Salenauts - grupa steam
Ja bym zrobił jeszcze inaczej, 1 giveawey można łatwo przeoczyć ale 15 po kolei już trudniej
.
1. 2 gry, o których wspominałeś (o ile nie bundlowe) dla grupy, a sporo gier bundlowych na publicu (np. od bundle stars, Groupees, Indie).
Ewentualnie słabsza gra + bundlowe na publicu, a mocniejsza dla grupy.
2. Temat na forum Steamgifts ala początki Łowców = pułapy (np co 500 userów) = nowe giveawaye po dołączeniu ludzi.
3. Wybierasz 2 gry jakie masz i ustawiasz głosowanie dla ludzi z grupy co chcą na następne losowanie za tydzień (głosowanie potrwa np tydzień).
Tak bym to widział.
Może w wolniej chwili "zmęczę" jakieś logo
BTW. Trochę boję się, że Łowcy stracą na tym rozdrobnieniu..

1. 2 gry, o których wspominałeś (o ile nie bundlowe) dla grupy, a sporo gier bundlowych na publicu (np. od bundle stars, Groupees, Indie).
Ewentualnie słabsza gra + bundlowe na publicu, a mocniejsza dla grupy.
2. Temat na forum Steamgifts ala początki Łowców = pułapy (np co 500 userów) = nowe giveawaye po dołączeniu ludzi.
3. Wybierasz 2 gry jakie masz i ustawiasz głosowanie dla ludzi z grupy co chcą na następne losowanie za tydzień (głosowanie potrwa np tydzień).
Tak bym to widział.
Może w wolniej chwili "zmęczę" jakieś logo

BTW. Trochę boję się, że Łowcy stracą na tym rozdrobnieniu..
- Podziękował: 0
- Podziękowania: 1 raz
- Kontakt:
Mogę mieć taką uwagę? Po co komu na grupie Steam rzucać info o promocjach na Steam? To tak jakby sprzedawać piasek na pustyni.
Każdy może sobie wejść na stronę główną, kliknąć "zobacz gry w promocji" i po problemie.
Każdy może sobie wejść na stronę główną, kliknąć "zobacz gry w promocji" i po problemie.
- Discord: remike#9022
- Podziękował: 576 razy
- Podziękowania: 261 razy
- Kontakt:
Newsmanami na salenauts są na razie Tom i sergeron. Cała ekipa Łowców będzie koncentrować się na dotychczasowej działalności. Ba, nawet poszerzamy horyzonty i piszemy o pre-orderach/premierowych cenach. Nie ma co panikować

1 z obowiązku
2 dla leniuchów
3 to i tak tylko copy&paste

- Podziękował: 23 razy
- Podziękowania: 16 razy
Hmm - nie będę zbyt oryginalny jeśli napiszę o słabszej na public a mocniejszą dla grupy - chyba każdy wie że taka promocja byłaby najkorzystniejsza (a i przy okazji dałoby się wygrać coś swoim niż jakiemuś no-name'owemu liczerowi z np. Ugandy który o grupie będzie wiedział tyle że 'rozdajo darmowe gry").
- Podziękowania: 4 razy
- Kontakt:
Powstaje drobny problem więc sugerowałbym lekką zmianę konceptu grupy. Przez ciągły spam ofertami i brak komunikacji w komentarzach ze strony administracji ludzie powoli zaczynają odchodzić i tworzyć własne grupy z podobną tematyką. W razie co rzucam dowód.
Red Alert to to może nie jest niemniej zdaje mi się. że plan odnośnie tej grupy był chyba trochę inny.
Red Alert to to może nie jest niemniej zdaje mi się. że plan odnośnie tej grupy był chyba trochę inny.

- Discord: remike#9022
- Podziękował: 576 razy
- Podziękowania: 261 razy
- Kontakt:
Ja się spodziewałem, że niektórzy będą mieć problem z tymi ogłoszeniami. Oczywistym faktem jest, że ludzie dołączyli dla giveawyów, a nie dla ogłoszeń, więc ciężko się spodziewać, że taki czy inny format grupy trafi w gusta każdego. Uważam jednak, że zamiast zmieniać koncept (na jaki?) powinniśmy zostawić marudy samym sobie i pracować dla tych, którzy takiej grupy chcą.
- Podziękował: 38 razy
- Podziękowania: 27 razy
- Kontakt:
Dlatego też napisałem o tym w FAQ - sam Steam nie pozwala aby tworzyć 2-3 duże ogłoszenia ponieważ ma absurdalny limit znaków. Dodatkowo limit ten zmniejsza każdy tag formatujący tekst czy link -w ogłoszeniu tego nie widać, bo linki są w tekście, ale przez to całe ogłoszenie ma więcej znaków. Gdyby to było "nasze" forum to zwiększylibyśmy limit i byłoby po problemie. Niestety nie mamy takich technicznych możliwości. Już i tak staram się wrzucać ogłoszenia blokami rano/wieczór ale obecnei to wszystko co można zrobić, poza "olewaniem" niektórych promocji.
- Podziękowania: 0
- Kontakt:
Ale szczerze - jak dla mnie, gdy wyskoczy na 5 sekund małe okienko na dole ekranu to nie spam. Właśnie na tym miała polegać idea grupy- chytrusom na giveawaye dajmy się wyżyć we własnych grupach, przynajmniej w salenauts pozostaną tylko porządni obywatele