Gierki do odpalenia na komputerze biurowym

Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 102 razy
Podziękowania: 24 razy
Kontakt:

Tak! Frozen synapse się nada! Ale nikt nie będzie chciał w to grać, bo jeden z systemów, który używamy nazywa się Synapse i to będzie już za dużo :E
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 50 razy
Podziękowania: 44 razy
Kontakt:

Może Fallout Szelter - o ile nie ograłeś go już na telefonie
Awatar użytkownika
VIP
Kontakt:

Jednak z Fallout Shelter jest jeden problem:

Obrazek :E
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 175 razy
Podziękowania: 58 razy
Kontakt:

Jak Frozen Synapse to możesz zobaczyć też dostępne obecnie w Bundlestars świetne Door Kickers -> rozgrywka bliźniacza co do Frozen Synapse.
Możesz spróbować też starsze Total Wary -> bitwy w czasie rzeczywistym możesz pomijać i zdawać się na rozstrzygnięcie automatyczne, ewentualnie je dowolnie pauzować. A dla mnie esencja Total Warów to właśnie rozwinięta turowa warstwa strategiczna na mapie świata.
Możesz też starsze Cywilizacje spróbować -> kompletną 3 i 4 powinieneś mieć z bundli.
Być może pójdzie Ci też rewelacyjna Banner Saga -> gra wyszła też na Androida, iOSa i Vitę. Wątpię by miała większe wymagania sprzętowe niż np. Fallout Shelter.
Zawsze są też stare Wormsy z botami :P -> przy manualnych ustawieniach zasad rozgrywki, mocy broni itd. , wcale nie jest to taka głupia opcja. Najbardziej możliwą do personalizacji częścią była chyba 2ka.
Możesz też spróbować 1 Eadora (Genesis).
Ci użytkownicy podziękowali Revan za ten post:
Jerry
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 0
Podziękowania: 15 razy
Kontakt:

Jeśli interesują Cię chociaż odrobinę gry logiczne, serdecznie polecam LYNE - też była w Humblu, i też w wersji DRM-free. Według mnie idealna na rozwiązanie kilku łamigłówek w przerwie w pracy. :)

http://store.steampowered.com/app/266010/
Ci użytkownicy podziękowali MaciekMaciek87 za ten post:
Jerry
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 91 razy
Podziękowania: 259 razy
Kontakt:

Jerry pisze: Jednak z Fallout Shelter jest jeden problem:
No to lipton :U

Jeżeli podobał Ci się FTL, to może Convoy? Podobne, trochę dłuższe i wolniejsze, mniej się polega na losowości (co dla mnie jest plusem).

Albo Factorio w trybie pokojowym ;)
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 35 razy
Podziękowania: 17 razy
Kontakt:

seria Quell - trzy części fajnego ruszania mózgownicą,
Peggle - powinny się fajnie sprawdzić
Plants vs Zombies
Kurka Wodna :E
któraś Trackmania - trasy są krótkie, więc powinno się nadać
Zafehouse Diares
Hook
Ludoku
Obulis
może któreś Wormsy 2D
Back to Bed
Breach and Clear
Crazy Machines
World of Goo
Divide By Sheep
Cross Set

nie wiem czy wszystkie powyższe mają wersje DRM free, większość na pewno.

Ogólnie warto się zainteresować grami logicznymi pokroju właśnie Quell. Często się je ignoruje, gdy trafiają do bundli np. IndieGali, ale na takie okazje są idealne ;)
Ci użytkownicy podziękowali Bożygrzmot za ten post:
Jerry
Awatar użytkownika
VIP
Kontakt:

Revan pisze: Jak Frozen Synapse to możesz zobaczyć też dostępne obecnie w Bundlestars świetne Door Kickers -> rozgrywka bliźniacza co do Frozen Synapse.
Możesz spróbować też starsze Total Wary -> bitwy w czasie rzeczywistym możesz pomijać i zdawać się na rozstrzygnięcie automatyczne, ewentualnie je dowolnie pauzować. A dla mnie esencja Total Warów to właśnie rozwinięta turowa warstwa strategiczna na mapie świata.
Możesz też starsze Cywilizacje spróbować -> kompletną 3 i 4 powinieneś mieć z bundli.
Być może pójdzie Ci też rewelacyjna Banner Saga -> gra wyszła też na Androida, iOSa i Vitę. Wątpię by miała większe wymagania sprzętowe niż np. Fallout Shelter.
Zawsze są też stare Wormsy z botami :P -> przy manualnych ustawieniach zasad rozgrywki, mocy broni itd. , wcale nie jest to taka głupia opcja. Najbardziej możliwą do personalizacji częścią była chyba 2ka.
Możesz też spróbować 1 Eadora (Genesis).

Door Kickers to dobry pomysł. Tym bardziej, że na HIB jest wersja DRM Free. I przy okazji Breach & Clear, które trochę ograłem do Zbundlowanych ściągnąłem.

Total Warów nie lubię, Banner Saga ma za długie odstępy między save'ami i ma fajną muzykę, którą szkoda mi tracić, cywilizacje -> 4X

Eador w sumie się nada.
GThoro pisze:
Jerry pisze: Jednak z Fallout Shelter jest jeden problem:
No to lipton :U

Jeżeli podobał Ci się FTL, to może Convoy? Podobne, trochę dłuższe i wolniejsze, mniej się polega na losowości (co dla mnie jest plusem).

Albo Factorio w trybie pokojowym ;)
Convoy za łatwe. I nie mam DRM-Free.

@Boży, B&C jak już napisałem wyżej ściągam. Dzięki.

Ogólnie wydaje mi się, że na razie wystarczy mi gierek. Wielkie dzięki wszystkim za pomoc. Ale jak chcecie to dalej śmiało możecie pisać jakieś tytuły. Wszystkich już repować nie będę, ale jak coś naprawdę dobrego zarzucicie, to nagrodzę.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 8 razy
Podziękowania: 41 razy
Kontakt:

Fallout, Fallout 2 oraz Tactics :D Cieplo wspominam takze Warlords Battlecry III oraz Warlords IV Bohaterowie Etherii. Freedom Force, Another War oraz Jak Rozpetalem II Wojne Swiatowa :D Konung 2 i 3, Straz Nocna, Pool of Radiance - jeszcze gdzies czasem uda sie dorwac te rzeczy :) Siege of Avalon swego czasu sie zagrywalem.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 74 razy
Podziękowania: 116 razy
Kontakt:

7th Legion, 8BitBoy, no i jak lubisz strategie to zawsze mozesz sciagnac PL gierkę Legion z bodajże 1998 :).
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 41 razy
Podziękowania: 21 razy
Kontakt:

Dobry temat, sam chwilowo jestem bez grafiki i interesuje mnie co pojdzie na integrze :)
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 1 raz
Kontakt:

Wpadło mi jeszcze do głowy Doorkickers, wydaje się idealna.. No i gry pokroju Rollercoaster i Open Transport Tycoon
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 6 razy
Podziękowania: 13 razy
Kontakt:

Titan quest, Ronin, Path of exile, Diablo II, Doom III, The Elder Scrolls IV: Oblivion, Half-Life, Supaplex :D, Age Of empires, DMC 3
jeśli coś się powtórzyło to przepraszam, nie czytałem tematu oprócz pierwszego posta :)
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 91 razy
Podziękowania: 259 razy
Kontakt:

Esaroth pisze: jeśli coś się powtórzyło to przepraszam, nie czytałem tematu oprócz pierwszego posta :)
I do tego przeczytałeś go po łebkach :gwizdany:
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 18 razy
Podziękowania: 18 razy

uh, Settlers 2/3 :D
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 11 razy
Podziękowania: 3 razy
Kontakt:

Dungeons of Dredmor. Masz na steamie i grałeś ;) btw wersja steamowa to tak naprawdę drm free tylko trzeba zapisy kopiować na pena (sam w to grałem z pena)
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 5 razy
Podziękowania: 17 razy
Kontakt:

Ja swego czasu zagrywałem się w pracy we wszystkie produkcję Telltele Games
Pamiętam jak miałem dylematy natury moralnej, poodpisywać na maile czy zrobić jeszcze jeden sezon w TWD :)
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 1 raz
Kontakt:

South Park: Kijek Prawdy - był w Humblu, jest turowy, pójdzie na każdym komputerze i grafika Intel HD w zupełności mu wystarcza, a jednocześnie jest grą w miarę nową stosującą fajne i do tej pory mało eksploatowane mechaniki. Jeśli lubisz serial albo chociaż kreskówkową estetykę - nie zawiedziesz się.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 80 razy
Podziękowania: 317 razy
Kontakt:

Greed Corp całkiem nieźle sprawdza się jako przerywnik od pracy/nauki, są tury, niskie wymagania sprzętowe, a poza tym było w bundlu ;) Oprócz tego do głowy przychodzi mi jeszcze Civilization III, aczkolwiek tutaj partie są zdecydowanie dłuższe, nawet na małych mapach rozgrywka trwa kilka-kilkanaście godzin w zależności od ustawień.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 106 razy
Podziękowania: 80 razy
Kontakt:

Puzzle Quest :D
ODPOWIEDZ