Humble Choice – temat ogólny

Paczki gier z grami indie i nie tylko
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 28 razy
Podziękowania: 62 razy
Kontakt:

lewriczin pisze: 12 lis 2024, o 18:51
Twelve_Hawks pisze: 12 lis 2024, o 16:17 Czy da się jakoś sprawdzić, czy klucz z HB został zużyty bez "ryzyka", że gra dopisze się do Steama? (wysłałem znajomemu giftlinka, ale nie odpisał mi, czy z niego skorzystał, a drugi znajomy by chciał tę grę i kminię... być może pytanie głupie i dostałem jakiejś mgły umysłowej xD)
Akurat w wypadku giftlinka z HB, TEORETYCZNIE można by spróbować.
Po prostu wklej sobie tego wydanego giftlinka do swojej przeglądarki (może dla pewności lepiej nie takiej gdzie logujesz się na swoim koncie HB) i zasadniczo scenariusze powinny być dwa:
1. giftlink został wykorzystany i dostaniesz komunikat że był claimed czyli jasna sprawa
2. dostaniesz komunikat o tym że ktoś ci przesłał gifta z grą, z pytaniem na jaki adres mailowy ci go przesłać
W tym przypadku możesz
a) wysłać na jakiegoś swojego maila (znów chyba lepiej żeby to nie był twój normalny mail z konta HB) i tam dostaniesz dalsze kroki realizacji czyli odkrycia faktycznego klucza steam którego będziesz mógł przesłać komuś dalej
b) albo nawet jeśli ufasz 100% temu drugiemu nowemu znajomemu to jego email i on się tym zajmie

W przypadku nr 2 oczywiście zdajesz sobie sprawę że potem będziesz świecił oczami gdy się twój pierwszy znajomy obudzi i stwierdzi że mu link nie działa.

Podkreślam jeszcze raz teoretycznie bo sam tego nigdy tak nie robiłem, ale powinno pójść.
Za ewentualne wszelkie możliwe straty nie odpowiadam :p
1) nie do końca tak musi być, że zużyty == claimed, w przeszłości potrafili po losowym czasie wygaszać nieprzypisane linki
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 218 razy
Podziękowania: 362 razy
Kontakt:

nikopl pisze: 12 lis 2024, o 21:54 1) nie do końca tak musi być, że zużyty == claimed, w przeszłości potrafili po losowym czasie wygaszać nieprzypisane linki
Ooo, pierwsze o tym słyszę
Znaczy co, nie zużyty giftlink przestawał "sam z siebie" być aktywny, tak? Czyli w takim razie co z kluczem, przepadał? Czy może mogłeś to odkręcić i z powrotem go sobie odkryć w panelu?
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 371 razy
Podziękowania: 455 razy

Awatar użytkownika
Predator

Ten leak akurat traktowałbym z duuużym dystansem (nie wiem nawet skąd on dokładnie pochodzi), ale w przyszłym tyg może być bundel m.in. z System Shockiem, remasterami Crysisa, Dark Force i Black Mesą.
Ci użytkownicy podziękowali pioytyr za ten post:
Nesus
Awatar użytkownika
Redaktor
Podziękował: 102 razy
Podziękowania: 371 razy
Kontakt:

pioytyr pisze: 22 lis 2024, o 20:18 Ten leak akurat traktowałbym z duuużym dystansem (nie wiem nawet skąd on dokładnie pochodzi), ale w przyszłym tyg może być bundel m.in. z System Shockiem, remasterami Crysisa, Dark Force i Black Mesą.
Faktycznie, nie sprawdziła się data xD Bo wystartował... przed chwilą
Awatar użytkownika
Predator

Nesus pisze: 22 lis 2024, o 22:39 Faktycznie, nie sprawdziła się data xD Bo wystartował... przed chwilą
Na obrazku nie było sprecyzowanej daty, to jak o 20:00 nie wystartował, uznałem, że to na przyszły tydzień :trollface:
No i Black Mesy nie ma niestety, choć ta gra nie jest specjalnie droga.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 15 razy
Podziękowania: 12 razy
Kontakt:

Czy ktoś ma problem dzisiaj z zalogowaniem się do HB? Prawie cały dzień mam ""Too many requests. Please try again later"", i to na 3 przeglądarkach. Ciasteczka wszędzie czyszczone i dalej nic. Napisałem do supportu, a ten jeszcze milczy :/
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 21 razy
Podziękowania: 705 razy
Kontakt:

Greg pisze: 27 lis 2024, o 20:33 Czy ktoś ma problem dzisiaj z zalogowaniem się do HB? Prawie cały dzień mam ""Too many requests. Please try again later"", i to na 3 przeglądarkach. Ciasteczka wszędzie czyszczone i dalej nic. Napisałem do supportu, a ten jeszcze milczy :/
U mnie problem nie występuje, zalogowałem się bez problemu. Może sprawdź czy zalogujesz się poprawnie z telefonu?
Ci użytkownicy podziękowali Desolator za ten post:
Greg
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 166 razy
Podziękowania: 214 razy
Kontakt:

Greg pisze: 27 lis 2024, o 20:33 Czy ktoś ma problem dzisiaj z zalogowaniem się do HB? Prawie cały dzień mam ""Too many requests. Please try again later"", i to na 3 przeglądarkach. Ciasteczka wszędzie czyszczone i dalej nic. Napisałem do supportu, a ten jeszcze milczy :/
Kiedyś to miałem i nawet 24h czekania nic nie dało.
Dopiero reset hasła to naprawił
Ci użytkownicy podziękowali szymon257 za ten post:
Greg
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 15 razy
Podziękowania: 12 razy
Kontakt:

No właśnie dziwna sprawa, bo hasło było zapamiętane i nic w nim nie zmieniałem, a spróbowałem wpisać je ręcznie i też ten sam błąd...

Reset hasła pomógł. Dziwne ale dzięki :D
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 1287 razy
Podziękowania: 391 razy
Kontakt:

Quoyque pisze: 8 lis 2024, o 15:05 A i tak nie masz pewności, że je uzupełnią (patrz We should talk z Easy-going Games: Whitethorn Showcase i wcześniejszych. 18 miesięcy i więcej...)
Olaboga, uzupełnili! Odkrywajcie, póki można - przynajmniej jeśli chodzi o ten tytuł. :dziadek:
Awatar użytkownika
Predator

Jest znów kod zniżkowy na rok Choice: HOLIDAY24 (93€)
Nie wiem nawet gdzie to się używa dokładnie, bo mnie niezbyt interesuje, ale może się komuś przyda.
Edit: chyba trzeba sobie to jakoś tu giftnąć: https://www.humblebundle.com/membership ... =holiday24
Pokombinujcie
Ci użytkownicy podziękowali pioytyr za ten post:
Jahman
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

No właśnie, mogę to jakoś giftnąć do siebie, najlepiej z miesięcznym opóźnieniem?

Bo w Grudniu jeszcze jest kupon...
Awatar użytkownika
Predator

Przez najbliższe 10 dni będą powtórki bundli na Humble, tutaj lista bundli:
https://www.steamgifts.com/discussion/V ... -every-day
Ciekawe czy to oznacza, że przez ten czas nie będzie normalnych nowych bundli? Rok temu chyba były faktycznie same powtórki, ale nie pamiętam czy to trwało aż 10 dni.
Ci użytkownicy podziękowali pioytyr za ten post (w sumie 3):
RapisherNesusNiriles
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 86 razy
Podziękowania: 80 razy
Kontakt:

Tez macie kupon na 6 miechów?

Mi się pojawia 6 miesięcy za $8. Ciekawe jak to aktywować z aktywną subskrypcją, a sam kupon do 7 stycznie :macha: :trollface:
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 254 razy
Podziękowania: 194 razy
Kontakt:

Przecież do 7 stycznia jest obecny kupon na 6 miesięcy, aktualnie się kończy dniem 7 stycznia, czyli przed styczniowym Choice.
Ci użytkownicy podziękowali RedEvil za ten post:
Kotar
Awatar użytkownika
Predator

Ale jest też jakiś nowy (?) - https://promo.humblebundle.com/holiday2024
Nie wiem jak to działa, czy to płatność z góry czy co, bo mi nie wchodzi
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 86 razy
Podziękowania: 80 razy
Kontakt:

RedEvil pisze: 17 gru 2024, o 21:19 Przecież do 7 stycznia jest obecny kupon na 6 miesięcy, aktualnie się kończy dniem 7 stycznia, czyli przed styczniowym Choice.
Mi pojawił się nowy w zakładce kupony. Zrobiłem cancel subskrypcji i znikł..
Awatar użytkownika
Redaktor
Podziękował: 102 razy
Podziękowania: 371 razy
Kontakt:

Coupon expires on December 25, 2024 at 11:59pm PT.
To jest data ważności dla tego nowego kuponu. Stary (czyli ostatni z 6 miesięcy) trwa do 7 stycznia. Niestety, jeśli do tej pory nie daliście pauzy albo macie już wykupiony aktualny miesiąc, to ten nowy się nie pojawia.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

A jak mamy wykupiony ten miesiąc i teraz damy pauzę...? :)
ODPOWIEDZ