Steam - temat ogólny
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
- Podziękował: 365 razy
- Podziękowania: 180 razy
- Kontakt:
Dzisiaj kupiłem i aktywowałem klucz do Nanotale Typing Chronicles a wieczorem otrzymałem Epistory - Typing Chronicles od twórców w postaci steamgifta do ekwipunku.
"To celebrate the release of Nanotale, we offer a free copy of Epistory to all owners of Nanotale, and players who will buy it within two weeks. Fox Riders who already own Epistory will be granted with another copy they can gift around." VirginRedemption
"To celebrate the release of Nanotale, we offer a free copy of Epistory to all owners of Nanotale, and players who will buy it within two weeks. Fox Riders who already own Epistory will be granted with another copy they can gift around." VirginRedemption
- Podziękował: 218 razy
- Podziękowania: 362 razy
- Kontakt:
No fajnie ale to było ogłoszenie z 31 marca 2021?Greed pisze: 7 sie 2025, o 23:27 Dzisiaj kupiłem i aktywowałem klucz do Nanotale Typing Chronicles a wieczorem otrzymałem Epistory - Typing Chronicles od twórców w postaci steamgifta do ekwipunku.
https://steamcommunity.com/app/944920/d ... 249745478/
Więc jeśli dostałeś darmówkę to gratki, ale chyba nie z tej okazji (albo się coś im zglitchowało)
- Podziękował: 365 razy
- Podziękowania: 180 razy
- Kontakt:
Takie info dostałem w powiadomieniu, że dostałem darmowa kopię bo posiadam Nanotale w bibliotece. Raczej mało mnie obchodzi, że to stare info bo w końcu dostałem darmową gierkę. Nie wiem czy to glitch czy nie ale postanowiłem poinformować tutaj bo może ktoś jest zainteresowany gierką i mógłby zaoszczędzić parę groszy.lewriczin pisze: 8 sie 2025, o 00:58No fajnie ale to było ogłoszenie z 31 marca 2021?Greed pisze: 7 sie 2025, o 23:27 Dzisiaj kupiłem i aktywowałem klucz do Nanotale Typing Chronicles a wieczorem otrzymałem Epistory - Typing Chronicles od twórców w postaci steamgifta do ekwipunku.
Więc jeśli dostałeś darmówkę to gratki, ale chyba nie z tej okazji (albo się coś im zglitchowało)
- Podziękował: 7 razy
- Podziękowania: 29 razy
- Kontakt:
Potwierdzam, kupiłem dziś na Kinguinie klucz do Nanotale i po aktywacji w ekwipunku wylądowało Epistory.Greed pisze: 8 sie 2025, o 01:39Takie info dostałem w powiadomieniu, że dostałem darmowa kopię bo posiadam Nanotale w bibliotece. Raczej mało mnie obchodzi, że to stare info bo w końcu dostałem darmową gierkę. Nie wiem czy to glitch czy nie ale postanowiłem poinformować tutaj bo może ktoś jest zainteresowany gierką i mógłby zaoszczędzić parę groszy.lewriczin pisze: 8 sie 2025, o 00:58No fajnie ale to było ogłoszenie z 31 marca 2021?Greed pisze: 7 sie 2025, o 23:27 Dzisiaj kupiłem i aktywowałem klucz do Nanotale Typing Chronicles a wieczorem otrzymałem Epistory - Typing Chronicles od twórców w postaci steamgifta do ekwipunku.
Ja kupiłem wczoraj i dalej nie dostałem 

- Podziękował: 7 razy
- Podziękowania: 29 razy
- Kontakt:
Kupiłem od sprzedającego Lyntune, ale nie widzę go już tam na karcie, może to jakaś starsza partia kluczy odblokowuje gifta? Może trzeba mieć profil ustawiony na publiczny? Nie mam pojęcia, jeśli nie to trzeba liczyć na łut szczęścia przy kupowaniu lub czekać.
- Podziękował: 8 razy
- Podziękowania: 57 razy
- Kontakt:
Twórcy Palworld obniżyli cenę bazową swojej gry dla Polaków na 99,99 zł https://store.steampowered.com/news/app ... 6?l=polish
- Podziękował: 2 razy
- Podziękowania: 139 razy
- Kontakt:
argentynskiego kluczy za pare złoty dalej kupic chyba można na xbox stora ?;pGemiu pisze: 10 sie 2025, o 00:31 Twórcy Palworld obniżyli cenę bazową swojej gry dla Polaków na 99,99 zł https://store.steampowered.com/news/app ... 6?l=polish
- Podziękował: 166 razy
- Podziękowania: 214 razy
- Kontakt:
Animowany avatar, ramka i naklejka
https://store.steampowered.com/points/shop/app/3300160
https://store.steampowered.com/points/shop/app/3300160
- Podziękował: 380 razy
- Podziękowania: 518 razy
- Kontakt:
PayPal nie działa na Steamie - pogryźli się z bankami o konwersję czy coś takiego...

https://www.reddit.com/r/Steam/comments ... /#lightbox
wygląda na to, że jedynie CDKeys i lokalny bazarek są dostępne
dodatkowa kasa z kart nie do wykorzystania
Z innych wieści - klon Warcrafta pojawił się we wczesnym dostępie
https://store.steampowered.com/app/3338 ... _Scouring/
a i wspominałem wcześniej o remasterach(?) Dungeons & Dragons / Forgotten Realms - Dragonshard i Demon Stone.
Obie miały premierę na Steamie.

https://www.reddit.com/r/Steam/comments ... /#lightbox
wygląda na to, że jedynie CDKeys i lokalny bazarek są dostępne

Z innych wieści - klon Warcrafta pojawił się we wczesnym dostępie
https://store.steampowered.com/app/3338 ... _Scouring/
a i wspominałem wcześniej o remasterach(?) Dungeons & Dragons / Forgotten Realms - Dragonshard i Demon Stone.
- Ci użytkownicy podziękowali EdmundBA za ten post (w sumie 3):
- bolesna prawda • Damjano • Gaberus
Lista zmian krótka, ciężko to nazwać remasterem, sami twórcy piszą, że re-relase. Cena za to rozsądna, parę zł drożej niż na GOGu (niestety oczywiście u nas niekorzystna cena względem €). Przeliczając z € obecna cena na Steamie to ~37,50zł (u nas 41zł), a na GOGu 35zł, więc nawet dla tych paru bugfixów + lepszej obsługi współczesnych rozdziałek chyba warto dopłacić.EdmundBA pisze: 12 sie 2025, o 22:31 a i wspominałem wcześniej o remasterach(?) Dungeons & Dragons / Forgotten Realms - Dragonshard i Demon Stone.
Ciekawe jak z potencjalnymi bundlami/promkami. Na GOGu te gry nie miały obniżki przez dłuuuugi czas, za to na Steamie wydał je SNEG, który w końcu lubi się z bundlami.
Listy zmian
Dragonshard
Demon Stone
- Podziękował: 235 razy
- Podziękowania: 219 razy
- Kontakt:
Cwaniak trafił na większego cwaniaka. PP skubie 10 groszy na każdego 1 PLN przy wymianie waluty. My płacimy w PLN ale z Valve rozliczają się w USD albo EUR. A skoro Valve stosuje kurs zEdmundBA pisze: 12 sie 2025, o 22:31 PayPal nie działa na Steamie - pogryźli się z bankami o konwersję czy coś takiego...

A co to ma do rzeczy? Przecież portfel steam działa normalnie, nadal można płacić szybkim przelewem blikiem a nawet pfc. Reasumując brak PP niczego dla nas nie zmienia.EdmundBA pisze: 12 sie 2025, o 22:31 wygląda na to, że jedynie CDKeys i lokalny bazarek są dostępne![]()
- Podziękował: 1 raz
- Podziękowania: 30 razy
PayPala wywaliłem na zbity pysk. Doładowanie konta 3 dni, zapłata za coś - kolejne 3 dni. Może tylko ja tak miałem i inni wpłacali tego samego dnia i stamtąd tego samego dnia płacili, ja musiałem czekać dniami na całość. Nie trzymam zapasowej kasy na jakichś serwisach czy portfelach. Blikiem mam od razu. PayPal był dobry z 20 lat temu, gdy nie było innych możliwości. Kiedyś nie można było bezpośrednio z konta bankowego płacić w obcej walucie, dlatego stosowało się PP. Teraz jak jakaś strona nie ma normalnych możliwości płacenia, to z niej nie korzystam. Żadnego PP, żadnego podpinania kart kredytowych.
- Podziękował: 402 razy
- Podziękowania: 838 razy
Do tego wygląda, że wg sztim Dragonshard ma PL. Jestem pozytywnie zaskoczony.EdmundBA pisze: 12 sie 2025, o 22:31 a i wspominałem wcześniej o remasterach(?) Dungeons & Dragons / Forgotten Realms - Dragonshard i Demon Stone.
- Ci użytkownicy podziękowali bolesna prawda za ten post (w sumie 3):
- MDA • RedEvil • EdmundBA
- Podziękował: 45 razy
- Podziękowania: 134 razy
- Kontakt:
Dokładnie, tylko ty tak miałeś. Nie musiałeś czekać, ale chciałeś, twoja sprawa. Widać moda na foliowe czapeczki nigdy nie przeminie. To nie wina PP.alistair80 pisze: 13 sie 2025, o 13:01 Doładowanie konta 3 dni, zapłata za coś - kolejne 3 dni. Może tylko ja tak miałem i inni wpłacali tego samego dnia i stamtąd tego samego dnia płacili, ja musiałem czekać dniami na całość.
PP to mimo wszystko ciągle niezła ochrona konsumenta, która działa (sprawdzone na sobie). Blik nie daje nic, strach tym płacić za cokolwiek droższego niż "pisiont" groszy.
- Podziękował: 72 razy
- Podziękowania: 129 razy
- Kontakt:
Wreszcie zabrał głos ktoś bez folii na głowie. A już myślałem po dyskusji tu i jeszcze bardziej pod newsem na głównej że wystarczy rzucić temat i od razu odezwie się rzesza ludzi od cancel culture, na których zawsze można liczyć w internetach.Niriles pisze: 13 sie 2025, o 15:35 PP to mimo wszystko ciągle niezła ochrona konsumenta, która działa (sprawdzone na sobie). Blik nie daje nic, strach tym płacić za cokolwiek droższego niż "pisiont" groszy.
PP ma swoje plusy i minusy - mniej fajny jest zdzierczy przelicznik walutowy, a dzięki Batyrowi prędzej doczekamy się rubla transferowego niż € w PL. No ale przynajmniej zachodnie albo i wyższe ceny już mamy (wystarczy iść do knajpy nad morzem), tylko złotówka i zarobki są nadal polskie. Jeszcze fajniej będzie bodajże od stycznia przyszłego roku gdy na poziomie unijnym mają wejść BEZPŁATNE przelewy natychmiastowe (odpowiednik naszego wewnętrznego Ekspres Elixir) do dowolnego kraju w strefie euro w max 30 sekund czy to dzień powszedni, weekend, święto itp. Ale to dotyczy tylko strefy € i Polska, Węgry, Czechy mają być poza systemem, więc nadal przelew zlecony u nas w piątek po 14 będzie na rachunku odbiorcy w poniedziałek do południa ze wszystkimi skutkami opóźnienia itp. Albo trzeba płacić 5-10 zł za każdy przelew natychmiastowy jakby w 2025 r. to było coś nadzwyczajnego i musiała to ręcznie Pani Jadzia w okienku bankowym wprowadzać.
Co do Paypala - wygoda, łatwość anulowania obciążenia stałego i ochrona kupujących jest jego bardzo dużym plusem. Z tego względu chyba wszystkie możliwe suby za streamingi, muzykę, prasę, telefon w PLN, czyli bez obciążeń dla kupującego, mam podpięte pod PP. Dzięki temu jest nad tym kontrola i łatwość anulowania również po stronie konta PP i bez podawania w każdym sklepie karty kredytowej, co przy powtarzających się włamach i wyciekach nie jest fajnym pomysłem. Doszło do tego, że jak mam podać dane karty w takich g* usługach jak RedBull Mobile do testów routera LTE (gdy sprawdzałem to była jedyna opcja) to dziękuję.
- Ci użytkownicy podziękowali Skapiradlo za ten post (w sumie 9):
- MDA • muniek1555 • RedEvil • RoyKeane • nikopl • Povi^ • Damjano • Gaberus • Bury Zenek
- Podziękował: 298 razy
- Podziękowania: 261 razy
- Kontakt:
Blik nadal jest jakieś trzy dekady za PayPalem. Jeżeli nie umiesz z czegoś korzystać to nie wypowiadaj się na ten temat jakbyś pozjadał wszystkie rozumy.alistair80 pisze: 13 sie 2025, o 13:01 PayPala wywaliłem na zbity pysk. Doładowanie konta 3 dni, zapłata za coś - kolejne 3 dni. Może tylko ja tak miałem i inni wpłacali tego samego dnia i stamtąd tego samego dnia płacili, ja musiałem czekać dniami na całość. Nie trzymam zapasowej kasy na jakichś serwisach czy portfelach. Blikiem mam od razu. PayPal był dobry z 20 lat temu, gdy nie było innych możliwości. Kiedyś nie można było bezpośrednio z konta bankowego płacić w obcej walucie, dlatego stosowało się PP. Teraz jak jakaś strona nie ma normalnych możliwości płacenia, to z niej nie korzystam. Żadnego PP, żadnego podpinania kart kredytowych.
- Ci użytkownicy podziękowali RoyKeane za ten post (w sumie 5):
- RedEvil • muniek1555 • kamil_999666 • Gaberus • Bury Zenek
Nie popłacz się dzieciaku.RoyKeane pisze: 13 sie 2025, o 21:29Blik nadal jest jakieś trzy dekady za PayPalem. Jeżeli nie umiesz z czegoś korzystać to nie wypowiadaj się na ten temat jakbyś pozjadał wszystkie rozumy.alistair80 pisze: 13 sie 2025, o 13:01 PayPala wywaliłem na zbity pysk. Doładowanie konta 3 dni, zapłata za coś - kolejne 3 dni. Może tylko ja tak miałem i inni wpłacali tego samego dnia i stamtąd tego samego dnia płacili, ja musiałem czekać dniami na całość. Nie trzymam zapasowej kasy na jakichś serwisach czy portfelach. Blikiem mam od razu. PayPal był dobry z 20 lat temu, gdy nie było innych możliwości. Kiedyś nie można było bezpośrednio z konta bankowego płacić w obcej walucie, dlatego stosowało się PP. Teraz jak jakaś strona nie ma normalnych możliwości płacenia, to z niej nie korzystam. Żadnego PP, żadnego podpinania kart kredytowych.
Co wy macie z tymi foliowymi czapeczkami? Co to ma do mojej wypowiedzi? Co znaczy, że nie musiałem czekać? Uświadom mnie, jeśli oczywiście nie stwierdzisz, że to dla ciebie za duży problem. To, że nie miałeś żadnych problemów z PP nie oznacza, że inni ich nie mają.Niriles pisze: 13 sie 2025, o 15:35Dokładnie, tylko ty tak miałeś. Nie musiałeś czekać, ale chciałeś, twoja sprawa. Widać moda na foliowe czapeczki nigdy nie przeminie. To nie wina PP.alistair80 pisze: 13 sie 2025, o 13:01 Doładowanie konta 3 dni, zapłata za coś - kolejne 3 dni. Może tylko ja tak miałem i inni wpłacali tego samego dnia i stamtąd tego samego dnia płacili, ja musiałem czekać dniami na całość.
PP to mimo wszystko ciągle niezła ochrona konsumenta, która działa (sprawdzone na sobie). Blik nie daje nic, strach tym płacić za cokolwiek droższego niż "pisiont" groszy.