Amazon.pl - temat ogólny

Okazyjne ceny gier na PC z dystrybucji elektronicznej. Klucze Steam, GOG, Origin, Uplay itd
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 371 razy
Podziękowania: 455 razy

Tak, trzeba je odpiąć, ja to kiedyś robiłem, jak oddałem znajomemu jakieś tam gierki co miałem (AC Origins i coś tam z Epica). W przypadku Epica nie ma konsekwencji, w przypadku Ubi możliwe, że zabiera ten loot typu jakieś małe DLCki do Asasynów, R6, te rzeczy które są na stronie Amazona oznaczone jako zawartość w grze. Ale to też nie mam co do tego pewności, po prostu jest taka formułka przy rozłączeniu kont "You will lose any exclusive content from Amazon that were unlocked through/from your Ubisoft account." Nie wiem co to dokładnie znaczy, nie chodzi o pełne wersje gier, bo znajomemu Asasyn został (i pożyczał tak kiedyś konta od innych to też nie było problemów), więc zgaduję, że chodzi o ten "loot" tylko.
A jeśli chcesz rozłączyć konta to tutaj są linki: https://www.amazongames.com/en-us/suppo ... d-accounts
Potem w razie czego można połączyć konto znów z oryginalnym kontem, do którego Amazon był wstępnie podłączony.
A co do:
Czy nie ma niczego w regulaminach w stylu "jedno konto Amazon na jedno konto gier"?
To nie wiem, wydaje mi się, że nie, bo są ludzie którzy tak kontami się wymieniają, nawet dostają inne gry, a o banie nie słyszałem.
A jak w przypadku gier, które są na apkę Amazona?
No tych to niestety raczej na inne konto nie podłączysz, ale też pewności nie mam, po prostu zdaje się to niemożliwe, więc masz do nich dostęp tylko do czasu gdy masz też całe konto znajomego.
Ci użytkownicy podziękowali pioytyr za ten post:
Pawlus
Awatar użytkownika
Predator

Breathedge, Evil Within 2 i Chicken Police, ładny zestaw
Obrazek
edit: odświeżyłem stronę i Evil Within 2 zniknęło :trollface: ciekawe czy problemy jakieś ze stronką, czy to nie gra na ten miesiąc, w sumie i tak pewnie bym komuś oddał, bo horrory to nie mój klimat
edit2: jednak się znów pojawił :tak:
Ci użytkownicy podziękowali pioytyr za ten post (w sumie 3):
rob006MDAeldawido159
Awatar użytkownika
Predator

Trochę indyków, najciekawsze jest chyba Tunche, a Morrowind to niby dobra gra, ale pewnie każdy zainteresowany już dawno ma :P
Edit: z jakiegoś powodu film jest prywatny, ale na blogu nadal jest lista:
The Elder Scrolls III: Morrowind GOTY Edition
Onsen Master
Aerial_Knight’s Never Yield
Divine Knockout
One Hand Clapping
BATS: Bloodsucker Anti-Terror Squad
Space Crew: Legendary Edition
Tunche
Space Warlord Organ Trading Simulator

w sumie sporo tych gier :D będzie co testować
Ci użytkownicy podziękowali pioytyr za ten post (w sumie 2):
eldawido159BlackJuice
Awatar użytkownika
Predator

https://primegaming.blog/prime-gaming-a ... 76e84c1978

Nowe Prime
Terraformers najciekawsze jak dla mnie, no i chyba najdroższe. Grime miałem z IGN, ale sprzedałem, więc spoko
Do tego Wolfenstein The New Order, Beholder 2, Icewind Dale 1, The Beast Inside i Looking for Aliens. Źle nie jest, bo klasycznie: za taką cenę to chyba źle nawet być nie może, ale nadal jest to miesiąc bez jakiejś petardy, jak to kiedyś bywało.
A, i jakieś klasyczne gry od SNK.
No i trochę słabo, że dają tego Wolfensteina jako głowny tytuł, choć było to już na Epicu parę razy za darmo. Po komentarzach widzę, że za granicą ludzie są mniej zadowoleni, ale tam Prime kosztuje też znacznie więcej
Ci użytkownicy podziękowali pioytyr za ten post:
TheLastJedi
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 342 razy
Podziękowania: 144 razy
Kontakt:

No no, całkiem niezły pakiet. Terrasformers kupiłem co prawda na steam bo nawet nie myślałem że tak szybko wydadzą za darmo ale co zrobić. Trochę dziwne że taka w miarę nowa grę dają za darmo, trochę im jednak sprzedaż przez to spadnie.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 2 razy
Podziękowania: 2 razy

Witam.
Czy doładowaniami z kart podarunkowych dostępnych w keyshopach, można również płacić za sprzęt? Czy tylko za produkty cyfrowe?
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 5 razy
Podziękowania: 73 razy

Można, sam doładowywałem takimi kartami i płaciłem za sprzęt.
Ci użytkownicy podziękowali vertus za ten post:
MassKeeper
Awatar użytkownika
Predator

Obrazek
W lipcu w Prime:
-Cook, Serve, Delicious! 3?! - 6 lipca
-NAIRI: Tower of Shirin - 13 lipca
-Wytchwood - 20 lipca
-Lunar Axe - 27 lipca
Bez szału
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 80 razy
Podziękowania: 317 razy
Kontakt:

Jak myślicie, czy na prime days będą przecenione dyski ssd? Nie wiem czy zamawiać już teraz czy poczekać jeszcze parę dni :>
Awatar użytkownika
Administrator
Podziękował: 289 razy
Podziękowania: 459 razy
Kontakt:

Na ostatnich były, więc ja bym poczekał na Twoim miejscu, jeśli nie musisz mieć go na już :) No chyba że już dzieś jest jakaś zacna przecena, to zapewne dużo taniej nie będzie.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 280 razy
Podziękowania: 288 razy
Kontakt:

Pewnie będą, choć SSD są już tak tanie że raczej nie będą to żadne super wielki obniżki.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 72 razy
Podziękowania: 129 razy
Kontakt:

Temat trochę powiązany z Prime - ma ktoś problem z kartą?
Co trochę dostaję taki komunikat:
"Wystąpił problem z metodą płatności za Twoje członkostwa Prime. Oznacza to, że Twoje członkostwo Prime nie będzie kontynuowane automatycznie. Jeśli nie będziemy mogli obciążyć Twojej preferowanej metody płatności, spróbujemy obciążyć inną kartę dostępną w systemie. Zaktualizuj metodę płatności".

Weryfikuję kartę ręcznie w Amazonie. Dostaję komunikat że karta pomyślnie zweryfikowana w banku, a za parę minut powyższe wyskakuje mi ponownie. Domyślam się że powodem jest data ważności karty (5 letni okres ważności kończy mi się październiku 2023, a data następnego pobrania 49 zł za roczny Prime to połowa stycznia 2024 i system Amazona w swojej nieskończonie "mundrej SI" głupieje. To moja jedyna karta (z paru innych porezygnowałem bo nie uśmiecha mi się płacić po 10-15 zł od kiedy praktycznie wszystkie banki wprowadziły od pandemii opłaty za kartę). Mój bank wysyła nową kartę na około miesiąc przed upływem ważności aktualnej, czyli pod koniec września. Ktoś to przerabiał?
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 21 razy
Podziękowania: 705 razy
Kontakt:

Najlepiej napisz do supportu. Też miałem dawno temu problem z płatnością za Prime'a i support szybko sprawę załatwił.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 100 razy
Podziękowania: 258 razy
Kontakt:

Skapiradlo pisze: 30 lip 2023, o 14:20 To moja jedyna karta (z paru innych porezygnowałem bo nie uśmiecha mi się płacić po 10-15 zł od kiedy praktycznie wszystkie banki wprowadziły od pandemii opłaty za kartę).
z innej beczki:
nestbank nadal ma karty za free, jakby kogoś to interesowało...
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 2 razy
Podziękowania: 139 razy
Kontakt:

Kuwejt pisze: 30 lip 2023, o 16:00
Skapiradlo pisze: 30 lip 2023, o 14:20 To moja jedyna karta (z paru innych porezygnowałem bo nie uśmiecha mi się płacić po 10-15 zł od kiedy praktycznie wszystkie banki wprowadziły od pandemii opłaty za kartę).
z innej beczki:
tutaj kolega jakis farmazon wali , wiekszosc banków ma karte za free , tylko zazwyczaj mają jakies warunki do spełnienia żeby tak bylo , typu zapłać x razy , zapłac karta x kwote . Nest ma karte za free bez dodatkowych warunków jeszcze .
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 100 razy
Podziękowania: 258 razy
Kontakt:

Monek22 pisze: 30 lip 2023, o 23:47
Kuwejt pisze: 30 lip 2023, o 16:00
z innej beczki:
tutaj kolega jakis farmazon wali , wiekszosc banków ma karte za free , tylko zazwyczaj mają jakies warunki do spełnienia żeby tak bylo , typu zapłać x razy , zapłac karta x kwote . Nest ma karte za free bez dodatkowych warunków jeszcze .
Tak, jak piszesz.
Uciekłem do Nestbanku bo nie ma tych chorych warunków, jak inni. Hmmm... jak oni zarabiają? IDK
Korzystam od kilku lat i na razie czekam... co zrobią.
Ma ktoś może polską alternatywę, jakby "popsuli" nestbank?
Awatar użytkownika
Webmaster
Discord: rob006
Podziękował: 166 razy
Podziękowania: 205 razy
Kontakt:

mBank ma darmowe wirtualne karty do płatności w internecie - coś w stylu karty prepaid, gdzie masz tylko dane karty w apce w telefonie albo w serwisie internetowym banku. Korzystam od dłuższego czasu (między innymi w Amazonie) i jeszcze nie miałem problemów z płatnościami.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 52 razy
Podziękowania: 44 razy
Kontakt:

Oto jak Amazon rozwiązał mój zwrot produktu, który uległ awarii

Konto na Amazon mam mniej więcej od 18 lat. Przez ostatnie kilka lat wydałem u nich ponad 3000zł.

W 2023 kupiłem kartę pamięci na Amazon za około 120zł. Po kilku miesiącach przestała działać. Była na gwarancji producenta, więc do zwrotu / wymiany. Po kontakcie z obsługą Amazon dowiedziałem się, że wygenerują mi zwrot Paczkomatem. Żaden kod zwrotu nie przyszedł. Skontaktowałem się drugi raz, tym razem przyszedł kod.

Mam porządek w produktach i niektóre rodzaje opakowań zachowuję. Miałem więc do karty oryginalne opakowanie. Spakowałem, wysłałem z Paczkomatu. Trochę o sprawie zapomniałem. Minęły 2 miesiące, klikam przy zamówieniu Status Zwrotu. Link donikąd nie prowadzi, nie ma żadnego statusu. W banku pieniędzy za zwrot nie ma.

Skontaktowałem się więc z Obsługą Klienta Amazon na ich czacie. Opisałem sprawę. Pani kilka razy poprosiła o cierpliwość, po czym poinformowała o ustaleniach. Rzekomo odesłałem do Amazon nieprawidłowy produkt. Co Amazon robi w takiej sytuacji? Utylizuje produkt nie informując o tym nikogo, bez żadnych dowodów, bez powiadomienia, bez możliwości odzyskania produktu.

"Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?"
Ci użytkownicy podziękowali himalaya za ten post:
MerlinPL
Awatar użytkownika
Predator

https://primegaming.blog/prime-gaming-j ... a461bce75d
Znów bez szału, same indory, niby fajne, ale czegoś większego brakuje.
Awatar użytkownika
Redaktor
Podziękował: 102 razy
Podziękowania: 371 razy
Kontakt:

Akurat Endling — Extinction is Forever to jest absolutne TOP indyczków :)
ODPOWIEDZ