Pomysły na nowe medale
- Podziękował: 4 razy
- Podziękowania: 41 razy
- Kontakt:
To musiałby być wyznaczony moderator tylko i wyłącznie od tego. Bo dochodzi konieczność sprawdzenia całej dotychczas przyznanej reputacji. Inaczej by to nie miało sensu.brecho pisze:Ale czy taka chałupnicza metoda jest wystarczająca? Jestem przekonany że ogrom zwykłych użytkowników o tym nie wie. Poza tym, wprowadzenie weryfikacji punktów przez moderację rozwiązałoby drugi problem o którym wspomniałaś.MSKOTOR pisze: Każdy może zgłosić post do przyznania reputacji do moderatora. Chyba przez "zgłoś post => inny powód". Wiem, bo kilka razy tak moderacja przyznawała reputacje.
A co innego że wytyczne do przyznawania reputacji są, ale mało kto ich przestrzega. Bo nie ma żadnej osoby, która by weryfikowała poprawność przyznawania. Kiedyś Vector robił to przy dołączaniu do klubu zasłużonych, ale potem i tak było "hulaj dusza piekła nie ma"
Poza tym nawet nie wiem, czy jest gdzieś "centralny rejestr reputacji", jest tylko pokazanych 5 osób z największą ilością. A przeglądanie każdego możliwego profilu w poszukiwaniu punktów reputacji było by dość karkołomnym zadaniem.
Tu przecież ładnie wszystko widać: http://lowcygier.pl/forum/memberlist.ph ... memberlist
- Podziękował: 249 razy
- Podziękowania: 393 razy
- Kontakt:
Nie róbmy ze dużo medali.
Nasz Administrator na moją sugestię odnośnie kolorków: "Może kolorki uzależnić od stażu na forum?"
odpisał: "No tak myślę - staż + reputacja." źródło.
Zostawmy więc może staż i reputację, może coś ciekawego rekime zaproponuje.
Jak będziemy mieli po 20 medal, to nasze forum zacznie wyglądać jak stado ruskich generałów, z których każdy z kilogramami żelastwa na klacie.
Nasz Administrator na moją sugestię odnośnie kolorków: "Może kolorki uzależnić od stażu na forum?"
Jak będziemy mieli po 20 medal, to nasze forum zacznie wyglądać jak stado ruskich generałów, z których każdy z kilogramami żelastwa na klacie.
Własnie dlatego przedstawiłem propozycję medalu za staż tylko dla najstarszych użytkowników. Za jakiś czas możnaby pomyśleć nad rozszerzeniem jego przyznawania dla ciągle aktywnych pięciolatków, ale dawanie orderu za każdy rok da podobny efekt jak za ilość gier.McSnake pisze: Nie róbmy ze dużo medali.
Ale to prawo istnieje od początku. A że nie jest przestrzegane...
- Discord: remike#9022
- Podziękował: 576 razy
- Podziękowania: 261 razy
- Kontakt:
Ostatni będą pierwszymiVector pisze:Tu przecież ładnie wszystko widać: http://lowcygier.pl/forum/memberlist.ph ... memberlist

- Podziękował: 4 razy
- Podziękowania: 41 razy
- Kontakt:
Wątpię, żeby ktoś z -10 reputacją i 2 ostrzeżeniami był zatrudniony do tego zadania

Tak jak napisał Vector. Prawo takie jest zawsze, tyle tylko że nie ma go kto przestrzegać. Jakby nagle zaczęło być respektowane w każdym calu, to nie wyobrażam sobie żeby nowy użytkownik nigdy nie dobił nawet do 5 pkt, bo każdy punkt byłby prześwietlany z 10 stron, a starzy wyjadacze by siedzieli na dziesiątkach repów zebranych za rzucanie kluczy do gier w jakimś dziale lub za to, że kilka razy ktoś zalajkował ich posty.
Żadnego pożytku z czegoś takiego, spowodowało by tylko powstanie poczucia jakiegoś rozwarstwienia forum na "starych i złych" i "nowych, ale starających się".
- Podziękował: 2 razy
- Podziękowania: 16 razy
- Kontakt:
Według mnie medale powinny być takie które każdy może zdobyć przy odpowiedniej aktywności, zaangażowaniu i dzięki swoim działaniom na rzecz społeczności. Tworząc medal dla osób które dołączyły na samym początku tworzy się kolejny klub wzajemnej adoracji, które już tu istnieją. Nie idźmy tą drogą. Jak już jakieś medale za staż to takie co każdy po jakimś okresie może dostać.
A co ja niby napisałem? Coś stoi na przeszkodzie byś pozostał aktywnym użytkownikiem do 2020 roku?Kimedis pisze:Według mnie medale powinny być takie które każdy może zdobyć przy odpowiedniej aktywności, zaangażowaniu i dzięki swoim działaniom na rzecz społeczności. Tworząc medal dla osób które dołączyły na samym początku tworzy się kolejny klub wzajemnej adoracji, które już tu istnieją. Nie idźmy tą drogą. Jak już jakieś medale za staż to takie co każdy po jakimś okresie może dostać.
- Podziękował: 0
- Podziękowania: 1 raz
- Kontakt:
A dlaczego nie?
Proponował ktoś juz odznaki za wbite posty? W sumie to by najbardziej motywowało do aktywności

Ostatnio zmieniony 20 maja 2016, o 19:53 przez Lemistio, łącznie zmieniany 1 raz.
- Podziękował: 50 razy
- Podziękowania: 78 razy
- Kontakt:
Myślę, że z podobnego powodu jak achievementy na steamie. Niektórym dają satysfakcję i radość z ich zdobywania. Zwiększa to atrakcyjność strony i daje dodatkowy bodziec do bycia aktywnym. Tak jak achievementy powodują że spędzasz z grą dłużej niż bez nich (choćby po to by je wymaksowac), tak medale tutaj spowodują że cześć osób będzie bardziej aktywna lub zacznie być. A to z kolei przekłada się na ruch na stronie, a to z kolei na wpływy z reklam i popularność strony. Generalnie same korzyści, a przecież jak ktoś nie zwraca uwagi to mu to raczej nie powinno przeszkadzać.