Wasze kolekcje gier

Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 0
Podziękowania: 20 razy
Kontakt:

A ja się pochwalę jedną z półeczek na której jest niemal cała seria UEXN i trochę innych Ubi gier. Brakuje mi 2 tytułów: Rayman Origins, IL 2 Sturmovik do całej kolekcji.

Obrazek
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 7 razy
Podziękowania: 416 razy
Kontakt:

Mi się wydaje, czy to nówki w foliach są?
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 74 razy
Podziękowania: 116 razy
Kontakt:

Niektóre mają folie, czyli są nowe. Dobrze ci się wydaje.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

serafek5 pisze: Mi się wydaje, czy to nówki w foliach są?
Chyba tylko 4 nie mają folii bo kupowałem na allegro drm free
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 7 razy
Kontakt:

szopenik pisze: A ja się pochwalę jedną z półeczek na której jest niemal cała seria UEXN i trochę innych Ubi gier. Brakuje mi 2 tytułów: Rayman Origins, IL 2 Sturmovik do całej kolekcji.

Obrazek
Ooo, to może powiesz mi gdzie znaleźć informacje o tym czym różnią się wydania "wewnątrz" serii Ubisoft Exclusive, gdzie np. taki Assasyn był zarówno z czarną jak i srebrną "wstęgą":
- Assassin's Creed 4: Black Flag - Ubisoft Exclusive
- Assassin's Creed 4: Black Flag - Ubisoft Exclusive Black

Jak nietrudno zauważyć na twoim foto Ubisoft tak z conajmniej 5 kolorówków stosuje oraz wydania bez tej obwoluty "Exclusive" ;) Jak ktoś zna czym kieruje się Ubi przy kolorowaniu wstęgi to prosiłbym o wypowiedź w tej kwestii :)
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

Z tego co pamiętam to czarne, czerwone oraz niebieskie wydanie różniły się sugerowaną cena sprzedaży.
Niebieska 49,90
Czerwona 59,90
Czarna 69,90
Obecnie od paru lat wychodzi tylko srebrna seria w różnych cenach choć ostatnio nowości poza FC4 oraz A: Unity nie pojawiły się.
Warto nadmienić że większość wydań to wydania premierowe z dodatkową obwolutą UEXN. W przypadku Heroes VI complete pudełko miało również okładkę uexn ale pewnie dlatego że nie było takiego wydania standardowego.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękowania: 416 razy
Kontakt:

Co ciekawe, Trine 2 też wyszedł tylko w wersji UEX, a na pudełku miał po prostu art z logo gry bez niczego więcej.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

grrozzny pisze: @Czasoumilacz - pokazałem zdjęcie Twojej kolekcji mojej żonie. Skomentowała, że gdybym ja miał taką to na pewno by ze mną nie była :lol:
Podziwiam pasję kolekcjonerską i życzę powodzenia w szybkim zapełnianiu kolejnych regałów :)
Moja żona kazała mi zabierać steelbooki bo nie ma miejsca na płytu z Chodakowską i czytadła. Póki co stawiam zacięty opór :)

Obrazek
Ostatnio zmieniony 23 kwie 2017, o 20:03 przez szopenik, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 4 razy
Kontakt:

Dejw pisze: Czasoumilacz, Swiat Wiedzy widze tez ma swoje miejsce :D
Dejw, niestety/stety Świat Wiedzy nie ma racji bytu w dobie internetu.Kiedyś to była chyba pozycja obowiązkowa każdego domu. Ja tego Świata Wiedzy chętnie się pozbędę, tylko...może pierw go przeglądnę i przeczytam?
pelikulas pisze: Zadne miejsce sie nie manuje, tylko dajesz teraz gry na lezoco do tego regalu i wpakujesz tam ze 200 tytulow jeszcze spokojnie :D
Pelikulas, tak właśnie będę robić do czasu remontu pokoju i złożenia zamówienia na nowy regał, typowo pod gry. To będzie ściana gier, ale pewnie nie w tym roku. ;)
kamil_999666 pisze: Jeśli możesz zrób zbliżenie i wrzuć to zobaczę czego jeszcze nie mam, moja kolekcja jest tak o połowę krótsza.
kamil_999666, dzisiaj na pewno tego nie uczynię, ale w nowym tygodniu postaram się to zrobić. Podeślę Ci to na priv i pewnie zamieszczę w jakimś wątku dotyczącym TopSellera.
qwertysad pisze: Ładna kolekcja, gratz :)
Mam pytanie: co to za książki/seria na półce nad wieżą?
qwertysad, te książki to książki wydawnictwa Fabryka Słów z serii Fabryczna Zona, zaś z kolei są one podzielone na kilka uniwersum. Ja zacząłem od debiutu "Ołowiany Świt" p. M. Gołkowskiego i bardzo przypadły mi do gustu. Imo, świetny debiut p. M. Gołkowskiego. Autorami są polscy i zagraniczni pisarze, te uniwersum są fajnie podzielone na kolory. Pomarańcz to ogółem Czarnobyl, żółte to Survarium (zmutowany las), niebieskie to ruskie postapo, zielone to polskie postapo (warszawskie metro). A wszystko to dzięki S.T.A.L.K.E.R.owi. Wszystko do tego stopnia, że napisałem własną parodię postapo w formie opowiadania, a teraz robię z tego książkę.
keiran pisze: Wyglada jak pozycje metro-pochodne od fabryki słów
keiran, zgadza się.
kmpt pisze: PS. Ile z tych gier odpaliłeś? :trollface:
kmpt, jeśli odpaliłem chociaż 10 % z tych gier to uznam to za maksymalną wartość. :)

szopenik, bardzo ładna kolekcja. Gratuluję i zdrowo zazdroszczę! I nie daj się Chodakowskiej i innym psiapsiółom!
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 41 razy
Podziękowania: 21 razy
Kontakt:

Teoretycznie taki prosty regal mozna zrobic samemu z elementow z leroya czy obi. Jesli masz jakies minimalne pojecie o meblach to powinno sie udac :D
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 10 razy
Podziękowania: 27 razy
Kontakt:

Moja żona kazała mi zabierać steelbooki bo nie ma miejsca na płytu z Chodakowską i czytadła. Póki co stawiam zacięty opór
Widzę, że na półce nowe Cyvil War dekady. Dante i Prorok łączą siły, zbierają armię bohaterów by dzielnie stawić czoła szatańskim pomiotom prowadzonym przez Greya i jego niewolnicę. A Sapkowski przywołał Sezon Burz i dołączył do sług ciemności, by zemścić się za Wiedźmina. Zwyciężyć może tylko jeden :P
Ostatnio zmieniony 23 kwie 2017, o 20:26 przez SKODR, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 0
Kontakt:

Czasoumilacz i szopenik - piękne kolekcje :)
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 19 razy
Podziękowania: 35 razy
Kontakt:

szopenik pisze: 23 kwie 2017, o 17:52 A ja się pochwalę jedną z półeczek na której jest niemal cała seria UEXN i trochę innych Ubi gier. Brakuje mi 2 tytułów: Rayman Origins, IL 2 Sturmovik do całej kolekcji.

Obrazek
O ile mnie oczy nie mylą to nie zauważyłem tam Anno. Jest to nieco inne wydanie, bo szersze. (dwa pudełka w środku obwoluty) Fota niżej :mrgreen:
291922553_751468312674145_3368774812809192393_n.jpg
291922553_751468312674145_3368774812809192393_n.jpg (206.55 KiB) Przejrzano 3966 razy
MDA
Awatar użytkownika
MDA
Wiedźmin
Podziękował: 1021 razy
Podziękowania: 365 razy
Kontakt:

szopenik pisze: 23 kwie 2017, o 19:55 Moja żona kazała mi zabierać steelbooki bo nie ma miejsca na płytu z Chodakowską i czytadła. Póki co stawiam zacięty opór :)

Obrazek
Gdy żona dokupi jeszcze 365 dni, to stary, masz sygnał, że coś robisz nie tak. :trollface:
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 2 razy

Jak widzę niektóre kolekcje to normalnie szczena mi opada. Ja w sumie nie mam za dużo czym się teraz pochwalić, ale mam nadzieję, że kiedyś osiągne taką ilość jak mają użytkownicy tutaj :D
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 380 razy
Podziękowania: 518 razy
Kontakt:

Myślałem że wrzucałem post ale jednak nie. Zrobione przed remontem, który poskutkował zdemolowaniem starych mebli. :gwizdany:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Z tego co widzę jedynie Kolekcja Klasyki od Cenegi jest nieczytelna a jest tam:
-Thief Antologia (ograłem zanim NewDark patch został wydany ale jeszcze w czasach panowania Windowsa XP)
-Deus Ex Antologia (DE 1 + Invisible Wars + Project Snowblind)
-Bard's Tale (w której głosu użyczył duet Fronczewski+Szyc)
-Prince of Persia - Dusza Wojownika
-Dungeon Siege - Legends of Aranna (dodatek nie jest na Steamie) czyli podstawka+dodatek
-Serious Sam - Złota Edycja (pierwsze i drugie starcie)
-Sacred - złota edycja

Niestety zdjęcia na Imgurze nie mogę dostać bo wywala błąd "Zoinks!" więc zostaje mi brać z innego miejsca...

Najbardziej cieszy mnie posiadanie kolekcji Tomb Raidera bo zawiera dodatki do oryginalnej trylogii które nie pojawiły się w cyfrowej dystrybucji z jakiegoś powodu.
Z wielkich pudeł miałem jedynie Planescape Torment i Worms Armageddon.
Ile gier kupionych na premierę? Poza Wiedźminem 1 i 2 chyba tylko Dawn of War - Dark Crusade. Co jest o tyle ciekawe że nie byłem wielkim fanem RTSów.

Ile jest kolekcjonerek? Jedna. I to taka z której nie jestem dumny.
Legend - Hand of God to kolejny po Loki „pogromca Diablo" który okazał się niewypałem. Miał niezłe pomysły, w polskiej wersji głosu kursorowi-wróżce użyczyła Jabłczyńska a sama gra została zapomniana. Na szczęście była bardzo krótka a bug z dwoma broniami w obu łapach (gwarantowany instakill) tylko jeszcze bardziej ułatwił robotę.
Pudełko EK jest czarne i zawierało artbooka, i chyba tyle.
Ci użytkownicy podziękowali EdmundBA za ten post (w sumie 3):
FotelSkrzypiNatankubicz
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 5 razy

Czesc 🙂

To bedzie mysle dosc ciekawy post, bo bedzie moim pierwszym na tym forum (poprzednie forum gram gdzie chcialem zamiescic kolejny wpis po moim ostatnim z 2014 roku umarlo smiercia naturalna), a jednoczesnie bedzie to post z ostania gra, ktorej szukalem i ktora w koncu udalo mi sie kupic. Jest to ostatni z ~200 tytułów z listy, ktora sobie ulozylem na poczatku lat 2000ych kiedy pomyslalem, ze fajnie by bylo zebrac wszystkie gry ktore mi sie sentymentalnie kojarza i w ktore gralem "za friko" w latach 80tych, 90tych i 2000ych.

Ponizszy tytul szukalem przez te wszystkie 20 lat i jak tylko moja liste ulozylem, wiedzialem ze to bedzie praktycznie mission impossible zeby go dorwac. I to mowi cos, bo mialem na tej liscie na prawde wiele tytulow ktore wielu uwaza rowniez nie do dorawania a jednak mi sie to udalo, jak np "The Even more Incredible Machine" w unikalnym trojkatnym pierwszym wydaniu, "Winning Eleven 9 Liveware Evolution" ktore sciagalem specjalnie z Korei Poludniowej bo tylko tam to bylo do dorwania, czy legendarny "Prehistorik 2". Na prawdę, byly tam tytuly na ktore czekalem i 10 lat az sie chociaz jeden egzemplarz pojawi do kupienia. Koniec koncow udalo sie znalezc nawet te tytuly ktore przed chwila wymienilem, ale nigdy ten ostatni ktory kupilem w zeszlym tygodniu.

W 2013 roku, po 10 latach kupowania Big Boxow, mialem juz wszystkie tytuly poza czterema. Napisalem wtedy na forum gram:
"Pozostalo mi juz tylko 4 tytuly do zebrania aby kolekcje skompletowac, z ktorych 3 spodziewam sie, ze uda mi sie wylapac w przeciagu paru lat, a ostatni tytul to bedzie cud, jak gdzies go wypatrze 😉

Te gry to:

1) Prehistorik II
2) The Incredible Machine: Even More Contraptions
3) The Even More Incredible Machine (big triangle box)
4) XXX (mision imposible 😉)

Jesli ktos z was posiada ktorys z tych tytulow, zwlaszcza ostatni 😛 i chce ubic ciekawy interes, zapraszam na prive''a 😉. Szanse marne, bo nie od kozery poluje juz na te tytuly wiele lat, ale zapytac jest okazja wiec pytam."

W 2018 roku juz sie nawet poddalem i "zaktualizowalem" swoja listę usuwając ten ostatni tytul, bo stwierdziłem ze po co zyc cale zycie z niedostatkiem, uznam po prostu ze wszystkie egzemplarze wyginely i tyle. Wylaczylem wszystkie skrypty do przeszukiwania sieci, ebayow, allegro itp. bo juz mialem dosc kolejnych mejli z powiadomieniem o czyms, co nie bylo tym wynikiem, na ktory czekalem. Wiecie jako kolekcjonerzy na pewno jakie to uczucie gdy nie mozna przez tyle lat dorwac czegos czego sie szuka. Przez te wszystkie lata trafiłem na kilka egzemplarzy ale: albo to byla wersja na C64 (a juz sie tak cieszylem ze znalazlem, dopoki nie zauwazylem oznaczenia c64 na pudelku 😁), albo na Amige, albo wersja hiszpanska (caly box po hiszpansku).

Tydzien temu jednak cos mnie natchnelo. "A rzuce okiem na necie z ciekawosci" pomyslalem i... wyskoczyla mi grafika z aukcji na ebayu niemieckim gdzie co prawda manual po niemiecku (juz przymkne na to oko stwierdzilem, zwlaszcza ze do dzis nie wiem nawet czy istnieje wersja z manualem angielskim), ale co najwazniejsze box z wersji angielskiej z opisem z tylu w jezykach angielskim/francuskim/niemieckim (nie bylo wydania z calym boxem tylko po angielsku, a przynajmniej ja na taki nigdy nie trafilem, co wiecej nie znam kogokolwiek kto by trafil). Mozliwe (poniewaz gre robil deweloper z Niemiec), ze w ogole wersji z manualem po francusku i angielsku nie ma, ale pewnosci na 100% nie mam. Nawet jesli gdzies sie ostaly ostatnie 3 sztuki na swiecie, przymkne oko na ten manual niemiecki 😉

Wchodze, kurcze aukcja zakonczona tydzien temu. Mysle sobie F***!!! O tydzien ktos mnie ubiegl. Troche by to byl pech biorac pod uwage to, ze tydzien sie spoznilem na tytul, na ktory poluje od 20 lat, no ale coz, life. Ale jak zrobilem search na tej grafice zobaczylem kolejny wynik z ta sama grafika. Link prowadzil mnie znowu na aukcje, ale sprzed miesiaca. Mysle sobie "czy te aukcje po prostu sie konczyly, a nikt jej jeszcze nie kupil?". Byc moze...

Szybko wpisuje haslo w wyszukiwarce na ebayu... Jest!!! Ta sama aukcja, ale otwarta!!! Nawet sie nie zastanawialem tylko szybko zaczalem negocjacje z gosciem. Po paru godzinach w koncu doszlismy do porozumienia, no i Panie i Panowie, moj ostatni tytul ktory w koncu zamyka moje kolekcjonowanie zapoczatkowane 20 lat temu...

Obrazek

Obrazek
Ci użytkownicy podziękowali soyo za ten post (w sumie 5):
xoomplQuoyqueMaikeruMisiekkrkbóbr
ODPOWIEDZ