Seriale

Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 0

Aktualnie to:

- The Walking Dead (Na bieżąco, czekam do 9 lutego aż się przerwa skończy)
- Gra o Tron (Też na bieżąco, trochę dłużej trza czekać, bo aż do 30 marca)
- Spartakus (Zacząłem 1 sezon)
- The Vikings (Czekam na 2 sezon)

- Rodzinka.pl (uwielbiam xD)
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 2 razy
Kontakt:

Aktualnie nie oglądam żadnych, czekam jedynie na kolejne sezony Gry o Tron i House of Cards. Nie wiem jak wam, ale mi ciężko rozpocząć oglądanie nowego serialu, nie lubię "wskakiwać" do zbyt wielu fikcyjnych światów naraz, wolę wpierw domknąć fabułę jednego, nim zacznę drugi. Mam kilka seriali na oku, ale póki co nie mogę się przemóc, aby obejrzeć ten pierwszy odcinek :<
Te pierwsze dwa wymienione oczywiście polecam, a oprócz tego chciałbym jeszcze zarekomendować kilka mniej znanych produkcji (nie to, żeby były niszowe, ale w Polsce nie są jakoś wyjątkowo znane).

1. The Wire - absolutne arcydzieło, rzadko zdarza się, aby 5-sezonowy serial trzymał tak wysoką, równą formę od początku do końca. Każdy sezon zajmuje się innym problemem amerykańskiego Baltimore - handlem narkotykami, korupcją polityczną itd. Świetna fabuła, świetne postacie, świetne dialogi, świetne aktorstwo, *hruhur* 10/10. Do tego to, co sobie cenię w serialach - mało znanych twarzy, przez co łatwiej zatracić się w serialu, zapominając o tym, że to wszystko gra aktorska.
2. Deadwood - serial przedstawiający XIX-wieczne amerykańskie Deadwood, miasteczko pionierów, gdzie nie dotarło jeszcze prawo stanowe. Anarchokapitalizm w klimatach dzikiego zachodu.
3. Entourage - lekki, przyjemny serial komediowy opowiadający o paczce przyjaciół. Genialny Ari Gold (Jeremy Piven) - już dla niego samego można ten serial obejrzeć.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 2 razy

lysymoro pisze:
- Rodzinka.pl (uwielbiam xD)
Jedyny polski serial ktory ogladam xD
Awatar użytkownika
Łowca

vvujek pisze: 1. The Wire - absolutne arcydzieło, rzadko zdarza się, aby 5-sezonowy serial trzymał tak wysoką, równą formę od początku do końca. Każdy sezon zajmuje się innym problemem amerykańskiego Baltimore - handlem narkotykami, korupcją polityczną itd. Świetna fabuła, świetne postacie, świetne dialogi, świetne aktorstwo, *hruhur* 10/10. Do tego to, co sobie cenię w serialach - mało znanych twarzy, przez co łatwiej zatracić się w serialu, zapominając o tym, że to wszystko gra aktorska.
Ja się podpisuję pod tym obiema rękami. Dla mnie to najlepszy serial jaki kiedykolwiek oglądałem. Przede wszystkim podobał mi się dlatego, że porusza dosyć ciężkie problemy, a wykreowane postacie nie są dwukolorowe. W tym serialu nie ma "dobrych" i "złych" ludzi. Każdy człowiek ma swoje przymioty i tak jest przedstawiony w tym serialu. Mnie ten serial zmusił do myślenia nad tymi problemami. Na uwagę na pewno zasługuje wątek polskiej społeczności :-)
Napisałeś, że wszystko było grą aktorską, ale nie do końca się z tym zgodzę. Zobacz to: https://www.youtube.com/watch?v=GvVLJIJIOJw Ona na w rzeczywistości jest jak w serialu :P
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 2 razy
Podziękowania: 8 razy
Kontakt:

Ja polecam:

1. Firefly - czyli western w kosmosie, serial skreślony po jednym sezonie, ale za to jaki to sezon! Wątki z serialu zamyka film kinowy Serenity.
2. The Dead Zone - na motywach powieści Stephena Kinga; nie wiem jak dalej, ale pierwszy sezon wbija w fotel i jest perfekcyjnie zrealizowany niemal pod każdym względem; aktualnie serial leci na Horror Channel.

i również rekomenduję Deadwood.
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Osobiście polecam :
-Fringe
-The Walking Dead
-Dexter
-Spartacus
-Świat według bundych :trollface:
-Lost
-Breaking Bad
Jeszcze trochę tego by było ale te wydają mi się najlepsze :)
pozdrawiam
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 7 razy
Podziękowania: 16 razy
Kontakt:

drWho pisze: 1.było już o kampania braci to czego nie Pacyfik ? to samo tylko że na spokojnym oceanie
2. doctor Who ? fajne , lekkie i banalne - dla odstresowania
3. różowe lata 70 !! genialne gagi i humor :)
4. the prisner - 6 odc na wysokim poziomie o 2 światach http://www.filmweb.pl/serial/Uwi%C4%99ziony-2009-479720
5. lost room - kolejny o zjawiskach nadprzyrodzonych mini serial http://www.filmweb.pl/serial/Zagubiony+ ... 006-370554
6. wilfred - humorystyczna komedia o Frodo co gada z psem :)
7. american dad - humor jak w family guy
8. alo alo - chyba nie musze mówić
7. monty python - jw
8. jaś fasola- j.w
i wiele wymienionych wyżej już - jak mi coś przypomni to dopiszae
A który dr who ? Klasyczny czy z 2005? Ja oglądam obecnie tego starego i taki lekki nie jest. Obejrzałem pierwszy sezon tego starego i nowego, i ten klasyczny jest bardziej poważny, ogląda się jak teatr telewizji, problem w tym, że praktycznie prawie nie ma napisów po polsku, plus- można podszkolić angielski, po angielsku są do wszystkich epizodów.
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Dobrze trafiłem, jestem miłośnikiem seriali :) Moim ulubionym jest Dexter, z jednej strony żałuję, że już się skończył, ale z drugiej to dobrze, nie był tak strasznie na siłę przeciągany, jak jest teraz HIMYM. Poza tym The Big Bang Theory, The Walking Dead, Sherlock, Chuck itp.
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

vvujek tu się zgodzę, że serial dla samego występu Jeremiego Piven'a warto obejrzeć, genialna postać i fajnie zagrana :)
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Oglądam właśnie serial Detektyw na HBO.
Oprócz tego czekam na House of Cards ponieważ pierwszy sezon uważam za świetny. Kevin Spacey zagrał wybitnie.
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Jakoś ostatnio nawet czterdziestopięcio minutowce są dla mnie ciut za długie (chociaż Revolution, Bones czy Psycha musze tu wspomnieć), to od siebie polecę parę komedii po 20 minut odcinek:
Episodes - powrót Matta LeBlanca, czyli Joeya z Przyjaciół, który tutaj gra samego siebie. Ciężko go znaleźć ze względu na nazwę, ale warto spróbować.
Modern Family - kolejny wielki powrót, tym razem O'Neila - Bundy się zestarzał, zmienił rodzinę, ale nadal jest w świetnej formie :D.
Raising Hope - kolejna lajtowa komedia, idealna do przerwy na jedzenie przy komputerze :D
2 Broke Girls - a to już nie każdemu się podoba - dla mnie serial bomba. Co zadziwiające, aktorzy wyglądają, jakby nie znali kwestii innych, co o dziwo urealnia kwestie i sprawia, że stają się śmieszniejsze :D.
How i Met Your Mother, The Big Bang Theory czy The Two and Half Men znają wszyscy, tego polecać nie trzeba.
Z seriali które aktualnie mają pauzę lub już sie skończyły warto wspomnieć jescze o serialu Eureka - opowiada o miasteczku geniuszy, do którego trafia nasz 'przeciętniak' i zostaje w nim szeryfem. A że wynalazki lubią płatać figle - bohater cały czas ma coś do roboty.
Ktoś mówił o Doctorze Who - jest jeszcze bardziej powazny Spinoff tego epickiego serialu, nazywa się Torchwood.
k4n
Awatar użytkownika
k4n
Robin Hood
Podziękowania: 10 razy
Kontakt:

oglądam:
- True Detective (Detektyw)
- CSI (Kryminalne zagadki Las Vegas)
- Gra o Tron
- The Walking Dead
- True Blood
- The Killing
- Big Bang Theory
- The Fall
Z Zakończonych oglądałem:
- Dexter
- House
- Breaking Bad
- Spartakus
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 1 raz
Kontakt:

Moje ulubione seriale komediowe
Trzecia planeta od słońca
Diabli nadali
Różowe lata 70te
Chłopaki z baraków
ALF

A niekomediowe to :
Battlestar Galactica
Sons of anarchy
Jerycho
Banshee
Breaking Bad
Gra o Tron
Boardwalk Empire

Każdy szczerze polecam ;)
Awatar użytkownika
Grafik
Podziękował: 1 raz
Podziękowania: 8 razy
Kontakt:

Jestem pełen podziwu dla tych, którzy dotrwali do końca Dextera. Widocznie twórcy nie słuchali za młodu Perfect, bo zdecydowanie nie wiedzieli, kiedy ze sceny zejść.
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 32 razy
Podziękowania: 21 razy
Kontakt:

LESZ3u Dexter był dobry do końca, choć przedostatni sezon, był ciężki. Ja serial skończył bym w momencie wanny, ale pociągnęli dalej. Miało to swoje dobre i złe strony, ale na koniec się postarali ;)
Podobnie według mnie było z Housem. Dużo bardziej się z nim męczyłem niż z Dexterem.

Ostatnio skończyłem Breaking Bad i uważam, że zasłużył sobie na te wszystkie nagrody. Szkoda, że tak długo go robili, ale warto było czekać.

Jestem w trakcie oglądania kilku seriali jeszcze:
Weeds
How I meet your mother (tutaj mogli skończyć to już dawno, ale nie...)
Big Bang Theory (bardzo specyficzny humor, ale do mnie trafił)
Family Guy (też specyficzny humor, idealny na "odstresowanie")
Grimm (Zostałem zaskoczony przez ten serial i bardzo mnie wciągnął)

To tyle z tych świeżych produkcji jakie pamiętam.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 35 razy
Podziękowania: 17 razy
Kontakt:

Ja również obejrzałem całego Dextera, i gdybym miał uszeregować w kolejności "fajności" sezonów to byłoby to chyba 1-4-2-6-3-5-7-8, ostatnie dwa były okropne, szósty jeszcze miał ciekawy wątek główny. Zakończenie to już totalna porażka.
Co do House'a to jestem chyba jednym z niewielu, którym podobał się cały, od początku do końca. Były gorsze odcinki, twórcy nie mieli chyba za bardzo pomysłu jak by to zakończyć, ale wrażenia pozostały bardzo pozytywne.
Z innych seriali, oglądam The Walking Dead, w którym aktualny czwarty sezon podoba mi się najbardziej (po takim sobie drugim i trzecim).
Oprócz tego również Gra o Tron - całość fajna i wciągająca.
Ostatnio zacząłem oglądać Doctora Who (tego nowego) i jestem pod ogromnym wrażeniem tego serialu. Wczoraj skończyłem trzeci sezon i trzy ostatnie odcinki były jednymi z lepszych odcinków seriali jakie miałem okazję obejrzeć.

Ogólnie to seriale dużo bardziej lubię niż filmy.
Awatar użytkownika
Łowca

drWho pisze: 3. różowe lata 70 !! genialne gagi i humor :)
Oprócz tego największym plusem serialu była Donna, czyli moja niespełniona miłość ;)
Awatar użytkownika
Łowca

Polecam American Horror Story (1 sezon) i SuperNatural (cała seria)
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 3 razy
Kontakt:

Polecam:
Gra o Tron
Supernaturals
Friends :P
Spartakus
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 23 razy
Podziękowania: 43 razy
Kontakt:

Fajnych seriali jest dosyć sporo. Ja bym wyróżnił kultowe "Z Archiwum X", "Miasteczko Twin Peaks" oraz mega śmieszny "Świat według Bundych". Na tym ostatnim nieraz się uśmiałem do rozpuku.:) Natomiast mój absolutny numer 1 to "Dexter". Każdy odcinek mnie miażdżył, mielił i wypluwał.:) Oglądając go zapominałem o bożym świecie.:)
ODPOWIEDZ