Seria Final Fantasy

Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 129 razy
Podziękowania: 287 razy
Kontakt:

XV odradzam, dla mnie jedna ze słabszych gierek z serii. Bo o ile zgadzam się z "przedpiszcą" z oceną fabuły, to sama rozgrywka, zwłaszcza w pierwszej połowie, jest tragiczna. Nudny otwarty świat z questami, przy których nawet te z gierek Ubisoftu wydają się arcydziełem. Dobrze robi się dopiero później, gdy zabawa nabiera bardziej liniowego charakteru. : >

Ja bym z polecał XII, choć i przy Type-0 całkiem przyjemnie spędziłem czas.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 89 razy
Podziękowania: 2258 razy

Po raz pierwszy w historii serii, Final Fantasy otrzyma oficjalne spolszczenie, a dokładnie nadchodzący w czerwcu FF16, oczywiście będzie to lokalizacja kinowa. Tłumaczeniem zajęło się samo Square Enix, o czym poinformowała Cenega, dystrybutor gry w naszym kraju.

No nieźle, chyba nikt się tego nie spodziewał, że kiedyś się otworzą na nasz rynek. Ogród Balamb sobie odpocznie od kolejnego nieoficjalnego tłumaczenia.
Choć news dla mnie samego jest bez większego znaczenia, bo od zawsze gram w gry po ang z którym nie mam żadnego problemu, to tłumaczenie PL zawsze kogoś nowego przyciągnie do danej gry, któremu bez spolszczenia by się nie widziało grać.
Ci użytkownicy podziękowali Arbiter Elegancji za ten post (w sumie 2):
bolesna prawdaFotelSkrzypi
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 402 razy
Podziękowania: 838 razy

Super, że japońscy wydawcy zaczynają widzieć u nas potencjał - widać Capcomowi się opłacił Monster Hunter.
Teraz tylko oby ten FF był dobry i żeby nie było takiego bełkotu, jak w 13. Tam żadne spolszczenie by nie pomogło w zrozumieniu tego, co tam zrobili.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 0
Podziękowania: 0

jak to spolszczenie? to jednak polski rynek nie jest taki zły jak niektórzy twierdzą?
ODPOWIEDZ