Nuuvem - temat ogólny
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
Nie wiem o co chodzi, ale przedwczoraj zdecydowałem się na ten entropay pod kątem paypala argentyńskiego i dzisiaj mam zablokowaną kartę debetową. ;c
Trzeba będzie wyjaśniać w banku, nie wiem czy ktoś też miał taką sytuację. Na 99% to ten czynnik, ponieważ nic innego nie wchodzi za bardzo w grę - kartę mam w domu, nawet nie noszę ze sobą, więc nikt nie miał jak zwędzić/podejrzeć, a zakupów też ostatnio dużo nie robiłem.
Trzeba będzie wyjaśniać w banku, nie wiem czy ktoś też miał taką sytuację. Na 99% to ten czynnik, ponieważ nic innego nie wchodzi za bardzo w grę - kartę mam w domu, nawet nie noszę ze sobą, więc nikt nie miał jak zwędzić/podejrzeć, a zakupów też ostatnio dużo nie robiłem.
- Podziękował: 4 razy
- Podziękowania: 49 razy
- Kontakt:
Ja osobiście z Entropay nie mam żadnych problemów, tak jak z kupowaniem gier na nuveem przez arg. PP. Widzę że nie które osoby mają, więc się zastanawiam czy to loteria z tym zakładaniem czy ktoś coś źle robi zakładając arg. PP lub może mi jakoś szczęśliwie się udało. Nie miałem jak na razie żadnego problemu z kupnem na nuveem, kupując nawet na kilku kontach tą samą grę płacąc jednym PP. Sorki za błędy, ale piszę na telefonie.Fj00b pisze: Nie wiem o co chodzi, ale przedwczoraj zdecydowałem się na ten entropay pod kątem paypala argentyńskiego i dzisiaj mam zablokowaną kartę debetową. ;c
Na wstępie zaznaczam: jestem totalnym noobem w kwestii kupowania na Nuuvem, dlatego z góry dziękuje jeśli ktoś mi wyjaśni mój problem w sposób łopatologiczny 
Mam podstawkę The Crew na uplay, planuje kupić sam dodatek Wild Run. Na Nuuvem przy przeglądaniu produktu nie ma żadnej informacji odnośnie region locka, mogę też dodać do koszyka. Ale w koszyku wyskakuje informacja, że "This item in unavailable in your country", a jeszcze poniżej "Some products in your cart seem to be unavailable in your country".
Pytanie moje: czy to jakaś standardowa informacja ze strony sklepu żeby odstraszyć kupujących, czy może faktycznie jest jakiś lock?

Mam podstawkę The Crew na uplay, planuje kupić sam dodatek Wild Run. Na Nuuvem przy przeglądaniu produktu nie ma żadnej informacji odnośnie region locka, mogę też dodać do koszyka. Ale w koszyku wyskakuje informacja, że "This item in unavailable in your country", a jeszcze poniżej "Some products in your cart seem to be unavailable in your country".
Pytanie moje: czy to jakaś standardowa informacja ze strony sklepu żeby odstraszyć kupujących, czy może faktycznie jest jakiś lock?
- Podziękował: 4 razy
- Podziękowania: 49 razy
- Kontakt:
Gra SuperHot kupiony z polskim PP i kuponem CUPONOMIA5 zniżka 5%, wyniosło niecałe 36zł. Aktywacja przebiegła bez żadnego problemu.
- Ci użytkownicy podziękowali mariohyper za ten post:
- oLiardi
- Podziękował: 0
- Podziękowania: 1 raz
- Kontakt:
Mam dobrą wiadomość dla tych co zakładali arg PP kilka tygodni temu. Właśnie kupiłem AC Rogue Deluxe którego nie mogłem wcześniej. Płatnośc dokonana z karty entropay. Jak widać Nuuvem nakłada blokady na świeżo założone konta południowoamerykańskie PP.
Najciekawsze że wcześniej próbowałem zakupić tę grę z brazylijskiego PP na której mam podpiętą polską kartę walutową i tutaj już wywalał błąd. Więc koniecznie musicie mieć podpietą kartę entropay na takie same dane co w PP.
Gra oczywiście aktywowała się na Uplay-u bezproblemowo.
Najciekawsze że wcześniej próbowałem zakupić tę grę z brazylijskiego PP na której mam podpiętą polską kartę walutową i tutaj już wywalał błąd. Więc koniecznie musicie mieć podpietą kartę entropay na takie same dane co w PP.
Gra oczywiście aktywowała się na Uplay-u bezproblemowo.
Kupowałem z thedivisiongame.com. Próbowałem kupić 2 razy. Raz po przekierowaniu na sklep ubi, 2 raz bezpośrednio z thedivisiongame.com klikając na checkout, wyskakiwało okienko popup. Za każdym razem na sam koniec po zalogowaniu się w paypal, transakcja została odrzucana. Dane również podałem brazylijskie z internetu, włącznie z numerem ubezpieczeniowym etc.
A teraz najlepsze, paypal zablokował mi polskie konto oraz wcześniej założone 2 konta argentyńskie. Na początku musiałem wysłać skan paszportu do polskiego paypala aby potwierdzić moją tożsamość. Parę godzin później dostałem email:
"Wydaje się, że posiadasz lub masz powiązania z wieloma kontami, których dotyczą nierozstrzygnięte sprawy. Abyśmy mogli usunąć ograniczenia dostępu do Twojego konta, musisz rozstrzygnąć te sprawy, w tym wyrównać do zera wszystkie ujemne salda i rozstrzygnąć wszystkie reklamacje (konta xxxxxxxxxxx@gmail.com, xxxxxxxxxxx@gmail.com)."
Sam nie wiem co teraz robić? Na obu argentyńskich kontach chcą ode mnie kopię rachunku aby potwierdzić adres zamieszkania

Heh, podając dane na Uplay użyłem własnego imienia i nazwiska. Lipny był adres i numer telefonu (jakiś hotel) a ten ichniejszy ZUS wygenerowałem online generatorem zwracając uwagę by był odpowiedni dla wybranego przeze mnie miasta (Sao Paulo - cyfra 8 info z instrukcji na stronie generatora).
Czyżby udało mi się zakupić grę w ostatniej chwili? Wnosząc z historii opisanej przez "Wyssanypaput" odnoszę wrażenie ze tak.
Owszem, miałem problem z zakupem na Nuuvem ale udało mi się zakupić produkt przez stronę gry i tym faktem się "pochwaliłem".
Czyżby udało mi się zakupić grę w ostatniej chwili? Wnosząc z historii opisanej przez "Wyssanypaput" odnoszę wrażenie ze tak.
Owszem, miałem problem z zakupem na Nuuvem ale udało mi się zakupić produkt przez stronę gry i tym faktem się "pochwaliłem".
Nuuvem właśnie (w końcu!) odpisało mi w sprawie Cities: Skylines.
Zaraz po zakupie napisałem im, zresztą zgodnie z prawdą, że skoro kupowałem z polskiego ip, płacąc polską kartą przez polskiego paypala i łyknęli transakcję, a na stronie nie było żadnych informacji o ograniczeniach regionalnych, to coś jest nie w porządku i czekam na działający kod. Pierwsze dwa maile zignorowali, na trzeci odpisali, że Cities ma ograniczenie na region i że zwracają mi proporcjonalnie pieniądze na paypala.
Jak dla mnie sprawa załatwiona ok.
Zaraz po zakupie napisałem im, zresztą zgodnie z prawdą, że skoro kupowałem z polskiego ip, płacąc polską kartą przez polskiego paypala i łyknęli transakcję, a na stronie nie było żadnych informacji o ograniczeniach regionalnych, to coś jest nie w porządku i czekam na działający kod. Pierwsze dwa maile zignorowali, na trzeci odpisali, że Cities ma ograniczenie na region i że zwracają mi proporcjonalnie pieniądze na paypala.
.Zwrot pieniędzy na rachunek: Karta debetowa Visa XXXX-XXXX-XXXX-XXXX: 9,62 PLN
Jak dla mnie sprawa załatwiona ok.