Xbox One Wsteczna kompatybilność + Game Pass - temat ogólny

Promocje na gry na konsole Xbox, Playstation, Nintendo. Okazyjne ceny konsol oraz sprzętu elektronicznego.
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 0
Podziękowania: 11 razy

a mnie - Brotherhood za "free" w Goldzie ;)
Byle po polsku.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 1 raz
Podziękowania: 1 raz
Kontakt:

mati118200 pisze: Można gdzieś zobaczyć listę gier dostępnych na PC w Game Passie?

edit: Jeszcze jedno pytanko ;] Czy można taniej kupić Game Passa niż 29 PLN w sklepie MS?
Ktoś coś?
Listę gier znalazłem, tylko nie wiem czy to tylko na Xboxa czy też na PC ;/
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

mati118200 pisze:
mati118200 pisze: Można gdzieś zobaczyć listę gier dostępnych na PC w Game Passie?

edit: Jeszcze jedno pytanko ;] Czy można taniej kupić Game Passa niż 29 PLN w sklepie MS?
Ktoś coś?
Listę gier znalazłem, tylko nie wiem czy to tylko na Xboxa czy też na PC ;/
Exclusivy Xboxowe są na PC, a reszta na XOne. Game Passa z tego co pamiętam był za złotówkę na stronie Microsoftu
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 92 razy
Podziękowania: 123 razy
Kontakt:

Dodane do Xbox One X Enhanced gry z BC: Darksiders, Gears of War 2, Portal 2, Red Dead Redemption, Star Wars: The Force Unleashed oraz Sonic Generations (tu przy okazji premiera w BC).
Awatar użytkownika
VIP
Kontakt:

Gry z oryginalnego Xboxa co dojdą do programu wstecznej kompatybilności.
17 kwietnia Blinx: The Time Sweeper, Breakdown, Conker: Live & Reloaded, The Elder Scrolls III: Morrowind, Hunter: The Reckoning, Jade Empire, Panzer Dragoon Orta, SSX 3.
26 kwietnia Destroy All Humans!, Full Spectrum Warrior, Mercenaries: Playground of Destruction, MX Unleashed, Panzer Elite Action: Fields of Glory, Star Wars: Battlefront, Star Wars: Battlefront II, Star Wars Jedi Knight: Jedi Academy, Star Wars: Jedi Starfighter, Star Wars Knights of the Old Republic II: The Sith Lords, Star Wars: Republic Commando
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 15 razy
Podziękowania: 12 razy
Kontakt:

Hemiq pisze: Dodane do Xbox One X Enhanced gry z BC: Darksiders, Gears of War 2, Portal 2, Red Dead Redemption, Star Wars: The Force Unleashed oraz Sonic Generations (tu przy okazji premiera w BC).
Marzy mi się taki RDR na ps4 bo za te psnow to ja podziękuję :E
Awatar użytkownika
Wiedźmin

Hemiq pisze: Gry z oryginalnego Xboxa co dojdą do programu wstecznej kompatybilności.
w sumie to chciałem zapytać, które z nich będą u nas dostępne, ale... Co to zmienia? Nie dam 50zł za 15.letnią grę, bo wygląda to koszmarnie na nowych tv. Co innego, gdyby można byłoby to kupić gdzie indziej...
Tak, że radocha tylko dla tych, co mają to jeszcze na płytach.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 45 razy
Podziękowania: 134 razy
Kontakt:

Game Pass jest w tej chwili za 1 pln na stronie Microsoftu, to jest stała promocja czy czasowa? Po zalogowaniu się w sklepie cena wraca do 29,99, ale mam aktywnego Passa, więc to przez to. Ale orientuje się ktoś czy to działa tylko dla nowych kont, czy może dla akurat nieaktywnych też (jak np. ten kod z CD-Action)? I czy kupno w formie upominku i wysłanie na konto z aktywnym Passem zadziała?
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 50 razy
Podziękowania: 78 razy
Kontakt:

Niriles pisze: Game Pass jest w tej chwili za 1 pln na stronie Microsoftu, to jest stała promocja czy czasowa? Po zalogowaniu się w sklepie cena wraca do 29,99, ale mam aktywnego Passa, więc to przez to. Ale orientuje się ktoś czy to działa tylko dla nowych kont, czy może dla akurat nieaktywnych też (jak np. ten kod z CD-Action)? I czy kupno w formie upominku i wysłanie na konto z aktywnym Passem zadziała?
Na pepperze podają , że ten z CD Action zadziała na każdym koncie, na którym nie ma aktywnego passa. Więc przedłużyć nie można, ale można po prostu aktywować po tym za 1 zł. Czyli ty akurat masz pecha, bo musisz poczekać aż wygaśnie Twój pass i dopiero aktywować ten za 1zł (jak się wyrobisz do tego 9 maja czy jakoś tak). Nie wiem jak długo ważne są kody z CD Action (jeśli będzie coś takiego) bo teoretycznie można kupić 10 egz i mieć ciągle za 16.99 :)
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 45 razy
Podziękowania: 134 razy
Kontakt:

Ten z CD-A ponoć do 1 lipca ważny.
No to chyba przycebulę z tym ze strony MS. Niby mam aktywne do 20 maja, ale: jak skończę 9 to teoretycznie tracę 11 dni z obecnego, ale z drugiej strony zyskuję za zeciaka dodatkowe 20 dni do tego 9 czerwca. A potem użyję ten z "Ekszyna" i 1 lipca znowu by się przydał drugi z "Ekszyna", wtedy GP byłby finalnie do 1 sierpnia...
Hmm, to już mogli dać całkiem za darmo tego GP, a nie zmuszać ludzi do takiego kombinowania ;D
Awatar użytkownika
Wiedźmin

Koniec sezonu na lody:

Od 1. czerwca wzrasta cena abonamentu GamePass. 40zł/mies. Szkoda, że nie da się wykupić na zapas...

Z dobrych wieści: Saints Row 2 trafił do BC.
Awatar użytkownika
VIP
Kontakt:

A dzisiaj doszedł Dragon Age 2.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 0
Kontakt:

A tak zapytam, jak nie mam konsoli to Game Pass będzie ładnie działał na moim pececie?

@down dziękuję :)

@down2 dziękuję :P
Ostatnio zmieniony 7 maja 2018, o 11:59 przez PanHagrid, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 1 raz
Kontakt:

PanHagrid pisze: A tak zapytam, jak nie mam konsoli to Game Pass będzie ładnie działał na moim pececie?
Tylko na Windowsie 10 (lub na konsoli, której nie masz ;])
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 473 razy
Podziękowania: 161 razy
Kontakt:

PanHagrid pisze: A tak zapytam, jak nie mam konsoli to Game Pass będzie ładnie działał na moim pececie?
Tak, ograłem Gow4 i Recore za zeta, jest jeszcze kilka innych gier na Win10.
Awatar użytkownika
VIP
Kontakt:

Burnout Revenge w BC od wczoraj.
Awatar użytkownika
Łowca

buck pisze: Koniec sezonu na lody:

Od 1. czerwca wzrasta cena abonamentu GamePass. 40zł/mies. Szkoda, że nie da się wykupić na zapas...

Z dobrych wieści: Saints Row 2 trafił do BC.

skąd info o zmianie ceny?
Awatar użytkownika
Łowca

Hej :) czy wiecie, gdzie można kupić w dobrej cenie wiedźmina 2, przeszedłem 1 i chcę grać dalej, jednak nie mogę znaleźć dobrej okazji :(
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 24 razy
Podziękowania: 82 razy
Kontakt:

Cierpliwie szukaj na OLX albo Allegro, innej rady raczej nie ma.
Awatar użytkownika
Wiedźmin

tyche pisze: Hej :) czy wiecie, gdzie można kupić w dobrej cenie wiedźmina 2, przeszedłem 1 i chcę grać dalej, jednak nie mogę znaleźć dobrej okazji :(
Przeszedłeś 1 na xboxie?
Hemiq pisze: Burnout Revenge w BC od wczoraj.
Coraz starsze gry odgrzebują... A w Goldzie to już sięgają do prehistorii.
ODPOWIEDZ