Co kupić? Co wybrać?

Wszystko co dotyczy gier komputerowych
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 0
Podziękowania: 246 razy
Kontakt:

kmpt pisze: 11 maja 2024, o 09:44 Czy znacie jakieś gry komputerowe podobne do Recettear: An Item Shop's Tale? Mam na myśli grę, w której prowadzimy własny sklepik, gdzie można fizycznie wystawiać towar na półki i go sprzedawać? Wiem, że istnieją gry 'farmerskie', gdzie można handlować płodami rolnymi, ale nie do końca o to mi chodzi :>
Shoppe Keep 1 i 2?
Ci użytkownicy podziękowali exoixonar za ten post:
kmpt
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 21 razy
Podziękowania: 705 razy
Kontakt:

kmpt pisze: 11 maja 2024, o 09:44 Czy znacie jakieś gry komputerowe podobne do Recettear: An Item Shop's Tale? Mam na myśli grę, w której prowadzimy własny sklepik, gdzie można fizycznie wystawiać towar na półki i go sprzedawać? Wiem, że istnieją gry 'farmerskie', gdzie można handlować płodami rolnymi, ale nie do końca o to mi chodzi :>
W Moonlighter prowadzimy własny sklep z fantami, które zbieramy w okolicznych lochach: https://store.steampowered.com/app/606150/Moonlighter/
Ci użytkownicy podziękowali Desolator za ten post:
kmpt
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 1377 razy
Podziękowania: 1315 razy
Kontakt:

https://store.steampowered.com/app/2670 ... Simulator/

Supermarket Simulator

(polecam discorda tworcy jednoosobowego tej gry)
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 473 razy
Podziękowania: 161 razy
Kontakt:

Bateria w Quest 2 słaba. Jaki powerbank mogę kupić aby dało się go podpiąć z tyłu głowy do paska żeby mieć kontrwagę i odciążyć kark? Jest coś taniego z aliexpress/Temu?
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 83 razy
Podziękowania: 56 razy

TheLastJedi pisze: 1 paź 2024, o 13:57 Bateria w Quest 2 słaba. Jaki powerbank mogę kupić aby dało się go podpiąć z tyłu głowy do paska żeby mieć kontrwagę i odciążyć kark? Jest coś taniego z aliexpress/Temu?
jakiej pojemności i jak bardzo tanie ma być...?
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 154 razy
Podziękowania: 82 razy
Kontakt:

TheLastJedi pisze: 1 paź 2024, o 13:57 Bateria w Quest 2 słaba. Jaki powerbank mogę kupić aby dało się go podpiąć z tyłu głowy do paska żeby mieć kontrwagę i odciążyć kark? Jest coś taniego z aliexpress/Temu?
Ja używałem zwykłego, którego chowałem w kieszeni i podłączałem długim kabelkiem od strony pleców. Ostatnio kupiłem coś takiego, ale jeszcze nie testowałem: https://www.amazon.pl/dp/B0CRDY83PQ?tag ... =601376734
Ci użytkownicy podziękowali GhostHound za ten post:
TheLastJedi
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

Black Seraph pisze: 1 paź 2024, o 15:12
jakiej pojemności i jak bardzo tanie ma być...?
Nawet takie 5000 mah by było spoko, a że jesteśmy na łowcach to jak najtaniej, aby nie totalny bubel ;)
Tak w okolicach stówki max.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 83 razy
Podziękowania: 56 razy

TheLastJedi pisze: 2 paź 2024, o 07:51 Nawet takie 5000 mah by było spoko, a że jesteśmy na łowcach to jak najtaniej, aby nie totalny bubel ;)
Tak w okolicach stówki max.
Pytałem, bo sam kupowałem czas jakiś temu banka SBS 30k mah, ale to może juz kark złamać... :P a było tu ogłoszenie 10k mah na amazonie, tyle że GhostHound znalazł nawet taniej...

EDIT: pojawiła się jeszcze tańsza opcja... :D
https://lowcygier.pl/nie-tylko-gramy/pr ... -od-39-zl/
Ci użytkownicy podziękowali Black Seraph za ten post:
TheLastJedi
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 1 raz
Podziękowania: 18 razy
Kontakt:

Jestem od jakiegoś czasu posiadaczem Steam Decka i zastanawiam się nad kupnem jednej z tych pozycji.
Assassin's Creed Valhalla - grałem w Origins i Odyssey i bardzo mi się podobały. Tyle, że tutaj wszystkiego jest więcej (może prócz lootu i trochę tego żałuję).
No Man's Sky - lubię eksplorację w grach, ale trochę mnie odstrasza motyw budowania baz.
Hogwart's Legacy - nie jestem fanem Pottera, ale oglądając gameplaye trochę mnie kusi.
Dying Light 2 - jedynka z dodatkami ukończona, bardzo mi się podobało, ale opinie są dość skrajne.
Którą polecacie?
MDA
Awatar użytkownika
MDA
Wiedźmin
Podziękował: 1021 razy
Podziękowania: 365 razy
Kontakt:

kluhmen pisze: 13 paź 2024, o 15:41 Jestem od jakiegoś czasu posiadaczem Steam Decka i zastanawiam się nad kupnem jednej z tych pozycji.
Assassin's Creed Valhalla - grałem w Origins i Odyssey i bardzo mi się podobały. Tyle, że tutaj wszystkiego jest więcej (może prócz lootu i trochę tego żałuję).
No Man's Sky - lubię eksplorację w grach, ale trochę mnie odstrasza motyw budowania baz.
Hogwart's Legacy - nie jestem fanem Pottera, ale oglądając gameplaye trochę mnie kusi.
Dying Light 2 - jedynka z dodatkami ukończona, bardzo mi się podobało, ale opinie są dość skrajne.
Którą polecacie?
Hogwart's Legacy
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 2 razy

Czesc, w ktora twierdze warto zagrac? Nie gralem w zadna. Czy Twierdza HD bedzie OK zeby sprobowac? Kosztuje jakies 6 pln na gogu... Definitive edition ponad 60.
Czy crusader ktorys albo Stronghold 2 hd?

Drugie pytanie, jaki coop dla 3-4 lub wiecej osob (na ps5 i pc) polecacie, tak zeby sie dobrze bawic i pogadac na luzie?
Myslalem o zomboid (nie wiem czy jest coopem), albo jakims coop rpg?
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 80 razy
Podziękowania: 317 razy
Kontakt:

bkt1916 pisze: 23 paź 2024, o 15:55 Czesc, w ktora twierdze warto zagrac?
Stronghold HD (w DE nie grałem, ale ma bdb opinie) i Stronghold Crusader HD, pozostałe części są mniej udane, choć od biedy można zagrać .
bkt1916 pisze: 23 paź 2024, o 15:55Drugie pytanie, jaki coop dla 3-4 lub wiecej osob (na ps5 i pc) polecacie, tak zeby sie dobrze bawic i pogadac na luzie?
Zależy czy masz ekipę czy chcesz grać z randomami. Ja polecam Deep Rock Galactic, niezależnie od tego z kim masz zamiar grać, gram od lat i nadal mi się nie nudzi :)
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 166 razy
Podziękowania: 214 razy
Kontakt:

bkt1916 pisze: 23 paź 2024, o 15:55 Czesc, w ktora twierdze warto zagrac? Nie gralem w zadna. Czy Twierdza HD bedzie OK zeby sprobowac? Kosztuje jakies 6 pln na gogu... Definitive edition ponad 60.

Drugie pytanie, jaki coop dla 3-4 lub wiecej osob (na ps5 i pc) polecacie, tak zeby sie dobrze bawic i pogadac na luzie?
Twierdze HD polecam bo to moja ulubiona, definitive edition to głównie update graficzny.
Zomboid jest świetny w coopie zwłaszcza z modami.
Deep Rock Galactic też bardzo fajny i akurat do 4 graczy.
Z gier typowo rpg może jakieś borderlandsy? Albo gry Lariana: Divinity Original Sin 1 i 2 Baldurs Gate 3 ale to mocno fabularne.
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

bkt1916 pisze: 23 paź 2024, o 15:55 Czesc, w ktora twierdze warto zagrac? Nie gralem w zadna. Czy Twierdza HD bedzie OK zeby sprobowac? Kosztuje jakies 6 pln na gogu... Definitive edition ponad 60.

Jak coop lokalny to na 4ech graczy nic lepszego niż diablo III na konsoli nie ma.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 182 razy
Podziękowania: 179 razy
Kontakt:

bkt1916 pisze: 23 paź 2024, o 15:55 Drugie pytanie, jaki coop dla 3-4 lub wiecej osob (na ps5 i pc) polecacie, tak zeby sie dobrze bawic i pogadac na luzie?
Trine 4, Trine 5. Mozna sobie przechodzic gre do 4 osob i na luzie robic lamiglowki i przy okazji gadac. Trine 4 jest obecnie w abonamencie PS+ Extra. Kupilem Trine 5 na PC, ale z zona nagralismy sie w te serie dosc mocno, bo od Trine 1 wszystkie czesci, i szczerze mowiac przeskok graficzny i gameplayowy miedzy Trine 4 i Trine 5 jest minimalny, wiec szybko nam sie znudzilo granie w 5. Ale polecam te serie. Bardzo przyjemnie sie wbija 100% osiagniec. :)
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 2 razy

szymon257 pisze: 23 paź 2024, o 19:19

Twierdze HD polecam bo to moja ulubiona, definitive edition to głównie update graficzny.
Z gier typowo rpg może jakieś borderlandsy? Albo gry Lariana: Divinity Original Sin 1 i 2 Baldurs Gate 3 ale to mocno fabularne.
Jakie mody polecisz?
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 166 razy
Podziękowania: 214 razy
Kontakt:

bkt1916 pisze: 24 paź 2024, o 09:40
szymon257 pisze: 23 paź 2024, o 19:19

Jakie mody polecisz?
Jak grałem to używałem koło 50 modów mogę polecić kilka ale najlepiej samemu się rozejrzeć na warsztacie steam.
Brita's Weapon Pack
Brita's Armor Pack
Common Sense
True Music
Vehicle Repair Overhaul
Filibuster Rhymes' Used Cars!
The Workshop
Scrap Weapons!
Scrap Guns
Scrap Armor!
Expanded Helicopter Events
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 6 razy
Podziękowania: 106 razy

Może ktoś ma porównanie, Hogwart Legacy na PC czy Xbox SX?

Na steamie teraz w promoci za 80zł, a pudełko na xboxa za 120zł można kupić
(mam lapka z RTX3060 140W więc graficznie powinno dać radę, ale z drugiej strony chyba w taką grę wygodniej usiąść przed większym telewizorem).
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 24 razy
Podziękowania: 82 razy
Kontakt:

Przypominam, jeśli komuś umknęło, że dziś jest ostatni dzień na kupno LittleBigPlanet 3 i jego DLC, od jutra będą usunięte z cyfrowej dystrybucji.
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

Polecicie jakiś czytnik ebooków w niedużych pieniądzach do czytania instrukcji/schematów żeby nie taszczyć ze sobą ryzy papieru. Najlepiej jak największy ekran.
ODPOWIEDZ