Lepiej by było jakby ten odcinek wydali jakiś czas po drugim sezonie. Bo on naprawdę popsuł tempo serialu, szczególnie po takim cliffhangerze w w szóstym odcinku.
Seriale
- Podziękował: 2 razy
- Podziękowania: 8 razy
- Kontakt:
Czy jest jakiś dostawca VOD w Polsce, u którego legalnie można obejrzeć Walking Dead? Ostatnio zniknęło z Player, ale tam i tak nie było najnowszych sezonów. Wynalazki typu opłać kablówkę, by obejrzeć online też mnie nie interesują. W Netflixie polskim oczywiście nie ma?
Ten odcinek ma najgorszą ocenę z calutkich 2 sezonów (blisko 6.0 na imdb, gdzie wszystkie inne odcinki mają w okolicach 8-9/10), dlatego nie tylko Tobie nie przypadł on do gustu.
- Podziękował: 8 razy
- Podziękowania: 33 razy
- Kontakt:
Ostatnim razem skończyłem oglądać serial Dark na Netflixie. Osadzony w mrocznym klimacie serial przedstawia losy lokalnej stołeczności,która doświadcza wiele nieprzyjemności. Miasteczko położone jest w pobliżu elektrowni atomowej,czyli od razu nachodzą skojarzenia z Czarnobylem. (przynajmniej dla mnie ,niedawno skończyłem grać w Stalkera,może dlatego ;p) Serial podobny do Stranger things,ale w można powiedzieć nieco "doroślejszy" i bardziej realistyczny. W oryginalnej niemieckiej ścieżce językowej wypada dużo lepiej niż z podkładanym amerykańskim dubbingiem. Najlepiej oglądać z kimś ,dla kogo mocniejsze kino nie jest obce. Serial nie dla dzieci ;p od 16-18+
- Podziękował: 231 razy
- Podziękowania: 142 razy
- Kontakt:
1 sezon genialny, 2 też. 3 właśnie kończę i jest dość mierny. Ogółem im dalej tym gorzej. Jak początkowo poruszali trudne tematy albo ciekawe spojrzenie na przyszłość to w 3 sezonie już jest dość nudno. Ot zwykła opowiastka bez żadnego morału czy też "woow, na to bym nie wpadł". No jak znam siebie to pomęczę się do końca 4 sezonu i ocenie. Pierwsze dwa polecam z całego serca!
- Podziękował: 72 razy
- Podziękowania: 129 razy
- Kontakt:
Zdecydowanie, zwłaszcza sezony 1-3, choć zdarzają się słabsze odcinki. Jestem po obejrzeniu wszystkich 4 sezonów i np: USS Callister z 4 sezonu ledwie mogłem zmęczyć, mimo ze uniwersum Star Treka lubię i na bieżąco oglądam ST Discovery, pomimo męczącego wątku gejowskiego.
P.S.
Z Netflixowych seriali polecam bardzo The End of the F***g World - nie spodziewałem się że to będzie takie dobre. Jak zabrałem się wieczorem za pierwszy odcinek, to skończyłem coś koło 5 rano na ostatnim i potem miałem oczy na zapałki w robocie. Z tego co potem czytałem w recenzjach nie ja jedyny. Jeśli komuś pasują odmłodzone wersje Natural Born Killers czy Bonnie&Clyde polecam jak najbardziej.
- Podziękował: 3 razy
- Podziękowania: 4 razy
- Kontakt:
Ja juz zdaje sie pisalem jakie seriale sa dla mnie topowe in general, wiec teraz moze jeszcze polece ciagle w emisji seriale o zabarwieniu komediowym bo malo tutaj o takich piszecie.
Mam na mysli Curb Your Enthusiasm (Pohamuj entuzjazm) oraz The Orville (tworzony przy udziale wielu tworcow oryginalnego czyt. prawdziwego Star Treka). Oba seriale genialne. Curb Your Enthusiasm byl w TV i mozna znalezc go na HBO GO.
Poza tym teraz ogladam min. Into The Badlands, drugi sezon wymiatal, teraz jest emitowany 3. Wdowa rulez i jest tylko jedna (Emily Beecham) lol
Mam na mysli Curb Your Enthusiasm (Pohamuj entuzjazm) oraz The Orville (tworzony przy udziale wielu tworcow oryginalnego czyt. prawdziwego Star Treka). Oba seriale genialne. Curb Your Enthusiasm byl w TV i mozna znalezc go na HBO GO.
Poza tym teraz ogladam min. Into The Badlands, drugi sezon wymiatal, teraz jest emitowany 3. Wdowa rulez i jest tylko jedna (Emily Beecham) lol

- Podziękował: 1377 razy
- Podziękowania: 1315 razy
- Kontakt:
ktoś się wypowie o "Dom z papieru"? wysokie oceny w serwisach i coraz czesciej stykam się z tym tytułem
produkcja chyba netflix
produkcja chyba netflix
- Podziękował: 1 raz
- Kontakt:
Polecam, choćby ze względu na doskonałą grę aktorską. Fabuła naciągana oczywiście, ale na tyle, że dla mnie akceptowalna i nadal bawi. Jest sporo akcji i dramatyzmu. Można się z charakterami odgrywanymi zżyć i kibicuje się prawie wszystkim. Sam koncept intrygi zaciekawia w stopniu bardzo dobrym. Nie czuć sztuczności. Losy niektórych postaci przed głównymi wydarzeniami mogą nieco zmęczyć, acz wplątywane są w odpowiednie momenty głównej akcji. Oglądam z kumplem, który bardzo marudzi na różne kwestie, w tym na to, że serial ma więcej niż 1 sezon; w tym wypadku seria go przekonała do tego by podjąć się 2 sezonu. Ładna aktorka od której zaczyna się serialowa akcja i ciekawe z urody inne aktorki to także bonus; jak i dobrze wpleciony humor takim bonusem dla mnie też jest;).
Ostatnio zmieniony 10 maja 2018, o 20:10 przez kredens, łącznie zmieniany 3 razy.
- Podziękował: 1377 razy
- Podziękowania: 1315 razy
- Kontakt:
no właśnie po przeczytaniu zarysu fabuły miałem wrazenie że to serial na 1 sezon, a nie że znowu dla kasy będą kręcić kolejne sezony z *zady* wyjętą fabułą
- Podziękował: 1 raz
- Kontakt:
Tez uważam na jeden sezon temat dobry, jednak przeciągnęli akcję. Jestem na początku 2. ale nie jest źle, przynajmniej do tego etapu, w którym utkwiłem z braku czasu. W sumie można by to w większej liczbie odc. w 1 sezonie skończyć.
- Podziękował: 0
- Podziękowania: 0
- Kontakt:
Dom z papieru genialny serial, wciąga mocno ;d gdzieś czytałem że ma niby być 3 część tego serialu. Na początku podchodziłem do tego sceptycznie dodatkowo z napisami ale po kilku odcinkach mocno wciąga historią i pomysłem napadu ;D
Może się wydawać, że napad to w 1 sezon można zrobić ale fabuła tak zrobiona, że praktycznie co chwile coś się działo i rozłożenie tego na 2 sezony nie było wadą.
Może się wydawać, że napad to w 1 sezon można zrobić ale fabuła tak zrobiona, że praktycznie co chwile coś się działo i rozłożenie tego na 2 sezony nie było wadą.