Wrażenia z Bazaru
Idea bazaru na którym można wymieniać/sprzedawać zbyteczne klucze jest świetna. Wykonanie pod względem funkcjonalności bardzo przemyślane a sam wygląd bardzo ładny. Szkoda jednak, że opcje dodawania swoich ogłoszeń są dość mocno ograniczone. Od dawna przeglądam łowców, jednak konto założyłem dopiero teraz, gdyż może przydać się do sprzedania jakiegoś zbytecznego klucza bądź też do nabycia jakiejś gry w dobrej cenie. Sprzedanie jakiegoś "głośnego" tytułu jest raczej niemożliwe, gdyż nawet w przypadku najwyższego stopnia reputacji kwota sprzedaży może wynieść maksymalnie 50 zł. Gdy ogłoszono udostępnienie bazaru dla użytkowników ucieszyłem się, że będę mógł się pozbyć klucza dla Watch Dogs 2, jednak szybko się zorientowałem, że nic z tego. W pełni rozumiem, że związane jest to z kwestiami bezpieczeństwa transakcji i ograniczeniem możliwości oszustwa. Ogólnie rzecz biorąc bazar to bardzo fajna sprawa jednak szkoda, że nie będzie można znaleźć/sprzedać jakiś droższych gier.
BTW. Przy okazji mały offtopic, ktoś mi doradzi gdzie mogę bezpiecznie sprzedać klucz do Watch Dogs 2 na Uplay? Dostałem kod do gry przy zakupie monitora, jednak nie jestem zainteresowany tą grą a poza tym moja paka raczej nie odpali tej gry..
BTW. Przy okazji mały offtopic, ktoś mi doradzi gdzie mogę bezpiecznie sprzedać klucz do Watch Dogs 2 na Uplay? Dostałem kod do gry przy zakupie monitora, jednak nie jestem zainteresowany tą grą a poza tym moja paka raczej nie odpali tej gry..
- Podziękował: 1377 razy
- Podziękowania: 1315 razy
- Kontakt:
steamtrades, alledrogoDiabloo pisze: Idea bazaru na którym można wymieniać/sprzedawać zbyteczne klucze jest świetna. Wykonanie pod względem funkcjonalności bardzo przemyślane a sam wygląd bardzo ładny. Szkoda jednak, że opcje dodawania swoich ogłoszeń są dość mocno ograniczone. Od dawna przeglądam łowców, jednak konto założyłem dopiero teraz, gdyż może przydać się do sprzedania jakiegoś zbytecznego klucza bądź też do nabycia jakiejś gry w dobrej cenie. Sprzedanie jakiegoś "głośnego" tytułu jest raczej niemożliwe, gdyż nawet w przypadku najwyższego stopnia reputacji kwota sprzedaży może wynieść maksymalnie 50 zł. Gdy ogłoszono udostępnienie bazaru dla użytkowników ucieszyłem się, że będę mógł się pozbyć klucza dla Watch Dogs 2, jednak szybko się zorientowałem, że nic z tego. W pełni rozumiem, że związane jest to z kwestiami bezpieczeństwa transakcji i ograniczeniem możliwości oszustwa. Ogólnie rzecz biorąc bazar to bardzo fajna sprawa jednak szkoda, że nie będzie można znaleźć/sprzedać jakiś droższych gier.
- Discord: remike#9022
- Podziękował: 576 razy
- Podziękowania: 261 razy
- Kontakt:
Rozważamy umożliwienie sprzedaży za dowolną cenę w ramach funkcjonalności premium. Czyli wystawisz, jeśli uprzednio zapłacisz za taką możliwość.Diabloo pisze: Idea bazaru na którym można wymieniać/sprzedawać zbyteczne klucze jest świetna. Wykonanie pod względem funkcjonalności bardzo przemyślane a sam wygląd bardzo ładny. Szkoda jednak, że opcje dodawania swoich ogłoszeń są dość mocno ograniczone. Od dawna przeglądam łowców, jednak konto założyłem dopiero teraz, gdyż może przydać się do sprzedania jakiegoś zbytecznego klucza bądź też do nabycia jakiejś gry w dobrej cenie. Sprzedanie jakiegoś "głośnego" tytułu jest raczej niemożliwe, gdyż nawet w przypadku najwyższego stopnia reputacji kwota sprzedaży może wynieść maksymalnie 50 zł.
Z jednej strony trochę zaprzecza to idei Bazaru, gdzie wszystko ma być darmowe. Z drugiej - nikomu nie ograniczamy przywilejów. Udostępniamy jedynie dodatkową możliwość, której do tej pory nie było. Zapłacenie z góry jest też pewną formą weryfikacji sprzedającego.
Oczywiście prowizja byłaby sporo niższa niż w innych marketplace'ach, które dają przecież nieporównywalnie więcej możliwości. Co więcej płaciłoby się tylko za możliwości ponad tym, co już jest darmowe dla wszystkich. Przykład: masz limit 25 złotych, chcesz sprzedać za 100 zł = dokupujesz "wystawienia za 75 złotych".
Zobaczymy, czy takie coś w ogóle ma rację bytu. Przedstawimy szczegółowy plan i damy go do przedyskutowania userom.
Niemniej - celem podstawowym jest dokończenie najpierw funkcjonalności, o które userzy prosili w sugestiach. Dopiero gdy wszystko co potrzebne będzie gotowe, zaczniemy myśleć o premium.
Nie mam nic przeciwko opłatom, to twoja cytryna, wyciskaj jak chcesz, tylko błagam - nie wciskaj kitu o "weryfikacji sprzedającego".
- Kontakt:
To nie jest kit. Aktualnie kompletnie nowa osoba, która przyjdzie na Bazar może sprzedawać za maksymalnie 5 złotych. Gdyby każdy nołnejm z wejścia mógł sprzedawać Battlefieldy 1, Overwatche i tym podobne, to wolę nie wiedzieć co by się działo i wolę nie czytać tych ticketów.
Konieczność zapłaty drobnej kwoty z góry NIE DAJE pewności, że sprzedający będzie uczciwy. Ale umożliwia nam np. weryfikację danych osobowych takiej osoby. Wiemy też, ze nie jest to małolat, którego nie stać na wyłożenie kilku złotych. Oszust ma coś do stracenia. To naprawdę są aspekty, które robią różnice.
Oczywiście wiadomo, że istnieje też kwestia monetyzacji serwisu i nie ma co się oszukiwać, że ona nie istnieje. Jednak ja upieram się przy swoim i twierdzę, że sprzedający, który poda swoje dane osobowe i zapłaci prowizję z góry za wystawienie drogiej gry jest bardziej wiarygodny, niż pierwszy lepszy nołnejm.
Przecież przelew można zrobić na poczcie i wpisać na blankiecie dane jakie sobie tylko wymarzysz, więc cała ta "weryfikacja" to pic na wodę. Jak pisałem - nie mam nic do opłat. Nie lubię tylko wciskania kitu.remike pisze: Konieczność zapłaty drobnej kwoty z góry NIE DAJE pewności, że sprzedający będzie uczciwy. Ale umożliwia nam np. weryfikację danych osobowych takiej osoby. Wiemy też, ze nie jest to małolat, którego nie stać na wyłożenie kilku złotych. Oszust ma coś do stracenia. To naprawdę są aspekty, które robią różnice.

- Kontakt:
Lada dzień będzie ukrywanie gier z kolekcji.
Zastanawiam się też, czy nie banować tego typu gier, ale miało to dotyczyć tylko aktualnie dostępnych darmówek, a w tym wypadku ban byłby po fakcie - jeśli ktoś się nie zapisał to już nie dostanie darmówek.
nie mogę się zalogować początkowo potrzebne było co najmniej 20 gier na steam, kupiłem na szybko 10 gier.
Nie mogę się zalogować wymagane teraz jest już co najmniej 50 gier . WTF ktoś może pomóc ?? może nie czaje o co chodzi z tym logowaniem steam ?
Nie mogę się zalogować wymagane teraz jest już co najmniej 50 gier . WTF ktoś może pomóc ?? może nie czaje o co chodzi z tym logowaniem steam ?
- Podziękował: 2 razy
- Podziękowania: 12 razy
- Kontakt:
Szkoda banować,szkoda mi było czasu więc sobie je dokupiłem po 50 groszy.Jak dla mnie dobry interes.
- Podziękował: 0
- Podziękowania: 9 razy
- Kontakt:
fajna sprawa z tymi filtrami, brakuje jeszcze filtrów na gatunek gry i chyba będzie cacy jeśli chodzi o wyszukiwanie gier
+sortowanie u sprzedających też by się przydało
aha jeszcze żeby się dało ustawić domyślne ukrywanie posiadanych gier, bo ciągle trzeba to włączać
+sortowanie u sprzedających też by się przydało
aha jeszcze żeby się dało ustawić domyślne ukrywanie posiadanych gier, bo ciągle trzeba to włączać
- Podziękował: 61 razy
- Podziękowania: 40 razy
- Kontakt:
Pięknie! Tylko tej funkcjonalności (opcji ukrywania posiadanych gier) mi brakowało i fajnie zostało to rozwiązane.
Plus jeden zadowolony użytkownik bazarku
Tylko na mobilce te filtrowanie tak średnio działa, przynajmniej u mnie na chrome.
Po odświeżeniu strony filtry wracają do domyślnych ustawień, czyli na liście znajdują się też gry które ukryłem.
Edit: Czyli to samo, co kolega wyżej. Myślałem, że dotyczy to tylko mobilnej odsłony.
Plus jeden zadowolony użytkownik bazarku

Tylko na mobilce te filtrowanie tak średnio działa, przynajmniej u mnie na chrome.
Po odświeżeniu strony filtry wracają do domyślnych ustawień, czyli na liście znajdują się też gry które ukryłem.
Edit: Czyli to samo, co kolega wyżej. Myślałem, że dotyczy to tylko mobilnej odsłony.
- Podziękował: 0
- Podziękowania: 2 razy
- Kontakt:
Uważam, że cofnięcie reputacji jest bardzo nie fair, mi spadła ze 180 na 100 a wszystkie transakcje były prawidłowe, nie było żadnego naginania zasad, dlaczego mam tracić przez kombinatorów. Podstawowa zasada: Prawo nie działa wstecz, bardzo mi się nie podoba takie naginanie zasad w zależności od sytuacji w stosunku do wszystkich, bo ileś osób jest nieuczciwych.
- Podziękował: 12 razy
- Podziękowania: 2 razy
- Kontakt:
Zamierzacie zrobić wishlistę braną ze Steam, a nie z Salenauts? Ew. zamierzacie naprawić wishlistę z Salenauts? Bo jak dla mnie to likwiduje użyteczność tej funkcji filtrowania, a bardzo na nią czekałem. Lista Salenauts działa źle, przy synchronizacji tylko dodaje nowe tytuły i nie usuwa starych. Często nie usuwa nawet gier, które już mam zakupione. A wishlista rośnie do monstrualnych rozmiarów. Naprawdę zamierzacie usilnie promować martwy serwis? Dla mnie jest to zupełnie przestrzelony pomysł.
- Podziękował: 3 razy
- Podziękowania: 8 razy
- Kontakt:
Też zauważyłem nagły spadek reputacji... co właściwie się stało?Anomander Rake pisze: Uważam, że cofnięcie reputacji jest bardzo nie fair, mi spadła ze 180 na 100 a wszystkie transakcje były prawidłowe, nie było żadnego naginania zasad, dlaczego mam tracić przez kombinatorów. Podstawowa zasada: Prawo nie działa wstecz, bardzo mi się nie podoba takie naginanie zasad w zależności od sytuacji w stosunku do wszystkich, bo ileś osób jest nieuczciwych.
- Podziękował: 402 razy
- Podziękowania: 838 razy
Nowa zasada, że 1 rep na 24h od 1 użytkownika. Czyli jak na przykład komuś nie będzie chciało się zostawić tylko 50gr u Ciebie i będzie chciał wydać 2,5zł, to za te 5 zakupów dostaniesz tylko 1 repcoolwhip pisze:Też zauważyłem nagły spadek reputacji... co właściwie się stało?Anomander Rake pisze: Uważam, że cofnięcie reputacji jest bardzo nie fair, mi spadła ze 180 na 100 a wszystkie transakcje były prawidłowe, nie było żadnego naginania zasad, dlaczego mam tracić przez kombinatorów. Podstawowa zasada: Prawo nie działa wstecz, bardzo mi się nie podoba takie naginanie zasad w zależności od sytuacji w stosunku do wszystkich, bo ileś osób jest nieuczciwych.

- Podziękował: 402 razy
- Podziękowania: 838 razy
Bo to nie do końca wishlista steam, tylko wishlista steam z salesnauts. Aby była aktualna, trzeba się jeszcze zalogować o tu http://salenauts.com/