Steam - temat ogólny

Okazyjne ceny gier na PC z dystrybucji elektronicznej. Klucze Steam, GOG, Origin, Uplay itd
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 1 raz
Kontakt:

ciach...

Ten temat nie jest miejscem na kłótnie. Wszelkie niezdrowe zachowania zostaną odpowiednio nagrodzone :dziadek:
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 14 razy
Podziękowania: 53 razy
Kontakt:

Odbiegając trochę od tematu:
Wczoraj formatowałem windowsa, dziś chciałem zainstalować gry i gdy pobieram że steam to wolno się pobiera.
w ciągu ostatniej godziny pobrało mi tylko około 300mb, pobiera się 7.5mb/s ale ciągle spada do 0b/s i nic się nie dzieje, wykorzystanie sieci i dysku przez steam wynosi 0%.
Jest jakiś sposób aby to naprawić ?
Awatar użytkownika
Predator
Discord: #7239
Podziękował: 5 razy
Podziękowania: 76 razy
Kontakt:

A próbowałeś może zmienić region pobierania na inny?
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

Tak, zmieniałem region ale nic to nie dało, reset steama, systemu i rutera też nie pomógł :/
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 4 razy
Podziękowania: 41 razy
Kontakt:

Steam tak czasem ma, że pobiera bardzo powoli.

Jest tak w każdej grze? Są gry, które nie pobierają się ciągiem, a spakowanymi kawałkami. Wtedy steam pobiera kawałek, wypakowuje, zaczyna pobierać od nowa.
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

papermonster pisze: "Chyba, ze wtedy jeszcze nosiliscie pieluchy to wybaczam."
Narazie jedyną osobą noszącą pieluchy w tym wątku jesteś ty,jeśli wstałeś lewą nóżką z rana to idż powyrywaj lewackie drzewa na marszu niepodległosci może ci trochę pary zejdzie.Dlaczego cię boli że ludzie są ciekawi co stanie się z ich pieniędzmi na steamie?.
1. Wstaje zawsze prawa, bo z lewej mam okno. ;)
2. Lewackie drzewa na marszu? Co ma jedno do drugiego i oba razem do steama? Co roku jezdzilem na marsz, w tym roku przerwa bo przygotowuje sie do wyjazdu w trase. Slowo klucz "do pracy".
3. Nie boli mnie, ze sa ciekawi. Boli mnie ignorancja i brak podstawowej umiejetnosci jaka jest czytanie ze zrozumieniem. Zaznacze nawet o co mi chodzi dokladniej:
Drogi użytkowniku Steam,

Za niedługo Steam zacznie określać ceny w złotych polskich!

Jeżeli 13 listopada 2017 w twoim Portfelu Steam będą znajdować się jakiekolwiek środki, twoje saldo w euro zostanie przeliczone na złote polskie według kursu obowiązującego w tym dniu.
Wiec laskawie odpowiedz mi, czego nie rozumiesz w tym krotkim i prostym mailu? Odkad padla informacja o pojawieniu sie PLN, spekulujecie. Wreszcie jest jasna deklaracja. Powinno sie skonczyc gdybanie a tutaj kolejne.

Zapytaj ministra finansow albo mame jaki bedzie sredni kurs 13.11.2017 i bedziesz wiedzial czy jak wplacisz dzis po 4,38 to stracisz czy zyskasz. FACEPALM :!: Malo tego @MSKOTOR napisala madrze nt. kursow. Ale jak widac, albo grochem o sciane albo do dzieci. :roll: Idealnie byloby jakby steam wprowadzil pln i przewalutowal portfele nie informujac za wczasu. Ot postawil przed faktem dokonanym. Ponarzekaliby co niektorzy dzien czy dwa i zyliby dalej. A tak od kilku tygodni w kolko to samo.

@DiscussedAxe3
Moze to jakas awaria u twojego ISP? Albo gdzies po drodze miedzy toba a steamem? Sprawdzales speedtestem czy poza steamem jest wszystko w porzadku?
Albo tak jak @MSKOTOR mowi, czasem steam tak ma.
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

Wszystkie które teraz pobieram zatrzymują się co chwile.
Pobiera się: Insurgency
W kolejce mam: Alien Isolation, payday 2 oraz paladins

Wczoraj udało mi się pobrać Left 4 dead 2 i też się zatrzymywało ale nie tak często.
w grach które ważyły do 1GB nie zatrzymywało się.
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Wlaczylem do pobierania Insurgency. W moment rozpedzilo sie do ok 8 MB/s i waha sie miedzy 8 a 11. Idzie bez problemu. Wiec raczej cos z routingiem po twojej stronie, ale nie routerem tylko droga miedzy toba a steamem.
Obrazek
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 380 razy
Podziękowania: 518 razy
Kontakt:

Kwa, 10 lat temu nie bylo zadnych kart, nie bylo zlotowek a steam istnial i jakos z niego korzystaliscie
kto korzystał ten korzystał. Jednym jeszcze internetu nie podpięli (modemy 56kbps czy neostrada lub inne łąćza poniżej 512Kb się nie liczą) a inni potrzebowali czasu na przekonanie się do niego (mnie się to udało w połowie 2011roku).
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 402 razy
Podziękowania: 838 razy

DiscussedAxe3 pisze: Odbiegając trochę od tematu:
Wczoraj formatowałem windowsa, dziś chciałem zainstalować gry i gdy pobieram że steam to wolno się pobiera.
w ciągu ostatniej godziny pobrało mi tylko około 300mb, pobiera się 7.5mb/s ale ciągle spada do 0b/s i nic się nie dzieje, wykorzystanie sieci i dysku przez steam wynosi 0%.
Ile lat ma twój końputr/laptok? Może dysk umiera i dlatego tak spada do 0 nagle.
Mi normalnie pobierało aktualizacje wczoraj.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 87 razy
Podziękowania: 125 razy

@DiscussedAxe3:
widzę, że zmieniałeś regiony, ale spróbuj jeszcze zmienić na Szwecję, jeśli tego nie spróbowałeś. Mnie nigdy nie zawodzi i zawsze jadę na tym serwerze, full prędkość bez spadków.

Przy okazji, pobieranie Payday 2 to jakiś dramat. Tam tak zawsze było, że ciągnie trochę, nagle nic się nie dzieje jakiś czas. Szukałem i czytałem, ta gra jest dziwnie jakoś zrobiona, pobiera trochę, rozpakowuje na dysku i pobiera dalej. Dlatego tyle trwa. Ale to tylko w przypadku tej gry.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 74 razy
Podziękowania: 116 razy
Kontakt:

OkweL pisze: Wlaczylem do pobierania Insurgency. W moment rozpedzilo sie do ok 8 MB/s i waha sie miedzy 8 a 11. Idzie bez problemu. Wiec raczej cos z routingiem po twojej stronie, ale nie routerem tylko droga miedzy toba a steamem.
Obrazek
Z czego ty masz neta, że ci tak szybko pobiera? :O
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 5 razy
Podziękowania: 26 razy
Kontakt:

OkweL pisze: ...
3. Nie boli mnie, ze sa ciekawi. Boli mnie ignorancja i brak podstawowej umiejetnosci jaka jest czytanie ze zrozumieniem. Zaznacze nawet o co mi chodzi dokladniej:
...
Ponownie piszesz o umiejętności czytania ze zrozumieniem, której sam nie posiadłeś. Zanim zaczniesz obrażać innych, zastanów się, czy sam przy tym nie ... wypadniesz blado, żeby napisać łagodnie.

Może na wszelki wypadek ja też zacytuję wypowiedź (większy jej fragment), do której się odniosłeś, a której nie zrozumiałeś:
kamil_999666 pisze: Głupie pytanko, czy jeżeli dziś doładuje portfel steam € to 13-tego dostanę równowartość w zł po aktualnym kursie (na dziś np. 4,23 zł) ...?
Przeczytaj kilka razy i zastanów się jeszcze raz, czy na pewno ktoś tu pisze o przeliczaniu wg kursu z ubiegłego piątku.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 453 razy
Podziękowania: 379 razy
Kontakt:

Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

bolesna prawda pisze:
DiscussedAxe3 pisze: Odbiegając trochę od tematu:
Ile lat ma twój końputr/laptok? Może dysk umiera i dlatego tak spada do 0 nagle.
Mi normalnie pobierało aktualizacje wczoraj.
Laptop ma 2 lata, zaczęło przerywać po przeinstalowaniu windowsa.
Zostawiłem włączony steam i pobieranie, bez korzystania z laptopa i chyba wraca do normy, w ciągu 1.5h pobrało mi 13.4GB alien isolation i całe paladins.
JasonTodd pisze: @DiscussedAxe3:
widzę, że zmieniałeś regiony, ale spróbuj jeszcze zmienić na Szwecję, jeśli tego nie spróbowałeś. Mnie nigdy nie zawodzi i zawsze jadę na tym serwerze, full prędkość bez spadków.

Przy okazji, pobieranie Payday 2 to jakiś dramat. Tam tak zawsze było, że ciągnie trochę, nagle nic się nie dzieje jakiś czas. Szukałem i czytałem, ta gra jest dziwnie jakoś zrobiona, pobiera trochę, rozpakowuje na dysku i pobiera dalej. Dlatego tyle trwa. Ale to tylko w przypadku tej gry.
Z payday 2 to ja wiem że tak jest, ale inne gry też tak miały u mnie :/
Od 00:14 do 13:00 pobrało mi 8 gier (ok. 19 GB), jak zostawiłem włączone bez korzystania to zaczęło wracać do normy. (około 13:00)
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 33 razy
Podziękowania: 44 razy

Jakikolwiek windows podobno nawet od visty w zwyż + steam, a może i coś jeszcze masz to normalka po nowej instalacji. Telemetria, update w tle, skan zawartości kompa itd. Szczerze mówiąc nie interesowałem się na tyle tematem, żeby coś polecić, aby przynajmniej upewnić się, że na pewno to jest przyczyną, bo w win10 wogóle tego nie widać, że system pożera zasoby i blokuje pewne działania, pokazuje, że jest super a w tle "rozrabia".
Najprościej przeczekać, za kilka dni powinno wrócić do normy, ale oczywiście tracert i ping do steam można sprawdzić, o ile steam tego nie banuje, bo tego nie wiem.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 0
Kontakt:

WileTheBest pisze: Z czego ty masz neta, że ci tak szybko pobiera? :O
Nie żeby coś, ale download 12MB/s to nie jest dużo :(
Kropeks pisze: oczywiście tracert i ping do steam można sprawdzić, o ile steam tego nie banuje, bo tego nie wiem.
Ban za tracert i ping? :P brzmi ciekawie
DiscussedAxe3 pisze: Laptop ma 2 lata, zaczęło przerywać po przeinstalowaniu windowsa.
Zostawiłem włączony steam i pobieranie, bez korzystania z laptopa i chyba wraca do normy, w ciągu 1.5h pobrało mi 13.4GB alien isolation i całe paladins.)
Windows Update do końca i powinna być ok.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 33 razy
Podziękowania: 44 razy

PanHagrid pisze: Ban za tracert i ping? :P brzmi ciekawie
Nie jest to normalny ruch wywołany przez aplikacje, więc wolałem uprzedzić i napisałem to w dużym uproszczeniu, bo może steam mieć jakiś mechanizm obrony przed nadmiernym ruchem, typu blokada na jakiś czas połączenia z tego IP itp.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 1377 razy
Podziękowania: 1315 razy
Kontakt:

nie no fajne i jakie stare i do tego nie potrzeba czitów bo chyba wszystko widać/przeciwników
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 68 razy
Podziękowania: 84 razy
Kontakt:

Deadpool znowu wylatuje ze steama 16.11 http://store.steampowered.com/news/34483/ stąd ta promka -70%
ODPOWIEDZ