Rozmowy o steamgifts

Wygrywaj gry lub rozdaj je innym!
Regulamin forum
1. Aby dołączyć do którejkolwiek z naszych grup giveawayowych musisz powiązać swoje konto z "profilem steam".
2. Grupa Łowcy Gier Giveaway jest otwarta dla każdego kto poprosi o wstęp w tym wątku.
3. Istnieje również specjalna Grupy Zasłużonych dla użytkowników, którzy przyczynili się do rozwoju strony. Regulamin grupy znajdziecie w tym miejscu.
4. Należy przestrzegać regulaminu steamgifts. Jego łamanie skutkować będzie usunięciem z obu grup.
5. Dział Steamgifts i konkursy służy do promowania konkursów organizowanych przez Łowców Gier oraz giveawayów stworzonych dla naszych grup steamowych. Zakazuje się tworzenia kryptoreklamy oraz informowania o cudzych inicjatywach bez zgody administracji.
6. Temat "Kody do rozdania" posiada dodatkowo swój wewnętrzny regulamin, którego należy bezwzględnie przestrzegać jeśli wypowiada się w w/w temacie. Możecie go przeczytać w tym miejscu.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 4 razy
Podziękowania: 41 razy
Kontakt:

Oczywiście, że dodadzą te darksidery na bundle list. Lądowały tam nawet gry z tylko -80%. Jak chce się nabijać CV, to na pewno nie na grach >= -85%. -80% też nie jest całkiem "bezpieczne", a co dopiero coś z -90%.

Bundle list tutaj, ale pewnie dopiero za kilka dni dodadzą te Darksidery i DS3.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 10 razy
Podziękowania: 27 razy
Kontakt:

Witam, małe pytanie. Czy ktoś z forum ma też problemy z listą życzeń na steamgifts? Wczoraj miałem jeszcze na niej wszystko ze Steama a dzisiaj cały czas mam komunikat, że brak wyników mimo iż nic nie zmieniałem. Próbowałem synchronizacji z kontem Steam na nowo kilka razy ale nic to nie dało :(
Trochę irytujące jest przeglądanie wszystkiego z osobna i wyciąganie gier z mojej listy życzeń na które chcę przeznaczyć punkty.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 0
Kontakt:

Właśnie miałem pytać dokładnie o to samo, bo rano jeszcze było dobrze, a teraz pustki.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 0
Podziękowania: 2 razy
Kontakt:

U mnie normalnie wishlist działa.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 50 razy
Podziękowania: 78 razy
Kontakt:

U mnie również działa. Podejrzewam, że może robiliście synca ? Pewnie tam coś na linii SG - steam nie zadziałało. Spróbujcie ponownie zsynchronizować konto.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 1 raz
Podziękowania: 9 razy
Kontakt:

Czyli mówicie, że wishlista zwykle Wam działa, haha, dobre sobie :lol: U mnie się poprawnie synchronizuje raz na kilka tygodni :E
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 0
Kontakt:

To raczej problem steama. Bo robiłem niedawno synchro, a teraz jak wchodzę na wishlistę na steamie to tylko biała strona ;) To znaczy nie tylko tam. Z poziomu strony i samego klienta steama nie mam możliwości zobaczenia poprzez profil, gier, jakie posiadam, więc coś się Steamowi zepsuło.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 1 raz
Kontakt:

Raz mi się spsuła gdzieś w marcu, ale potem działało i działa do teraz wszystko poprawnie, a nawet lepiej od zmian które wprowadził cg :P
Ostatnio zmieniony 14 kwie 2016, o 15:10 przez Lemistio, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

CG wprowadził zmianę w wishliście i od teraz mając na liście np Saint's Row 4 będzie pokazywało też GAs dla Saint's Row 4 GOTY (czyli będzie pokazywać paczki, które zawierają grę z naszej wishlist).

Działało to poprawnie, a steamcommunity leży. Więc to pewnie dlatego obecnie nie działa to poprawnie na SG. Ja nigdy nie miałam problemów z WL.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 2 razy
Kontakt:

Problemy sa po stronie steama. Nie radze sychronizować na razie konta na sg, bo pobierze wam wyczyszczona listę ze steama :D
Ostatnio zmieniony 14 kwie 2016, o 15:45 przez Twarzowiec, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękowania: 115 razy
Kontakt:

Synced with Steam 7 minutes ago.

U mnie pobiera się poprawnie.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

Steam kilkanaście (?) minut temu wrócił do normy i WL pokazuje się normalnie. Wcześniej wyskakiwała mi biała strona i synchronizacja z SG spowodowała wyczyszczeni WL :D
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 1377 razy
Podziękowania: 1315 razy
Kontakt:

potwierdzam już jest wszystko ok z wishlistą
Awatar użytkownika
Zbanowany
Podziękowania: 19 razy
Kontakt:

Dopiero rozpoczynam przygodę z SG, bo wreszcie mam na to czas. Porozdawałem kilka gierek, wbiłem na 3 poziom i... No właśnie, jeśli np. przez dłuższy okres nie będę rozdawał gier to mój poziom spadnie?
Ostatnio zmieniony 15 kwie 2016, o 16:08 przez Adadid, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 93 razy
Podziękowania: 96 razy
Kontakt:

Adadid pisze: Dopiero rozpoczynam przygodę z SG, bo wreszcie mam na to czas. Porozdawałem kilka gierek, wbiłem na 3 poziom i... No właśnie, jeśli np. przez dłuższy okres nie rozdawał gier to mój poziom spadnie?
Nie spadnie.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 3 razy
Podziękowania: 23 razy
Kontakt:

Może spaść wtedy jak jakaś gra, która rozdałeś pojawi się w którymś z bundli (Wtedy liczy tylko 15% z ceny gry na steam)
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 15 razy
Podziękowania: 27 razy
Kontakt:

Jeśli np rozda grę 15 kwietnia a do bundla trafi 20 kwietnia to nadal dostaje 100 % pkt. Co innego jeśli wpadną na pomysł, że obundlują z data wstecz bo nie raz tak robili. Czyli np jest sytuacja. Rozdajesz grę 15 kwietnia a 14 kwietnia była mega cena w jakimś rosyjskim sklepie. Dostajesz 100% CV natomiast nagle sobie przypomną 18 kwietnia, że coś jest nie tego i wpiszą dany tytuł, że od 14 kwietnia jest bundlówką to wtedy faktycznie wartość gry spadnie do poziomu 15%. To samo z przecenami na steamie. Zwykle jak coś dostanie obniżkę około 90% to po paru dniach trafi na listę bundlówek ze wsteczną datą.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 50 razy
Podziękowania: 78 razy
Kontakt:

Adadid pisze: Dopiero rozpoczynam przygodę z SG, bo wreszcie mam na to czas. Porozdawałem kilka gierek, wbiłem na 3 poziom i... No właśnie, jeśli np. przez dłuższy okres nie będę rozdawał gier to mój poziom spadnie?
Może spaść w przypadku o którym napisali koledzy wyżej, ale także w jeszcze jednym. Gdy cena na steam jest obniżona. Wtedy spada Ci CV i to spada bezwarunkowo (niezależnie od daty). Czy przykładowo, dajesz dziś Fallouta 4 wartego 60$, dostajesz 60 CV. Za 2 lata steam obniża bazową cenę (nie podczas promocji!) do 40$, twoje CV również spada do poziomu 40$. Wszystko przez to że CV jest pobierane bezpośrednio ze steama z ceny w $. Steamgifts nie trzyma historycznych cen, więc Twoje CV może spadać z czasem, nawet jeśli żaden Twój tytuł nie zostanie oznaczony jako bundlowy wstecznie.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 1377 razy
Podziękowania: 1315 razy
Kontakt:

na stronie glownej w lewym menu
Browse

All
Group
Wishlist

doszla nowa kategoria "Recommended" i na podstawie czego tam są dobierane gry?
ba2
Awatar użytkownika
ba2
Predator
Podziękował: 2 razy
Podziękowania: 159 razy
Kontakt:

Wedle tego co napisał cg Recommended to kombinacja najpopularniejszych tytułów znajdujących się na wishlistach społeczności SteamGifts oraz oraz gier, do których losowań najczęściej dołączasz.
ODPOWIEDZ