar 2018, o 21:55 przez bolesna prawda, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Hitman
Kontakt:

Weź po uwagę, że seria miała jak do tej pory bardzo słabe DLCki.
Ja bym poczekał :)
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

bolesna prawda pisze: A do Ni No Kuni 2 też czasem season passa nie zapowiedzieli?
Ja z FC5 czekam na złotą edycję jak spadnie do tych 5-6 dych - pewnie za rok po tyle będzie latać w ubiszrot exclusive czy cuś. Chyba że dodatki okażą się totalnym gruzem jak te do Wolfa 2, to wtedy vanilla :trollface:
Tak :D nawet uni! :D Oni znaczy się! :D nawet oni od razu SP po oczach dają ;-)

GhostHound pisze: Weź po uwagę, że seria miała jak do tej pory bardzo słabe DLCki.
Ja bym poczekał :)
Racja, ale zdaje się, że Blood Dragon (czy jak to się zwało) wydany po FC3 miało dobry odbiór u ludzi - ja wymiękłem po pół godzinie, nie moje klimaty - a to właśnie kolesie od tego dodatku robią dlc do FC5 ..... muszę jeszcze doczytać, czy te eventy są dla wszystkich, czy tylko dla Goldów ;-) i ten cały edytor, chociaż znając życie, to nie będę miał czasu i chęci na zabawy z tym edytorem :)
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 231 razy
Podziękowania: 142 razy
Kontakt:

Na twoim miejscu odpuściłbym. Jeśli okażą się super te dodatki to jedynie stracisz lekko, ale szansa na to jest bardzo mała, a za 110 zł możesz mieć inną, a nawet parę dobrych gier
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

Hardkor pisze: Na twoim miejscu odpuściłbym. Jeśli okażą się super te dodatki to jedynie stracisz lekko, ale szansa na to jest bardzo mała, a za 110 zł możesz mieć inną, a nawet parę dobrych gier
Yep, przekonaliście mnie, zresztą sam też miałem wątpliwości, a eventy i edytor jest dla wszystkich, więc ciśnienia nie ma na ten SP :D
Dzięki za pomoc, zresztą to samo tyczy Ni No Kuni 2 - tu na szczęście cena SP pokrywa się w 100% z różnicą pomiędzy wersją Standard a Gold (20 baksów) a opis dlc jest dość "niedokońcawiadome" :D
Explore new dungeons, get exclusive rewards and enjoy a brand new story chapter with hours of additional gameplay.
więc i tutaj poczekam, żeby nie przepłacać za godzinę fabuły i 300 metrów lochów :D
Awatar użytkownika
Łowca

Kondzoj pisze: Jest po polsku. Jakim cudem masz jutro do odbioru tak wcześnie?!
Fakt, źle spojrzałem - muszę zatem poczekać do dnia premiery.
Ale dobrze, że mam to wcześniej ogarnięte. Już mi się odechciało szukania.
Za kilka dni gramy :D
Awatar użytkownika
Hitman
Kontakt:

Z tego co widzę, to można już ściągać preloada :bananrock:
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 231 razy
Podziękowania: 142 razy
Kontakt:

GhostHound pisze: Z tego co widzę, to można już ściągać preloada :bananrock:
Jak ty dziwnie wymawiasz słowo pirat :trollface: A poważniej liczę na szybką obniżkę cen, bo baaardzo mi się gra podoba. Zgaduję, że na wersję STEAM nie ma co liczyć?
Awatar użytkownika
Hitman
Kontakt:

Hardkor pisze:
GhostHound pisze: Z tego co widzę, to można już ściągać preloada :bananrock:
Jak ty dziwnie wymawiasz słowo pirat :trollface: A poważniej liczę na szybką obniżkę cen, bo baaardzo mi się gra podoba. Zgaduję, że na wersję STEAM nie ma co liczyć?
Preload to możliwość pobrania gry przed premierą, co Ty mi tu imputujesz? :E

Obrazek
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 1377 razy
Podziękowania: 1315 razy
Kontakt:

Far Cry’a 5 da się ukończyć w niespełna 10 minut

https://www.cdaction.pl/news-53001/far- ... minut.html
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 1 raz

Armin pisze: Far Cry’a 5 da się ukończyć w niespełna 10 minut

https://www.cdaction.pl/news-53001/far- ... minut.html

O ile się nie mylę to w FC4 też takie coś było i bardziej chodzi o "easter egg" albo po prostu alternatywne zakończenie. Też sobie dzisiaj odpalę (o ile gra mi dojdzie :oops: ) i przekonam się czy jest za to jakaś trofka.

Ja złotą edycję wziąłem z czystym sumieniem - nie wiem po ile będzie FC3 na PS4, ale SP za 60zł mnie skusił i ostatecznie Gold Edition wyrwałem za 280zł (co prawda dało się za 270, ale nie chciało mi się bawić w multikonta). Cena nie odbiega tak mocno od tego do czego przywykłem (250-260żł za nową grę na PS4) więc nie mogłem się oprzeć. Nawet jak dodatki z SP będą kiczowate to wizja uzupełnienia kolekcji Far Cry na PS4 o trzecią część mnie przekonała.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 1377 razy
Podziękowania: 1315 razy
Kontakt:

no nie chodzi o speedrun
Awatar użytkownika
Łowca

Pograłem 2 godzinki. Burdel podczas gry jest niesamowity. Wchodzisz na główną trasę i w ciągu minuty dzieje się tyle rzeczy, że aż niepoważne to jest. Feeling strzelania gorszy, giwerki jakieś takie małe i zabawkowe się wydają. Grafika nie powala. Przyjemna, ale bez rewelacji, udźwiękowienie tak samo, jest ok ale nie robi wrażenia. Na początku natłok zadań jest jest tak agresywny, że nie wiadomo za co się zabrać.
Poza tym wszystkim jest to typowy FC3/4 z nowym czubkiem do odstrzału i zmienionymi skinami wrogów i terenu gry, doprawiony o jakieś pomniejsze atrakcje typu kupno pojazdów i ich customizacja, własny zwierzak itp.
ODPOWIEDZ