Jeśli o mnie chodzi - nie ma problemu. Najwyżej admin wyedytuje post. Niech publika oceni.
3 września o godz. 19:00 wjeżdża Humble Choice z grą Marvel's Guardians of the Galaxy.
3 września o godz. 22:47 gość wystawia grę Marvel's Guardians of the Galaxy na Bazarze, jako "Klucz Steam".
3 września o godz. 23:03 rezerwuję grę.
Poniżej przeklejam rozmowę z transakcji. Ja na niebiesko, sprzedający na czerwono. Moje komentarze dla Was na czarno. Pisowania oryginalna.
23:05
Daj Pan Humble Giftlink, jeśli jeszcze masz dostępny
Ja już posyłam $ na PayPal.
(Jak widać zakładam, że klucz jest z Humble. Wnioskuję tak na podstawie czasu pojawienia się ogłoszenia.)
23:23
xXxXx-xXxXx-xXxXx
(Goły klucz. Tutaj zacząłem podejrzewać, ale jeszcze nie wiedziałem, że mam do czynienia z gburem.)
23:29
Aktywowane, thx. To daj jeszcze proszę zrzut ekranu z kluczem ze strony humblebundle.com
23:30
?
("Ani be, ani me, ani kukuryku.")
23:33
Widzę, że jesteś wyjątkowo komunikatywny. Nie miałeś dostępnego Humble Giftlink to rzuć proszę zrzuterm ekranu, że to rzeczywiście klucz z Humble Choice.
23:35
Był opis że to giftlink albo klucz z Humble Choice ?
23:40
nie mam jak zrobić zrzutu
(Pewnie chochliki ukradły klawisz Print Screen...)
23:42
Nie i co w związku z tym? Po czasie wystawienia oferty zachodzi takie domniemanie. Nie prościej napisać, że to nie klucz z Choice albo po prostu zrobić ten zrzut ekranu? Już byś go dawno zrobił.
23:44
nie komplikuj, po co ci on ? kwitki zbierasz? nikt tu nie robi zrzutów
(No tak, przecież gdybym zgłosił na policję, że gość odsprzedał mi klucz z bundle to wysłano by po niego oddział BOA a gdyby dowiedziało się Humble to wysłałoby helikoptery z Humble Commando żeby aresztować jego i całą jego rodzinę.)
23:46
A to jakiś problem? Najwyraźniej tak. Nie jest prawdą, że nikt tu nie robi zrzutów, bo poza tobą tylko jeden typ mi się wykręcał, nikt inny nie robił problemów.
(Co jest w 100% prawdą - jak poprosiłem to zawsze dostałem zrzut. Raz jeden gość marudził, ale ostatecznie też zrzut mi wysłał.)
23:51
To masz drugiego. Nie robię zrzutów .
23:52
Poza tym to bazar
23:54
"Ale ty masz silną psychikę."
23:55
No to zapraszam na czarną listę i nie pozdrawiam. Nie ma to jak uczcicwe i normalne podejście do drugiej osoby.
No i dostał ode mnie komentarz
neutralny.
Klucz działa, ale z pozytywów to tyle. Sprzedający jest równie komunikatywny i uczynny, co płyta chodnikowa.
Po czym wystawił mi komentarz
negatywny.
Omijać szerokim łukiem. Typ po aktywacji chce "zrzut ekranu z kluczem ze strony humblebundle.com". Ten z tych prawilnych 
kaloryfer pisze: 19 lis 2024, o 12:19To skoro kupujący dostal klucz to po co jojczy bo nie rozumiem?
Bo błędnie założyłem, że mam do czynienia z istotą rozumną, z tzw. RiGCzem na domyślnym poziomie.
A poza tym - napisałem do Seyonne (który to podobno ma Bazar pod opieką) prośbę o opinię w sprawie, bez żadnych oczekiwań, póki nie dostanę odpowiedzi. I tak sobie czekałem 2 miesiące przypominając się po drodze 3 razy.