YouTuber - .RoB

Awatar użytkownika
Administrator
Discord: remike#9022
Podziękował: 576 razy
Podziękowania: 261 razy
Kontakt:

upperi pisze: Powiedz, dlaczego miałbym oglądać akurat twoje let's playe (gdybym w ogóle je oglądał)? Czym wyróżniasz się na tle całej masy jutuperów? Podaj 3 argumenty.
Bardzo głupie pytanie. Każdy ogląda sobie kogo chce, nie ma za tym żadnych konkretnych argumentów. Jeżeli oglądanie takich filmików sprawia ci frajdę to po prostu je oglądasz.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 91 razy
Podziękowania: 259 razy
Kontakt:

Ja tam akurat lubię sobie pooglądać jak ktoś gra gdy mam wolną chwilę (np. do jedzenia, albo gdy coś montuję), pod warunkiem, że gra dobrze, albo jest śmiesznie, a najlepiej jedno i drugie ;), albo obejrzeć jakąś grę, której jestem ciekaw, ale sam bym nie grał (np. Alien Isolation, bo nie przepadam za horrorami, albo The Last of Us, bo uwielbiam te klimaty, a konsoli nie mam, i mieć nie potrzebuję).

"What the hell" to mi strasznie zalatuje tym kolesiem z kartoflem na czole (kto widział parodię Abstrachuje ten wie :P), jak chcesz zdobyć widzów możesz zrobić tak jak on - specjalnie wyprodukować sobie hejterów ;), ale nie polecam, szkielet w szafie zostaje na zawsze. Taka mała nieważna dygresja.

Pierwsze na co zwróciłem uwagę to właśnie zbyt cichy dźwięk z mikrofonu, zdecydowanie do poprawy. Dwa to widać, że nie miałeś styczności z Mad Maxem poza filmem z tego roku i grą, a szkoda. Sporym plusem, przynajmniej wg mnie, jest gdy grający ma jakąś wiedzę na temat uniwersum gry i zarzuca ciekawostkami od czasu do czasu. Ogólnie to nie gra przyciąga widza, tzn może i w jakimś tam stopniu przyciąga, ale to charyzma (czy też zdolność zabawiania widza) grającego powoduje, że widz zostaje. W końcu to jest rozrywka.

Generalnie nie jest źle, jest potencjał. Tak to przynajmniej wygląda z mojego punktu widzenia.

W pierwszej części Mad Maxa, nie pamiętam kiedy już, ale na trochę wszystko stanęło (z 4s?), aż myślałem, że mi net padł :D
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 4 razy
Podziękowania: 5 razy
Kontakt:

upperi pisze: Powiedz, dlaczego miałbym oglądać akurat twoje let's playe (gdybym w ogóle je oglądał)? Czym wyróżniasz się na tle całej masy jutuperów? Podaj 3 argumenty.
Stary ale ty jesteś malkontentem. To nie kampania wyborcza na dyżurnego w szkole. Co tu argumentować? Dział nazywa się wasza twórczość. Więc kolega ją przedstawił z myślą - jak się komuś spodoba to będzie oglądał, jak nie to idz zajmi się czymś co Ci w życiu radość sprawia (choć coś czuję, że o to nie łatwo). Ew. ktoś mu zostawi parę konstruktywnych zdań jak Jerry.

@topic
Mnie się zdaje, że standardowa formuła letsplayów już zjada swój ogon. Dzieciaków, których na grę nie stać nie przyciągniesz - są lepsi i szybsi od Ciebie, a i sposób prezentacji jest zbyt statyczny i spokojny.Teraz jest moda na wrzaski i obrażanie lub śmieszki (patrz na tych co mają najwięcej odsłon). Imo jak chcesz się targetować w starszych odbiorców to musisz tworzyć materiały z treścią od siebie (patrz Quaz, arhn.eu) ale to dużo trudniejsze, wymaga znacznie więcej pracy nad pojedynczym odcinkiem i przede wszystkim trzeba przygotować treść merytoryczną. Jeśli jednak chcesz pozostać przy formule zwykłego letsplaya to jak pisał Roy, trzeba szukać po grach będących na topie i do tego robić trochę "show"
Ostatnio zmieniony 16 gru 2015, o 21:25 przez Liga, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 0
Podziękowania: 21 razy
Kontakt:

Prosi, to pomagam - najłatwiej poprawiać coś (czyli w tym przypadku zwiększyć oglądalność) jeśli wcześniej zrobi się listę z tym, co sprawia, że mój pomysł jest wyjątkowy. Przepraszam, ale żaden mikrofon nie sprawi, że nudny letspley stanie się ciekawym letspleyem. Jak na liście (której nie ma najwyraźniej) będzie "jestem zabawny", to można się skupić na poradach odnośnie humoru. Ale oczywiście super "niemalkontenci" poradzą, żebyś podążał za marzeniem i robił kolejny nudny kanał :P Takie "porady" super się czyta, tylko z nich nic nie wynika :P
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 64 razy
Podziękowania: 20 razy
Kontakt:

DON'T LET YOUR DREAMS BE DREAMS

Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 0

Rozumiem do czego zmierzasz, nie wybije się czymś takim.. Jak mówiłem, to na taką rozgrzewkę i dla czystej przyjemności, dla wybicia się spróbuję z czymś innym.
Na razie wrzuciłem jedną rozgrywkę z cs'a która miałem zapisaną na Twitchu :P..
https://www.youtube.com/watch?v=dSjbAOii9_w
Niestety nie zdążyła załadować się jeszcze lepsza jakość... Mam taką nadzieję bo to przesłane bezpośrednio z Twitcha na YouTub'a. Ktoś się może orientuje, jak to wygląda ?
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 6 razy
Podziękowania: 7 razy
Kontakt:

Liga pisze:
Stary ale ty jesteś malkontentem.
upperi pisze: Prosi, to pomagam - najłatwiej poprawiać coś (czyli w tym przypadku zwiększyć oglądalność) jeśli wcześniej zrobi się listę z tym, co sprawia, że mój pomysł jest wyjątkowy.
Mam wrażenie, że pytanie, z jakim zwrócił się upperi, było pomocne. Co prawda nie każdemu taka pomoc odpowiada, bo jest w mocno "coachingowym" stylu, tzn. nie zawiera odpowiedzi wprost, a jedynie pytanie, które ma ukierunkować na odnalezienie odpowiedzi samemu. Czasem taki impuls do przemyślenia sytuacji/problemu jest lepszy niż autorytatywne narzucanie odpowiedzi.

Choć wstawka o interpunkcji nie miała za bardzo związku z tematem (tzn. filmami na youtube), nie sposób się z nią nie zgodzić, bo takie posty słabo się czyta - tyle, że niewiele wnosi to do pytania, z jakim zwrócił się .RoB.

Odnośnie tematu - niestety nie wiem dlaczego miałbym oglądać właśnie te filmy. Nie wyróżniają się niczym specjalnym "in plus", wobec czego wybrałbym jedną z wielu dostępnych alternatyw, które wnoszą jakąś wartość dodaną, do której dostarczania sam let's play jest jedynie pretekstem - czy to ciekawe uwagi dot. gry, jej kontekstu, rozwiązań technicznych, czy też odpowiadający mi humor, interesującą oprawę graficzną - po prostu coś, co spowodowałoby, że te filmy będą warte oglądania. A jeśli, .RoB, kręcisz je dla samej przyjemności, to nic nam do tego i ciesz się tym, co robisz! Miłej zabawy i utrzymania motywacji!
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 0

mrmahon pisze: Mam wrażenie, że pytanie, z jakim zwrócił się upperi, było pomocne. Co prawda nie każdemu taka pomoc odpowiada, bo jest w mocno "coachingowym" stylu, tzn. nie zawiera odpowiedzi wprost, a jedynie pytanie, które ma ukierunkować na odnalezienie odpowiedzi samemu. Czasem taki impuls do przemyślenia sytuacji/problemu jest lepszy niż autorytatywne narzucanie odpowiedzi.

Choć wstawka o interpunkcji nie miała za bardzo związku z tematem (tzn. filmami na youtube), nie sposób się z nią nie zgodzić, bo takie posty słabo się czyta - tyle, że niewiele wnosi to do pytania, z jakim zwrócił się .RoB.

Odnośnie tematu - niestety nie wiem dlaczego miałbym oglądać właśnie te filmy. Nie wyróżniają się niczym specjalnym "in plus", wobec czego wybrałbym jedną z wielu dostępnych alternatyw, które wnoszą jakąś wartość dodaną, do której dostarczania sam let's play jest jedynie pretekstem - czy to ciekawe uwagi dot. gry, jej kontekstu, rozwiązań technicznych, czy też odpowiadający mi humor, interesującą oprawę graficzną - po prostu coś, co spowodowałoby, że te filmy będą warte oglądania. A jeśli, .RoB, kręcisz je dla samej przyjemności, to nic nam do tego i ciesz się tym, co robisz! Miłej zabawy i utrzymania motywacji!
Jeszcze nad tym wszystkim pracuję, jak widać filmiki nadsyłam od niedawna. Myślę, że znajdzie się w końcu coś, czym zachęcę moich widzów. Biorę sobie wszystkie sugestie do serca, a krytykę przyjmuję twardo na klatę ;). Jeżeli chodzi o interpunkcję, to staram się już na nią zwracać uwagę :E.
Jeśli chodzi o kręcenie dla samej przyjemności, to tak nie jest. Chciałem też żeby spodobały się widzom, no i głównie miały być dla takiej rozgrzewki, dla jakiegoś początku istnienia na YouTubie.
Na pewno przy tworzeniu kolejnych filmików wykorzystam wasze rady.

Edit :

Jestem ciekaw co powiecie na temat tego filmiku !
https://www.youtube.com/watch?v=oUrhzmRXFfE
ODPOWIEDZ