Tak, trzeba je odpiąć, ja to kiedyś robiłem, jak oddałem znajomemu jakieś tam gierki co miałem (AC Origins i coś tam z Epica). W przypadku Epica nie ma konsekwencji, w przypadku Ubi możliwe, że zabiera ten loot typu jakieś małe DLCki do Asasynów, R6, te rzeczy które są na stronie Amazona oznaczone jako zawartość w grze. Ale to też nie mam co do tego pewności, po prostu jest taka formułka przy rozłączeniu kont "You will lose any exclusive content from Amazon that were unlocked through/from your Ubisoft account." Nie wiem co to dokładnie znaczy, nie chodzi o pełne wersje gier, bo znajomemu Asasyn został (i pożyczał tak kiedyś konta od innych to też nie było problemów), więc zgaduję, że chodzi o ten "loot" tylko.
A jeśli chcesz rozłączyć konta to tutaj są linki:
https://www.amazongames.com/en-us/suppo ... d-accounts
Potem w razie czego można połączyć konto znów z oryginalnym kontem, do którego Amazon był wstępnie podłączony.
A co do:
Czy nie ma niczego w regulaminach w stylu "jedno konto Amazon na jedno konto gier"?
To nie wiem, wydaje mi się, że nie, bo są ludzie którzy tak kontami się wymieniają, nawet dostają inne gry, a o banie nie słyszałem.
A jak w przypadku gier, które są na apkę Amazona?
No tych to niestety raczej na inne konto nie podłączysz, ale też pewności nie mam, po prostu zdaje się to niemożliwe, więc masz do nich dostęp tylko do czasu gdy masz też całe konto znajomego.