Twój pomysł na ŁowcyGier.pl

Dyskusja o wszystkim co dotyczy Łowcygier.pl
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 64 razy
Podziękowania: 20 razy
Kontakt:

Podniesienie limitu postów do 30 powinno być okej, natomiast limit miesiąca raczej powinien zostać. Jak ktoś napisze z sensem te 30 postów w ciągu miesiąca to powinien dostać dostęp do targu.
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 75 razy
Podziękowania: 145 razy
Kontakt:

Jeszcze oprócz limitu postów do 30 i dni do 30 to limit IQ, też moze być od 30 w górę. Czasami to i tylko ten ostatni starczy.

No i wersja mobilna, tapatalk, please!!
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 23 razy
Podziękowania: 6 razy
Kontakt:

smugglersun pisze: Jeszcze oprócz limitu postów do 30 i dni do 30 to limit IQ, też moze być od 30 w górę. Czasami to i tylko ten ostatni starczy.
Słabo mierzalne kryterium, poza tym podczas badań można oszukiwać :mrgreen:
smugglersun pisze: No i wersja mobilna, tapatalk, please!!
O ile mnie pamięć nie myli to już ze 3 razy mówiono, że jeśli chodzi o tapatalk to:
Ci użytkownicy podziękowali Emkas za ten post:
Tom Stone
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 2 razy
Kontakt:

Pewnie było wałkowane nie jeden raz, ale co mi tam. Było by dobrze gdyby ceny wszystkich promocji miały z automatu doliczane 23% VAT w związku ze zmianą bandyckich przepisów. W ten sposób człowiek się nie będzie wkurzał gdy widząc przecenę na 120 zł na stronie głównej wejdzie w linka i zobaczy nagle ~148 zł.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 4 razy
Podziękowania: 41 razy
Kontakt:

Lol bandycką? Uporządkowanie systemu i znalezienie sposobu, aby każdy przedsiębiorca płacił VAT pomimo zarejestrowania działalności w raju podatkowym nazywasz bandyckimi przepisami? :D

Jestem ciekawa jakby tak (teoretycznie, wiem że to niemożliwe) wszystkie firmy z UE zarejestrowały się w Hong Kongu, wpływy z VAT wszystkich krajów UE by spadły do zera i wszystkie by ogłosiły niewypłacalność - to też by było dobre? :D

Co do pomysłu to pewnie nikt tego nie wprowadzi. Ceny promocyjne u autoryzowanych sprzedawców - Amazon, Steam, GMG - już mają w sobie wliczony VAT. Problem dotyczy tylko keyshopów i czasem niektórych bundli, które przerzuciły VAT na odbiorcę końcowego, zamiast płacić go z własnej kieszeni.

Dla mnie sprawa jest prosta - jak nie kupuję na Steam czy GMG to liczę się z tym, że będę musiała VAT zapłacić z własnej kieszeni. Do tego z łówców korzystają nie tylko osoby przebywające w PL - a w innych krajach UE stawki VAT są inne. Wtedy redaktorzy mają dawać tabelkę z każdą możliwą ceną? Wystarczy, że jakiś Polak mieszka w Niemczech i już płaci tylko 19% VAT.
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

MSKOTOR pisze: Lol bandycką? Uporządkowanie systemu i znalezienie sposobu, aby każdy przedsiębiorca płacił VAT pomimo zarejestrowania działalności w raju podatkowym nazywasz bandyckimi przepisami? :D

Jestem ciekawa jakby tak (teoretycznie, wiem że to niemożliwe) wszystkie firmy z UE zarejestrowały się w Hong Kongu, wpływy z VAT wszystkich krajów UE by spadły do zera i wszystkie by ogłosiły niewypłacalność - to też by było dobre? :D

Co do pomysłu to pewnie nikt tego nie wprowadzi. Ceny promocyjne u autoryzowanych sprzedawców - Amazon, Steam, GMG - już mają w sobie wliczony VAT. Problem dotyczy tylko keyshopów i czasem niektórych bundli, które przerzuciły VAT na odbiorcę końcowego, zamiast płacić go z własnej kieszeni.

Dla mnie sprawa jest prosta - jak nie kupuję na Steam czy GMG to liczę się z tym, że będę musiała VAT zapłacić z własnej kieszeni. Do tego z łówców korzystają nie tylko osoby przebywające w PL - a w innych krajach UE stawki VAT są inne. Wtedy redaktorzy mają dawać tabelkę z każdą możliwą ceną? Wystarczy, że jakiś Polak mieszka w Niemczech i już płaci tylko 19% VAT.
Bandyckie dla konsumenta, nie zrozumiałaś aluzji ;) Nadal twierdzę, że to dobry pomysł. Przecież tutaj też są promocje z keyshopów więc co za problem zrobić poprawkę na stronie, która dla takich wpisów z automatu uwzględni VAT w promocjach z takich sklepów? Dla sprawnego webowego programisty to góra 10 minut roboty. W sklepie spożywczym też byś chciała, żeby jeden jogurt miał cenę z vat, a drugi nie? Łowcy są dla polaków będących w Polsce i płacących w PLN nie dla polaków mieszkających w Niemczech i płacących w Euro więc ten argument mnie nie przekonuje.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękowania: 41 razy
Kontakt:

Zdziwiłbyś się, ile osób udzielających się na łowcach nie mieszka tutaj ;) To nie jest portal dla Polaków w Polsce, tylko dla ludzi szukających zagregowanych informacji o promocjach. Tylko grupy GA są dla Polaków - ze względu na rozdawanie czasem zablokowanych kluczy z CDA itp.

Aluzję zrozumiałam, ale równie dobrze górnicy tracący przywileje mogą mieć problem "bo 30 lat mieliśmy przywileje, kopalnie plajtują, a my nadal chcemy nasze przywileje". Po prostu zrównanie prawa tak, żeby wszystkich obowiązywało tak samo nie nazywam bandyctwem. Racja, ludzie korzystający z keyshopów mają drożej. Ale tylko dlatego, że keyshopy przez wiele lat dzięki swojej optymalizacji podatkowej nikomu VAT nie płaciły zarabiając na tym niemałe sumy.
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

MSKOTOR pisze: Zdziwiłbyś się, ile osób udzielających się na łowcach nie mieszka tutaj ;) To nie jest portal dla Polaków w Polsce, tylko dla ludzi szukających zagregowanych informacji o promocjach. Tylko grupy GA są dla Polaków - ze względu na rozdawanie czasem zablokowanych kluczy z CDA itp.

Aluzję zrozumiałam, ale równie dobrze górnicy tracący przywileje mogą mieć problem "bo 30 lat mieliśmy przywileje, kopalnie plajtują, a my nadal chcemy nasze przywileje". Po prostu zrównanie prawa tak, żeby wszystkich obowiązywało tak samo nie nazywam bandyctwem. Racja, ludzie korzystający z keyshopów mają drożej. Ale tylko dlatego, że keyshopy przez wiele lat dzięki swojej optymalizacji podatkowej nikomu VAT nie płaciły zarabiając na tym niemałe sumy.
Jak dla mnie to jest portal dla polaków z polskimi zarobkami dla osób z innymi powstaje drugi portal o którym było nawet na głównej. Oczywiście cieszy mnie, że korzystają z niego również polacy będący na obczyźnie i zachęcam aby dalej korzystać. To że keyshopy unikały płacenia stawki VAT uważam za normalne, nie oni pierwsi i nie jedyni. Google i inne molochy korporacyjne unikają milionowych podatków od lat i nikt im z tego powodu nic nie robi. Skoro się da to dobrze bo sprzedający mniej tracąc zazwyczaj dają niższe ceny kupującym. Twój pogląd na sprawę widzę w ten sposób, że cieszysz się z tego iż przedsiębiorstwa muszą płacić daninę VAT, a przez to konsument ma dowalone ileś tam % do ceny. Możliwe jednak, że źle interpretuje twoje słowa. Nie bawmy się jednak w ekonomię i politykę bo mam za dużo złego do powiedzenia o wspomnianych górnikach. Poza tym nie o tym ten portal traktuje. Zmiana w moim mniemaniu nie jest trudna do wprowadzenia, a oszczędziła by nerwów młodszym użytkownikom portalu, niemniej każdy ma swoje zdanie. Jak twórcy portalu takie coś wprowadzą to super, a jak nie płakać nie będę.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 72 razy
Podziękowania: 129 razy
Kontakt:

mantisghost pisze: Jak dla mnie to jest portal dla polaków z polskimi zarobkami dla osób z innymi powstaje drugi portal o którym było nawet na głównej. [...]
Zmiana w moim mniemaniu nie jest trudna do wprowadzenia, a oszczędziła by nerwów młodszym użytkownikom portalu, niemniej każdy ma swoje zdanie. Jak twórcy portalu takie coś wprowadzą to super, a jak nie płakać nie będę.
Tak, Polska (i LG) dla Polaków, Ziemia dla ziemniaków, a Księżyc dla księży. Skąd to znamy...
To jest wortal z agregacją newsów dla ludzi posiadających choćby bierną znajomość języka polskiego. Tyle i aż tyle, nawet tworzący LG w większości (przynajmniej w pierwotnym składzie z 2012 r) mieszkają na wyspach polskich a nie w PL.
I nie mieszaj w to nieporadności i nieumiejętności prostych rachunków posiłkując się ochroną młodych, "inteligentnych inaczej" czy też po prostu leniwych. Im szybciej nauczą się liczyć samodzielnie - tym lepiej DLA NICH, bo lepiej by przejechali się kilkadziesiąt groszy czy kilka złotych na VAT, a nie uczyli się liczenia i domowych rachunków na sprawach typu kredyt we frankach, kolejny Amber Gold czy inne piramidy finansowe. Jeżeli szkoła ich tego nie nauczy wtłaczając mało przydatną wiedzę encyklopedyczną, zamiast tego zachęcając do klikania tak, czy podpisywania umów bez ich czytania, to może chociaż tu się nauczą podchodzenia do każdej umowy z należytym sceptycyzmem i ograniczonym zaufaniem. Takie życie.

A co do funkcjonalności serwisu - dla mnie, tak jak wielu innych osób w tym wątku przydałaby się najbardziej porządnie zrobiona wersja mobilna. To jest wortal który przegląda się często z telefonu lub tabletu patrząc czy nie ma jakiejś nowej promo. Sprawę trochę ratuje RSS (bo bez tego wersja WWW z disqusem jest praktycznie nieużywalna - komentarze ładują się 1 raz na 3-4 podejście, czasem i po minucie). Fajnie by było to zrobione w podobny sposób jak PurePC - ich wersję mobilną czyta się na tablecie czy telefonie z przyjemnością.
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Skapiradlo pisze:
Tak, Polska (i LG) dla Polaków, Ziemia dla ziemniaków, a Księżyc dla księży. Skąd to znamy...
To jest wortal z agregacją newsów dla ludzi posiadających choćby bierną znajomość języka polskiego. Tyle i aż tyle, nawet tworzący LG w większości (przynajmniej w pierwotnym składzie z 2012 r) mieszkają na wyspach polskich a nie w PL.
I nie mieszaj w to nieporadności i nieumiejętności prostych rachunków posiłkując się ochroną młodych, "inteligentnych inaczej" czy też po prostu leniwych. Im szybciej nauczą się liczyć samodzielnie - tym lepiej DLA NICH, bo lepiej by przejechali się kilkadziesiąt groszy czy kilka złotych na VAT, a nie uczyli się liczenia i domowych rachunków na sprawach typu kredyt we frankach, kolejny Amber Gold czy inne piramidy finansowe. Jeżeli szkoła ich tego nie nauczy wtłaczając mało przydatną wiedzę encyklopedyczną, zamiast tego zachęcając do klikania tak, czy podpisywania umów bez ich czytania, to może chociaż tu się nauczą podchodzenia do każdej umowy z należytym sceptycyzmem i ograniczonym zaufaniem. Takie życie.
Co ma firma LG do łowców? Chyba, że ci chodziło o ŁG. Moim zdaniem to złe podejście. Właśnie powinno być jak najprościej i najprzystępniej, nikt o zdrowych zmysłach nie rzuca kłód pod nogi swojej klienteli. Nie ucz kogoś na siłę, jeżeli ktoś tego nie chce. Człowiek to z natury leniwe bydle i chce mieć wszystko na tacy. Dla przykładu wchodzisz do sklepu widzisz cenę 1773,78 zł bez Vat. Pytasz sprzedawcę "A ile to będzie z vat?", a on ci odpowiada "se pan policz" skorzystał byś z tego sklepu jeszcze raz? Gwarantuje ci, że jeżeli nawet to z wielką niechęcią. Tak jak pisałem nie mam nic przeciwko używania łowców przez obcokrajowców łowców, ale jak myślisz po co powstaje salesnauts? Właśnie po to aby innym było łatwiej. I tak właśnie będzie to wyglądało łowcy dla polaków salesnauts dla reszty świata. Bo nikt nie znający polskiego nie będzie się specjalnie go uczył aby korzystać z jednej strony, co ponownie udowadnia, że ludzie są leniwi i chcą gotowce. Jeżeli się mylę to proszę mnie poprawić. No nic swoje powiedziałem więcej tego tematu poruszać nie będę :)

Co do wersji mobilnej faktycznie przydała by się, może lud kiedyś dostanie ^^
Awatar użytkownika
Administrator
Discord: remike#9022
Podziękował: 576 razy
Podziękowania: 261 razy
Kontakt:

Na Kinguinie da się kupować bez VAT - http://lowcygier.pl/administracja/kwest ... inguin-pl/

G2A jak to tej pory pozostawiło kwestię wyboru kraju podatkowego klientom - nie weryfikują wybranej opcji geolokalizacją.

Oczywiście, że w teorii POWINNO się ten VAT płacić, ale jeśli ktoś chce się z tego wywinąć, to jest to jego odpowiedzialność i jego decyzja. Staramy się być uniwersalni, więc podanie informacji "cena + VAT" powinno być dobrym kompromisem dla obu stron.

Salenauts powstaje dla czytelników na całym świecie, ale jest tam tyle wypasionych funkcji, że Łowcy z pewnością będą tam regularnie zaglądać. Co za problem trzymać w zakładkach oba serwisy? ;)
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 75 razy
Podziękowania: 145 razy
Kontakt:

Co z tym pomysłem z wyświetlaniem reklam w kodach do rozdania? :trollface: Tyle hajsu byłoby na tyle fajnych gibów

tak btw, mamy chyba pierwszego stwierdzonego bota oprócz google bota na forum http://lowcygier.pl/forum/memberlist.ph ... le&u=10759

po 10 godzin dziennie, codziennie od miesiąca spędzane w kodach do rozdania. (przynajmniej od 24 grudnia)
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 7 razy
Podziękowania: 6 razy
Kontakt:

Ktoś już o tym sznapim gdzieś wspominał :) Swoją drogą uczynny bot, pomaga łowcom, zdobywa reputację :trollface:
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 118 razy
Podziękowania: 81 razy
Kontakt:

yocki pisze: Ktoś już o tym sznapim gdzieś wspominał :) Swoją drogą uczynny bot, pomaga łowcom, zdobywa reputację :trollface:
I nabija wyświetlenia dla strony :roll:
Awatar użytkownika
Administrator
Kontakt:

Po południu opublikuję na głównej mój pomysł na ŁG3.0. Liczę na trochę bardziej merytoryczne komentarze niż tl;dr ;)
Awatar użytkownika
Predator
Podziękowania: 7 razy
Kontakt:

Niech zgadnę, strona pójdzie trochę w stronę salenauts?
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 102 razy
Podziękowania: 24 razy
Kontakt:

Już Salenauts poszło w stronę Łowców :E
Awatar użytkownika
Administrator
Kontakt:

xenonisbad pisze: Niech zgadnę, strona pójdzie trochę w stronę salenauts?
Kiepsko zgadłeś.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 5 razy
Kontakt:

By obie strony mogły funkcjonować to nie mogą one konkurować ze sobą, każda musi mieć swoją specyficzną niszę.
Awatar użytkownika
Administrator
Kontakt:

doublexrossed pisze: By obie strony mogły funkcjonować to nie mogą one konkurować ze sobą, każda musi mieć swoją specyficzną niszę.
No i to jest głos rozsądku. ;)
ODPOWIEDZ