Gierki do odpalenia na komputerze biurowym
Jak Frozen Synapse to możesz zobaczyć też dostępne obecnie w Bundlestars świetne Door Kickers
rozgrywka bliźniacza co do Frozen Synapse.
Możesz spróbować też starsze Total Wary
bitwy w czasie rzeczywistym możesz pomijać i zdawać się na rozstrzygnięcie automatyczne, ewentualnie je dowolnie pauzować. A dla mnie esencja Total Warów to właśnie rozwinięta turowa warstwa strategiczna na mapie świata.
Możesz też starsze Cywilizacje spróbować
kompletną 3 i 4 powinieneś mieć z bundli.
Być może pójdzie Ci też rewelacyjna Banner Saga
gra wyszła też na Androida, iOSa i Vitę. Wątpię by miała większe wymagania sprzętowe niż np. Fallout Shelter.
Zawsze są też stare Wormsy z botami
przy manualnych ustawieniach zasad rozgrywki, mocy broni itd. , wcale nie jest to taka głupia opcja. Najbardziej możliwą do personalizacji częścią była chyba 2ka.
Możesz też spróbować 1 Eadora (Genesis).

Możesz spróbować też starsze Total Wary

Możesz też starsze Cywilizacje spróbować

Być może pójdzie Ci też rewelacyjna Banner Saga

Zawsze są też stare Wormsy z botami

- Podziękował: 0
- Podziękowania: 15 razy
- Kontakt:
Jeśli interesują Cię chociaż odrobinę gry logiczne, serdecznie polecam LYNE - też była w Humblu, i też w wersji DRM-free. Według mnie idealna na rozwiązanie kilku łamigłówek w przerwie w pracy. 
http://store.steampowered.com/app/266010/

http://store.steampowered.com/app/266010/
- Ci użytkownicy podziękowali MaciekMaciek87 za ten post:
- Jerry
- Podziękował: 35 razy
- Podziękowania: 17 razy
- Kontakt:
seria Quell - trzy części fajnego ruszania mózgownicą,
Peggle - powinny się fajnie sprawdzić
Plants vs Zombies
Kurka Wodna
któraś Trackmania - trasy są krótkie, więc powinno się nadać
Zafehouse Diares
Hook
Ludoku
Obulis
może któreś Wormsy 2D
Back to Bed
Breach and Clear
Crazy Machines
World of Goo
Divide By Sheep
Cross Set
nie wiem czy wszystkie powyższe mają wersje DRM free, większość na pewno.
Ogólnie warto się zainteresować grami logicznymi pokroju właśnie Quell. Często się je ignoruje, gdy trafiają do bundli np. IndieGali, ale na takie okazje są idealne
Peggle - powinny się fajnie sprawdzić
Plants vs Zombies
Kurka Wodna

któraś Trackmania - trasy są krótkie, więc powinno się nadać
Zafehouse Diares
Hook
Ludoku
Obulis
może któreś Wormsy 2D
Back to Bed
Breach and Clear
Crazy Machines
World of Goo
Divide By Sheep
Cross Set
nie wiem czy wszystkie powyższe mają wersje DRM free, większość na pewno.
Ogólnie warto się zainteresować grami logicznymi pokroju właśnie Quell. Często się je ignoruje, gdy trafiają do bundli np. IndieGali, ale na takie okazje są idealne

- Ci użytkownicy podziękowali Bożygrzmot za ten post:
- Jerry
- Podziękował: 102 razy
- Podziękowania: 24 razy
- Kontakt:
Revan pisze: Jak Frozen Synapse to możesz zobaczyć też dostępne obecnie w Bundlestars świetne Door Kickersrozgrywka bliźniacza co do Frozen Synapse.
Możesz spróbować też starsze Total Warybitwy w czasie rzeczywistym możesz pomijać i zdawać się na rozstrzygnięcie automatyczne, ewentualnie je dowolnie pauzować. A dla mnie esencja Total Warów to właśnie rozwinięta turowa warstwa strategiczna na mapie świata.
Możesz też starsze Cywilizacje spróbowaćkompletną 3 i 4 powinieneś mieć z bundli.
Być może pójdzie Ci też rewelacyjna Banner Sagagra wyszła też na Androida, iOSa i Vitę. Wątpię by miała większe wymagania sprzętowe niż np. Fallout Shelter.
Zawsze są też stare Wormsy z botami![]()
przy manualnych ustawieniach zasad rozgrywki, mocy broni itd. , wcale nie jest to taka głupia opcja. Najbardziej możliwą do personalizacji częścią była chyba 2ka.
Door Kickers to dobry pomysł. Tym bardziej, że na HIB jest wersja DRM Free. I przy okazji Breach & Clear, które trochę ograłem do Zbundlowanych ściągnąłem.
Total Warów nie lubię, Banner Saga ma za długie odstępy między save'ami i ma fajną muzykę, którą szkoda mi tracić, cywilizacje

Eador w sumie się nada.
Convoy za łatwe. I nie mam DRM-Free.
@Boży, B&C jak już napisałem wyżej ściągam. Dzięki.
Ogólnie wydaje mi się, że na razie wystarczy mi gierek. Wielkie dzięki wszystkim za pomoc. Ale jak chcecie to dalej śmiało możecie pisać jakieś tytuły. Wszystkich już repować nie będę, ale jak coś naprawdę dobrego zarzucicie, to nagrodzę.
- Podziękował: 8 razy
- Podziękowania: 41 razy
- Kontakt:
Fallout, Fallout 2 oraz Tactics
Cieplo wspominam takze Warlords Battlecry III oraz Warlords IV Bohaterowie Etherii. Freedom Force, Another War oraz Jak Rozpetalem II Wojne Swiatowa
Konung 2 i 3, Straz Nocna, Pool of Radiance - jeszcze gdzies czasem uda sie dorwac te rzeczy
Siege of Avalon swego czasu sie zagrywalem.

- Podziękował: 6 razy
- Podziękowania: 13 razy
- Kontakt:
Titan quest, Ronin, Path of exile, Diablo II, Doom III, The Elder Scrolls IV: Oblivion, Half-Life, Supaplex
, Age Of empires, DMC 3
jeśli coś się powtórzyło to przepraszam, nie czytałem tematu oprócz pierwszego posta

jeśli coś się powtórzyło to przepraszam, nie czytałem tematu oprócz pierwszego posta

- Podziękował: 5 razy
- Podziękowania: 17 razy
- Kontakt:
Ja swego czasu zagrywałem się w pracy we wszystkie produkcję Telltele Games
Pamiętam jak miałem dylematy natury moralnej, poodpisywać na maile czy zrobić jeszcze jeden sezon w TWD
Pamiętam jak miałem dylematy natury moralnej, poodpisywać na maile czy zrobić jeszcze jeden sezon w TWD

- Podziękował: 0
- Podziękowania: 1 raz
- Kontakt:
South Park: Kijek Prawdy - był w Humblu, jest turowy, pójdzie na każdym komputerze i grafika Intel HD w zupełności mu wystarcza, a jednocześnie jest grą w miarę nową stosującą fajne i do tej pory mało eksploatowane mechaniki. Jeśli lubisz serial albo chociaż kreskówkową estetykę - nie zawiedziesz się.
- Podziękował: 80 razy
- Podziękowania: 317 razy
- Kontakt:
Greed Corp całkiem nieźle sprawdza się jako przerywnik od pracy/nauki, są tury, niskie wymagania sprzętowe, a poza tym było w bundlu
Oprócz tego do głowy przychodzi mi jeszcze Civilization III, aczkolwiek tutaj partie są zdecydowanie dłuższe, nawet na małych mapach rozgrywka trwa kilka-kilkanaście godzin w zależności od ustawień.