Steam Desktop Authenticator co może pójść nie tak?

Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 0
Podziękowania: 2 razy

Kuba pisze: Co ich poje..o mam wlaczony SDA a dzisiaj wystawiajac na sprzedaz przedmiot wywala mi komunikat:
Oferty na rynku będą wstrzymane na 15 dni
Twój mobilny token uwierzytelniający nie był używany od 7 dni
Dowiedz się więcej o tym, jak pozbyć się wstrzymywania ofert rynkowych
Mobilnym tokenem sam sie wylaczyl musialem dodawac New Account wtedy tylko zaskoczylo logowanie .
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 4 razy
Kontakt:

pelikulas pisze:
cort3x pisze: mam wersje 1.05 zadnych problemow i wkoncu auto akceptowanie wystawionych smieci na markecie ! <3
Autoakcpetowanie, czyli zenie trzeba kazdej karty potwierdzac osobno jak mobilnej apce?
Dokładnie tak, SDA robi całe to klikanie za Ciebie. :)
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 1 raz
Podziękowania: 14 razy
Kontakt:

skoro twierdzicie, że SDA w końcu akceptuje wszystko na raz, to chyba nawet go zaktualizuję :D
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

bobule pisze: skoro twierdzicie, że SDA w końcu akceptuje wszystko na raz, to chyba nawet go zaktualizuję :D
Ja żeby w sumie mi dobrze zaimportował profil z telefonu musiałem nieco pogrzebać w kodzie i w pliku z profilem.Także jak do tej pory Ci nie zadziałało to moze wciąż nie działać.
Awatar użytkownika
VIP
Discord: sergeron#0799
Podziękował: 139 razy
Podziękowania: 144 razy
Kontakt:

Co zrobiłeś, bo ja po imporcie nie mogę akceptować? W nowo utworzonym tokenie na drugim koncie można.
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

sergeron pisze: Co zrobiłeś, bo ja po imporcie nie mogę akceptować? W nowo utworzonym tokenie na drugim koncie można.

W folderze:

Kod: Zaznacz cały

maFiles
masz pliki *.mafiles

u mnie problemem było to, że brakowało w tym pliku wartości dla pola device_id. Wyglądało to tak:

"device_id":"null"
Musiałem znaleźć w telefonie to device_id. Znajduje się ono w telefonie ofc. w folderze z aplikacja steam, u mnie:

/data/data/com.valvesoftware.android.steam.community/shared_prefs
w pliku:

steam.uuid.xml
trzeba ją przepisać tak zeby fragment ze device id wyglądał tak:

"device_id":"android:942ee8d2-9e22-1d1c-bd43-d3efe585a33"
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 2 razy
Podziękowania: 6 razy
Kontakt:

Przestał mi dzisiaj Steam Desktop Authenticator potwierdzać sprzedaż kart (nie działa automat ani manual). Do tej pory działało wszystko jak należy, a tu zonk. Czy ktoś zauważył u siebie podobny problem? Może ktoś podpowiedzieć jak go rozwiązać?
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 498 razy
Podziękowania: 72 razy

Warto użyć, czy istnieje niebezpieczeństwo kradzieży passów do konta?

//EDIT Można usunąć post
Ostatnio zmieniony 24 cze 2016, o 18:37 przez jobjoxPL, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 0
Kontakt:

Tak, wykradna ci passy a i jeszcze lodowke wyczyszcza.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 100 razy
Podziękowania: 258 razy
Kontakt:

Dorzucam kolejny problem.
Kuwejt pisze: No i stało się to, co miało się stać Trade Confirmation na głównym koncie przestał działać :/
Okno z białym tłem. Pewno jakaś zwieszka... SDA na innych kontach działa. Ktoś tak miał?

Odpinać i przypiąć ponownie? Będzie siedmiodniowy ban na trade?
Rozwiązanie? nie sondze:
Kuwejt pisze:
huudy pisze: odpięcie SDA i podpięcie ponownie pomogło
Dzięki za odpowiedź.

Właściwie, to od kilku dni zastanawiałem się, czy odpięcie autentyfikatora pomoże rozwiązać mój problem. Czekałem na jakąkolwiek odpowiedź z supportu... Nadal czekam.

Więc, dziś w końcu odpiąłem autentyfikator za pomocą stima. Udało się bo znałem revocation code. W SDA zrobiłem "Remove from manifest". Coś tam krzyknął, że encryptet więc dodałem nowe konto za pomocą "Setup new account". Poszło bez problemów. No i zapisałem nowy revocation code ;)

Niestety, ale po tej operacji otrzymałem trade ban na 7 dni. Zleci.
"KONTO has not been using the Mobile Authenticator for 7 days"

a jak chcę się wymieniać przedmiotami, to mam komunikat:
"trade will be held for: 15 days".

Dobrze, że trade confirmations nie posypały mi się na początku summer sale :)

Może się komuś przyda powyższa informacja.
Awatar użytkownika
Łowca

Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Witam, mam zagwozdkę odnośnie aplikacji steam na androida.. w momencie wczorajszej próby zalogowania się w w/w aplikacji poprosiła mnie ona o token, jak sądzę ten który sama generuje... :lol: dodam, że korzystam tylko z tej aplikacji i tradycyjnego steam na pc, aplikację zainstalowałem coby karty opchnąć a tu taki psikus... wyłączyłem opcję generowania tokenów i udało mi się zalogować na komórce ale do tej chwili nie wiem kto głupi.. ja czy aplikacja :E
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 31 razy
Podziękowania: 61 razy
Kontakt:

PabloSzaleniec pisze: Witam, mam zagwozdkę odnośnie aplikacji steam na androida.. w momencie wczorajszej próby zalogowania się w w/w aplikacji poprosiła mnie ona o token, jak sądzę ten który sama generuje... :lol: dodam, że korzystam tylko z tej aplikacji i tradycyjnego steam na pc, aplikację zainstalowałem coby karty opchnąć a tu taki psikus... wyłączyłem opcję generowania tokenów i udało mi się zalogować na komórce ale do tej chwili nie wiem kto głupi.. ja czy aplikacja :E

Aktywuj steam guard ponownie na tel. Poprosi o kod przyslany sms. Kod na 99% nie będzie poprawny (jest 10 prób na wpisanie).

Sprawdź czy masz ustawioną automatyczną datę i czas (podawaną przez sieć). Musisz zresetować telefon/system (wyłączyć i włączyć). Po tej operacji sms powinien być poprawny , wklep go i steam guard ponownie będzie działał.

Gdyby to nie zadziałało to niby tez trzeba ustawic czas /datę identyko na kompie i ponowić operację.

Ja dośc długo szukałem rozwiązania i mocno narzucałem mięsem, ale w końcu działa ponownie (ewidentnie *klikklak*@#$ aplikacja)
ODPOWIEDZ