[PC] Mini turniej w Might & Magic: Clash of Heroes

Zagrajmy razem!
Regulamin forum
Regulamin działu rozgrywki sieciowe

1. Prosimy o nie tworzenie kilku wątków dla tej samej gry z wyjątkiem tych, które dostępne są na różne platformy.
2. Prosimy używanie tagów z oznaczeniem platformy ([PC], [PS3], [X360] etc.) na początku tytułu każdego tematu.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 80 razy
Podziękowania: 317 razy
Kontakt:

Mnie pasuje, a co w wypadku gdyby druga strona się nie stawiła, walkower czy przekładamy potyczkę?
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 92 razy
Podziękowania: 123 razy
Kontakt:

kmpt pisze: Mnie pasuje, a co w wypadku gdyby druga strona się nie stawiła, walkower czy przekładamy potyczkę?
Mi to rybka. Ale zauważcie, że nie każdy może wejść na PC i zagrać w wcześniej zaplanowaną potyczkę. Są wypadki losowe, które trzeba respektować IMO.
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 370 razy
Podziękowania: 10 razy
Kontakt:

@kmpt-ja byłbym za walkowerem. Z prostej przyczyny-wyobraźmy sobie, że zaczynamy w sobotę wieczorem ćwierćfinały i okazuje się, że jedna osoba "jednak nie może" dzisiejszego wieczoru zagrać. W efekcie cały turniej stoi, bo nawet jeśli pozostałe 3 pary grają, to do półfinałów potrzeba 4 osób, a nie 3. Ew. możemy przemyśleć opcję "sekundanta" (czyli osoby, która zagra za kogoś w przypadku, kiedy ten nie będzie mógł). No ale nie zakładajmy od razu najgorszego wariantu-po to umawiamy się na turniej na dwa tygodnie przed, żeby każdy mógł sobie zarezerwować czas na te dwa dni. Moim zdaniem jeśli dojdzie do dalszego przekładania, to nie rozegramy tego turnieju w ogóle, a to byłaby chyba najmniej fajna opcja.

Jeśli chodzi o artefakty-cóż, wychodzi na to, że większośc osób jest za. Mamy 3 głosy za artefaktami, 1 przeciw i chyba 2 neutralne(jeden taki "pół neutralny, pół na nie").
Awatar użytkownika
VIP
Kontakt:

kal3jdoskop pisze: @kmpt-ja byłbym za walkowerem. Z prostej przyczyny-wyobraźmy sobie, że zaczynamy w sobotę wieczorem ćwierćfinały i okazuje się, że jedna osoba "jednak nie może" dzisiejszego wieczoru zagrać. W efekcie cały turniej stoi, bo nawet jeśli pozostałe 3 pary grają, to do półfinałów potrzeba 4 osób, a nie 3. Ew. możemy przemyśleć opcję "sekundanta" (czyli osoby, która zagra za kogoś w przypadku, kiedy ten nie będzie mógł). No ale nie zakładajmy od razu najgorszego wariantu-po to umawiamy się na turniej na dwa tygodnie przed, żeby każdy mógł sobie zarezerwować czas na te dwa dni. Moim zdaniem jeśli dojdzie do dalszego przekładania, to nie rozegramy tego turnieju w ogóle, a to byłaby chyba najmniej fajna opcja.

Jeśli chodzi o artefakty-cóż, wychodzi na to, że większośc osób jest za. Mamy 3 głosy za artefaktami, 1 przeciw i chyba 2 neutralne(jeden taki "pół neutralny, pół na nie").
Niby racja. Ale na prawdę są takie sytuację, że się człowiek umawia na coś, a nie może.
IMO powinno być w regulaminie tego turnieju taki punkt. Że user, który się nie stawił ma 24h na zagranie danej gry (w tym wypadku walki), o ile ta osoba się zgodzi na wybrany / inny termin.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 0
Kontakt:

IMO maks godzina i walkower. Tak jak napisał kal3jdoskop, cały turniej wtedy stoi. Zresztą, to tylko gra, jak ktoś odpadnie walkowerem, bo jednak nie będzie mógł przystąpić (różne się rzeczy w życiu dzieją), to na pewno to przeżyje.
Awatar użytkownika
VIP
Kontakt:

Ok, to zróbmy tak, jak klops proponuje-max godzina czekania(chyba że ktoś jasno zadeklaruje, że nie zagra) i walkower. Jak się komuś nie uda przez przypadek losowy-trudno, na pewno będzie trochę szkoda osobie która nie wzięła udziału(ale w sumie konkurentowi też, zawsze fajniej jest wygrać w normalnym pojedynku), ale życie się na tym nie skończy ;)

Dobra, to tak podsumowując-czy wszystko mamy już ustalone? Wydaje mi się, że tak(data i godzina, zasady rozgrywki), tylko zostały dwie kwestie:
-brakuje jeszcze jednej osoby do kompletu (mamy 7-kę). Ktoś z forumowiczów bylby jeszcze chętny?

-jak rozlosujemy, kto z kim gra na pierwszym etapie?
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 10 razy
Podziękowania: 13 razy
Kontakt:

Drzewko bym nawet mógł rozlosować:P z 7 osobami, można na pierwszym etapie dziką karte dać jak ktoś się nie zgłosi. Zaczynamy ten turniej dziś? Czy czekamy do niedzieli?
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 15 razy
Podziękowania: 27 razy
Kontakt:

Byłem pewien, że chodzi o przyszły weekend.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 0
Kontakt:

Tak, chodzi o przyszły weekend. Tak było ustalane, a żadnego info o zmianie nie było :) . Także czytać dokładniej :P
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

Się czepiacie xD z imprezy wróciłem, wolałem zapytać;)
Awatar użytkownika
VIP
Kontakt:

Ok, jak dla mnie może być, po chwili namysłu doszedłem do przekonania, że to dużej różnicy nie robi, czy losuje ktoś "spoza", czy nie. Ale wciąż potrzebujemy jednej osoby, czy ktoś z forumowiczów byłby chętny?
Awatar użytkownika
VIP
Kontakt:

Fajnie że to wypali :)
P.S. Administracja przewiduje jakieś nagrody za pierwszy sieciowy turniej? :)
Awatar użytkownika
VIP
Kontakt:

Jako ósma osoba dołącza do nas davi100 z markolfa.
Awatar użytkownika
VIP
Kontakt:

To czekamy na rozpiskę.
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

Dobra. - Losowanie się odbyło, przez niezależną, ponętną maszynę losującą ;) Drzewko poniżej.
Załączniki
tree.jpg
tree.jpg (27.67 KiB) Przejrzano 3482 razy
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

Jak naszła mnie chęć na zaglądnięcie do tego działu, to już po losowaniu :P Poczekam na następne.
Awatar użytkownika
VIP
Kontakt:

Segrand, jeśli chcesz, możemy Cię zapisać jako zawodnika "rezerwowego". Sytuacja wygląda bowiem tak, że davi100 nie zapewnił na 100%, że będzie, a z kolei w moim przypadku (jeśli będę miał pecha) może wypaść tak, że akurat w czasie turnieju wypadną HH na Gali i będę musiał się tym zająć. Więc jestem jak najbardziej za tym,żeby Cię wpisać jako zawodnika "zapasowego", co Ty na to?
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

Jasne, śmiało. Z chęcią wezmę chociaż udział, bo za dobrze to mi w to nie idzie.
Awatar użytkownika
VIP
Kontakt:

Uwaga, proponuję, żebyśmy pododowali siebie nawzajem do znajomych, żebyśmy podczas jutrzejszego turnieju nie mieli problemów z komunikowaniem. Poza davim z markolfa wysłałem wszystkim zaproszenia.
Awatar użytkownika
VIP
Discord: sergeron#0799
Podziękował: 139 razy
Podziękowania: 144 razy
Kontakt:

Powysyłałem zaproszenia do wszystkich, których nie miałem w znajomych.
ODPOWIEDZ