Nuuvem - temat ogólny

Okazyjne ceny gier na PC z dystrybucji elektronicznej. Klucze Steam, GOG, Origin, Uplay itd
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 28 razy
Podziękowania: 32 razy
Kontakt:

Orientuje się ktoś jak wygląda sprawa zakupu SP do Fallouta 4 obecnie na Nuuvem? Da się?
Awatar użytkownika
Moderator
Discord: silas#0117
Podziękował: 38 razy
Podziękowania: 14 razy
Kontakt:

Nie wiem jak z br paypalem ale z polskim nie przechodzi ;/ Jest promo na bundlestars tyle że nieporównywalnie drożej ;)
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 28 razy
Podziękowania: 32 razy
Kontakt:

Na pewno nie przechodzi, to już wiem bo kumpel próbował mi zakupić. Na BundleStars jest i tak troszkę taniej niż bezpośrednio na steamie.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 0
Podziękowania: 9 razy

Nie wiem o co chodzi, ale przedwczoraj zdecydowałem się na ten entropay pod kątem paypala argentyńskiego i dzisiaj mam zablokowaną kartę debetową. ;c
Trzeba będzie wyjaśniać w banku, nie wiem czy ktoś też miał taką sytuację. Na 99% to ten czynnik, ponieważ nic innego nie wchodzi za bardzo w grę - kartę mam w domu, nawet nie noszę ze sobą, więc nikt nie miał jak zwędzić/podejrzeć, a zakupów też ostatnio dużo nie robiłem.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 4 razy
Podziękowania: 49 razy
Kontakt:

Fj00b pisze: Nie wiem o co chodzi, ale przedwczoraj zdecydowałem się na ten entropay pod kątem paypala argentyńskiego i dzisiaj mam zablokowaną kartę debetową. ;c
Trzeba będzie wyjaśniać w banku, nie wiem czy ktoś też miał taką sytuację. Na 99% to ten czynnik, ponieważ nic innego nie wchodzi za bardzo w grę - kartę mam w domu, nawet nie noszę ze sobą, więc nikt nie miał jak zwędzić/podejrzeć, a zakupów też ostatnio dużo nie robiłem.
Ja osobiście z Entropay nie mam żadnych problemów, tak jak z kupowaniem gier na nuveem przez arg. PP. Widzę że nie które osoby mają, więc się zastanawiam czy to loteria z tym zakładaniem czy ktoś coś źle robi zakładając arg. PP lub może mi jakoś szczęśliwie się udało. Nie miałem jak na razie żadnego problemu z kupnem na nuveem, kupując nawet na kilku kontach tą samą grę płacąc jednym PP. Sorki za błędy, ale piszę na telefonie.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 0

Na wstępie zaznaczam: jestem totalnym noobem w kwestii kupowania na Nuuvem, dlatego z góry dziękuje jeśli ktoś mi wyjaśni mój problem w sposób łopatologiczny :)

Mam podstawkę The Crew na uplay, planuje kupić sam dodatek Wild Run. Na Nuuvem przy przeglądaniu produktu nie ma żadnej informacji odnośnie region locka, mogę też dodać do koszyka. Ale w koszyku wyskakuje informacja, że "This item in unavailable in your country", a jeszcze poniżej "Some products in your cart seem to be unavailable in your country".

Pytanie moje: czy to jakaś standardowa informacja ze strony sklepu żeby odstraszyć kupujących, czy może faktycznie jest jakiś lock?
Awatar użytkownika
Łowca

"U mnie z brazylijskim vpn i polskim payaplem nie przeszło"

A kupowałeś na Nuuvem czy na thedivisiongame.com ?
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Hawk,
Dodatkowe pytanie konkursowe ;)
Czy podając dane brazylijskie imię i nazwisko podałeś takie jak na koncie uplay, czy też lipne?
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 4 razy
Podziękowania: 49 razy
Kontakt:

Gra SuperHot kupiony z polskim PP i kuponem CUPONOMIA5 zniżka 5%, wyniosło niecałe 36zł. Aktywacja przebiegła bez żadnego problemu.
Ci użytkownicy podziękowali mariohyper za ten post:
oLiardi
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 1 raz
Kontakt:

Mam dobrą wiadomość dla tych co zakładali arg PP kilka tygodni temu. Właśnie kupiłem AC Rogue Deluxe którego nie mogłem wcześniej. Płatnośc dokonana z karty entropay. Jak widać Nuuvem nakłada blokady na świeżo założone konta południowoamerykańskie PP.
Najciekawsze że wcześniej próbowałem zakupić tę grę z brazylijskiego PP na której mam podpiętą polską kartę walutową i tutaj już wywalał błąd. Więc koniecznie musicie mieć podpietą kartę entropay na takie same dane co w PP.
Gra oczywiście aktywowała się na Uplay-u bezproblemowo.
Awatar użytkownika
Łowca

Hawk pisze: "U mnie z brazylijskim vpn i polskim payaplem nie przeszło"

A kupowałeś na Nuuvem czy na thedivisiongame.com ?
Kupowałem z thedivisiongame.com. Próbowałem kupić 2 razy. Raz po przekierowaniu na sklep ubi, 2 raz bezpośrednio z thedivisiongame.com klikając na checkout, wyskakiwało okienko popup. Za każdym razem na sam koniec po zalogowaniu się w paypal, transakcja została odrzucana. Dane również podałem brazylijskie z internetu, włącznie z numerem ubezpieczeniowym etc.
A teraz najlepsze, paypal zablokował mi polskie konto oraz wcześniej założone 2 konta argentyńskie. Na początku musiałem wysłać skan paszportu do polskiego paypala aby potwierdzić moją tożsamość. Parę godzin później dostałem email:
"Wydaje się, że posiadasz lub masz powiązania z wieloma kontami, których dotyczą nierozstrzygnięte sprawy. Abyśmy mogli usunąć ograniczenia dostępu do Twojego konta, musisz rozstrzygnąć te sprawy, w tym wyrównać do zera wszystkie ujemne salda i rozstrzygnąć wszystkie reklamacje (konta xxxxxxxxxxx@gmail.com, xxxxxxxxxxx@gmail.com)."
Sam nie wiem co teraz robić? Na obu argentyńskich kontach chcą ode mnie kopię rachunku aby potwierdzić adres zamieszkania :( Ma ktoś jakiś pomysł co im napisać?
Awatar użytkownika
Łowca

Heh, podając dane na Uplay użyłem własnego imienia i nazwiska. Lipny był adres i numer telefonu (jakiś hotel) a ten ichniejszy ZUS wygenerowałem online generatorem zwracając uwagę by był odpowiedni dla wybranego przeze mnie miasta (Sao Paulo - cyfra 8 info z instrukcji na stronie generatora).
Czyżby udało mi się zakupić grę w ostatniej chwili? Wnosząc z historii opisanej przez "Wyssanypaput" odnoszę wrażenie ze tak.
Owszem, miałem problem z zakupem na Nuuvem ale udało mi się zakupić produkt przez stronę gry i tym faktem się "pochwaliłem".
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Nuuvem właśnie (w końcu!) odpisało mi w sprawie Cities: Skylines.

Zaraz po zakupie napisałem im, zresztą zgodnie z prawdą, że skoro kupowałem z polskiego ip, płacąc polską kartą przez polskiego paypala i łyknęli transakcję, a na stronie nie było żadnych informacji o ograniczeniach regionalnych, to coś jest nie w porządku i czekam na działający kod. Pierwsze dwa maile zignorowali, na trzeci odpisali, że Cities ma ograniczenie na region i że zwracają mi proporcjonalnie pieniądze na paypala.
Zwrot pieniędzy na rachunek: Karta debetowa Visa XXXX-XXXX-XXXX-XXXX: 9,62 PLN
.

Jak dla mnie sprawa załatwiona ok. :)
Awatar użytkownika
Robin Hood

Season Pass do Fallout 4 ma blokadę ?? Bo jedynie widzę do wersji Chińskiej i Ruskiej...
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 1 raz
Kontakt:

Marcin89 pisze: Season Pass do Fallout 4 ma blokadę ?? Bo jedynie widzę do wersji Chińskiej i Ruskiej...
Nie ma locka. Sam wcześniej kupowałem i aktywował się bez problemu.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękowania: 9 razy

Marcin89 pisze: Season Pass do Fallout 4 ma blokadę ?? Bo jedynie widzę do wersji Chińskiej i Ruskiej...
Nie ma blokady, ale nie kupisz z polskiego PP, jedynie argentyński zarejestrowany.
Awatar użytkownika
Robin Hood

A czy jest możliwość kupna na tej stronie i przesłanie gry na drugie konto w postaci prezentu ?
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 154 razy
Podziękowania: 82 razy
Kontakt:

Marcin89 pisze: A czy jest możliwość kupna na tej stronie i przesłanie gry na drugie konto w postaci prezentu ?
Nie rozumiem pytania, zakupioną grę dostaje się w postaci klucza Steam.
Awatar użytkownika
Robin Hood

GhostHound pisze:
Marcin89 pisze: A czy jest możliwość kupna na tej stronie i przesłanie gry na drugie konto w postaci prezentu ?
Normalnie, kupujesz w tym sklepie jako prezent i wysyłasz komuś bez odkrywania klucza.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 154 razy
Podziękowania: 82 razy
Kontakt:

Marcin89 pisze:
GhostHound pisze:
Normalnie, kupujesz w tym sklepie jako prezent i wysyłasz komuś bez odkrywania klucza.
Nie, dodatkowo na jedno konto możesz kupić tylko jeden egzemplarz danej gry.
ODPOWIEDZ