Złodzieje i scammerzy na Bazarze

Dyskusja o wszystkim co dotyczy Łowcowego Bazaru
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 21 razy
Podziękowania: 705 razy
Kontakt:

MDA pisze: 16 paź 2024, o 17:58 Bazar nie generuje ani strat ani przychodów. Jest chyba zupełnie neutralny. Problemem jest to, że o ile pamiętam, twórca bazaru odszedł z redakcji i po prostu nikt nie chce przejąć kodu. A wynajęcie osoby do rozeznania się w kodzie i zmian w bazarze, to już by wymagało nakładów finansowych i byłoby faktycznie stratą.
W regulaminie widnieje: "Operatorem Serwisu jest Łowcy Gier Bryks Spółka Komandytowa". W sieci można się zapoznać z rocznymi sprawozdaniami finansowymi, np. tutaj: https://aleo.com/pl/firma/lowcy-gier-br ... ytowa-lodz

Jak widać powodzi im się ;) Zysk brutto rośnie z roku na rok, z czego ponad 90% generują za granicą:
2021: 318 693 zł
2022: 3 731 945 zł
2023: 5 302 551 zł

Ta spółka jest operatorem m.in. lowcygier.pl i gg.deals. Całościowo cały czas są na plusie, więc nie notują żadnych strat. Jednak jestem przekonany, że gdyby Bazar potraktować jako osobną spółkę to nie byłaby rentowna, zasoby hostingowe i praca ludzi utrzymujących portal przecież kosztuje. W każdym razie to tylko moje gdybanie, musiałby się na ten temat wypowiedzieć ktoś z Grupy Trzymającej Władzę :P Nie mam pojęcia ile może kosztować utrzymanie Bazaru.
Ci użytkownicy podziękowali Desolator za ten post:
TheLastJedi
MDA
Awatar użytkownika
MDA
Wiedźmin
Podziękował: 1021 razy
Podziękowania: 365 razy
Kontakt:

kaloryfer pisze: 16 paź 2024, o 20:24 Strona generuje ruch - generuje... a jak wykupujesz hosting masz jakis tam limit GB danych przeyslanych, a kazde otwieranie strony = przesylanie danych... gdyby bazaru nie bylo to bylby mniejszy ruch bo lowcygier główna martwa od 2013r.
Bazar jest na subdomenie to nic nie kosztuje. Ruch? Nie bądź śmieszny, to mniej więcej taki jak na forum:
Na bazarze - Ofert z ostatnich 24H - 79

To o czym ty pleciesz kolego? Generuje ruch za 5zł na miesiąc? Gdyby to były realne straty to bazar dawno by zamknęli. Nie kompromituj się pelik.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 218 razy
Podziękowania: 362 razy
Kontakt:

Desolator pisze: 16 paź 2024, o 21:05 Jednak jestem przekonany, że gdyby Bazar potraktować jako osobną spółkę to nie byłaby rentowna, zasoby hostingowe i praca ludzi utrzymujących portal przecież kosztuje.
Pewnie tak, ale osobna nie jest... A same koszty bazaru są, zwłaszcza jeśli jest częścią czegoś większego, moim zdaniem niewielkie. No i są rzeczy które ciężko przeliczyć na twardą kasę. Jak chociażby bonus synergii bazaru z resztą. Ile osób odwiedzając bazar poleciało potem na główną czy ggdealsy z których potem poszli do reklamowanych stron czy kluczykowni? Pewnie sporo.
Ci użytkownicy podziękowali lewriczin za ten post:
TheLastJedi
Awatar użytkownika
Łowca
Discord: Jarol2K#1650
Podziękował: 6 razy
Podziękowania: 10 razy
Kontakt:

50 groszy czy 50 złoty to dla nich nic. Straty wizerunkowe nie są tego warte.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 402 razy
Podziękowania: 838 razy

Macie kolejne multikonto oszusta https://bazar.lowcygier.pl/user/Gejpet123
Ci użytkownicy podziękowali bolesna prawda za ten post (w sumie 4):
boris1125SeyonneMDAfacehugger
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 23 razy
Podziękowania: 17 razy

Bazar generuje przychody z reklam x ilość odwiedzin, nikt go nie pilnuje, wszystkie posty odnośnie bazaru to gadanie do ściany.

Co do pedryla który codziennie robi nowe świerże konto zapraszam do rezerwowania jego gier i anulowania transakcji... Jeszcze można mu napisać parę zdań, można chyba też pisać do PP aby mu konta banowali.
Awatar użytkownika
Administrator
Podziękował: 289 razy
Podziękowania: 459 razy
Kontakt:

Założone na konto Steam, o którym nawet tu pisaliście. Dziś udało się szybko zareagować, zdjęty.
Ci użytkownicy podziękowali Seyonne za ten post:
TheLastJedi
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

LOL, koleś (jak jeszcze nie był zbanowany) miał mnie wpisanego na czarną listę :D
Czym ja, niewinny, aż tak zgrzeszyłem? Czyżby aż tak nie spodobał się mój komentarz w tym wątku? :)
Ci użytkownicy podziękowali lewriczin za ten post:
jobjoxPL
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 231 razy
Podziękowania: 142 razy
Kontakt:

Nie no to się domyślam, że dla nich to projekt, który się nie opłaca rozwijać z finansowego powodu. Tylko zawsze powodem, było to, że "nie ma gościa co to pisał".
MDA
Awatar użytkownika
MDA
Wiedźmin
Podziękował: 1021 razy
Podziękowania: 365 razy
Kontakt:

kaloryfer pisze: 17 paź 2024, o 23:01
Hardkor pisze: 17 paź 2024, o 22:21 Nie no to się domyślam, że dla nich to projekt, który się nie opłaca rozwijać z finansowego powodu. Tylko zawsze powodem, było to, że "nie ma gościa co to pisał".
stac ich na kogos kto by to ogarnol... tylko nie ma sensu ruszac trupa.
Tak na prawdę, to gdyby chcieli kogoś zatrudnić to nie do ogarnięcia tego (bo to tak stare, że już nieopłacalne w tym grzebać) tylko do napisania bazaru zupełnie od nowa. Nie sądzę aby to było w 30tce priorytetów tej strony.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 473 razy
Podziękowania: 161 razy
Kontakt:

Może któryś z Łowców z atomowym mózgiem chciałby się podjąć charytatywnie lub za symboliczną najniższą krajową ku chwale społeczności grzebania w cudzym kodzie? :trollface: No raczej każdy programista(jak i majster) powie że za nic w świecie nie chce po kimś poprawiać kodu i szybciej napisze od nowa. :dziadek:

Pozostaje nam się cieszyć że bez prowizji możemy sobie w miarę bezpiecznie resztki z bundli opylać i być ostrożnym by się nie naciąć na scamerów.
Ci użytkownicy podziękowali TheLastJedi za ten post (w sumie 2):
GreedjobjoxPL
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 16 razy

@Seyonne, doczekam się w końcu odpowiedzi na PW? Rozumiem, że byłeś na urlopie, ale 16 września odpisałeś, że zaraz przyjrzysz się sprawie. Przypominałem się trzy razy. Ile jeszcze potrwa to "zaraz"? :|
Awatar użytkownika
Administrator
Kontakt:

John Doe pisze: 18 lis 2024, o 21:11 @Seyonne, doczekam się w końcu odpowiedzi na PW? Rozumiem, że byłeś na urlopie, ale 16 września odpisałeś, że zaraz przyjrzysz się sprawie. Przypominałem się trzy razy. Ile jeszcze potrwa to "zaraz"? :|
No i się przyjrzałem. Po tym, co ujrzałem, uznałem, że nie ma mowy o żadnym unieważnianiu komentarzy, bo sprawa nie była wcale tak jednostronna, jak sugerowałeś w wiadomości. Sprawdziłem, uznałem temat za zamknięty i skończyłem z nim. Nie odpisuję na wszystko i nie dyskutuję z każdym, bo inaczej nie miałbym czasu na nic innego.
surfen
Awatar użytkownika
Łowca

1. Naprawdę trzeba było przypominać się trzy razy w PW i czwarty raz na forum żeby uzyskać odpowiedź? :|

2. No powiedzmy, że OK. Ale to bardzo ciekawy werdykt, bo niby jakie powody do niezadowolenia miał sprzedający? Błyskawicznie dostał kasę, pozbył się klucza. Chyba jedynie neutralny komentarz zamiast pozytywnego. Dostałby pozytywny gdyby w ogóle chciał współpracować. Ale to było dla niego dużo za dużo (chcieć) nie mówiąc już o (parafrazując samego siebie z dyskusji ze sprzedającym) uczciwym i normalnym podejściu do drugiej osoby.
Nie zdzierżył tej zniewagi (komentarza neutralnego) i musiał się "zemścić" wystawiając negatywa.
Skoro widzisz sprawę podobnie jak on i uważasz, że należał mi się negatywny komentarz i wszystko przebiegło tutaj OK to nie mam więcej pytań :lol:
Dobrze, że jest coś takiego jak czarna lista, bo przynajmniej nie trafię na niego drugi raz.
Awatar użytkownika
Administrator
Kontakt:

Eh, cały mój plan uniknięcia dyskusji na marne. Więc tylko doprecyzuję i kończę z tematem. No, powiedzmy, że jest to cały opis sytuacji.
Żeby był bardziej zgodny z prawdą, dodam tylko, że choć sprzedający wywiązał się ze swojej części transakcji, wysyłając klucz (do tego etapu było wszystko git, zarówno kasa, jak i klucz poszły szybko), to dostał komentarz neutralny, bo nie spełnił życzenia, którego spełniać nie musiał, swoją część transakcji wypełnił. Co więcej, w komentarzu tym został obrażony.
lewriczin
Awatar użytkownika
Łowca

Nie został obrażony, tylko surowo, ale adekwatnie podsumowany za brak chęci współpracy i wątpliwą przyjemność dyskusji z nim.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 254 razy
Podziękowania: 194 razy
Kontakt:

Jest taki user Don Cyganero, nie raczy zakończyć transakcji poprzez wystawienie komentarza, kupił gierkę, powinien wystawić komentarz, to miał to gdzieś, poszedł na czarną listę, minęło ponad 4 miechy i nadal nic. Ma 97.3% chyba wlepię negatywa, bo na to zasługuje, tacy to są zakałą bazarku.
Ci użytkownicy podziękowali RedEvil za ten post (w sumie 2):
KutangPanGreed
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

Mnie tam w wątku rozprawa sądowa nie przeszkadza, ale może przynajmniej wklejcie jakieś dowody rzeczowe w postaci logów najlepiej - bo tak to się przegadujecie a nikt na sali naprawdę nie wie do końca o co
Ci użytkownicy podziękowali lewriczin za ten post (w sumie 2):
QuoyqueHaazheel
Awatar użytkownika
Łowca

Jeśli o mnie chodzi - nie ma problemu. Najwyżej admin wyedytuje post. Niech publika oceni.

3 września o godz. 19:00 wjeżdża Humble Choice z grą Marvel's Guardians of the Galaxy.
3 września o godz. 22:47 gość wystawia grę Marvel's Guardians of the Galaxy na Bazarze, jako "Klucz Steam".
3 września o godz. 23:03 rezerwuję grę.

Poniżej przeklejam rozmowę z transakcji. Ja na niebiesko, sprzedający na czerwono. Moje komentarze dla Was na czarno. Pisowania oryginalna.
23:05
Daj Pan Humble Giftlink, jeśli jeszcze masz dostępny ;) Ja już posyłam $ na PayPal.

(Jak widać zakładam, że klucz jest z Humble. Wnioskuję tak na podstawie czasu pojawienia się ogłoszenia.)

23:23
xXxXx-xXxXx-xXxXx

(Goły klucz. Tutaj zacząłem podejrzewać, ale jeszcze nie wiedziałem, że mam do czynienia z gburem.)

23:29
Aktywowane, thx. To daj jeszcze proszę zrzut ekranu z kluczem ze strony humblebundle.com

23:30
?

("Ani be, ani me, ani kukuryku.")

23:33
Widzę, że jesteś wyjątkowo komunikatywny. Nie miałeś dostępnego Humble Giftlink to rzuć proszę zrzuterm ekranu, że to rzeczywiście klucz z Humble Choice.

23:35
Był opis że to giftlink albo klucz z Humble Choice ?
23:40
nie mam jak zrobić zrzutu

(Pewnie chochliki ukradły klawisz Print Screen...)

23:42
Nie i co w związku z tym? Po czasie wystawienia oferty zachodzi takie domniemanie. Nie prościej napisać, że to nie klucz z Choice albo po prostu zrobić ten zrzut ekranu? Już byś go dawno zrobił.

23:44
nie komplikuj, po co ci on ? kwitki zbierasz? nikt tu nie robi zrzutów

(No tak, przecież gdybym zgłosił na policję, że gość odsprzedał mi klucz z bundle to wysłano by po niego oddział BOA a gdyby dowiedziało się Humble to wysłałoby helikoptery z Humble Commando żeby aresztować jego i całą jego rodzinę.)

23:46
A to jakiś problem? Najwyraźniej tak. Nie jest prawdą, że nikt tu nie robi zrzutów, bo poza tobą tylko jeden typ mi się wykręcał, nikt inny nie robił problemów.

(Co jest w 100% prawdą - jak poprosiłem to zawsze dostałem zrzut. Raz jeden gość marudził, ale ostatecznie też zrzut mi wysłał.)

23:51
To masz drugiego. Nie robię zrzutów .
23:52
Poza tym to bazar :)

23:54
"Ale ty masz silną psychikę."
23:55
No to zapraszam na czarną listę i nie pozdrawiam. Nie ma to jak uczcicwe i normalne podejście do drugiej osoby.
No i dostał ode mnie komentarz neutralny.
Klucz działa, ale z pozytywów to tyle. Sprzedający jest równie komunikatywny i uczynny, co płyta chodnikowa.
Po czym wystawił mi komentarz negatywny.
Omijać szerokim łukiem. Typ po aktywacji chce "zrzut ekranu z kluczem ze strony humblebundle.com". Ten z tych prawilnych :)

kaloryfer pisze: 19 lis 2024, o 12:19To skoro kupujący dostal klucz to po co jojczy bo nie rozumiem?
Bo błędnie założyłem, że mam do czynienia z istotą rozumną, z tzw. RiGCzem na domyślnym poziomie.

A poza tym - napisałem do Seyonne (który to podobno ma Bazar pod opieką) prośbę o opinię w sprawie, bez żadnych oczekiwań, póki nie dostanę odpowiedzi. I tak sobie czekałem 2 miesiące przypominając się po drodze 3 razy.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 32 razy
Podziękowania: 18 razy

Hmm, moze nie mial z Humble'a tego klucza albo odkupil go od kogos tanio a potem Tobie sprzedal.
ODPOWIEDZ