Gry paragrafowe
- Podziękował: 49 razy
- Podziękowania: 63 razy
- Kontakt:
Kiedyś sam taką grę robiłem na C64 trochę zmieniony Wojownik Autostrady, więc wiem ile to jest pracy. Ukończyłbym grę, ale w Basicu zabrakło pamięci i się cały program wysypał. Nawet nie wiesz Adeptus, jak moje serduszko bije do każdego, kto wydaje gry paragrafowe, nie chcąc nic w zamian.
- Podziękował: 3 razy
- Podziękowania: 12 razy
Dziękuję za miłe słowa. A jak kogoś interesują gry paragrafowe, to przypominam, że na http://www.paragrafowegranie.fora.pl/ jest sporo darmowych pozycji.
Chociaż nie powiedziałbym, że tak zupełnie niczego nie oczekuję w zamian. Bardzo zależy mi na opiniach graczy - wolę nawet negatywne od milczenia
Chociaż nie powiedziałbym, że tak zupełnie niczego nie oczekuję w zamian. Bardzo zależy mi na opiniach graczy - wolę nawet negatywne od milczenia

Adeptusie,Adeptus pisze: 24 maja 2021, o 12:10 Dziękuję za miłe słowa. A jak kogoś interesują gry paragrafowe, to przypominam, że na http://www.paragrafowegranie.fora.pl/ jest sporo darmowych pozycji.
Chociaż nie powiedziałbym, że tak zupełnie niczego nie oczekuję w zamian. Bardzo zależy mi na opiniach graczy - wolę nawet negatywne od milczenia![]()
Czy byłbyś zainteresowany bardziej komercyjnym opracowaniem gry paragrafowej?
Pamiętam, że gdy byłem jeszcze w podstawówce, to mój kolega z klasy wtajemniczył mnie w właśnie w gry paragrafowe. Przyznam, że przez pewien krótki czas bardzo mnie one zafascynowały do tego stopnia, że sam zacząłem je pisać (choć nigdy żadnej nie skończyłem
). Mój kolega był bardzo dobrym mistrzem gry. Od mistrza gry bardzo dużo zależy. To właśnie od tej osoby i jej zaangażowania, wiedzy, umiejętności "zarysowania" świata zależy to czy gra "się przyjmie". Granie w takie gry samemu było dla mnie nudne, a niestety kompanów do takich zabaw nie było zbyt wielu. Niedługo później rodzice kupili komputer i przeniosłem się w świat komputerowych RPG, czyli cRPG.

- Podziękował: 3 razy
- Podziękowania: 12 razy
Przepraszam, dawno nie wchodziłem. Niestety, ale pewnie z arukim nie uda mi się już skontaktować, ale gdyby tu wszedł i przeczytał, proszę o kontakt na brat.dominik@op.pl .
Ostatnio zmieniony 10 maja 2023, o 11:44 przez Adeptus, łącznie zmieniany 1 raz.