Steam - temat ogólny

Okazyjne ceny gier na PC z dystrybucji elektronicznej. Klucze Steam, GOG, Origin, Uplay itd
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 1287 razy
Podziękowania: 391 razy
Kontakt:

I co ma Ci odpowiedzieć? Że wie tyle, co ty z forum Steama? Przecież Cię nie oszukał sprzedając Ci grę 2 lata temu...
Awatar użytkownika
VIP
Discord: povi
Podziękował: 157 razy
Podziękowania: 110 razy
Kontakt:

https://steamcommunity.com/app/600130/d ... 185279881/
https://steamcommunity.com/app/600130/d ... 4185366779

Wiedzą, skontaktowali się ze Steamem. Z dowodem zakupu mogą dać nowy klucz na Discordzie.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 100 razy
Podziękowania: 258 razy
Kontakt:

Quoyque pisze: 25 wrz 2024, o 21:43 I co ma Ci odpowiedzieć? Że wie tyle, co ty z forum Steama? Przecież Cię nie oszukał sprzedając Ci grę 2 lata temu...
Nawet mi do głowy nie przyszło, że mnie oszukał. Za kogo ty mnie bierzesz?
Zadałem pytanie sprzedającemu, a czy odpowie, wątpię. Nie było go od miesiąca online.
Jeżeli jednak sprzedał mi grę beta, to imo powinien to napisać w opisie gry, czego nie ma.
Jeżeli jednak kupił grę w bundlu od hb lub od fanaticala, co jest najbardziej prawdopodobne to może i na tych strona pojawi się nowy klucz do tej gry, który to klucz chciałbym otrzymać.
Wiec moje zapytanie do sprzedającego, według mnie jest zasadne.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 1287 razy
Podziękowania: 391 razy
Kontakt:

Bo nie za bardzo rozumiem, o co możesz go pytać :-) Z mojej strony wydaję się to zasadne, że piszesz mu o tym, że ten klucz został wycofany i on robi, co w jego mocy (np. kontaktuje się ze sprzedawcą [w tym wypadku wszystkie klucze z FANATICAL zostały wycofane] i załatwia Ci nowy klucz. To nie jest jakiś revokowany śmieć, o którym wszyscy zaraz zapomną. Widać, że wydawca też nie zostawił sprawy, tylko podejmuje działania naprawcze.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 218 razy
Podziękowania: 362 razy
Kontakt:

Jakby co to potwierdzam, klucz Valfaris z HUMBLA działa normalnie.
Awatar użytkownika
Hitman
Kontakt:

lewriczin pisze: 26 wrz 2024, o 16:28 Jakby co to potwierdzam, klucz Valfaris z HUMBLA działa normalnie.
Mi przywrócili grę Valfaris do konta. Aż zainstalowałem. Może zagram?
Awatar użytkownika
Hitman
Kontakt:

Pojawił się nowy tytuł usunięty ze stima:
Restaurant Manager
https://store.steampowered.com/app/7240 ... t_Manager/
Kupiony w maju 2018 lub w maju 2019. Chyba dwa były bundle.

Co tu się stanęło???
RestaurantManager.png
RestaurantManager.png (27.95 KiB) Przejrzano 2930 razy
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 37 razy
Podziękowania: 49 razy
Kontakt:

wiem że już było ale nadal to smutne że po latach devs może jednym kliknięciem *hruhur* tysiące kluczy
Ci użytkownicy podziękowali Alloon za ten post (w sumie 4):
pioytyrQuoyqueEdmundBAGaberus
Awatar użytkownika
Hitman
Kontakt:

Alloon pisze: 26 wrz 2024, o 17:18 wiem że już było ale nadal to smutne że po latach devs może jednym kliknięciem *hruhur* tysiące kluczy
I nic mu nie możesz zrobić ponieważ przeważnie kupuje się ten klucz od pośrednika.
Ci użytkownicy podziękowali Kuwejt za ten post (w sumie 3):
pioytyrAlloonGaberus
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 37 razy
Podziękowania: 49 razy
Kontakt:

co prawda to prawda z tym że jeżeli tym pośrednikiem jest humble fanatical czy jakas inna legalny sklep z grami no to powinien posiadac jakas umowe na umieszczenie kluczy w bundlu lub po prostu stosowna zgode na uzywanie tych kluczy, wiec idac na logike to provider tych kluczy powinien wtedy stawac na glowie i walczyc aby te gry wrocily do ludzi
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 218 razy
Podziękowania: 362 razy
Kontakt:

Alloon pisze: 26 wrz 2024, o 17:56 co prawda to prawda z tym że jeżeli tym pośrednikiem jest humble fanatical czy jakas inna legalny sklep z grami no to powinien posiadac jakas umowe na umieszczenie kluczy w bundlu lub po prostu stosowna zgode na uzywanie tych kluczy, wiec idac na logike to provider tych kluczy powinien wtedy stawac na glowie i walczyc aby te gry wrocily do ludzi
"Powinien" he he he
Tymczasem takie Humble oficjalnie ciebie olewa jeśli "odkryłeś już dawno klucza", choć oczywiście wszystko zależy od skali gunwoburzy jaka szaleje na necie, bo jeśli ta jest odpowiednio wielka to wymieniają nawet i takie. Witamy w ochlokracji.
Co do Fanaticala jeszcze nie miałem szansy sprawdzić jak się zachowują

No a jeśli miałeś tego klucza od trzeciej osoby (jakiś gift, split bundla albo bazar o innych ekhm kluczykowniach nie wspominając) to się możesz po...całować. Zwłaszcza że często nawet nie pamiętasz skąd go dostałeś...
Awatar użytkownika
Hitman
Kontakt:

lewriczin pisze: 26 wrz 2024, o 18:29
Alloon pisze: 26 wrz 2024, o 17:56 co prawda to prawda z tym że jeżeli tym pośrednikiem jest humble fanatical czy jakas inna legalny sklep z grami no to powinien posiadac jakas umowe na umieszczenie kluczy w bundlu lub po prostu stosowna zgode na uzywanie tych kluczy, wiec idac na logike to provider tych kluczy powinien wtedy stawac na glowie i walczyc aby te gry wrocily do ludzi
"Powinien" he he he
Tymczasem takie Humble oficjalnie ciebie olewa jeśli "odkryłeś już dawno klucza", choć oczywiście wszystko zależy od skali gunwoburzy jaka szaleje na necie, bo jeśli ta jest odpowiednio wielka to wymieniają nawet i takie. Witamy w ochlokracji.
Co do Fanaticala jeszcze nie miałem szansy sprawdzić jak się zachowują

No a jeśli miałeś tego klucza od trzeciej osoby (jakiś gift, split bundla albo bazar o innych ekhm kluczykowniach nie wspominając) to się możesz po...całować. Zwłaszcza że często nawet nie pamiętasz skąd go dostałeś...
Tak, jak piszesz, HB już umywa ręce.
Jednak jeden ze sklepów przysłał mi kiedyś nowy klucz. Ale kiedy to było i co to było? Nie pamiętam.

Co do pamięci, także masz rację. Dobra pamięć, ale krótka ;)
Dlatego exel jest moim przyjacielem. Już mam ponad 22K rekordów wpisanych w tabele od momentu, gdy zacząłem grać ze stimem, czyli od połowy 2013 roku.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 16 razy
Podziękowania: 11 razy
Kontakt:

Kuwejt pisze: 25 wrz 2024, o 20:14 Gra Valfaris została usunięta przez publishera.
Już jest "G" burza:
https://steamcommunity.com/app/600130/discussions/0/4840896594185137559/
Ja tę grę szarpnąłem z bazaru w grudniu 2022 roku.
Valfaris.png
U mnie też pojawił się ten komunikat.
Obrazek
Zakupiłem ją w grudniu w pakiecie od Fanatical. Sprawdziłem dziś. Nadal jest i mogę grać, choć alert nadal jest. Ogólnie pierwszy raz spotkała mnie taka sytuacja.
Awatar użytkownika
Hitman
Kontakt:

Wygląda na to, że alert nie znika z powiadomień pomimo tego, że usunęli Ci tę grę, a później przywrócili.
Klikasz po prostu alert, że zapoznałeś się i zapominasz o temacie.
Burza w necie o usunięcie tej gry była wczoraj.
Przespałeś ;)
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 0
Kontakt:

wyglada na to że steam ogarnął kwestie pakietów. jak wiemy często zdarzało się na Steam że gra X kosztuje 50zł, w pakiecie z grą którą juz posiadasz kosztuje 20zł, a jeszcze gdzie indziej 70zł i trzeba było studiować co lepiej wychodzi.

teraz dodałem do koszyka samo Two Point Campus za 25zł i chyba gaben ogarnął ze juz posiadam Hospital więc do koszyka dodał mi tańszy zestaw Double Pack za 23zł

może to jednorazowy przypadek, ale warto zwrócić uwage
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 4 razy

Panowie parę dni temu Witchfire pojawilo się na Steam, ale dziwna sytuacja bo na gg.deals w porównywarce cena steamowa jest najniższa... inne keyshopy nie mają tej gry albo mają cenę wyższą... o co tu chodzi ?
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 143 razy
Podziękowania: 331 razy
Kontakt:

Gebels pisze: 27 wrz 2024, o 14:26 Panowie parę dni temu Witchfire pojawilo się na Steam, ale dziwna sytuacja bo na gg.deals w porównywarce cena steamowa jest najniższa... inne keyshopy nie mają tej gry albo mają cenę wyższą... o co tu chodzi ?
Ale co w tym dziwnego? Gra ledwo miała premierę i nie było na nią przecen więc nie ma skąd wziąć tańszego kodu, w keyshopach są same gifty, które ktoś musiał kupić za pełną cenę i dołożył swoją marżę.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 4 razy

Angrenbor pisze: 27 wrz 2024, o 14:35
Gebels pisze: 27 wrz 2024, o 14:26 Panowie parę dni temu Witchfire pojawilo się na Steam, ale dziwna sytuacja bo na gg.deals w porównywarce cena steamowa jest najniższa... inne keyshopy nie mają tej gry albo mają cenę wyższą... o co tu chodzi ?
Ale co w tym dziwnego? Gra ledwo miała premierę i nie było na nią przecen więc nie ma skąd wziąć tańszego kodu, w keyshopach są same gifty, które ktoś musiał kupić za pełną cenę i dołożył swoją marżę.
No dziwne bo większosć gier jak wychodzi EA to od razu na keyshopach jest w lepszej cenie, najnowszy przykład? Forever Winter
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 6 razy
Podziękowania: 65 razy
Kontakt:

Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 166 razy
Podziękowania: 214 razy
Kontakt:

Ci użytkownicy podziękowali szymon257 za ten post (w sumie 4):
MDABoberek00wodnyGaberus