Steam - temat ogólny

Okazyjne ceny gier na PC z dystrybucji elektronicznej. Klucze Steam, GOG, Origin, Uplay itd
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 0
Podziękowania: 4 razy
Kontakt:

smugglersun pisze: opłaca się tego Euro Truck Simulator 2 za 2 keye od ruskich wziąć? Nigdy w to nie grałem więc nie wiem czy gra warta czegoś jest :P
Nie. Zaoferuj 1 key i Ticket of Duty, i tak sobie nabije sporą prowizje.
Awatar użytkownika
VIP
Discord: sergeron#0799
Podziękował: 139 razy
Podziękowania: 144 razy
Kontakt:

Avaray pisze: A ja życzę w te święta plajty EA i przejęcia Origina przez Valve :trollface:
I wtedy nie dostaniesz trzeciej części żadnej serii oraz będziesz miał tworzoną nową markę co kilka lat. :E
Awatar użytkownika
Predator
Podziękowania: 7 razy
Kontakt:

Ja nie wiem jaki wy macie problem z EA i z Originem. A nie kupić gry, na której komuś zależy, bo nie jest na steam, to jak nie kupić książki bo okładka nie jest w ulubionym kolorze.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 71 razy
Podziękowania: 99 razy
Kontakt:

Avaray pisze: A ja życzę w te święta plajty EA i przejęcia Origina przez Valve :trollface:
Ja powiem tak. Ja się cieszę, że Steam ma konkurencję. Jakby się stał monopolistą to nie wiadomo co mu do głowy strzeliło. Microsoft jest tego przykładem. Chciał zdominować rynek konsol, przy tym nie pozwolić używkom racji bytu i wymagać 24h podłączonego do netu sprzętu. Jakby nie to, że ma konkurencję w postaci Sony to musiał zrobić coś, żeby ugłaskać graczy skandujących, że przejdą do konkurencji ze względu na zapowiedziane restrykcję. A wracając do wcześniejszego to fajnie, że jest Origin (i kilka mniejszych klientów), który nawiązuję rywalizację ze Steamem. Pamiętajcie im większa konkurencja, tym bardziej konkurencyjne ceny ;).
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 16 razy
Podziękowania: 27 razy
Kontakt:

EA po prostu zasługuje na takie życzenia. - no chyba, że zmienią politykę firmy, zaczną szanować klientów i wychodzić na przeciw oczekiwaniom.

Konkurencja jest rzeczą oczywistą.
Każdej platformie, która będzie przyjazna użytkownikowi życzę jak najlepiej.
Fajnie by było jakby Steam miał równego sobie konkurenta.
Awatar użytkownika
Zbanowany
Podziękowania: 11 razy
Kontakt:

Refty pisze: Ja się cieszę, że Steam ma konkurencję.
Jaką konkurencję?
Refty pisze: Jakby się stał monopolistą to nie wiadomo co mu do głowy strzeliło.
Że co? Jaki monopolista? Steam to sklep: platfroma na której wydawca sprzedaje swoje gry w wersji digital.
Refty pisze: fajnie, że jest Origin (i kilka mniejszych klientów), który nawiązuję rywalizację ze Steamem.
Drugi raz, o jakiej ty konkurencji mówisz? Valve (Steam) ci niczego nie sprzedaje (no poza grami produkcji Valve). Wszystkie ceny ustalają i zmieniają wydawcy a nie Steam. Steam tylko pobiera prowizję od sprzedaży jak każdy inny sklep.
Przykładowo obecna świąteczna przecena: to jakie gry i z jaką obniżka będą dostępne leży tylko i wyłącznie w gestii wydawców - Steam tu nie ma nic do gadania.
Refty pisze: Pamiętajcie im większa konkurencja, tym bardziej konkurencyjne ceny ;).
Właśnie widzę jak EA i Ubisoft promują i traktują klientów na ich własnych platformach i jakie ceny oraz promocje tam serwują. I o ile jeszcze Ubisoft łaskawie godzi się sprzedawać swoje gry poprzez Steam to EA pokazało Valve środkowy palec i forsą dzielić się nie zamierzają.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 1 raz
Podziękowania: 1 raz
Kontakt:

@Refty
wiadomo, że w takim systemie jaki mamy konkurencja jest świetna.
bolą mnie tylko gry ekskluzywne dla danej platformy, tyle fajnych gier w które nie zagram.

a wy tak nie kraczcie EA dzięki Bf4 ma największe problemy od lat.
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 75 razy
Podziękowania: 145 razy
Kontakt:

chodziło mi o golden packa, już wziąłem za 2 klucze :D
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 71 razy
Podziękowania: 99 razy
Kontakt:

wieh pisze: @Refty
wiadomo, że w takim systemie jaki mamy konkurencja jest świetna.
bolą mnie tylko gry ekskluzywne dla danej platformy, tyle fajnych gier w które nie zagram.
Ja sobie przekalkulowałem ile tytuły z jakiej platformy chciałbym zagrać. I w styczniu kupuję PS3. Jak już sobie wymieniłem ok. 30 gier na tą platformę, stwierdziłem, że warto będzie zainwestować w nią. Xbox 360 ma tylko 2 serie, które chciałbym zagrać: Halo i Gearsy. Dla mnie to za mało. Może u jakiegoś znajomego będę miał okazję zagrać (niestety znajomi to głównie PCtowcy z domieszką sprzętu Playstation). Wracając do Steam-a, to jak sobie przypomnę tą całą sprawę ze zmianą regulaminu. Strasznie mnie oburzyła. Czy EA czy Valve i jeszcze wiele innych miało tyle złych zagrań. Pamiętam wielki hejt na Uplay i Ubisoft. Teraz podobnie jest z EA. Miejmy nadzieję, że firma będzie odbudowywała w tym nowym roku swój wizerunek.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 0
Kontakt:

xenonisbad pisze: Ja nie wiem jaki wy macie problem z EA i z Originem.
Z EA. Firmą, która nie szanuje klienta, sprzedając wersje nawet nie bety (zabugowany BF4, moje perypetie z Fifą 13), znane marki upraszcza (DS, ME) lub wrzuca irytujący DRM (SimCity), wreszcie naciąga klientów na absurdalnie wyżyłowany F2P (PvZ 2, Fifa 14 na smartfony). A Origin? Gdyby po prostu działał, myślę że wiele osób by nie miało problemu, ale w wielu przypadkach się krzaczy, buguje, więc narzekania są uzasadnione.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękowania: 2 razy
Kontakt:

tylko że większość to nieprawda albo przesada, ale trochę racji masz to fakt
Awatar użytkownika
VIP
Kontakt:

Ja jestem zdziwiony, że Ubi nie wyda jakiejś super gry tylko na uPlayu. Wiadomo, że byłby hejt, ale jednak ludzie by kupili (jeżeli gra naprawdę byłaby super), a w końcu by zaoszczędzili na prowizji u Valve.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 2 razy
Kontakt:

xenonisbad pisze: Ja nie wiem jaki wy macie problem z EA i z Originem. A nie kupić gry, na której komuś zależy, bo nie jest na steam, to jak nie kupić książki bo okładka nie jest w ulubionym kolorze.
Ja mam z nimi trochę inny problem:
http://gamezilla.komputerswiat.pl/publi ... do-sklepow
http://stacjakultura.pl/6,35,22120,EA_O ... tykul.html
http://polygamia.pl/Polygamia/1,129919, ... gowac.html

Z tego też powodu nie kupiłem i nie kupię ME3, gdyż mając wybór dać tym pazerom pieniądze i się użerać z Oryginem, a nie dawać im nic, i bez problemu sobie pograć na piracie - wybór jest oczywisty.

A jak by jednak ktoś się chciał użerać, to polecam:
http://black-pixel.net/origin-bf3-in-sandboxie.html

No i odnośnie samego EA, nie tylko ja mam złe zdanie o nich:
http://polygamia.pl/Polygamia/1,107165, ... i_rok.html

(sory za spam w temacie o steam)
Awatar użytkownika
Zbanowany
Kontakt:

sergeron pisze: Ja jestem zdziwiony, że Ubi nie wyda jakiejś super gry tylko na uPlayu. Wiadomo, że byłby hejt, ale jednak ludzie by kupili (jeżeli gra naprawdę byłaby super), a w końcu by zaoszczędzili na prowizji u Valve.
Przez dłuższy czas uPlay nie był user friendly, ale gdyby od czasu premiery AC3 postawili na wyłączność to już większość osób by się z nim oswoiła.
Awatar użytkownika
VIP
Kontakt:

Teraz uPlay wg mnie jest bardzo dobry. Na początku faktycznie był lekko do *zady* (brak aktywacji samych kodów oprócz kombinacji z CMD, uruchamianie programów przez odpowiednie skrypty na WWW - niebezpieczne), ale teraz się wyrobiło dość dobrze. Powinni jeszcze zrobić ze starszymi grami to co jest teraz w AC IV, a mianowicie nie ściąga się instalacji tylko od razu grę (nie potrzeba dwukrotnie więcej miejsca), a przy okazji aktualizacje też nie ściągają się jako osobne pliki.
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 102 razy
Podziękowania: 24 razy
Kontakt:

amistad18 pisze: http://gamezilla.komputerswiat.pl/publi ... do-sklepow
http://stacjakultura.pl/6,35,22120,EA_O ... tykul.html
http://polygamia.pl/Polygamia/1,129919, ... gowac.html

Z tego też powodu nie kupiłem i nie kupię ME3, gdyż mając wybór dać tym pazerom pieniądze i się użerać z Oryginem, a nie dawać im nic, i bez problemu sobie pograć na piracie - wybór jest oczywisty.
To są "newsy" z 2011 roku :o

Fakt, że EA jako firma od długiego czasu daje ciała, ale trzeba pamiętać też, że zrobiła pionierski krok w dziedzinie cyfrowej dystrybucji - jako pierwsza firma wprowadziła możliwość zwrotów cyfrowych gier. Potem GOG to podjął, i jest to wyraźny sygnał, że gdyby chciał to i Valve ze Steamem mógłby tak zrobić. I za to EA należą się propsy. No i trzeba też pamiętać, o tej fajnej akcji poprawiania wizerunku o nazwie Humble Origin Bundle.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 1 raz
Kontakt:

tylko ja mam problemy z zalgoowaniem sie do steama? juz z 10 razy probowalem
Awatar użytkownika
Wiedźmin

Jerry pisze: trzeba pamiętać też, że zrobiła pionierski krok w dziedzinie cyfrowej dystrybucji - jako pierwsza firma wprowadziła możliwość zwrotów cyfrowych gier. Potem GOG to podjął, i jest to wyraźny sygnał, że gdyby chciał to i Valve ze Steamem mógłby tak zrobić. I za to EA należą się propsy.
Zanim to wprowadzila, przez dwa lata stosowala sie do europejskiego przepisu o prawie do zwrotu towaru w ciagu 14.dni. Oczywiscie nieuzywanego towaru.
To co jest teraz, stanowi - de facto- ograniczenie tamtego prawa.
Za to faktycznie, prawo do zwrotu gry w ciagu 24. godzin od jej uruchomienia jest autorskim pomyslem EA.

W porownaniu do EA, GOG wprowadzilBY faktyczne rozdawnictwo, ze wzgledu na brak DRM i brak jakiejkolwiek mozliwosci kontroli nad "re-dystrybucja" zwracanych gier... Wprowadzilby, gdyby ich oferta nie byla po prostu gwarancja dzialania gier. Zwrocic mozna jedynie gre, ktora ich support uzna za niemozliwa do uruchomienia/ukonczenia na komputerze klienta.
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 200 razy
Podziękowania: 20 razy
Kontakt:

kozi08 pisze: tylko ja mam problemy z zalgoowaniem sie do steama? juz z 10 razy probowalem
Właśnie robiłem reset i nie mogę się ponownie zalogować, chyba coś im padło :(
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 6 razy
Podziękowania: 7 razy
Kontakt:

Ależ słaby rzut tym razem...
ODPOWIEDZ