Steam - temat ogólny

Okazyjne ceny gier na PC z dystrybucji elektronicznej. Klucze Steam, GOG, Origin, Uplay itd
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 18 razy
Podziękowania: 18 razy

Soul Reaver pisze:
Revan pisze:
Soul Reaver pisze: Możecie mi ...
P.S.
ponad 15% różnicy względem ojro :D
https://steamdb.info/app/563200/
inna rzecz, że "ruskie" mają 60% taniej od nas ... damn it
jak sa ceny to limit to 10% :)
dlatego kanada > pl nie przechodzi
jp > pl przechodzi, ale to raptem 3 pln, niecala paczka ig :E
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 5 razy
Podziękowania: 26 razy
Kontakt:

Revan pisze:
Soul Reaver pisze: Dzięki Panowie za propozycję ... ale stała się rzecz dziwna i jak rano nadal nie było cen (nie było ich odkąd wiem o grze) ... tak teraz się pojawiły, dla wszystkich regionów :D Ciekaw jestem, czy to stim tak sam z siebie już narzuca ceny ??
Z ciekawości -> o jakie gry bez cen w naszym regionie chodziło?
Podlinkowałem przecież :) O Slay'a (nie mylić ze Slay the Spire, o którym toczy się równoległa dyskusja). Stara gra, w którą zagrywałem się lata temu. Ten sam developer, odnowiona szata graficzna. Pytałem o nią kiedyś w dziale "Co to za gra" i jeśli dobrze pamiętam, bolesna_prawda mnie nakierował, ku mojemu zdziwieniu, dokładnie na moją grę sprzed lat, a myślałem, że na stimie będzie co najwyżej jakiś klon ... :) Niestety gra nigdy nie widziała promocji ..., więc czekał nie będę. No może jeszcze z dzień na kolejną porcję kart eventowych :D
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 1377 razy
Podziękowania: 1315 razy
Kontakt:

mam pytanie - czy Zombie Army Trilogy to gra w ktorej sklad wchodzi Sniper Elite: Nazi Zombie Army 1 i 2 czy to zupełnie inne gry?
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 93 razy
Podziękowania: 96 razy
Kontakt:

Armin pisze: mam pytanie - czy Zombie Army Trilogy to gra w ktorej sklad wchodzi Sniper Elite: Nazi Zombie Army 1 i 2 czy to zupełnie inne gry?
To jest Nazi Zombie Army 1 i 2 + trzecia część.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 170 razy
Podziękowania: 125 razy
Kontakt:

Tak, dokładnie. NZa 1 i NZA 2 są wbudowane w grę, cała gra ma wtedy ciągłość fabularną, a grając zaczynasz od NZA 1 i kończysz na NZA 3. Twórcy nie robili osobnego NZA 3, tylko zremasterowali poprzedniczki i dorzucili do tworzonego NZA 3, tworząc Zombie Army Trilogy.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

ok dzieki

to lepiej brać te Zombie Army Trilogy za 30 pare zl, niż pojedynczo tamte czesci po 16zl, tylko że w tagu jest "kooperacja" to nie wiem czy jest sens w to grać solo

edit: dobra nie kupuje tego, zaczekam może kiedyś będzie w bundlu bo nie mam aż takiego parcia na te gre

edit2: jeśli chodzi o slay the spire to udany zakup, bardzo dobrze się gra w te karcianke leciutka gra, nawet nie wiem jak mi zleciało 2 godziny jak pierwszy raz do tego przysiadłem, do tego gra ciagle rrozwijana co tydzien update widać że tworcy dbają o ten projekt i nie spodziewalbym sie tej gry w najblizszej przyszlosc w bundlu, jesli chodzi o te wspomniane daily to też fajna sprawa
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

No i wyjaśniło się jak Slay dostał cenę na stimie - po 3 miesiącach dostałem na maila odpowiedź od developera ;P
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 175 razy
Podziękowania: 58 razy
Kontakt:

Armin pisze: edit: dobra nie kupuje tego, zaczekam może kiedyś będzie w bundlu bo nie mam aż takiego parcia na te gre
To jest Rebellion, więc bundel raczej nierealny.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 280 razy
Podziękowania: 288 razy
Kontakt:

Jakby kogoś interesowało skąd wysyłają Steam Link na EU:
Z Holandii, w moim przypadku GLS'em, w moim przypadku zamówiony 22 dzisiaj ma przyjść, czuje awizo bo strona GLS przestała działać ;)
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 1 raz
Kontakt:

Największym problemem ich sprzętu jest cena dostawy. Skusiłbym się na pada bo steam linka już posiadam, ale cena przesyłki trochę odrzuca :/
Awatar użytkownika
Predator
Podziękowania: 33 razy
Kontakt:

Czy da się zamówić więcej niż jeden steamlink w jednej przesyłce?
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

Dejw pisze: Czy da się zamówić więcej niż jeden steamlink w jednej przesyłce?

nie

i nie jestem pewien jak teraz ale kiedys było tak że sie placilo dwa razy za przesylke stim kontrolera i linka w paczce
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 1 raz

Ja ciągle czekam na promocje Steam Controller na game.co.uk. W zeszłym roku przez ostatnie półrocze leciało dobre promo średnio co miesiąc, tak teraz kiedy się już zdecydowałem niestety cisza w temacie. Cena na Steamie w porządku ale z uwagi na chore ceny wysyłki podziękuję.
Ostatnio zmieniony 27 cze 2018, o 19:28 przez PolaczekCebulaczek, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 2 razy
Podziękowania: 139 razy
Kontakt:

Armin pisze:
Dejw pisze: Czy da się zamówić więcej niż jeden steamlink w jednej przesyłce?

nie

i nie jestem pewien jak teraz ale kiedys było tak że sie placilo dwa razy za przesylke stim kontrolera i linka w paczce
Juz dawno byla zmiana ze sie placilo raz ale wiecej .
Awatar użytkownika
Predator
Podziękowania: 33 razy
Kontakt:

Dzieki za wyczerpujące odpowiedzi.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 280 razy
Podziękowania: 288 razy
Kontakt:

No i doszedł - zamówiony 22. Wysyłka 23/24, i doszedł dziś w południe - niezle.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 0

Z góry przepraszam za laickie pytanie, ale nigdy nie handlowałem na Steamie. Aktywowałem telefoniczny Token Uwierzytelniający Steam, niedawno kupiłem kilka rzeczy na Steamowej wyprzedaży a mimo to mam wstrzymane oferty sprzedaży. Niby za 7 dni zostanie ta blokada zdjęta. Czy po tych 7 dniach od aktywowania Tokenu będzie można już normalnie handlować na Steamie bez wstrzymań?

Swoją drogą to zabezpieczenie fatalnie zaprojektowane, bo skoro użytkownik kilka razy opłacił przelewem zamówienia (czyli musiał mieć dostęp do rachunku) i jeszcze ma dostęp do powiązanego telefonu to jest to już wystarczające potwierdzenie, że konto należy do niego. Chyba tam w centrali za często MC odwiedzają i już cholesterol wyłącza im szare komórki.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękowania: 45 razy
Kontakt:

konradw pisze: Z góry przepraszam za laickie pytanie, ale nigdy nie handlowałem na Steamie. Aktywowałem telefoniczny Token Uwierzytelniający Steam, niedawno kupiłem kilka rzeczy na Steamowej wyprzedaży a mimo to mam wstrzymane oferty sprzedaży. Niby za 7 dni zostanie ta blokada zdjęta. Czy po tych 7 dniach od aktywowania Tokenu będzie można już normalnie handlować na Steamie bez wstrzymań?
Skoro masz napisane, że za 7 dni to będzie zdjęta za 7 dni.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 21 razy
Podziękowania: 705 razy
Kontakt:

konradw pisze: Z góry przepraszam za laickie pytanie, ale nigdy nie handlowałem na Steamie. Aktywowałem telefoniczny Token Uwierzytelniający Steam, niedawno kupiłem kilka rzeczy na Steamowej wyprzedaży a mimo to mam wstrzymane oferty sprzedaży. Niby za 7 dni zostanie ta blokada zdjęta. Czy po tych 7 dniach od aktywowania Tokenu będzie można już normalnie handlować na Steamie bez wstrzymań?

Swoją drogą to zabezpieczenie fatalnie zaprojektowane, bo skoro użytkownik kilka razy opłacił przelewem zamówienia (czyli musiał mieć dostęp do rachunku) i jeszcze ma dostęp do powiązanego telefonu to jest to już wystarczające potwierdzenie, że konto należy do niego. Chyba tam w centrali za często MC odwiedzają i już cholesterol wyłącza im szare komórki.
1. Będziesz mógł normalnie handlować. Tylko jeśli kupisz/wymienisz jakiś przedmiot to nie będziesz mógł go ponownie sprzedać/wymienić przez 7 dni.
2. Wprowadzili masę idiotycznych zabezpieczeń, bo spora grupa użytkowników nie potrafiła dbać o swoje bezpieczeństwo. M.in. "hakerzy" robili im włamy na konta i czyścili je z przedmiotów.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

Akurat "mak" to u nich największe gouano. Jak się żywić, to gdzieś indziej. A zabezpieczenia jakie są, takie są. Oni ustalają reguły i trzeba się przyzwyczaić. Kolega nie wspomniał o jeszcze jednym ograniczeniu, któego Twój token nie zmieni - jeśli handlujesz z kimś bez tokenu, to i tak poczekacie 7 dni.
ODPOWIEDZ