Salenauts - grupa steam

Dyskusja o wszystkim co dotyczy Łowcygier.pl
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 6 razy
Podziękowania: 7 razy
Kontakt:

Też mi się tak wydaje.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 0
Podziękowania: 2 razy
Kontakt:

Dokładnie. Lepsza dla grupy.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 2 razy
Podziękowania: 6 razy
Kontakt:

Ja bym zrobił jeszcze inaczej, 1 giveawey można łatwo przeoczyć ale 15 po kolei już trudniej :).
1. 2 gry, o których wspominałeś (o ile nie bundlowe) dla grupy, a sporo gier bundlowych na publicu (np. od bundle stars, Groupees, Indie).
Ewentualnie słabsza gra + bundlowe na publicu, a mocniejsza dla grupy.
2. Temat na forum Steamgifts ala początki Łowców = pułapy (np co 500 userów) = nowe giveawaye po dołączeniu ludzi.
3. Wybierasz 2 gry jakie masz i ustawiasz głosowanie dla ludzi z grupy co chcą na następne losowanie za tydzień (głosowanie potrwa np tydzień).

Tak bym to widział.
Może w wolniej chwili "zmęczę" jakieś logo :)

BTW. Trochę boję się, że Łowcy stracą na tym rozdrobnieniu..
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 38 razy
Podziękowania: 27 razy
Kontakt:

Killjoy pisze: Słabsza public - mocniejsza dla grupy.
Awatar użytkownika
VIP
Discord: sergeron#0799
Podziękował: 139 razy
Podziękowania: 144 razy
Kontakt:

Słabsza dla wszystkich, a mocniejsza dla grupy.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 2 razy
Kontakt:

Słabsza public + ogłoszenie -> mocniejsza dla grupy.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękowania: 1 raz
Kontakt:

Mogę mieć taką uwagę? Po co komu na grupie Steam rzucać info o promocjach na Steam? To tak jakby sprzedawać piasek na pustyni.

Każdy może sobie wejść na stronę główną, kliknąć "zobacz gry w promocji" i po problemie.
Awatar użytkownika
Administrator
Discord: remike#9022
Podziękował: 576 razy
Podziękowania: 261 razy
Kontakt:

qwertysad pisze: BTW. Trochę boję się, że Łowcy stracą na tym rozdrobnieniu..
Newsmanami na salenauts są na razie Tom i sergeron. Cała ekipa Łowców będzie koncentrować się na dotychczasowej działalności. Ba, nawet poszerzamy horyzonty i piszemy o pre-orderach/premierowych cenach. Nie ma co panikować ;)
vlodek2532 pisze: Mogę mieć taką uwagę? Po co komu na grupie Steam rzucać info o promocjach na Steam? To tak jakby sprzedawać piasek na pustyni.

Każdy może sobie wejść na stronę główną, kliknąć "zobacz gry w promocji" i po problemie.
1 z obowiązku
2 dla leniuchów
3 to i tak tylko copy&paste ;)
Awatar użytkownika
Predator
Podziękowania: 16 razy
Kontakt:

Też jestem za słabszą dla publicu z ogłoszeniem
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 23 razy
Podziękowania: 16 razy

Hmm - nie będę zbyt oryginalny jeśli napiszę o słabszej na public a mocniejszą dla grupy - chyba każdy wie że taka promocja byłaby najkorzystniejsza (a i przy okazji dałoby się wygrać coś swoim niż jakiemuś no-name'owemu liczerowi z np. Ugandy który o grupie będzie wiedział tyle że 'rozdajo darmowe gry").
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 4 razy
Kontakt:

Powstaje drobny problem więc sugerowałbym lekką zmianę konceptu grupy. Przez ciągły spam ofertami i brak komunikacji w komentarzach ze strony administracji ludzie powoli zaczynają odchodzić i tworzyć własne grupy z podobną tematyką. W razie co rzucam dowód.
Red Alert to to może nie jest niemniej zdaje mi się. że plan odnośnie tej grupy był chyba trochę inny. :)
Awatar użytkownika
Administrator
Kontakt:

Ja się spodziewałem, że niektórzy będą mieć problem z tymi ogłoszeniami. Oczywistym faktem jest, że ludzie dołączyli dla giveawyów, a nie dla ogłoszeń, więc ciężko się spodziewać, że taki czy inny format grupy trafi w gusta każdego. Uważam jednak, że zamiast zmieniać koncept (na jaki?) powinniśmy zostawić marudy samym sobie i pracować dla tych, którzy takiej grupy chcą.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 4 razy
Kontakt:

Myślę, że można by znaleźć jakiś złoty środek np. rzucając 2-4 obszerne posty dziennie zamiast 10. ;)
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 38 razy
Podziękowania: 27 razy
Kontakt:

Dlatego też napisałem o tym w FAQ - sam Steam nie pozwala aby tworzyć 2-3 duże ogłoszenia ponieważ ma absurdalny limit znaków. Dodatkowo limit ten zmniejsza każdy tag formatujący tekst czy link -w ogłoszeniu tego nie widać, bo linki są w tekście, ale przez to całe ogłoszenie ma więcej znaków. Gdyby to było "nasze" forum to zwiększylibyśmy limit i byłoby po problemie. Niestety nie mamy takich technicznych możliwości. Już i tak staram się wrzucać ogłoszenia blokami rano/wieczór ale obecnei to wszystko co można zrobić, poza "olewaniem" niektórych promocji.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 0
Kontakt:

Ale szczerze - jak dla mnie, gdy wyskoczy na 5 sekund małe okienko na dole ekranu to nie spam. Właśnie na tym miała polegać idea grupy- chytrusom na giveawaye dajmy się wyżyć we własnych grupach, przynajmniej w salenauts pozostaną tylko porządni obywatele ;)
Awatar użytkownika
Administrator
Kontakt:

Ezjod pisze: Ale szczerze - jak dla mnie, gdy wyskoczy na 5 sekund małe okienko na dole ekranu to nie spam. Właśnie na tym miała polegać idea grupy- chytrusom na giveawaye dajmy się wyżyć we własnych grupach, przynajmniej w salenauts pozostaną tylko porządni obywatele ;)
Dat :)
ODPOWIEDZ