1) nie do końca tak musi być, że zużyty == claimed, w przeszłości potrafili po losowym czasie wygaszać nieprzypisane linkilewriczin pisze: 12 lis 2024, o 18:51Akurat w wypadku giftlinka z HB, TEORETYCZNIE można by spróbować.Twelve_Hawks pisze: 12 lis 2024, o 16:17 Czy da się jakoś sprawdzić, czy klucz z HB został zużyty bez "ryzyka", że gra dopisze się do Steama? (wysłałem znajomemu giftlinka, ale nie odpisał mi, czy z niego skorzystał, a drugi znajomy by chciał tę grę i kminię... być może pytanie głupie i dostałem jakiejś mgły umysłowej xD)
Po prostu wklej sobie tego wydanego giftlinka do swojej przeglądarki (może dla pewności lepiej nie takiej gdzie logujesz się na swoim koncie HB) i zasadniczo scenariusze powinny być dwa:
1. giftlink został wykorzystany i dostaniesz komunikat że był claimed czyli jasna sprawa
2. dostaniesz komunikat o tym że ktoś ci przesłał gifta z grą, z pytaniem na jaki adres mailowy ci go przesłać
W tym przypadku możesz
a) wysłać na jakiegoś swojego maila (znów chyba lepiej żeby to nie był twój normalny mail z konta HB) i tam dostaniesz dalsze kroki realizacji czyli odkrycia faktycznego klucza steam którego będziesz mógł przesłać komuś dalej
b) albo nawet jeśli ufasz 100% temu drugiemu nowemu znajomemu to jego email i on się tym zajmie
W przypadku nr 2 oczywiście zdajesz sobie sprawę że potem będziesz świecił oczami gdy się twój pierwszy znajomy obudzi i stwierdzi że mu link nie działa.
Podkreślam jeszcze raz teoretycznie bo sam tego nigdy tak nie robiłem, ale powinno pójść.
Za ewentualne wszelkie możliwe straty nie odpowiadam :p
Humble Choice – temat ogólny
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
- Podziękował: 28 razy
- Podziękowania: 62 razy
- Kontakt:
- Podziękował: 218 razy
- Podziękowania: 362 razy
- Kontakt:
Ooo, pierwsze o tym słyszęnikopl pisze: 12 lis 2024, o 21:54 1) nie do końca tak musi być, że zużyty == claimed, w przeszłości potrafili po losowym czasie wygaszać nieprzypisane linki
Znaczy co, nie zużyty giftlink przestawał "sam z siebie" być aktywny, tak? Czyli w takim razie co z kluczem, przepadał? Czy może mogłeś to odkręcić i z powrotem go sobie odkryć w panelu?
Dziś ma być Telltale bundle: https://www.reddit.com/r/humblebundles/ ... y_12_1115/
- Podziękował: 102 razy
- Podziękowania: 371 razy
- Kontakt:
Faktycznie, nie sprawdziła się data xD Bo wystartował... przed chwiląpioytyr pisze: 22 lis 2024, o 20:18 Ten leak akurat traktowałbym z duuużym dystansem (nie wiem nawet skąd on dokładnie pochodzi), ale w przyszłym tyg może być bundel m.in. z System Shockiem, remasterami Crysisa, Dark Force i Black Mesą.
Na obrazku nie było sprecyzowanej daty, to jak o 20:00 nie wystartował, uznałem, że to na przyszły tydzieńNesus pisze: 22 lis 2024, o 22:39 Faktycznie, nie sprawdziła się data xD Bo wystartował... przed chwilą

No i Black Mesy nie ma niestety, choć ta gra nie jest specjalnie droga.
- Podziękował: 15 razy
- Podziękowania: 12 razy
- Kontakt:
Czy ktoś ma problem dzisiaj z zalogowaniem się do HB? Prawie cały dzień mam ""Too many requests. Please try again later"", i to na 3 przeglądarkach. Ciasteczka wszędzie czyszczone i dalej nic. Napisałem do supportu, a ten jeszcze milczy :/
- Podziękował: 21 razy
- Podziękowania: 705 razy
- Kontakt:
U mnie problem nie występuje, zalogowałem się bez problemu. Może sprawdź czy zalogujesz się poprawnie z telefonu?Greg pisze: 27 lis 2024, o 20:33 Czy ktoś ma problem dzisiaj z zalogowaniem się do HB? Prawie cały dzień mam ""Too many requests. Please try again later"", i to na 3 przeglądarkach. Ciasteczka wszędzie czyszczone i dalej nic. Napisałem do supportu, a ten jeszcze milczy :/
- Podziękował: 166 razy
- Podziękowania: 214 razy
- Kontakt:
Kiedyś to miałem i nawet 24h czekania nic nie dało.Greg pisze: 27 lis 2024, o 20:33 Czy ktoś ma problem dzisiaj z zalogowaniem się do HB? Prawie cały dzień mam ""Too many requests. Please try again later"", i to na 3 przeglądarkach. Ciasteczka wszędzie czyszczone i dalej nic. Napisałem do supportu, a ten jeszcze milczy :/
Dopiero reset hasła to naprawił
- Podziękował: 1287 razy
- Podziękowania: 391 razy
- Kontakt:
Olaboga, uzupełnili! Odkrywajcie, póki można - przynajmniej jeśli chodzi o ten tytuł.Quoyque pisze: 8 lis 2024, o 15:05 A i tak nie masz pewności, że je uzupełnią (patrz We should talk z Easy-going Games: Whitethorn Showcase i wcześniejszych. 18 miesięcy i więcej...)

Jest znów kod zniżkowy na rok Choice: HOLIDAY24 (93€)
Nie wiem nawet gdzie to się używa dokładnie, bo mnie niezbyt interesuje, ale może się komuś przyda.
Edit: chyba trzeba sobie to jakoś tu giftnąć: https://www.humblebundle.com/membership ... =holiday24
Pokombinujcie
Nie wiem nawet gdzie to się używa dokładnie, bo mnie niezbyt interesuje, ale może się komuś przyda.
Edit: chyba trzeba sobie to jakoś tu giftnąć: https://www.humblebundle.com/membership ... =holiday24
Pokombinujcie
Przez najbliższe 10 dni będą powtórki bundli na Humble, tutaj lista bundli:
https://www.steamgifts.com/discussion/V ... -every-day
Ciekawe czy to oznacza, że przez ten czas nie będzie normalnych nowych bundli? Rok temu chyba były faktycznie same powtórki, ale nie pamiętam czy to trwało aż 10 dni.
https://www.steamgifts.com/discussion/V ... -every-day
Ciekawe czy to oznacza, że przez ten czas nie będzie normalnych nowych bundli? Rok temu chyba były faktycznie same powtórki, ale nie pamiętam czy to trwało aż 10 dni.
Ale jest też jakiś nowy (?) - https://promo.humblebundle.com/holiday2024
Nie wiem jak to działa, czy to płatność z góry czy co, bo mi nie wchodzi
Nie wiem jak to działa, czy to płatność z góry czy co, bo mi nie wchodzi
- Podziękował: 86 razy
- Podziękowania: 80 razy
- Kontakt:
Mi pojawił się nowy w zakładce kupony. Zrobiłem cancel subskrypcji i znikł..RedEvil pisze: 17 gru 2024, o 21:19 Przecież do 7 stycznia jest obecny kupon na 6 miesięcy, aktualnie się kończy dniem 7 stycznia, czyli przed styczniowym Choice.
- Podziękował: 102 razy
- Podziękowania: 371 razy
- Kontakt:
To jest data ważności dla tego nowego kuponu. Stary (czyli ostatni z 6 miesięcy) trwa do 7 stycznia. Niestety, jeśli do tej pory nie daliście pauzy albo macie już wykupiony aktualny miesiąc, to ten nowy się nie pojawia.Coupon expires on December 25, 2024 at 11:59pm PT.