Pomysły na nowe medale

Awatar użytkownika
Zbanowany
Podziękował: 0
Podziękowania: 19 razy
Kontakt:

Może jakiś medal dla każdego? ;)
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 4 razy
Podziękowania: 41 razy
Kontakt:

brecho pisze:
MSKOTOR pisze: Każdy może zgłosić post do przyznania reputacji do moderatora. Chyba przez "zgłoś post => inny powód". Wiem, bo kilka razy tak moderacja przyznawała reputacje.

A co innego że wytyczne do przyznawania reputacji są, ale mało kto ich przestrzega. Bo nie ma żadnej osoby, która by weryfikowała poprawność przyznawania. Kiedyś Vector robił to przy dołączaniu do klubu zasłużonych, ale potem i tak było "hulaj dusza piekła nie ma" :E
Ale czy taka chałupnicza metoda jest wystarczająca? Jestem przekonany że ogrom zwykłych użytkowników o tym nie wie. Poza tym, wprowadzenie weryfikacji punktów przez moderację rozwiązałoby drugi problem o którym wspomniałaś.
To musiałby być wyznaczony moderator tylko i wyłącznie od tego. Bo dochodzi konieczność sprawdzenia całej dotychczas przyznanej reputacji. Inaczej by to nie miało sensu.

Poza tym nawet nie wiem, czy jest gdzieś "centralny rejestr reputacji", jest tylko pokazanych 5 osób z największą ilością. A przeglądanie każdego możliwego profilu w poszukiwaniu punktów reputacji było by dość karkołomnym zadaniem.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 1 raz
Podziękowania: 9 razy
Kontakt:

MSKOTOR pisze: Poza tym nawet nie wiem, czy jest gdzieś "centralny rejestr reputacji", jest tylko pokazanych 5 osób z największą ilością. A przeglądanie każdego możliwego profilu w poszukiwaniu punktów reputacji było by dość karkołomnym zadaniem.
Tu przecież ładnie wszystko widać: http://lowcygier.pl/forum/memberlist.ph ... memberlist
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

Nigdy nie zwróciłam uwagi, że tam jest kolumna reputacja :D

Więc do sprawdzenia "tylko" 700 osób :D
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 249 razy
Podziękowania: 393 razy
Kontakt:

Nie róbmy ze dużo medali.
Nasz Administrator na moją sugestię odnośnie kolorków: "Może kolorki uzależnić od stażu na forum?"
odpisał: "No tak myślę - staż + reputacja." źródło.
Zostawmy więc może staż i reputację, może coś ciekawego rekime zaproponuje.
Jak będziemy mieli po 20 medal, to nasze forum zacznie wyglądać jak stado ruskich generałów, z których każdy z kilogramami żelastwa na klacie.
Awatar użytkownika
Hitman
Kontakt:

McSnake pisze: Nie róbmy ze dużo medali.
Nasz Administrator na moją sugestię odnośnie kolorków: "Może kolorki uzależnić od stażu na forum?"
odpisał: "No tak myślę - staż + reputacja." źródło.
Zostawmy więc może staż i reputację, może coś ciekawego rekime zaproponuje.
Własnie dlatego przedstawiłem propozycję medalu za staż tylko dla najstarszych użytkowników. Za jakiś czas możnaby pomyśleć nad rozszerzeniem jego przyznawania dla ciągle aktywnych pięciolatków, ale dawanie orderu za każdy rok da podobny efekt jak za ilość gier.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 1 raz
Kontakt:

MSKOTOR pisze: To musiałby być wyznaczony moderator tylko i wyłącznie od tego. Bo dochodzi konieczność sprawdzenia całej dotychczas przyznanej reputacji. Inaczej by to nie miało sensu.
Oczywiście że ma to sens bez sprawdzania dotychczasowej reputacji, ponieważ prawo nie działa wstecz.
Awatar użytkownika
Zbanowany
Kontakt:

MSKOTOR pisze: Nigdy nie zwróciłam uwagi, że tam jest kolumna reputacja :D

Szczerze? Jak taki ktoś będzie potrzebny, to chętnie wykonam to zadanie. Może mi się ten -10 repa trochę zmniejszy. ;)
Awatar użytkownika
Hitman
Kontakt:

brecho pisze:
MSKOTOR pisze: To musiałby być wyznaczony moderator tylko i wyłącznie od tego. Bo dochodzi konieczność sprawdzenia całej dotychczas przyznanej reputacji. Inaczej by to nie miało sensu.
Oczywiście że ma to sens bez sprawdzania dotychczasowej reputacji, ponieważ prawo nie działa wstecz.
Ale to prawo istnieje od początku. A że nie jest przestrzegane...
Awatar użytkownika
Zbanowany
Podziękował: 211 razy
Podziękowania: 364 razy

Order dla pijaw!
Awatar użytkownika
Administrator
Discord: remike#9022
Podziękował: 576 razy
Podziękowania: 261 razy
Kontakt:

Vector pisze:
MSKOTOR pisze: Poza tym nawet nie wiem, czy jest gdzieś "centralny rejestr reputacji", jest tylko pokazanych 5 osób z największą ilością. A przeglądanie każdego możliwego profilu w poszukiwaniu punktów reputacji było by dość karkołomnym zadaniem.
Tu przecież ładnie wszystko widać: http://lowcygier.pl/forum/memberlist.ph ... memberlist
Ostatni będą pierwszymi :dziadek:
Awatar użytkownika
Predator
Podziękowania: 11 razy
Kontakt:

Jakaś opcja wyróżnienia jednego medalu byłaby możliwa? Będzie to lepiej wyglądać niż kilka rzędów medali pod avatarem.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

Adadid pisze:
MSKOTOR pisze: Nigdy nie zwróciłam uwagi, że tam jest kolumna reputacja :D

Szczerze? Jak taki ktoś będzie potrzebny, to chętnie wykonam to zadanie. Może mi się ten -10 repa trochę zmniejszy. ;)
Wątpię, żeby ktoś z -10 reputacją i 2 ostrzeżeniami był zatrudniony do tego zadania :D Tym bardziej, że remike planuje robić coś pożytecznego z reputacją w ŁGv3.
brecho pisze:
Tak jak napisał Vector. Prawo takie jest zawsze, tyle tylko że nie ma go kto przestrzegać. Jakby nagle zaczęło być respektowane w każdym calu, to nie wyobrażam sobie żeby nowy użytkownik nigdy nie dobił nawet do 5 pkt, bo każdy punkt byłby prześwietlany z 10 stron, a starzy wyjadacze by siedzieli na dziesiątkach repów zebranych za rzucanie kluczy do gier w jakimś dziale lub za to, że kilka razy ktoś zalajkował ich posty.

Żadnego pożytku z czegoś takiego, spowodowało by tylko powstanie poczucia jakiegoś rozwarstwienia forum na "starych i złych" i "nowych, ale starających się".
Awatar użytkownika
Zbanowany
Kontakt:

MSKOTOR pisze: Wątpię, żeby ktoś z -10 reputacją i 2 ostrzeżeniami był zatrudniony do tego zadania :D
Odkupie swoje winy.
spowodowało by tylko powstanie poczucia jakiegoś rozwarstwienia forum na "starych i złych" i "nowych, ale starających się".
W małym stopniu, ale takie coś już jest teraz.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 2 razy
Podziękowania: 16 razy
Kontakt:

Vector pisze:
1. Medal Weterana - dla użytkowników, którzy zarejestrowali się w 2012 i pozostają aktywni.
Vector pisze: Własnie dlatego przedstawiłem propozycję medalu za staż tylko dla najstarszych użytkowników. Za jakiś czas możnaby pomyśleć nad rozszerzeniem jego przyznawania dla ciągle aktywnych pięciolatków, ale dawanie orderu za każdy rok da podobny efekt jak za ilość gier.
Według mnie medale powinny być takie które każdy może zdobyć przy odpowiedniej aktywności, zaangażowaniu i dzięki swoim działaniom na rzecz społeczności. Tworząc medal dla osób które dołączyły na samym początku tworzy się kolejny klub wzajemnej adoracji, które już tu istnieją. Nie idźmy tą drogą. Jak już jakieś medale za staż to takie co każdy po jakimś okresie może dostać.
Awatar użytkownika
Zbanowany
Kontakt:

Popieram pana u góry. ;)
Awatar użytkownika
Hitman
Kontakt:

Kimedis pisze:
Vector pisze:
1. Medal Weterana - dla użytkowników, którzy zarejestrowali się w 2012 i pozostają aktywni.
Vector pisze: Własnie dlatego przedstawiłem propozycję medalu za staż tylko dla najstarszych użytkowników. Za jakiś czas możnaby pomyśleć nad rozszerzeniem jego przyznawania dla ciągle aktywnych pięciolatków, ale dawanie orderu za każdy rok da podobny efekt jak za ilość gier.
Według mnie medale powinny być takie które każdy może zdobyć przy odpowiedniej aktywności, zaangażowaniu i dzięki swoim działaniom na rzecz społeczności. Tworząc medal dla osób które dołączyły na samym początku tworzy się kolejny klub wzajemnej adoracji, które już tu istnieją. Nie idźmy tą drogą. Jak już jakieś medale za staż to takie co każdy po jakimś okresie może dostać.
A co ja niby napisałem? Coś stoi na przeszkodzie byś pozostał aktywnym użytkownikiem do 2020 roku?
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 46 razy
Kontakt:

Serio zapytam: po co Wam te medale?
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 1 raz
Kontakt:

PostScript pisze: Serio zapytam: po co Wam te medale?
A dlaczego nie?
Proponował ktoś juz odznaki za wbite posty? W sumie to by najbardziej motywowało do aktywności :gwizdany:
Ostatnio zmieniony 20 maja 2016, o 19:53 przez Lemistio, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 50 razy
Podziękowania: 78 razy
Kontakt:

PostScript pisze: Serio zapytam: po co Wam te medale?
Myślę, że z podobnego powodu jak achievementy na steamie. Niektórym dają satysfakcję i radość z ich zdobywania. Zwiększa to atrakcyjność strony i daje dodatkowy bodziec do bycia aktywnym. Tak jak achievementy powodują że spędzasz z grą dłużej niż bez nich (choćby po to by je wymaksowac), tak medale tutaj spowodują że cześć osób będzie bardziej aktywna lub zacznie być. A to z kolei przekłada się na ruch na stronie, a to z kolei na wpływy z reklam i popularność strony. Generalnie same korzyści, a przecież jak ktoś nie zwraca uwagi to mu to raczej nie powinno przeszkadzać.
Zablokowany