Mobilnym tokenem sam sie wylaczyl musialem dodawac New Account wtedy tylko zaskoczylo logowanie .
Steam Desktop Authenticator co może pójść nie tak?
- Podziękował: 0
- Podziękowania: 4 razy
- Kontakt:
W folderze:
Kod: Zaznacz cały
maFiles
u mnie problemem było to, że brakowało w tym pliku wartości dla pola device_id. Wyglądało to tak:
"device_id":"null"
/data/data/com.valvesoftware.android.steam.community/shared_prefs
steam.uuid.xml
"device_id":"android:942ee8d2-9e22-1d1c-bd43-d3efe585a33"
- Podziękował: 2 razy
- Podziękowania: 6 razy
- Kontakt:
Przestał mi dzisiaj Steam Desktop Authenticator potwierdzać sprzedaż kart (nie działa automat ani manual). Do tej pory działało wszystko jak należy, a tu zonk. Czy ktoś zauważył u siebie podobny problem? Może ktoś podpowiedzieć jak go rozwiązać?
- Podziękował: 498 razy
- Podziękowania: 72 razy
Warto użyć, czy istnieje niebezpieczeństwo kradzieży passów do konta?
//EDIT Można usunąć post
//EDIT Można usunąć post
Ostatnio zmieniony 24 cze 2016, o 18:37 przez jobjoxPL, łącznie zmieniany 1 raz.
- Podziękował: 100 razy
- Podziękowania: 258 razy
- Kontakt:
Dorzucam kolejny problem.
Rozwiązanie? nie sondze:
Kuwejt pisze:Dzięki za odpowiedź.
Właściwie, to od kilku dni zastanawiałem się, czy odpięcie autentyfikatora pomoże rozwiązać mój problem. Czekałem na jakąkolwiek odpowiedź z supportu... Nadal czekam.
Więc, dziś w końcu odpiąłem autentyfikator za pomocą stima. Udało się bo znałem revocation code. W SDA zrobiłem "Remove from manifest". Coś tam krzyknął, że encryptet więc dodałem nowe konto za pomocą "Setup new account". Poszło bez problemów. No i zapisałem nowy revocation code
Niestety, ale po tej operacji otrzymałem trade ban na 7 dni. Zleci.
"KONTO has not been using the Mobile Authenticator for 7 days"
a jak chcę się wymieniać przedmiotami, to mam komunikat:
"trade will be held for: 15 days".
Dobrze, że trade confirmations nie posypały mi się na początku summer sale
Może się komuś przyda powyższa informacja.
Pomoże ktoś ?? pls https://zapodaj.net/f680ea7c236d0.png.html
- Podziękował: 0
- Podziękowania: 0
- Kontakt:
Witam, mam zagwozdkę odnośnie aplikacji steam na androida.. w momencie wczorajszej próby zalogowania się w w/w aplikacji poprosiła mnie ona o token, jak sądzę ten który sama generuje...
dodam, że korzystam tylko z tej aplikacji i tradycyjnego steam na pc, aplikację zainstalowałem coby karty opchnąć a tu taki psikus... wyłączyłem opcję generowania tokenów i udało mi się zalogować na komórce ale do tej chwili nie wiem kto głupi.. ja czy aplikacja 

- Podziękował: 31 razy
- Podziękowania: 61 razy
- Kontakt:
PabloSzaleniec pisze: Witam, mam zagwozdkę odnośnie aplikacji steam na androida.. w momencie wczorajszej próby zalogowania się w w/w aplikacji poprosiła mnie ona o token, jak sądzę ten który sama generuje...dodam, że korzystam tylko z tej aplikacji i tradycyjnego steam na pc, aplikację zainstalowałem coby karty opchnąć a tu taki psikus... wyłączyłem opcję generowania tokenów i udało mi się zalogować na komórce ale do tej chwili nie wiem kto głupi.. ja czy aplikacja
Aktywuj steam guard ponownie na tel. Poprosi o kod przyslany sms. Kod na 99% nie będzie poprawny (jest 10 prób na wpisanie).
Sprawdź czy masz ustawioną automatyczną datę i czas (podawaną przez sieć). Musisz zresetować telefon/system (wyłączyć i włączyć). Po tej operacji sms powinien być poprawny , wklep go i steam guard ponownie będzie działał.
Gdyby to nie zadziałało to niby tez trzeba ustawic czas /datę identyko na kompie i ponowić operację.
Ja dośc długo szukałem rozwiązania i mocno narzucałem mięsem, ale w końcu działa ponownie (ewidentnie *klikklak*@#$ aplikacja)