Gry, w których macie 100% osiągnięć

Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 6 razy
Podziękowania: 106 razy

Rock 'N' Roll Defense - raczej prosty i szybki tower defense, z tą różnicą że bronimy koncertu metalowego przed fanami popu :D

Desperados III - 62h na wbicie całości, gra jest wciągająca i warto zagrać nawet jeśli ktoś nie chce robić 100%. Do calaka trzeba przejść grę na wysokim poziomie, a potem powtarzać misje (już można na łatwym) dla zdobycia odznak.
gry.jpg
gry.jpg (89.84 KiB) Przejrzano 10244 razy
Ci użytkownicy podziękowali Dawid655 za ten post (w sumie 10):
QuoyqueStonRocEjdrien.CypekLeniwyJohnbikkittadarkwindYuvirialesoriuseldawido159
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 279 razy
Podziękowania: 280 razy

#22 The Walking Dead: A New Frontier
Obrazek

#23 The Walking Dead: The Final Season
Obrazek

Skończyłem growe The Walking Dead w 100% i zakończenie historii Clementine uważam za satysfakcjonujące. 8-) Wiadomo, że pierwsza część najlepsza, ale nie żałuję czasu z tymi grami. Było rozczulająco, stresująco, klimatycznie, a momentami intensywnie i niepokojąco. AJ urósł w moich oczach na fajnego bohatera i doceniam jak zatoczyliśmy pełne koło z Lee opiekującym się Clem do Clem troszczącą się o Alvina Juniora. :tak:

Najwięcej kłopotu z wyzwaniami (ze wszystkich czterech części) sprawił mi Finałowy sezon - dużo zbieractwa, wykluczające się sytuacje dla, których trzeba było ogrywać po kilka razy poszczególne rozdziały i wchodzenie w prawie każdą interakcję.
Ci użytkownicy podziękowali Dandyl za ten post (w sumie 10):
QuoyqueStonRocEjdrien.bikkittaBenzacnedarkwindYuviriCypekkrruk1eldawido159
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 80 razy
Podziękowania: 208 razy
Kontakt:

Puzzle - LINES AND KNOTS
plak.JPG
plak.JPG (17.52 KiB) Przejrzano 9373 razy
Cupid Kiss
ck.JPG
ck.JPG (16.7 KiB) Przejrzano 9373 razy
Cupid Nonogram
cn.JPG
cn.JPG (17.37 KiB) Przejrzano 9373 razy
Ci użytkownicy podziękowali Jumsala za ten post (w sumie 7):
YuviriQuoyqueLeniwyJohnbikkittaEjdrien.Cypekeldawido159
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 171 razy
Podziękowania: 186 razy
Kontakt:

Obrazek

Grałem w demo Mullet Mad Jacka jakiś czas przed premierą, jak gra wyszła oficjalnie, to długo się nie zastanawiałem. Fajny boomer shooter stylizujący się na stare anime z małym twistem, polegającym na tym, że mamy 10s życia i każdy kill dodaje nam parę cennych sekund do timera (otrzymane obrażenia jak się można domyśleć, obniżają timer).

Spoko pomysł, szczególnie na hard modzie, gdzie, aby dostać czas za killa, nie wystarczy strzelać na oślep, tylko headshoty lub nutshoty (tak..), ewentualnie zabijać środowiskiem popychając przeciwników na różne rzeczy (kopnięcia są istotnym elementem tej gry). Wychodzi z tego fajny balans między gnaniem po poziomach a precyzyjnym czyszczeniem wrogów, żeby nabić sobie czas.

Jedyny mankament, jaki zauważyłem to fakt, że na wyższych poziomach trudności zwykły pistolet jest tak naprawdę najlepszą bronią, ze względu na celność, brak recoila i infinite ammo (po ulepszeniu). Reszta broni albo jest zbyt niecelna, albo ma recoil tak duży, że aż postać zwalnia przy strzelaniu.

Ogólnie polecam, fajna gierka na kilka wieczorów.

Obrazek

Nawet nie wiem, co tu napisać w sumie. Od dawna leżało na kupce wstydu, ale wiedziałem, że to będzie czasochłonny temat, więc sobie odkładałem. Gra jest dalej dobra, zestarzała się, wiadomo, ale nie ma tragedii.

Natomiast wbicie 100% to jest patologia niestety i tego nie polecam xD. Mamy np. 500k killi do zrobienia do achievementa, problem w tym, że jak gra ma za dużo przeciwników w okolicy bohatera (nawet tych już zabitych) to zwalnia często poniżej 15 klatek a w skrajnych przypadkach crashuje niezależnie od mocy naszego sprzętu. Słaby drop rate bez modów a jest achievement wymagający pełnego setu z nowego dodatku. Plus, są osiągnięcia wymagające przejścia gry na wszystkich poziomach trudności każdym mistrzostwem. Na szczęście dodatki wprowadziły start postaci na wyższych levelach, więc grind nie jest już aż tak odczuwalny (bez tego pewnie bym tego nie wbił).

Podsumowując, gra spoko, achievementy nie.
Ci użytkownicy podziękowali Yuviri za ten post (w sumie 12):
darkwindStonRocQuoyqueForman08DandylbikkittaEjdrien.alesoriuskowekCypek i jeszcze 2 użytkowników
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 21 razy
Podziękowania: 705 razy
Kontakt:

Yuviri pisze: 25 maja 2024, o 18:19 Grałem w demo Mullet Mad Jacka jakiś czas przed premierą, jak gra wyszła oficjalnie, to długo się nie zastanawiałem. Fajny boomer shooter stylizujący się na stare anime z małym twistem, polegającym na tym, że mamy 10s życia i każdy kill dodaje nam parę cennych sekund do timera (otrzymane obrażenia jak się można domyśleć, obniżają timer).
Sprawdź sobie Post Void, które wyszło w 2020 roku. Twórcy MMJ nie ukrywają, że nie mocno inspirowali się tą produkcją. Mamy tam identyczny motyw parcia przed siebie z niewielkim limitem czasowym. Tylko oczopląsu można dostać od oprawy graficznej :P

obraz_2024-05-25_202443857.png
obraz_2024-05-25_202443857.png (37.13 KiB) Przejrzano 9212 razy
SPRAWL - trzeba ukończyć grę, znaleźć wszystkie znajdźki (nie ma ich dużo, tylko jedna poziom) i odkryć sekret na jednym z poziomów.

obraz_2024-05-25_202728244.png
obraz_2024-05-25_202728244.png (46.13 KiB) Przejrzano 9212 razy
FRAMED Collection - pakiet dwóch gier, trzeba ukończyć obie i wykonać kilka czynności specyficznych dla danego poziomu.
Ci użytkownicy podziękowali Desolator za ten post (w sumie 8):
QuoyqueLeniwyJohnYuviribikkittaEjdrien.Cypekdarkwindeldawido159
Awatar użytkownika
Hitman
Discord: Ejdrien.#8595
Podziękował: 2416 razy
Podziękowania: 330 razy
Kontakt:

W sumie nie ma nic ciekawego, ale dawno nic nie wrzucałem, więc :macha:

An Arcade Full of Cats - szukanie kotków, ale wymaga dokupienia dlcka za ok. 8 złotych
Obrazek

SOS OPS! - coś w stylu Human Fall Flat, ale bardzo krótkie.
Obrazek

Unpacking - gierka z Choice, w sumie to bardzo chciałem ją kupić, ale chodziło dość drogo, nawet na przecenie. Niby zwykłe strojenie pokoi i układanie rzeczy w szafach, na półkach itd., ale bardzo fajne do odprężenia umysłu.
Obrazek

Fashion Police Squad - również gierka z Choice, też bardzo przyjemna, choć niestety musiałem powtarzać połowę poziomów, bo brakowało mi sekretów i np. jednego zabójstwa... Zgodzę się z użytkownikiem wcześniej, że były takie momenty, które trzeba było powtarzać po kilka razy, bo na małej przestrzeni się respili przeciwnicy różnego rodzaju i trzeba było często zmieniać bronie i do tego było ich kilka fal do pokonania. Mnie osobiście najbardziej wkurzali goście na hulajnogach i późniejszym etapie gry, jakieś babki odgrywające muzykę. Ale ostatecznie, gierka fajna i do polecenia.
Obrazek

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Ci użytkownicy podziękowali Ejdrien. za ten post (w sumie 10):
StonRocQuoyqueLeniwyJohnbikkittaArminCypekYuviriDandyldarkwindeldawido159
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 7 razy
Kontakt:

Troszkę tego wpadło w czasie 2023-2024. Elden Ring TOP. :macha:
Obrazek
Ci użytkownicy podziękowali Aroox za ten post (w sumie 7):
QuoyqueCypekEjdrien.bikkittaYuviridarkwindeldawido159
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 1377 razy
Podziękowania: 1315 razy
Kontakt:

Aroox pisze: 29 maja 2024, o 15:26 Troszkę tego wpadło w czasie 2023-2024. Elden Ring TOP. :macha:
Obrazek
Vampirki to juz dawno nieaktualne kolego, idz graj dalej az wbijesz 100% : )
Ci użytkownicy podziękowali Armin za ten post:
bikkitta
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 298 razy
Podziękowania: 261 razy
Kontakt:

Aroox pisze: 29 maja 2024, o 15:26 Troszkę tego wpadło w czasie 2023-2024. Elden Ring TOP. :macha:
Obrazek
Przecież taki Forager to ma 103 acziki.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 10 razy
Podziękowania: 303 razy

Najlepsza część według mnie. Kariera zróżnicowana, a wątki fabularne to raczej jest dodatek, bo jednak trzonem gry nadal jest pokonywanie kolejnych mistrzostw w trybie kariery. Ostatnie kilka godzin to grind w postaci robienia przebiegów.. :E
grid.png
grid.png (80.21 KiB) Przejrzano 7284 razy
Ci użytkownicy podziękowali patrykem17 za ten post (w sumie 8):
LeniwyJohnEjdrien.bikkittaQuoyqueYuviriCypekdarkwindeldawido159
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 28 razy
Podziękowania: 62 razy
Kontakt:

RoyKeane pisze: 1 cze 2024, o 01:12
Obrazek
Przecież taki Forager to ma 103 acziki.
Na Xbox masz 23
https://www.trueachievements.com/game/F ... hievements
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 7 razy
Kontakt:

Armin pisze: 31 maja 2024, o 22:00
Obrazek
Vampirki to juz dawno nieaktualne kolego, idz graj dalej az wbijesz 100% : )
Pewnie znowu jakieś DLC wleciało, bo z POSIADANYCH przeze mnie dodatków mam 100% osiągnięć. Nie śledzę już długi czas tych nowych zawartości, więc możliwe, że i się trochę przedawnił mój wynik. Niemniej - z tego co posiadam ukończyłem 100% osiągnięć, dlatego gierka wleciała w zestawienie.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 8 razy

https://imgur.com/a/dEcIdYP

To co udało mi się na przestrzeni lat uzbierać na steamie.
Najgorzej wspominam kompletowanie RDR2 które uwielbiam,ale zbieranie dupereli dla kolekcjonera dinozaurów,kwiatków dla kapelusznika i kompletowanie wyzwań w grze było nużące.No ale uwielbiam grę to postanowiłem zrobić 100%
Najmilej wspominam remake residenta 4 bo to jest po prostu świetna i regrywalna gra,nawet teraz myślę czy znowu nie zagrać :D
W planach mam skompletowanie reszty gier z serii storm bo jestem fanem od czasów ultimate ninja na ps2 oraz wymaksowanie Sekiro gdzie mam na razie 27/34 osiągnięcia. I w sumie to tyle,kompletuję tylko gry które naprawde mi się podobają. Dzięki za uwagę :P
Załączniki
coZapisujesz.png
coZapisujesz.png (945.11 KiB) Przejrzano 5828 razy
Ostatnio zmieniony 3 cze 2024, o 00:48 przez Tomcio, łącznie zmieniany 2 razy.
Ci użytkownicy podziękowali Tomcio za ten post (w sumie 8):
Ejdrien.banaroobikkittaCypekdarkwindLeniwyJohnalesoriuseldawido159
Awatar użytkownika
Predator
Discord: perpanicz
Podziękował: 81 razy
Kontakt:

Obrazek

Nie chce mi się gadać.
Ci użytkownicy podziękowali Per Panicz za ten post (w sumie 12):
QuoyquekqlySLeniwyJohnArdasilCypekGreedEjdrien.krruk1Forman08bikkitta i jeszcze 2 użytkowników
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 31 razy
Podziękowania: 245 razy
Kontakt:

Duck Detective: The Secret Salami
Obrazek

Knowledge, or know Lady
Obrazek
Ci użytkownicy podziękowali Ardasil za ten post (w sumie 6):
Ejdrien.QuoyqueLeniwyJohnbikkittaCypekeldawido159
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 138 razy
Podziękowania: 290 razy
Kontakt:

#182 (completionist) #180 (steam) Valhalla Hills
Gra do ogarnięcia w ok 10h, oprócz 1-2 osiągnięć, które wymagają NIESAMOWITEGO GRINDU mianowicie trzeba sprawić, aby 1000 wikingów trafiło do tytułowej Valhalli. Aby to się stało wiking musi zebrać 100 000 (!) :shock: punktów honoru. Gra nie ma żadnych online'owych osiągnięć. Prawie wszystkie są za ubijanie wrogów, stawianie budynków oraz j. w. dostaniem się wikinga do Valhalli.

Obrazek

#183 (completionist) #181 (steam) Sniper Ghost Warrior Contracts
Kolejna odsłona snipera daje o wiele więcej możliwości do ukończenia misji niż poprzednie części. Główna historia składa się z kilku mapek, na których mamy do zrealizowania kontrakty oraz dodatkowe misje. Każdą mapkę można powtarzać dowolną ilość razy. Żeby zdobyć osiągnięcia trzeba ukończyć każdą mapkę min 2 razy. Nie ma żadnych osiągnięć online'owych. Uważam, że ten kierunek jest całkiem dobry dla tej serii.

Obrazek
Ci użytkownicy podziękowali banaroo za ten post (w sumie 7):
Ejdrien.CypekQuoyquebandbikkittadarkwindeldawido159
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 38 razy
Podziękowania: 67 razy
Kontakt:

Per Panicz pisze: 9 cze 2024, o 03:21 Obrazek

Nie chce mi się gadać.
Heh, a myślałem, że 60h z Yakuzą 0 to dużo. xd
Ci użytkownicy podziękowali petras_36 za ten post (w sumie 3):
CypekQuoyqueeldawido159
Awatar użytkownika
Predator
Discord: perpanicz
Podziękował: 81 razy
Kontakt:

petras_36 pisze: 11 cze 2024, o 21:57
Per Panicz pisze: 9 cze 2024, o 03:21 Obrazek

Nie chce mi się gadać.
Heh, a myślałem, że 60h z Yakuzą 0 to dużo. xd
100% można było osiągnąć znacznie szybciej. Moje zbyt ambitne podejście przyczyniło się do wydłużenia czasu gry. Chciałem zrealizować wszystkie wyzwania z Personality Challenges i Unfinished Business. Za późno się zorientowałem, że musiałbym poświęcić dwa razy tyle czasu, aby wszystko zdobyć. Nie trudno się domyślić, że zrezygnowałem z tego pomysłu. Istny grindfest bez żadnej nagrody, poza autystycznym orderem wewnętrznej (dys)satysfakcji. Może kiedyś wrócę.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 224 razy
Podziękowania: 105 razy

Darkestville Castle
Darkestville Castle.jpg
Darkestville Castle.jpg (36.28 KiB) Przejrzano 3000 razy
Ci użytkownicy podziękowali RussellNash za ten post (w sumie 7):
QuoyqueEjdrien.CypekbikkittaDandyldarkwindeldawido159
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 21 razy
Podziękowania: 705 razy
Kontakt:

obraz_2024-06-19_181531362.png
obraz_2024-06-19_181531362.png (54.04 KiB) Przejrzano 2590 razy
Cookie Cutter - klasyczna platformówka/metroidvania 2D. Większość osiągnięć wpada automatycznie wraz z postępami w wątku fabularnym. Pozostałe wymagają odnalezienia większości znajdziek/sekretów. Jest też jedno osiągnięcie za ulepszenie wszystkich broni do maksymalnego poziomu - może wymagać grindu, jeżeli trwoniliśmy kasę i nie ubijaliśmy większości wrogów. Jeszcze dodam, że licznik znajdziek potrafi się zbugować/wyświetlać nieprawidłowe dane - na szczęście do zrobienia gry na 100% nie jest wymagane zaliczenie każdego poziomu na 100% ;)
Ci użytkownicy podziękowali Desolator za ten post (w sumie 9):
bikkittaLeniwyJohnCypekQuoyqueDandylEjdrien.darkwindYuvirieldawido159
ODPOWIEDZ